Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Μια καλή πράξη για τον εαυτό σου ... Ταμπουράς με Σκορδαλιά από την κουζίνα της Ικαρίας !

Αποτέλεσμα εικόνας για garlic cream and yellow squash
Η Ικαρία φημίζεται για την εκπληκτική κουζίνα της, 'την Κουζίνα του κήπου', όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι. Μια κουζίνα που βασίζεται στην απλότητα ,στα λαχανικά, τα βότανα, το ελαιόλαδο, το τυρί ..και τη φαντασία !
Η κολοκύθα, με το χαρούμενο πορτοκαλί χρώμα και τη γλυκιά και βελούδινη γεύση της, είναι η βασίλισσα των φθινοπωρινών λαχανικών . Ανήκει στην οικογένεια των Κολοκυνθοειδή και έφτασε στην Ευρώπη τον δέκατο έκτο αιώνα και στη συνέχεια εξαπλώθηκε και έγινε το κύριο συστατικό πολλών παραδοσιακών συνταγών.

Ταμπουράς με Σκορδαλιά από την κουζίνα της Ικαρίας                           Î‘ποτέλεσμα εικόνας για proprietà di zucca gialla                       Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια πάχους ενός περίπου εκατοστού και σε ότι σχήμα μας βολεύει .Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα στο στραγγιστήρι, με λίγη πίεση, γιατί πάντα θα βγάλει ζουμάκια. Τα αλευρώνουμε, και μετά τα βουτάμε μια μια σε ένα πιάτο με κρύο νερό και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι που να μην τα καλύπτει .Τα γυρίζουμε και από τις δυό πλευρές να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Πρέπει να μαλακώσουν, να τρυπιούνται από το πηρούνι αλλά να μη διαλύονται.



Τα βγάζουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας ...Αν δε τα θέλετε τηγανιτά μπορείτε να τα αλευρώσετε και να τα βάλετε σε ένα ταψί αφου πρώτα το έχετε λαδώσει στο φούρνο Σχετική εικόνα                                   Σκορδαλιά με ψωμί (ένα εξαιρετικό φάρμακο για τη γρίπη ) Μουσκεύουμε το ψωμί περίπου μισό κιλό (πάντα μπαγιάτικο ) σε μια λεκάνη με νερό.


Καθαρίζουμε κ πολτοποιούμε τα Σκόρδα (2 με 3 σκελίδες )με το Αλάτι το Βάζουμε σε ένα μπολ.

Στραγγίζουμε καλά καλά το ψωμί κ το Προσθέτουμε στο μπολ με το σκόρδο κ στην συνέχεια Προσθέτουμε το ελαιόλαδο

Ανακατεύουμε με μίξερ χειρός η στο μπλέντερ να ομογενοποιηθούν τα Υλικά κ έτοιμη η σκορδαλιά μας.


Συνοδέψετε τις τηγανίτες της κολοκύθας μαζί με σκορδαλιά..Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου