Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Η ροδιά καθαρίζει το ανθρώπινο σώμα από το μίσος!

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι, μαζί με τις ελιές, τα σταφύλια, τα σύκα και τις ημερομηνίες, είναι ένα από τα πέντε καλύτερα καλλιεργούμενα φρούτα. Το ρόδι προέρχεται από μακρινή Περσία και έχει συσχετιστεί με τους ανατολικούς πολιτισμούς και τις θρησκείες εδώ και δεκαετίες ...

Στην Παλαιά Διαθήκη αναφέρεται ως δέντρο που άκμασε στον κήπο του Αδάμ και της Εύας. Βρίσκει τη θέση του σε πολυάριθμους μύθους και έργα τέχνης, από τον Rafael μέχρι το Cézanne, από τον Όμηρο μέχρι τον Σαίξπηρ.

Το ρόδι βρίσκεται σε τρεις θέσεις στο Κοράνι , δύο φορές αναφέρεται ως δώρο από τον Αλλάχ. Αναφέρεται επίσης ως ο καρπός του παραδείσου.

Ο Προφήτης Μωάμεθ, συνέστησε την κατανάλωση αυτού του καρπού ως καθαρισμού του σώματος από το μίσος.

Το εσωτερικό του είναι γεμάτο βρώσιμους σπόρους, ο καθένας από τους οποίους περιέχεται σε μια διαφανή «σακούλα» που χωρίζει το πικρό τμήμα. . Οι κόκκοι είναι πολύ ευαίσθητοι και ελαφρώς όξινοι σε γεύση.

Σε όλη την ιστορία του, έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Ως αντιφλεγμονώδης παράγοντας, αντι-ελμινθικό (ενάντια σε εντερικούς σκώληκες), κατά του βήχα, για τη θεραπεία της δυσεντερίας και της χρόνιας διάρροιας, για την ενίσχυση των τριχοειδών, για την πρόληψη της αθηροσκλήρωσης, του άσθματος, της φλεγμονής των αμυγδαλών και της βρογχίτιδας.

Το ρόδι έχει πρόσφατα επικεντρωθεί στην προσοχή πολλών μέσων, χάρη στη σημαντική περιεκτικότητά του σε φυτοχημικά (ταννίνες, κατεχίνες, ανθοκυανιδίνες, κλπ.) Που παρουσιάζουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Για το λόγο αυτό ονομάστηκε ακόμη και "σούπερ φρούτο".

Αν και οι δοκιμές για τις φαρμακευτικές ιδιότητες των ροδιών είναι μόνο στην αρχή και συνάγονται προσεκτικά συμπεράσματα, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι πολύ ελπιδοφόρα. Οι επιστήμονες διεξάγουν κλινικές μελέτες για να δείξουν πώς τα φαρμακευτικά συστατικά του ροδιού εργάζονται για τη θεραπεία πολύ σοβαρών καρδιαγγειακών παθήσεων,της λευχαιμίας και διαφόρων μορφών καρκίνου.

Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2000. στην Αμερικανική Εφημερίδα της Κλινικής Διατροφής δείχνει ότι η κατανάλωση ροδιού ενισχύει σημαντικά το περιεχόμενο αντιοξειδωτικού του σώματος, με αποτέλεσμα τη μείωση της οξείδωσης της LDL χοληστερόλης στο αίμα.

Η έρευνα έχει επίσης εξέτασε για την επίδραση του ροδιού στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μετά την κατανάλωση 50 ml χυμού, η συστολική μειώθηκε κατά τη διάρκεια ενός έτους, αλλά δεν υπήρξε καμία επίδραση στη διαστολική πίεση.

Επιπλέον, συμβάλλει ενδεχομένως στη μείωση της συσσώρευσης λίπους στις αρτηρίες που οδηγεί στη σκλήρυνση των αιμοφόρων αγγείων.

. Το εκχύλισμα ροδιού έδειξε επίσης αποτελεσματική προστασία των δοντιών και των ούλων. https://akos.ba/u-fokusu/

Επεξεργασμένο από: Aida Tule

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου