Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Πράγματα που μπορεί να μη γνωρίζετε για το χρώμα:


Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε, ο κόσμος μας είναι πολύχρωμος!


Είναι σε ό, τι βλέπουμε, αγγίζουμε, γευόμαστε και μυρίζουμε. Εγείρει συναισθήματα και θύμισες, ενώ η θέα του και μόνο αποτελεί τροφή για σκέψη και διαλογισμό. Μπορεί να γίνει το βασικό συστατικό σε καριέρες, μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο ζωής μας, τις επιλογές που κάνουμε, ακόμα και τη διασκέδαση που επιλέγουμε. Όλοι γνωρίζουμε τη σπουδαιότητα που παίζει το χρώμα στις ζωές μας, καθώς και δυο-τρία πράγματα γύρω από αυτό, ξέρατε ωστόσο ότι ...Οι άντρες βλέπουν το κόκκινο χρώμα τελείως διαφορετικά από τις γυναίκες










Την ώρα που οι γυναίκες διακρίνουν με ευκολία αποχρώσεις όπως βυσσινί, μπορντό, πορφυρό και καστανόχρωμους τόνους, οι άντρες βλέπουν απλώς κόκκινο. Όχι διαφορετικούς τόνους και αποχρώσεις, μόνο κόκκινο της φωτιάς. Η εξήγηση γι 'αυτό είναι ιδιαίτερα απλή και βασίζεται στη σύσταση του DNA. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αριζόνα απομόνωσαν πρόσφατα το γονίδιο που μας επιτρέπει να βλέπουμε και να «μεταφράζουμε» το κόκκινο χρώμα. Οι γυναίκες διαθέτουν δύο χρωμοσώματα Χ, την ώρα που οι άντρες κατέχουν μόνο ένα. Εξαιτίας λοιπόν του απλού γεγονότος ότι το χρωμόσωμα που ευθύνεται για την οπτική πρόσληψη του κόκκινου επικάθεται στο χρωμόσωμα Χ, οι γυναίκες αντιλαμβάνονται καλύτερα τις χρωματικές διαφοροποιήσεις εντός του κόκκινου φάσματος ... Το ασημί θα σας σώσει τη ζωή





Αγοράζοντας το αυτοκίνητο που έχετε βάλει στο μάτι, μία οφείλει να είναι η χρωματική επιλογή: το ασημί. Κι αυτό γιατί τα οχήματα σε ασημί χρωματισμό είναι λιγότερο πιθανό να εμπλακούν σε τροχαία ατυχήματα, μιας και το ασημί τα κάνει περισσότερα ορατά στον δρόμο αλλά και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ... Το ροζ καλμάρει τα νεύρα





Κι όμως, το ροζ χρώμα λειτουργεί ως καταπραϋντικό, γι 'αυτό και χρησιμοποιείται κατά κόρον σε τοίχους φυλακής και ψυχιατρικά άσυλα, ως τρόπος κατευνασμού δηλαδή του ταμπεραμέντου των τροφίμων ... Τα φωτεινά χρώματα θα σας κάνουν να αποκτήσετε περισσότερους φίλους





Τα χρώματα ευθύνονται για το 60-90% της πρώτης εντύπωσης που σχηματίζουμε για τον άγνωστο άλλο. Ξεφορτωθείτε λοιπόν τα μουντά και μαύρα ρούχα και βάλτε χρώμα στην γκαρνταρόμπα σας, για να κάνετε εμφανίσεις που θα μένουν αξέχαστες στους άλλους. Και ποιος ξέρει, αυτό μπορεί να κάνει όντως τη μεγάλη διαφορά μεταξύ του να πάρει κάποιος τη δουλειά ή να βρει το ταίρι των ονείρων του ... Το μπλε είναι το πλέον κοινό αγαπημένο χρώμα





Οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο προτιμούν το μπλε, με το μοβ να είναι δεύτερο και με διαφορά. Ένα αστρονομικό 40% των ανθρώπων παγκοσμίως επιλέγουν το μπλε ως το απολύτως αγαπημένο τους χρώμα, με το μοβ να προτιμάται αμέσως μετά, με μόνο 14% ωστόσο ... Τα χρώματα μπορούν να γίνουν τρομακτικά





Τη λέμε χρωμοφοβία (ή χρωματοφοβία) και είναι μια σπάνια και επίμονη διαταραχή που προκαλεί στον πάσχοντα έναν παράλογο φόβο για τα χρώματα. Όσοι πάσχουν αντιδρούν συνήθως έντονα σε συγκεκριμένες χρωματικές αποχρώσεις ή τόνους, ενώ δεν είναι σπάνιο ο ασθενής να προσπαθεί να αποφεύγει το χρώμα ολωσδιόλου. Στις ενδείξεις ή τα συμπτώματα περιλαμβάνονται ναυτία, ζάλη, δύσπνοια, αλλά και αισθήματα πανικού, αυξημένοι καρδιακοί παλμοί και πίεση, γενικευμένο άγχος, πονοκέφαλοι ακόμα και σπασμοί ... Το κίτρινο σας κάνει να νιώθετε πεινασμένοι





Το κίτρινο και το πορτοκαλί δεν είναι κατάλληλα για χρώματα κουζίνας, καθώς αμφότερα διεγείρουν έντονα την όρεξη. Κι αν χρησιμοποιούνται ευρέως σε εστιατόρια και αλυσίδες γρήγορου φαγητού, είναι προφανώς για να κρατούν την όρεξη του πελάτη ... ακόρεστη. Το χρώμα είναι ένας φανταστικός φίλος 





Τεχνικώς μιλώντας, είναι όλα στο κεφάλι μας: το χρώμα δεν υπάρχει στον εξωτερικό κόσμο, υπάρχουν απλώς διαφορετικά μήκη κύματος φωτός, τα οποία ο ανθρώπινος εγκέφαλος μεταφράζει σε χρώματα. Και είναι στην απέλπιδα προσπάθεια του εγκεφάλου να αποκωδικοποιήσει τον τεράστιο αριθμό των εξωτερικών ερεθισμάτων που σχηματίζονται οι αποχρώσεις και οι τόνοι των χρωμάτων. Οποιαδήποτε συζήτηση λοιπόν ή διαφωνία για συγκεκριμένο χρώμα δεν έχει νόημα, καθώς ο καθένας το προσλαμβάνει οπτικά (και το αποκωδικοποιεί) με τελείως διαφορετικό τρόπο ... Η χρωματική παλέτα ανακαλύφθηκε από τον Νεύτωνα





Ήταν στα 1666 όταν ο Ισαάκ Νεύτωνας έδινε στον κόσμο τη χρωματική παλέτα, το καλύτερο εργαλείο μέχρι και τις μέρες μας για να κατανοήσει κάποιος το χρωματικό φάσμα που βλέπει το ανθρώπινο μάτι. Μόλις εξοικειωθούμε λοιπόν με τα βασικά και τα συμπληρωματικά χρώματα, μπορούμε να μπούμε σε διαδικασία κατανόησης της χρωματικής αρμονίας, αντιλαμβανόμενοι γιατί κάποια χρώματα κολακεύουν κάποια άλλα ή αντιθέτως τα «σκοτώνουν» ... Οι μούμιες πήγαιναν καταπληκτικά με το βυσσινί





«Μούμια» ήταν άλλοτε ονομασία χρώματος στην αρχαία Αίγυπτο, το περίφημο βυσσινί. Όλοι καταλαβαίνουμε βέβαια από πού πήρε το μακάβριο όνομά του το ωραίο αυτό χρώμα: από τα πραγματικά απομεινάρια της μούμιας! Η αυθεντική μάλιστα βυσσινί βαφή περιείχε απομεινάρια μουμιοποιημένων πτωμάτων (συνήθως αιλουροειδών) μέχρι και τις αρχές του 20ού αιώνα. Πλέον το βυσσινί παράγεται συνθετικά, αφήνοντας τις σορούς των Φαραώ και των κατοικίδιών τους στην ησυχία τους ...





Πηγή: http://www.tsekouratoi.gr/2013/02/blog-post_4988.html#ixzz2JhXBWzgB

Ιδέες.......!







Σώστε τις μέλισσες


Βάλια Μπαζού 
Διαδικτυακή συλλογή υπογραφών βρίσκεται σε εξέλιξη από την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΜΣΕ) με αίτημα την κατάργηση των νεονικοτινοειδών, των τοξικών φυτοφαρμάκων, που ευθύνονται για την εξαφάνιση των μελισσών, γεγονός που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την τροφική αλυσίδα και την βιοποικιλότητα.
Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, αν και η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) δημοσίευσε στις 16 Ιανουαρίου έκθεση στην οποία, για πρώτη φορά, καταδικάζονται τα τρία κύρια φυτοφάρμακα (imidacloprid και clothianidin της εταιρείας Bayer και του thiamethoxam της εταιρείας Syngenta) τονίζονται οι κίνδυνοι που επιφέρουν στις μέλισσες και προτείνεται η απαγόρευση τους, οι πιέσεις του λόμπι των φυτοφαρμάκων είναι αφόρητες με αποτέλεσμα να παίζεται ένα βρόμικο παιγνίδι στο παρασκήνιο με στόχο να μην ληφθεί ξεκάθαρη απόφαση που θα έθετε σε κίνδυνο τα έσοδα των πολυεθνικών.
Τα επιστημονικά συμπεράσματα της EFSA έρχονται σε συνέχεια ερευνών που έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και συνδέουν την κατάρρευση των μελισσιών και τις αντίστοιχες τεράστιες οικονομικές απώλειες για τη μελισσοκομία και την αγροτική παραγωγή με τα νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα.
Την άμεση απαγόρευση της χρήση των νεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας, της Σλοβενίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης. Η επιστολή θέτει ζήτημα εναρμόνισης της ελληνικής νομοθεσίας με τα επιστημονικά συμπεράσματα της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) που δημοσιεύτηκαν στις 16 Ιανουαρίου.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με επιστημονικές πηγές οι απώλειες των μελισσιών στην Ελλάδα ανέρχονται σε ποσοστό 10%-35% κάθε χρόνο. Ο Κρίτων Αρσένης υπογραμμίζει ότι η απαγόρευση της χρήσης των νεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων είναι πάγιο αίτημα των 20.000 Ελλήνων μελισσοκόμων, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια βιώνουν μαζικές απώλειες των μελισσιών τους, αδυνατώντας, εν μέσω οικονομικής κρίσης, να αποκαταστήσουν τις ζημιές.πηγηhttp://aienaristeyein.com/

Καλημερα απο το νησι μας!


Οι τροφές που προκαλούν ημικρανίες


 Τυριά κίτρινα

  • Ελβετικά τυριά
    Τσένταρ
    μπλε τυρί
    παρμεζάνα
    Mozzarella

Τρόφιμα με πρόσθετα

  • Χοτ-ντογκ
    Ζαμπόν
    Μπέικον
    Λουκάνικο
    γλουταμινικό νάτριο

Φρούτα

  • Κιτρα
    Μπανάνες
    Ανανάς
    Παπάγια
    Σμέουρα

Η καφεΐνη

  • Καφές
    Σοκολάτα
    χαρουπιών
      Pepsi  Coca Cola
    Τσάι

Καρύδια και τα φασόλια

  • Navy Pinto
    φιστίκια
    Φακές
    Ρεβίθια

ΠΗΓΗ eHOW

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Βάφω τα μαλλιά μου με Κουρκουμα


Κουρκουμάς: Το μυστικό των Ινδών



Παρατηρώντας σχολαστικά τα συστατικά που αναγράφονται στην ετικέτα ενός τροφίμου με κίτρινο χρώμα (κάποιο ζελέ, μαργαρίνη, μαρμελάδα, κατεργασμένο τυρί ή ακόμα και παγωτό) συχνά διαπιστώνουμε την ύπαρξη ενός πολύ διαδεδομένου στις ανατολικές χώρες μπαχαρικού, του κουρκουμά ή της βασικής ενεργής του ουσίας, της κουρκουμίνης.

Η κουρκουμίνη είναι μια φυσική χρωστική ουσία που εμπεριέχεται στον κουρκουμά, χρησιμοποιείται στην παρασκευή της σκόνης κάρυ και προσδίδει το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα. Περιέχει ένα μίγμα ισχυρών αντιοξειδωτικών, γνωστών ως κουρκουμινοειδών, μια ομάδα φαινολικών ενώσεων που απομονώνονται από τις ρίζες του φυτού Curcuma longa. Εκτός από τη χρήση του ως μπαχαρικό, ο κουρκουμάς έχει χρησιμοποιηθεί στην Ινδία για θεραπευτικούς λόγους εδώ και αιώνες. Πρόσφατα στοιχεία, αποδεικνύουν ότι η κουρκουμίνη προστατεύει τον οργανισμό από κάποιες ασθένειες και έχει ευεργετική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία.

Η κουρκουμίνη βοηθά στην πρόληψη και τη θεραπεία των κρυολογημάτων. Χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό μέσο για την ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής, ενώ παράλληλα αποτελεί πρώτης τάξεως αντιβιοτικό εξωτερικής χρήσης, προλαμβάνοντας βακτηριακές λοιμώξεις στα τραύματα και επιταχύνοντας τη διαδικασία της επούλωσης.

Επιστημονικά δεδομένα κυρίως σε πειραματόζωα, υποδεικνύουν ότι η κουρκουμίνη έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Η φυσική αυτή χρωστική ουσία, φαίνεται ότι καταστέλλει την καρκινογόνο δράση των πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων (ουσιών που δημιουργούνται κατά το παρατεταμένο ψήσιμο του κρέατος) και εμποδίζει τη δράση ενζύμων που επιταχύνουν την αρνητική έκβαση ορισμένων καρκίνων.

Σε άλλες μελέτες φαίνεται ότι η κουρκουμίνη βοηθάει στην πρόληψη της εμφάνισης όγκων και αποτρέπει από τη δημιουργία καρκίνου του προστάτη και του μαστού. Παράλληλα, επιδημιολογικά στοιχεία έδειξαν ότι οι Ινδοί που στη διατροφή τους χρησιμοποιούν μεγάλες ποσότητες κουρκουμίνης, έχουν μικρότερα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου. Σύμπτωση ή ακόμα μια ευεργετική δράση του κουρκουμά και της κουρκουμίνης του;
Η κουρκουμίνη είναι γνωστή και για τις ευεργετικές ιδιότητες της στο ήπαρ. Μελέτες σε πειραματόζωα έχουν δώσει ενδείξεις ότι μπορεί να προστατέψει το ήπαρ από ένα μεγάλο αριθμό βλαβερών ουσιών, όπως το τετραχλωρίδιο του άνθρακα, η βενζόλη και το διχλωροβενζόλιο. Οι ουσίες αυτές ανήκουν σε μια ομάδα οργανικών χημικών ουσιών, που είναι πιθανό να διηθηθούν στον υδροφόρο ορίζοντα ή να εκχυθούν σε λίμνες, από εργοστάσια χημικών, πλαστικών ή πετρελαίου ή ακόμα και δεξαμενές αποθήκευσης βενζίνης, μολύνοντας ουσιαστικά το νερό που πίνουμε…

Άλλα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι η κουρκουμίνη μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να έχει προστατευτική δράση σε αρτηριακές παθήσεις και γενικότερα στα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την κουρκουμίνη και τις ιδιότητές της, λόγω της διαφαινόμενης θετικής επίδρασης στην ανθρώπινη υγεία. Ωστόσο, οι έρευνες θα πρέπει να συνεχιστούν ώστε να γίνουν απολύτως κατανοητοί οι μηχανισμοί δράσης της σε κυτταρικό και γενετικό επίπεδο. πηγη http://www.iatronet.gr/default.asp

                                                        Οδηγίες   

    • 1
      Γεμίστε την κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια νερό. Τοποθετήστε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και την αφήνουμε να πάρει βράση.
    • 2
      Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας. κουρκούμη  στο βραστό νερό και ανακατέψτε με ένα μεγάλο κουτάλι μέχρις ότου  διαλύθει 
    • 3
      Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά  και αφήστε το μείγμα να κρυώσει εντελώς.
    • 4
      Βάλτε  το το κρυο  μίγμα κουρκούμη σε ένα μπουκάλι . ψεκαστήρα 
    • 5
      Τοποθετήστε μια πετσέτα γύρω από το λαιμό σας 
    • 6
      Φορέστε πλαστικά γάντια για να προστατεύσετε  τα χέρια σας από τη βαφή μαλλιών.
    • 7
      Λυγίστε το λαιμό σας, έτσι ώστε το κεφάλι σας να είναι πάνω από  τον  νεροχύτη μπάνιο. 
    • 8
      Συμπιέστε μια μικρή ποσότητα της βαφής μαλλιών επάνω στις ρίζες .  Με τα χέρια σας.βοηθήστε την βαφή να πα ει σε όλα τα μαλλιά  Εφαρμογή  από τη βάση του λαιμού σας έως τις άκρες των μαλλιών σας.
    • 9
      Χτενίστε τα μαλλιά σας με.  Αφήστε την  βαφή στα μαλλιά σας για 15 λεπτά.
    • 10
      Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με νερό μέχρι να βγει διαυγές. Πλένουμε,  και φορμάρομαι τα μαλλιά σας ως συνήθως.
Μην αφήνετε το χρώμα  στα μαλλιά σας για περισσότερο από 15 λεπτά. Με αυτή την φυσική βαφή αποκτάει το μαλλί σας ένα φωτεινό κίτρινο χρώμα

Τι μουσική.............!