Θα χρειαστούμε τις φλούδες και τον χυμό από 700 γραμμάρια λεμόνια. Τα
ρίχνουμε μέσα σε βάζο με 1 λίτρο καθαρό οινόπνευμα η βοτκα και 400 γραμμάρια
ζάχαρη. Σφραγίζουμε ερμητικά το βάζο και το τοποθετούμε σε ηλιόλουστο
μέρος για 45 ημέρες. Σουρώνουμε το λικέρ και το προσφέρουμε παγωμένο!
Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ;
Κεραλοιφή
Είναι μια λιπαρή κρέμα κατά βάση φτιαγμένη από
δύο υλικά: Αγνό παρθένο ελαιόλαδο
και κερί μέλισσας. Η γνήσια
φυσική κεραλοιφή θεωρείται ένα από τα πιο θαυματουργά
φυσικά σκευάσματα.
Η κεραλοιφή είναι μια αλοιφή που
αποτελείται από αγνά φυτικά
υλικά. Υπάρχουν 300 ουσίες στο κερί της μέλισσας και σε συνδυασμό με αγνό ελαιόλαδο δίνουν ένα αποτέλεσμα πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, υδρογονάνθρακες
και αντιοξειδωτικά που
τρέφει και τονώνει το δέρμα,
όπως επίσης βοηθάει την ελαστικότητά του.
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Έχει καταπραϋντική, αντιβιοτική, επουλωτική, αντιφλογιστική αντιμυκητησιακή, μαλακτική και αντιγηραντική δράση. Χρησιμοποιείται
σε καψίματα, κοψίματα, συγκάματα, σκασμένα χείλη, σε όλο το σώμα.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΚΕΡΑΛΟΙΦΗΣ
Υπάρχουν
πολλές παραλλαγές της κεραλοιφής. Άλλες είναι με βάμματα (αλκοόλη με διάφορα
βότανα) άλλες με αιθέρια έλαια, και άλλες με φυσικές πρώτες ύλες, όπως η
μαστίχα ,το μέλι και άλλα. Η κεραλοιφή θεωρείται εξαιρετική κρέμα για τα χείλη αλλά και για ερεθισμούς στις πτυχές του δέρματος.
-Η κεραλοιφή διατηρείται για πολύ καιρό (ακόμη και δύο χρόνια) χωρίς να χάνει τις ιδιότητές της.
-Η αποθήκευση της κεραλοιφής όταν γίνεται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος επιμηκύνει τη διάρκεια της ζωής της αλλά και το υπέροχο άρωμα που αναδύει λόγω της παρουσίας του κεριού.
-Η κεραλοιφή διατηρείται για πολύ καιρό (ακόμη και δύο χρόνια) χωρίς να χάνει τις ιδιότητές της.
-Η αποθήκευση της κεραλοιφής όταν γίνεται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος επιμηκύνει τη διάρκεια της ζωής της αλλά και το υπέροχο άρωμα που αναδύει λόγω της παρουσίας του κεριού.
Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013
Σαπούνι παραδοσιακό της Ικαρίας
Υλικά:
2,5 κιλά λάδι
3 κιλά νερό
1 κιλό καυστική ποτάσα
175 γραμμάρια αλάτι
Κατά την παρασκευή του σαπουνιού μας, πρέπει να παίρνουμε τα ανάλογα μέτρα και προφυλάξεις, δηλαδή να φοράμε γάντια, να μην ερχόμαστε σε επαφή με τα υλικά και να μην εισπνέουμε τα αέρια που δημιουργούνται κατά την διάρκεια του βρασμού του.
Προσοχή γιατί η ποτάσα είναι καυστική.
Πως το φτιάχνουμε:
Το βράδυ ζεσταίνουμε το νερό μας και την καυστική ποτάσα σε ένα μεγάλο καζάνι ανοξείδωτο, για να μην τρυπήσει από την καυστική ποτάσα. Όταν το μείγμα μας ζεστάνει ρίχνουμε το λάδι ανακατεύουμε λίγο και μετά σβήνουμε την φωτιά και το αφήνουμε όλη νύχτα να ηρεμήσει. Το πρωί ανάβουμε δυνατή φωτιά να βράσει το σαπούνι μας και προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια. Η φωτιά δεν χρειάζεται να είναι πάρα πολύ δυνατή αλλά να σιγοβράζει. Θέλει περίπου μια ώρα για να δέσει. Αν το μίγμα μας είναι καθαρό και δεν έχει καντήλες με λάδι σημαίνει ότι το σαπούνι μας πέτυχε.
Το σαπούνι μας είναι έτοιμο αλλά όσο περισσότερο το αφήσουμε να ξεραθεί τόσο καλύτερο θα γίνει. Αυτή η μέθοδος είναι η θερμή Οι παλιοί Καριωτες έφτιαχναν τα σαπούνια τους με αυτό τον τρόπο Υπήρχαν άνθρωποι οι σαπουνοποιοι τους έλεγαν που γύριζαν στα σπίτια και έφτιαχναν το παλιό λάδι σαπούνια Τα τελευταία χρόνια έχουμε πάλι άνθηση αυτής της τέχνης άλλα οχι με αυτήν την μέθοδο
Οι πιό δημοφιλείς τρόποι παρασκευής χειροποίητου σαπουνιού είναι η ψυχρή μέθοδος και λιγοτερο η ζεστή.
2. Η ψυχρή μέθοδος
Στην ουσία δεν έχει καμία σχέση με ψυχρότητα , απλά το μίγμα ελαίων – σόδας δεν σαπωνοποιείται με την θερμότητα , αλλά με την υπομονή .
Το μίγμα δεν βράζει , η διαδικασία της σαπωνοποίησης συνεχίζεται εφόσον βάλουμε το μίγμα στα καλούπια και απαιτείται ένα χρονικό διάστημα (4 – 6) εβδομάδων για την ολοκλήρωση της σαπωνοποίησης και την ωρίμανση των σαπουνιών . Είναι μία δημοφιλής αγγλοσαξονική μέθοδος , εύκολη για σπιτικό σαπούνι .
Και οι δύο μέθοδοι είναι εξ΄ίσου καλές και δίνουν άριστα αποτελέσματα.
Ξηροί καρποί από τα χεράκια μας
Στραγάλια!!
Τα στραγάλια είναι ωραία για να πιούμε ούζο ή τσίπουρο! Αντί για βρόχινο νερό, μπορούμε να βάλουμε νερό περασμένο από τα ειδικά φίλτρα που το καθαρίζουν! Και αν τα φτιάξουμε αρωματισμένα με βασιλικό... έχουμε μια ιδανική γεύση!
Υλικά:
1 κιλό ρεβίθια2 κουταλιές αλάτι
4 κουταλιές στάχτη κοσκινισμένη
2-3 κλωνάρια βασιλικό
βρόχινο νερό
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια
κατσαρόλα μπόλικο βρόχινο νερό μαζί με το αλάτι και τη στάχτη και το
βάζουμε να βράσει. Ρίχνουμε τότε τα ρεβίθια και τα βράζουμε μέχρι που
όταν τα δαγκώσουμε να είναι μαλακά, ενώ η καρδούλα τους πρέπει να είναι
σκληρή. Τα στραγγίζουμε αμέσως και τα σκεπάζουμε για λίγο με μια
πετσέτα. Τα απλώνουμε μετά για να στεγνώσουν και τα ψήνουμε στο φούρνο.
Πριν τα φουρνίσουμε, τα δοκιμάζουμε αν είναι ανάλατα, τα ραντίζουμε
αλατόνερο που το έχουμε αρωματίσει με βασιλικό. Όταν σταματήσουν να
σκάνε, είναι ψημένα και έτοιμα να τα απολαύσουμε! ΠΗΓΗ http://tetradiosyntagon.blogspot.gr/
Καλή σας επιτυχία!!!
ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ..
Απίστευτα κυνικές
και πλήρως αναντίστοιχες με τα εθνικά συμφέροντα οι δηλώσεις του κ.
Σαμαρά ο οποίος αναφερόμενος στους υδρογανάνθρακες της Ελλάδας, μίλησε
επιλέξει για “πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ευρώπης, ευρωπαϊκές πηγές και
ευρωπαϊκούς υδρογονάνθρακες…”
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά
στο τέλος της συνέντευξης ο Ολάντ είπε :
“Αν μπορεί η Γαλλία βεβαίως η Γαλλία, να συνεκμεταλλευθεί με την Ελλάδα αυτά τα κοιτάσματα θα το κάνει….”πηγη exomatiakaivlepo
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά
στο τέλος της συνέντευξης ο Ολάντ είπε :
“Αν μπορεί η Γαλλία βεβαίως η Γαλλία, να συνεκμεταλλευθεί με την Ελλάδα αυτά τα κοιτάσματα θα το κάνει….”πηγη exomatiakaivlepo
Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013
Αναψυκτικό με λεμονάδα και ρόδι
Ρόδι Λεμονάδα με σόδα
Συστατικά
* 1 1/2 φλιτζάνια χυμό από ρόδι
* 1 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, καθώς και φέτες από λεμόνι για το γαρνίρισμα
* 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
*Ανθρακούχο νερό, για ανάμιξη
οδηγίες:
Ρίχνουμε το χυμό ροδιού σε μια παγοθήκη για να παγώσει στη διάρκεια της νύχτας. Βάζουμε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολλές φορές μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη
Γεμιζουμε ένα ψηλό ποτήρι με 3 - 4 παγάκια από.ρόδι Βάζουμε περίπου 1/4 φλυτζάνι του λεμονιού σιρόπι πάνω στον πάγο .και ρίχνουμε μέσα και το ανθρακούχο νερό Ανακατεύουμε ελαφρά, γαρνίρουμε κάθε ποτήρι με μια φέτα λεμόνι και σερβίρουμε
Αν το θέλετε πιο γλυκό μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη ζάχαρη .Συνταγή για ζεστούς καιρούς θα μου πείτε τώρα και όχι για χιόνια και βροχές που έχει σήμερα ε? Αλλά δεν πειράζει εξορκίζω τον κακό μας τον καιρό, Άντε 10 μερούλες ακόμα και τον φάγαμε τον Χειμώνα .....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Συστατικά
* 1 1/2 φλιτζάνια χυμό από ρόδι
* 1 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, καθώς και φέτες από λεμόνι για το γαρνίρισμα
* 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
*Ανθρακούχο νερό, για ανάμιξη
οδηγίες:
Ρίχνουμε το χυμό ροδιού σε μια παγοθήκη για να παγώσει στη διάρκεια της νύχτας. Βάζουμε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολλές φορές μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη
Γεμιζουμε ένα ψηλό ποτήρι με 3 - 4 παγάκια από.ρόδι Βάζουμε περίπου 1/4 φλυτζάνι του λεμονιού σιρόπι πάνω στον πάγο .και ρίχνουμε μέσα και το ανθρακούχο νερό Ανακατεύουμε ελαφρά, γαρνίρουμε κάθε ποτήρι με μια φέτα λεμόνι και σερβίρουμε
Αν το θέλετε πιο γλυκό μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη ζάχαρη .Συνταγή για ζεστούς καιρούς θα μου πείτε τώρα και όχι για χιόνια και βροχές που έχει σήμερα ε? Αλλά δεν πειράζει εξορκίζω τον κακό μας τον καιρό, Άντε 10 μερούλες ακόμα και τον φάγαμε τον Χειμώνα .....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
πηγη All Things Homemade
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)