Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ

 
Δεν είναι όλα τα παλιά σου αντικείμενα και έπιπλα για πέταμα! Ίσως μερικά να αποτελούν κρυμμένους διακοσμητικούς θησαυρούς! Πάρε μερικές πολύ έξυπνες ιδέες για το πώς να επαναχρησιμοποιήσεις παλιά αντικείμενα!
 
 
Τι να κάνω τον παλιό νιπτήρα;
O παλιός σου νιπτήρας μπορεί ανετότατα να γίνει γούρνα στον κήπο με νερό για γατούλες και πουλιά ή μπορείς να τον γεμίσεις χώμα και να φυτέψεις από μυρωδικά μέχρι λουλούδια

Σουβέρ από...cd


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ..........!




Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Mαγιονέζα αμυγδάλου.


Η μαγιονέζα αμυγδάλου γίνεται ακόμα καλύτερη και πιο αφράτη με την πάστα αμυγδάλων που μένει όταν φτιάχνουμε γάλα.
Υλικά  
  • 100 gr τριμμένα αμύγδαλα (αν προτιμάτε ασπρισμένα) ή το τρίμμα που μένει όταν κάνουμε γάλα αμυγδάλου
  • 150 gr νερό αν τα αμύγδαλα είναι ξερά και 100 gr αν είναι μουσκεμένα
  • 250- 300 gr ελαιόλαδο ή βιολογικό σπορέλαιο
  • 2  κουταλιές μηλόξυδο
  • 2 κουταλιές μέλι
  • χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ή σπασμένο σιναπόσπορο
  • 1 χούφτα φύλλα δυόσμου


Παρασκευή
  1. Μουσκεύουμε 100 gr από το προηγούμενο βράδυ ή αν βιαζόμαστε χρησιμοποιούμε ξερά. Με το μούσκεμα αφ’ ενός ενεργοποιούνται τα ένζυμα αφ’ ετέρου γίνονται πιο αφράτα τα αμύγδαλα. Αν μας ενοχλούν τα φλούδια τα αφαιρούμε, η γευστική διαφορά είναι ελάχιστη.
  2. Χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι στο μούλτι, μέχρι να πάρουμε μια όσο το δυνατόν πιο απαλή πάστα.
  3. Ρίχνουμε το λάδι όσο γίνεται πιο σιγά, συνεχίζοντας να χτυπάμε σταθερά στη χαμηλή ταχύτητα. Σταματάμε όταν το μείγμα ημαγιονέζα έρθει στην πυκνότητα που  θέλουμε.
  4. Δοκιμάζουμε την οξύτητα και το αλάτι και διορθώνουμε αν χρειάζεται.
TIPS

  • Το σπορέλαιο δίνει στη μαγιονέζα πιο ελαφριά γεύση.
  • Με τα αμύγδαλα που μένουν από το γάλα η μαγιονέζα γίνεται ακόμα πιο αφράτη.
  • Μπορούμε αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε το δυόσμο με αρωματικά της αρεσκείας μας ή και να τον αφαιρέσουμε εντελώς.
  • Με 2 κουταλιές σπιτική κέτσαπ, παίρνει άλλο χρώμα και γεύση.
  • Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε πίκλες, κάππαρη ή ότι θα προσθέταμε σε μια μαγιονέζα με αυγά και να έχουμε το γευστικό αποτέλεσμα που μας αρέσει.
  • Η μαγιονέζα αμυγδάλου ταιριάζει με σαλάτες, σάντουιτς, ψητά λαχανικά, πατατοσαλάτες, ωμοφαγικά ή χορτοφαγικά μπιφτέκια ή κεφτεδάκια.
Α.Χ.

        πηγη /http://greenchef.gr/


Viva Italia!

Της πουτάνας έγινε στην Ιταλία, αφού ο σοφός ιταλικός λαός ψήφισε έτσι ώστε να μην μπορεί να κυβερνήσει κανείς και να υπάρχει γλυκιά αναρχία. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πήρε τον πούλο, αφού ο Μάριο Μόντι –που η ίδια έπεισε να κατέβει στις εκλογές- τον ήπιε κανονικά και πάει για απόσυρση.



Ο Μπερλουσκόνι δεν αρέσει στην Άνγκελα Μέρκελ και αυτός ήταν ένας καλός λόγος για να τον ψηφίσουν πολλοί Ιταλοί, αφού μπορεί ο Μπερλουσκόνι να είναι σιχαμερός αλλά η Άνγκελα Μέρκελ είναι εντελώς για τον πούτσο, οπότε το μόνο που κατάφερε είναι να αναστήσει τον Μπερλουσκόνι.
Οι αγορές, η γερμανική κυβέρνηση και άλλοι Ευρωπαίοι σαχλαμάρες ήθελαν μια κυβέρνηση συνασπισμού του Μπερσάνι με τον Μόντι αλλά ο Μπερσάνι δεν τραβάει, μια και όλοι έχουν πάρει χαμπάρι πως αυτοί οι σοσιαλδημοκράτες του κώλου είναι ό,τι πιο ξεπουλημένο και αηδιαστικό υπάρχει και πρέπει να τους καθαρίσουμε όλους για να ξεβρομίσει επιτέλους ο πλανήτης.
Θριαμβευτής των ιταλικών εκλογών είναι ο Μπέπε Γκρίλο που κατέβηκε στις εκλογές με αίτημα την έξοδο από το ευρώ, γιατί οι Ιταλοί δεν είναι ραγιάδες σαν τους Έλληνες να νομίζουν πως το ευρώ είναι δημοκρατία και πολιτισμός, και να κάνουν σαν σκλαβάκια ό,τι τους λέει ο κάθε Σόιμπλε.
Τα ξένα ΜΜΕ δεν ξέρουν πού να κατατάξουν τον Μπέπε Γκρίλο γιατί δεν είναι ξεπουλημένος –ακόμα- σαν τους υπόλοιπους και αυτό είναι ένα πρόβλημα γιατί όλοι θέλουν να σου φορέσουν μια ταμπέλα και να ξέρουν πόσα θέλεις για να σε αγοράσουν.
Τα ελληνικά ΜΜΕ περιγράφουν τον Μπέπε Γκρίλο σαν κάποιον που είναι μεταξύ του Λάκη Λαζόπουλου και του Τζίμη Πανούση –λες και είναι κακό ή πάρα πολύ εύκολο να είσαι ο Λαζόπουλος ή ο Πανούσης, ενώ είναι καλό να είσαι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης- αλλά ξεχνούν πως οι Ιταλοί ψήφισαν για διαμαρτυρία έναν κωμικό, ενώ οι Ελληναράδες ψήφισαν για διαμαρτυρία τη Χρυσή Αυγή που είναι, βέβαια, πολύ πιο αστεία από τον Μπέπε Γκρίλο αλλά είναι και ό,τι πιο συστημικό υπάρχει στη χώρα αυτή τη στιγμή.
Εν τω μεταξύ, πολλοί Έλληνες κάνουν κριτική στους Ιταλούς για τον τρόπο που ψήφισαν, ξεχνώντας πως οι Έλληνες έκαναν ξανά κυβέρνηση τα δυο κόμματα που χρεοκόπησαν την Ελλάδα, οπότε δεν τους παίρνει να λένε τίποτα για τους άλλους λαούς και καλά θα κάνουν να βγάλουν τον σκασμό και να τρώνε ήσυχα τα πίτουρά τους. Κότες!
(Αν ψήφιζα στην Ιταλία, μάλλον θα ψήφιζα τον Μπέπε Γκρίλο –που είναι και συνάδελφος μπλόγκερ- αλλά μπορεί να ψήφιζα και τον Μπερλουσκόνι. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Μπερλουσκόνι πως θα τα κάνει μπουρδέλο όλα.)

Σπίτια με φαντασία.....!


















Σπίτι όσο να χωρείς και τόπο όσο να θωρείς λέγανε οι παλιοί Ικαριωτες.......!

ΕΝΑΣ ΚΡΕΜΩΔΗΣ ΧΥΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΑ

ΕΝΑΣ ΚΡΕΜΩΔΗΣ ΧΥΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΑ ΓΕΜΑΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
~~~~~~~~~~~~
1) δύο χούφτες βρώμη....
2) μία μπανάνα....
3) μία κουταλιά μέλι....

4) δύο κουταλιές γιαούρτι πρόβειο (παραδοσιακό)...
5) ένα μήλο με τη φλούδα του ( όχι ραντισμένο με φυτοφάρμακα-αλλιώς καθαρισμένο)...
όλα μαζί τα βάζουμε στο μπλέντερ και...
έχουμε ένα θαυμάσιο εύγευστο πρωινό γεύμα το οποίο μπορεί να μας κρατήσει μέχρι το μεσημεριανό....
#) η βρώμη με τους υδατάνθρακες βραδείας αποδέσμευσης που περιέχει μας παρέχει ενέργεια
και
συμβάλλει στη μείωση της κόπωσης...
#) η μπανάνα είναι γεμάτη κάλιο...
#) το μέλι μας χαρίζει ενέργεια και πλήθος θρεπτικών συστατικών...
#) το μήλο το ίδιο...
#)το γιαούρτι τις πρωτεΐνες του και το ασβέστιό του...
αυτό το θαυμάσιο πρωινό μπορούμε να το προσφέρουμε στον εαυτό μας και στα παιδιά μας τα οποία
έχουν άμεση ανάγκη και της ενέργειας και των θρεπτικών συστατικών ενώ παράλληλα τα προστατεύουμε από τα διάφορα σνακς αμφιβόλου ποιότητας που μπορούν να βρουν έξω
και
τα οποία το μόνο που τους προσφέρουν είναι τοξίνες και περισσότερα κιλά..

στον κρεμώδη χυμό μας μπορούμε να προσθέσουμε όποιο φρούτο ακόμα θέλουμε, περισσότερο ή λιγότερο μέλι ή γιαούρτι...Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή από/http://www.botanologia.blogspot.com/ Και επειδή πάντα πρέπει μια ανάρτηση να έχει και και τα δικά του προσωπικά στοιχεία θα πρότεινα κάποιες αλλαγές στην συνταγή .Αν τι βρόμη εγώ θα έβαζα λιναρόσπορος μαζί με ξερά σύκα σπασμένα στο μουλτι και κάποιο ξηρό καρπό .Αλλά αυτά είναι γούστα και ο καθένας που έχει κάποιες γνώσεις , δημιουργεί την δικιά του συνταγή....!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΗΣΟΥΝ !!!!!!!!!

πηγη     http://kostasedessa..