Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Φαντασία στην κουζίνα μας!

Σπιτική Μουστάρδα

Εικόνα

Κάνει περίπου 1 φλιτζάνι  χρόνος: 12 ώρες                       6 κουταλιές σπόρους μουστάρδας [H Μουστάρδα είναι καρύκευμα είτε σε μορφή σκόνης είτε σε μορφή πάστας. Παρασκευάζεται από σπόρους (σπέρματα) συγκεκριμένων φυτών της οικογένειας των Σταυρανθών ή των Βρασσικιδών (Crucifae ή Brassicaceae)). Τα κυριότερα είδη είναι: Το είδος Sinapis alba (Σινάπι το λευκό) του γένους Σινάπι (γνωστό επίσης και ως σινάπι ή βρούβα ή λάψανο) με κίτρινα σπέρματα, το είδος Brassica juncea (Κράμβη η βουρλοειδής) του γένους Βράσσικα με σκουρόχρωμα σπέρματα και το B. Nigra (Κράμβη η μαύρη) με επίσης σκουρόχρωμα σπέρματα. ]                                                                                        1/2 φλιτζάνι σκόνη μουστάρδας                                       3 κουταλιές της σούπας ξίδι (μηλίτη, λευκό κρασί ή sherry)                                                                                   1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί ή νερό                                      2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι                           ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ 2 κουταλιές της σούπας μέλι 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο ​​χρένο 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα (πραγματικά κάθε είδους) Αλέστε τους  σπόρους μουστάρδας για μερικά δευτερόλεπτα σε ένα μύλο μπαχαρικών  ή με το χέρι με ένα γουδί .Ρίχνουμε τους  καλά αλεσμένους σπόρους σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι και  την σκόνη μουστάρδας. Εάν  επιθυμείτε, προσθέστε ένα από τα προαιρετικά συστατικά . Ρίχνουμε το ξίδι και το κρασί ή το νερό, στη συνέχεια, ανακατεύουμε καλά. Όταν όλα είναι ενσωματωμένα,τα ρίχνουμε σε ένα γυάλινο βάζο και  φυλάμε στο  ψυγείο. Περιμένουμε τουλάχιστον 12 ώρες πριν από τη χρήση.Αυτή η Μουστάρδα με αυτό τον τρόπο θα διαρκέσει αρκετούς μήνες στο ψυγείο.πηγηhttp://www.primalrights.com/

Κατάσχουν μισθούς και ακίνητα για χρέος 5 ευρώ!

Σε κατάσχεση ακινήτου ή μισθού για οφειλή που έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη και ξεπερνά τα 5 ευρώ θα προχωράει η Εφορία σε λίγες εβδομάδες σε ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς.
Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπεται όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα:
-Κατάσχεση μισθών και ακινήτων για οποιαδήποτε οφειλή υπερβαίνει τα 5 ευρώ και καθίσταται ληξιπρόθεσμη. Η Εφορία θα στέλνει στο λογιστήριο της εταιρείας που εργάζεται ο φορολογούμενος ένα σημείωμα για την οφειλή και η εταιρεία θα είναι υποχρεωμένη να αποδίδει στη ΔΟΥ το ποσό που οφείλεται.
-Εάν το ποσό υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ και καταστεί ληξιπρόθεσμο, τότε θα ασκείται ποινική δίωξη εναντίον του φορολογούμενου.
-Η διαγραφή οφειλών προς την Εφορία ύψους έως και 200 ευρώ από φορολογούμενους οι οποίοι μπορούν να αποδείξουν ότι αδυνατούν πλήρως να τα εξοφλήσουν λόγω μηδενικού εισοδήματος και διαβίωση σε εξαιρετικά μειονεκτικές συνθήκες (π.χ. άποροι).
«Μη εισπράξιμες» θα χαρακτηρίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και η αναζήτηση περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων των οφειλετών χωρίς να έχει εντοπιστεί κάποιο ρευστοποιήσιμο ή αξιοποιήσιμο στοιχείο. Στην περίπτωση αυτή το χρέος θα χαρακτηρίζεται μη εισπράξιμο, θα παραμένει σε «ύπνωση» για 20 έτη και αν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχει εντοπιστεί κάποιο εισόδημα ή περιουσιακό στοιχείο του οφειλέτη, τότε θα διαγράφεται οριστικά.
Υπό αυτές τις συνθήκες πολύ μεγάλο μέρος των σημερινών ληξιπρόθεσμων οφειλών θα θεωρηθεί μη εισπράξιμο και θα περάσει στα αρχεία της Εφορίας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, λοιπόν από τα 56 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογούμενων προς την Εφορία εισπράξιμα θεωρούνται μόλις τα 15 δισ. ευρώ.http://on-news.gr/

Η καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης ανοίγει νέες δουλειές


Εμμανουηλίδης Ηλίας
Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο νόμο περί ναρκωτικών, επιτρέπεται πλέον, υπό προϋποθέσεις, η καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης και η εμπορία των προϊόντων της. 
Η καλλιέργεια της κάνναβης θα επιδράσει ισχυρά και θετικά στην αναδιάρθρωση των εαρινών αρδευόμενων αροτραίων καλλιεργειών στους κάμπους της χώρας, όπως βάμβακος, καλαμποκιού και βιομηχανικής ντομάτας.
Είναι καλλιέργεια οικονομικά συμφέρουσα, αποπνικτική ζιζανίων και ανθεκτική σε παθογόνα και έντομα, έτσι δρα ως οικολογικό ζιζανιοκτόνο και μπορεί να μειώσει σημαντικά τους πληθυσμούς διαφόρων εντόμων, όπως του πράσινου σκουληκιού και της Diabrotica. Ολόκληρο το υπέργειο μέρος των φυτών της κάνναβης χρησιμοποιείται για πλήθος προϊόντων, κλωστικές ίνες, χαρτί, σπόρους, μονωτικά υλικά, καλλυντικά, κ.λπ. Τα προϊόντα είναι πρώτη ύλη υφαντουργίας για υποαλλεργικά ενδύματα και άλλες βιομηχανίες. Το κόστος απόληψης των ινών με τεχνολογία και εξοπλισμό νέας γενιάς είναι έξι φορές μικρότερο από το αντίστοιχο του εκκοκκισμού βάμβακος. Συμπερασματικά, η καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης μπορεί να δώσει νέα πνοή στην εγχώρια γεωργία και μεταποίηση.
Η διάταξη που άνοιξε το δρόμο
Στο άρθρο 1, παρ. 3 του νόμου 4136, ΦΕΚ Α΄ 74/20.03.2013, αναφέρεται:
«3. Στις παραπάνω ουσίες (σ.σ. τις ναρκωτικές) δεν περιλαμβάνονται τα ακατέργαστα συγκομιζόμενα προϊόντα που προκύπτουν από την καλλιέργεια ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L χαμηλής περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) και συγκεκριμένα μέχρι 0,2%, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Και τώρα τι κάνουμε;
Το λόγο έχει η αρμόδια Διεύθυνση Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας του Υπ.Α.Α.Τ., ώστε να δράσει σύμφωνα με τη μελέτη έτους 2000 «Σχέδιο καλλιέργειας κλωστικής κάνναβης στην Ελλάδα» (ΕΘΙΑΓΕ – Εργαστήριο Γεωργίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου). Η παραπάνω υπηρεσία θα πρέπει να εισηγηθεί, σύμφωνα με το σχέδιο, την έκδοση των παρακάτω Κ.Υ.Α.
1. Έκδοση 1ης Κ.Υ.Α. των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης, όπου θα προβλέπονται:
● Ανάθεση στον οργανισμό ΕΛΓΟ – Δήμητρα της έρευνας, της τεχνικής και επιστημονικής στήριξης της καλλιέργειας και μεταποίησης της κλωστικής κάνναβης στην Ελλάδα.
● Εισαγωγή ικανής ποσότητας σπόρων σποράς ποικιλιών κλωστικής κάνναβης.
● Αξιολόγηση ποικιλιών με δοκιμαστικές καλλιέργειες.
2. Έκδοση 2ης Κ.Υ.Α. με τίτλο: «Ολοκληρωμένο Σύστημα διαχείρισης και ελέγχου καλλιέργειας και μεταποίησης της κλωστικής κάνναβης στην Ελλάδα», όπου να προβλέπονται:
● Ορισμός διαχειριστή του Συστήματος (επειδή οι καλλιέργειες και τα εργοστάσια απόληψης ινών κλωστικής κάνναβης θα εκτείνονται κυρίως σε Θράκη, Μακεδονία και Θεσσαλία, η έδρα του διαχειριστή πρέπει να είναι η Θεσσαλονίκη)
● Ζώνες καλλιέργειας κλωστικής κάνναβης, επιτήρηση και έλεγχο των ζωνών και αγρών
● Άδειες μεταποίησης των φυτών της κλωστικής κάνναβης, επιτήρηση και έλεγχο των σχετικών βιομηχανιών.

Ηλιοβασιλέματα στην Ικαρία ..Καληνύχτα!












Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Η θαυματουργή κεραλοιφή της Ικαρίας



Το μελισσοκέρι είναι χρήσιμο σε άπειρες εφαρμογές, όμως από μόνο του δε διαθέτει ενυδατικές ιδιότητες. Δρα σαν αδιαβροχοποιητής (όπως η βαζελίνη) και προστατεύει από τις εξωτερικές απώλειες και την εξάτμιση της υγρασίας του δέρματος. 

Όταν όμως συνδυαστεί με βαλσαμολαδο, μαστίχα, λυγαριά, ασπράδι αυγών , δημιουργείται η φημισμένη κεραλοιφή της Ικαρίας, η οποία είναι ότι πιο αγνό και ωφέλιμο μπορείτε να προσφέρετε στο δέρμα σας.


 Για εμένα προσωπικά η κεραλοιφή πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι ανεξαιρέτως και να χρησιμοποιείται σε κάθε περίπτωση, αντί των αλοιφών του εμπορίου. Από την απλή ενυδάτωση και περιποίηση του δέρματος μέχρι τα σκασμένα χείλη και συγκάματα και από επιλεγμένες δερματοπάθειες μέχρι πληγές, έλκη, εγκαύματα και μολύνσεις. Έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιασικές, καταπραϋντικές, επουλωτικές, εν υδατικές και μαλακτικές ιδιότητες. Εφαρμόζεται σε όλο το σώμα χωρίς περιορισμό, είναι πολύ ευεργετική,
Η βασική συνταγή έχει ως εξής:
1 κουταλιά της σούπας μελισσοκέρι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Τρίβουμε σε ένα τρίφτη το μελισσοκέρι.
Το λιώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, πάντα σε bain marie, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και το βάζουμε σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι. Το αφήνουμε να κρυώσει και να στερεοποιηθεί και είναι έτοιμο για χρήση.
Ούτε χτύπημα, ούτε θερμόμετρα, ούτε γαλακτωματοποιητές, ούτε τίποτα άλλο περίπλοκο.πηγή της βασικής  συνταγής είναιhttp://oliviart-gr.blogspot.gr/2013/02/blog-post_11.html
Σημείωση αν θελήσετε να φτιάξετε κεραλοιφη να θυμάστε ότι για να είναι αποτελεσματική θέλει πολύ καλής ποιότητα υλικά .Το κερί πρέπει να το αναζητήσετε σε έμπιστο μελισσοκόμο και όχι από διάφορα μαγαζιά που πουλάνε υλικά για σαπούνια και κρέμες .Όπως και το λάδι φυσικά αν δεν έχετε δικό σας αναζητήστε το σε μικρούς παράγωγους Μην βιαστείτε ''Ρωτώντας πα ει κανείς στην πόλη'' όπως λέει και η παροιμία

Πώς να φτιάξετε σπιτικους Κύβους για Απορρυπαντικο πιάτων !

Εικόνα

Συστατικά: 
1 φλιτζάνι βόρακα
1 φλιτζάνι πλύσιμο σόδα 
1/4 Cup Epsom Salt [η θαλασσινο αλατι φυσικο?]
9 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.η 1/2 φλιτζάνι ξίδι
2 παγοθήκες :                                                       Οδηγίες
043
Ρίχνουμε βόρακα σε ένα μπολ.
036
Προσθήκη στη μαγειρική σόδα.
046
Ρίχνουμε το αλάτι  μέσα στο μπολ με τα άλλα συστατικά.



056
Ανακατεύουμε  τα συστατικά.
058 059
 Ρίχνουμε 9 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού Ο χυμός λεμονιού θα κάνει αφρό στην αρχή, αυτό θα κάνει μια κολλώδη ουσία.  
083
  Το μείγμα μας θα πρέπει να μοιάζει κάπως έτσι. Θα πρέπει ακόμα να είναι λίγο υγρό.Γεμίζουμε τις παγοθηκες και..
094 095



  Τις τοποθετούμε  σε μια ηλιόλουστη περιοχή (πιθανώς εσωτερικό του σπιτιού μας), και  τις αφήνουμε να σκληρύνουν  περίπου 24 ώρες. Προσωπικά,, πιστεύω ότι χρειάζεται μια-δυο μέρες για να  να σκληρύνουν πραγματικά[ ανάλογα τον καιρό]
163 173 175
Αφήνουμε  να στεγνώσουν εντελώς πριν από τη χρήση.Γενικός κανόνας  1 μπλοκ ανά φορτίο.