Αυτό το αστραφτερό, εσπεριδοειδή- σιρόπι είναι σαν μια ακτίνα ηλιοφάνειας το πρωί. Χρησιμοποιήστε το πάνω σε τηγανίτες ή σε ένα μπολ με φρέσκα φρούτα.
- 1 φλιτζάνι βιολογικό μέλι
- Ξύσμα από ένα βιολογικό πορτοκάλι
- Χυμό από ένα πορτοκάλι
- (Προαιρετικά: 1 κουταλιά της σούπας Grand Marnier)
- Πλύνετε το πορτοκάλι (βιολογικό) και πάρετε το ξύσμα του και τον χυμό του
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, χτυπήστε ελαφρά μαζί ,το μέλι και το φρέσκο χυμό πορτοκαλιού σε μέτρια φωτιά. Συνεχίζετε την ανάδευση μέχρι το μείγμα να να ενσωματωθεί πλήρως.(Καλό είναι το μέλι να μην το αφήσετε να βράσει γιατί χάνει πολλά από τα συστατικά του)
- Αφαιρέστε από τη θερμότητα και ανακατώστε μέσα στο σιρόπι το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Αφήστε το να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρισμα.Η σάλτσα θα πυκνώσει καθώς θα δροσίζει. Μεταφορά σε μια κανάτα για το σερβίρισμα ή ένα γυάλινο βάζο για αποθήκευση.
Αποδόσεις 1 φλιτζάνι σιρόπι Πηγή