Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Πράσινες ελιές στο ...μπουκάλι από την Ικαρία!




Διαλέγουμε ελιές χωρίς δαγκώματα και χτυπήματα. Τις πλένουμε πολύ καλά  και γεμίζουμε μπουκάλια αναψυκτικών με....

Για κάθε μπουκάλι , διαλύουμε σε μια κούπα νερό 1 κουταλιά  αλάτι  και αδειάζουμε το διάλυμα στο μπουκάλι.


Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλυφθούν οι ελιές και συμπληρώνουμε με 2-3 cm ελαιόλαδο. Τα μπουκάλια δεν πρέπει να είναι γεμάτα μέχρι πάνω δηλαδή δύο ή τρία δάχτυλα κάτω από 
κάτω από το στόμιό τους.για να μπορεί να γίνει η ζύμωση της ελιάς  Ακόμα αν θέλουμε μπορούμε να τις αρωματίσουμε με διάφορα αρωματικά φυτά όπως είναι η Μυρτιά ,ο Σχίνος,το μάραθο,.....!  Αντί για άρμη μπορούμε να βάλουμε θαλασσινό νερό αρκεί να είναι καθαρό !     Κλείνουμε τα μπουκάλια  , τα βάζουμε σε σκοτεινό δροσερό μέρος και τα ξεχνάμε για 2-3 μήνες ανάλογα το μέγεθος των ελιών.Τα Χριστούγεννα,  συνήθως είναι έτοιμα, (Μπορούν να τρώγονται όπως είναι, ή με σκόρδο, σέλινο, καυτερή πιπεριά και  λάδι, ή μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους, είναι επίσης κατάλληλες και για το Martini.) 

Τότε , με ένα μαχαιράκι τρυπάμε λίγο το πλαστικό τους, το κόβουμε,  και  τις αδειάζουμε σε γυάλινο βάζο μαζί με την άλμη τους.

Παρατηρήσεις:
1
  Μ ε το συγκεκριμένο τρόπο οι ελιές δεν θέλουν ξεπίκρισμα.
Οι ολόκληρες ελιές, διατηρούνται περισσότερο καιρό από τις χαραγμένες ή τις τσακιστές διατηρούν τα πλούσια  θρεπτικά συστατικά τους  όμοια με το αγνό παρθένο ελαιόλαδο  .........μόνο που θέλουν υπομονή.

     
3
4


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου