Ζάχαρη Τριαντάφυλλο
Χρόνος 3-5 ημέρες με τις προετοιμασίες
Χρόνος 3-5 ημέρες με τις προετοιμασίες
Χρήσεις ...για κέικ, βάφλες και τηγανίτες ή. cookies.
50g αποξηραμένα τριαντάφυλλα (κατά προτίμηση βιολογικά ,αρωματικά)
150g ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
150g ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
Συλλέξτε τα ροδοπέταλα και τα απλώνετε σε μια πετσέτα κουζίνας σε ένα ξηρό, ζεστό και ευάερο μέρος. Αφήστε να στεγνώσουν όπως το χαρτί.
Ρίχνετε τα ροδοπέταλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπλέντερ και τα κτυπάτε μέχρι να γίνει η ζάχαρη πολύ λεπτή. Αποθηκεύσετε σε βάζο με σφιχτό καλά καπάκι
Πασπαλίζετεε τα μπισκότα, κέικ, βάφλες ή τηγανίτες. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τα τα τσουρέκια σας η το τσάι σας Ξύδι Τριαντάφυλλο με δενδρολίβανο και λεμόνι Ρίχνετε τα ροδοπέταλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπλέντερ και τα κτυπάτε μέχρι να γίνει η ζάχαρη πολύ λεπτή. Αποθηκεύσετε σε βάζο με σφιχτό καλά καπάκι
Χρόνος περίπου μία εβδομάδα από την προετοιμασία
Ένα συναρπαστικό συστατικό για τη σαλάτα .....,σάλτσα σας .
ροδοπέταλα από αρωματικά τριαντάφυλλα (αψέκαστα)
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
1 λεμόνι
1 μπουκάλι λευκό κρασί ή ξίδι από μηλίτη
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
1 λεμόνι
1 μπουκάλι λευκό κρασί ή ξίδι από μηλίτη
Συλλέξτε τα ροδοπέταλα και απλώστε τα σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας σε ένα ξηρό, ζεστό και ευάερο μέρος. Αφήστε να στεγνώσουν όπως το χαρτί.
Γεμίσετε μέχρι τη μέση ένα γυάλινο μπουκάλι με ροδοπέταλα. Από πάνω βάλετε ένα κλαδάκι δενδρολίβανου και λίγες λωρίδες φλούδας λεμονιού.
Γεμίζετε το μπουκάλι με ξύδι τόσο που να καλύπτει όλα τα μυρωδικά . Βάλτε ένα φελλό και ανακινήστε το μπουκάλι μερικές φορές.
Μετά από τέσσερις ημέρες δοκιμάστε αν σας αρέσει η μυρωδιά και η γεύση Αν ναι. Τα στραγγίζετε αλλιώς τα αφήνετε περισσότερες μέρες έως ότου έχετε την γεύση που θέλετε . Εάν η γεύση του τριαντάφυλλου είναι πολύ ισχυρή - αραιώστε με επιπλέον ξύδι. πηγη
Γεμίσετε μέχρι τη μέση ένα γυάλινο μπουκάλι με ροδοπέταλα. Από πάνω βάλετε ένα κλαδάκι δενδρολίβανου και λίγες λωρίδες φλούδας λεμονιού.
Γεμίζετε το μπουκάλι με ξύδι τόσο που να καλύπτει όλα τα μυρωδικά . Βάλτε ένα φελλό και ανακινήστε το μπουκάλι μερικές φορές.
Μετά από τέσσερις ημέρες δοκιμάστε αν σας αρέσει η μυρωδιά και η γεύση Αν ναι. Τα στραγγίζετε αλλιώς τα αφήνετε περισσότερες μέρες έως ότου έχετε την γεύση που θέλετε . Εάν η γεύση του τριαντάφυλλου είναι πολύ ισχυρή - αραιώστε με επιπλέον ξύδι. πηγη