Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Μελομακάρονα Σιμιγδαλένια Μπουκίτσες

 Φτιάχνοντας αυτή την συνταγή  ένα μεθυστικό άρωμα από κανέλα, γαρίφαλο, πορτοκάλι και μέλι μού τρυπάει τη μύτη. Κι αμέσως φέρνω στον νου μου την εικόνα της Μητέρας μου όταν σήκωνε τα μανίκια για να ζυμώσει, και τα μαγικά  δάχτυλά της   έδιναν με περίσσια  χάρη μορφή στα μπισκότα, τότε όλο της το σώμα μοσχομύριζε  ακριβώς το ίδιο άρωμα με αυτά  τα χριστουγεννιάτικα     γλυκά........  !     
20141124_0007
Υλικά
  • 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 2 1/2 φλ.τσ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/4 φλ.τσ. ζάχαρη
  • 1/2-1 φλ. τσ. αλεύρι
  • 1/4 φλ.τσ. κονιάκ
  • 1/4 φλ.τσ. χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. κανέλα, 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 κ.γ. σόδα
Υλικά για το σιρόπι
  • 1 1/2 φλ.τσ. νερό
  • 1 φλ.τσ. ζάχαρη
  • 1 φλ.τσ. μέλι
  • 1 κ.σ. κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού
  • Καρύδια

Εκτέλεση
  1. Σε μια λεκάνη ή στο κάδο του μίξερ βάζω το ελαιόλαδο, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Χτυπάω για λίγο, ώστε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
  2. Στο φλιτζάνι που έχω το χυμό πορτοκάλι ρίχνω τη σόδα και με το που αφρίζει, το ρίχνω στον κάδο με όλα τα άλλα υλικά.
  3. Προσθέτω σιγά σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύω απαλά ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά και αρχίζω να πλάθω τη ζύμη, προσθέτοντας ταυτόχρονα και το αλεύρι.
  4. Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι, θα το δείτε αυτό πλάθοντας τα υλικά, ώστε η τελική ζύμη να είναι εύπλαστη και μαλακιά.
  5. Αφήνω τη ζύμη μου σκεπασμένη για μισή έως μια ώρα, αφ ενός για να ξεκουραστεί, αφ ετέρου για να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους και κυρίως το σιμιγδάλι να μαλακώσει με την υπάρχουσα υγρασία.
  6. Στη συνέχεια πλάθω μικρά μπαλάκια, σαν μεγάλες παιδικές γκαζές.
  7. Παίρνω ένα ένα μπαλάκι και κρατώντας το μεταξύ του δείχτη και του μεγάλου δαχτύλου, του κάνω ένα μικρό βαθούλωμα από κάτω, ενώ από την πάνω πλευρά το χαράσσω με ένα πιρουνάκι.
  8. Αυτό το βαθούλωμα βοηθάει στο να ρουφήξουν καλύτερα τα μελομακάρονα το σιρόπι.
  9. Βάζω όλα τα μελομακάρονα σε ταψί φούρνου, στρωμένο με λαδόκολλα.
  10. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 για 20-22 λεπτά, όχι παραπάνω.
  11. Τα βγάζω από το φούρνο, τα αφήνω να κρυώσουν σε σχάρα και αρχίζω να ετοιμάζω το σιρόπι.
  12. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζω το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, το ξύσμα ή μια φλούδα πορτοκαλιού και την κανέλα και αφήνω να βράσουν 2-3 λεπτά, από την αρχική στιγμή βρασμού.
  13. Στο καυτό πια σιρόπι, ρίχνω λίγα λίγα τα μελομακάρονα ώσπου να σιροπιάσουν καλά. Ο χρόνος θα εξαρτηθεί από το πόσο μαλακά ή σκληρά έχουν βγει από το φούρνο.
  14. Τα τακτοποιώ σε πιατέλα και τα πασπαλίζω με ψιλοτριμμένα καρύδια.
20141124_001020141124_001420141124_002020141124_002320141124_002720141124_003020141124_003220141124_0038
 
Tip
  • Για να μην απλώσουν τα μελομακάρονα, μπορείτε να αναμείξετε στο αλεύρι μερική ποσότητα ολικής. Αυτό το έκανα για πρώτη φορά και είδα ότι πέτυχε μια χαρά.
Καλή επιτυχία από  τη Δήμητρα Χερουβείμ 20140306-17-dimitra-a

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Βρήκε θεραπεία στο Αλτσχάιμερ το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ;


Το Αλτσχάιμερ μπορεί να προληφθεί ή ακόμη και να θεραπευτεί με ενίσχυση της ανοσολογικής απόκρισης του εγκεφάλου, σύμφωνα με επιστήμονες του πανεπιστημίου του Στάνφορντ…
Το Αλτσχάιμερ μπορεί να προληφθεί ή ακόμη και να θεραπευτεί με ενίσχυση της ανοσολογικής απόκρισης του εγκεφάλου, σύμφωνα με επιστήμονες του πανεπιστημίου του Στάνφορντ. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα νευρικά κύτταρα πεθαίνουν, επειδή τα κύτταρα που υποτίθεται ότι πρέπει να καθαρίζουν τον εγκέφαλο από τα βακτήρια, τους ιούς και άλλες επικίνδυνες ουσίες, σταματούν να λειτουργούν.
Αυτά τα κύτταρα, τα οποία ονομάζονται «μικρογλοία», λειτουργούν καλά όταν οι άνθρωποι είναι νέοι, αλλά όταν γερνούν, μία πρωτεΐνηπου ονομάζεται ΕΡ2 σταματά να λειτουργεί αποτελεσματικά. Τώρα οι επιστήμονες απέδειξαν ότι η αναστολή της πρωτεΐνης επιτρέπει στα μικρογλοία να λειτουργήσουν κανονικά και πάλι ώστε να μπορούν να καθαρίσουν τις επικίνδυνες κολλώδεις πλάκες αμυλοειδούς-βήτα που βλάπτουν τα νευρικά κύτταρα και οδηγούν στη νόσο Alzheimer.
 
Η αστυνομία του εγκεφάλου
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μπλοκάροντας την πρωτεΐνη ΕΡ2 σε ποντίκια με ένα φάρμακο, αντιστράφηκε η απώλεια μνήμης και άλλα συμπτώματα -που θυμίζουν Αλτσχάιμερ- στα ζώα. «Τα μικρογλοία είναι η αστυνομία του ρυθμού του εγκεφάλου», είπε η Δρ Katrin Andreasson, καθηγήτρια νευρολογίας και νευρολογικών επιστημών στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. «Τα πειράματά μας δείχνουν ότι η διατήρησή τους στο σωστό επίπεδο νικάει την απώλεια μνήμης και διατηρεί την υγιή φυσιολογία του εγκεφάλου», ολοκλήρωσε. Έως το 2015 θα υπάρχουν 850.000 άνθρωποι με άνοια μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ασθένεια σκοτώνει τουλάχιστον 60.000 ανθρώπους κάθε χρόνο.
Τα μικρογλοιακά κύτταρα αποτελούν περίπου το 10 έως 15% των κυττάρων του εγκεφάλου. Ενεργούν ως πρώτη γραμμή άμυνας, ψάχνοντας για ύποπτες δραστηριότητες και ουσίες. Όταν εντοπίσουν το πρόβλημα, εκλύουν ουσίες που στρατολογούν άλλα μικρογλοία τα οποία, στη συνέχεια, καταστρέφουν από τυχόν ξένους εισβολείς.
Μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως ρακοσυλλέκτες, μασώντας τα νεκρά κύτταρα που είναι σκορπισμένα ανάμεσα σε ζωντανά κύτταρα, όπως μέρη των πλακών αμυλοειδούς-βήτα. Αυτές μέρη άλλωστε πιστεύεται ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόκληση του Alzheimer και για αυτό είναι καλό να «καθαρίζονται».
«Τα μικρογλοία υποτίθεται ότι καθαρίζουν συνεχώς τις πλάκες αμυλοειδούς-βήτα, καθώς επίσης προφυλάσσουν από φλεγμονές» πρόσθεσε η Δρ Andreasson. «Αν χάσουν την ικανότητά τους να λειτουργούν, τα πράγματα ξεφύγουν από τον έλεγχο. Επικίνδυνες ουσίες συσσωρεύονται στον εγκέφαλο, προκαλώντας τοξική φλεγμονή».
 
Στόχος το μπλοκάρισμα της πρωτεΐνης
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι σε νεαρά ποντίκια, τα μικρογλοία διατηρούν τις κολλώδης πλάκες υπό έλεγχο. Αλλά όταν έγιναν πειράματα σε ποντίκια μεγαλύτερης ηλικίας, η ΕΡ2 πρωτεΐνη έδρασε και σταμάτησε τα μικρογλοία να παράγουν ένζυμα για τον καθαρισμό των πλακών.
Παρομοίως ποντίκια τα οποία δεν είχαν γενετικώς ΕΡ2 δεν ανέπτυξαν τη νόσο του Αλτσχάιμερ, ακόμη και όταν εγχέονται με διάλυμα αμυλοειδούς-β, υποδηλώνοντας ότι τα κύτταρα τους νικούσαν την πρωτεΐνη με φυσικό τρόπο. Και για εκείνα τα ποντίκια που ανέπτυξαν Αλτσχάιμερ, το μπλοκάρισμα της ΕΡ2 αντέστρεψε τη μείωση της μνήμης. Τώρα το Στάνφορντ ελπίζει να παράγει μια ένωση η οποία μπλοκάρει την ΕΡ2 για την αποφυγή περιττών παρενεργειών. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Clinical Investigation.                                                                                                                                             πηγη http://www.typosthes.gr/

Παράγετε πλευρώτους στο σπίτι σας με ελάχιστο κόστος


Οδηγίες καλλιέργειας πλευρώτους στο σπίτι με υπόστρωμα από καφέ.Βάζουμε το κατακάθι σε ένα δοχείο
Βάζουμε το κατακάθι σε ένα δοχείο, το βράζουμε και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας οικοδομικό γύψο για κάθε κιλό καφέ


Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να στραγγίξει.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να στραγγίξει.

Ο μύκητας  έχει εξαπλωθεί.
Σε 5-10 μέρες ο μύκητας θα έχει εξαπλωθεί σε όλο τον όγκο του υποστρώματός μας.
μανιτάρια ξεπετάγονται
Τα πρώτα μανιτάρια ξεπετάγονται σε ένα μήνα περίπου
 
Υλικά:
  • 2-3 κιλά κατακάθι καφέ (ελληνικού, εσπρέσο ή φίλτρου) - Μπορούμε να προμηθευτούμε αρκετό κατακάθι από κάποια καφετέρια (Στη Θεσσαλονίκη τα Starbucks το διανέμουν δωρεάν)
  • λίγο άχυρο, ροκανίδι ή στέλεχος καλαμποκιού
  • 3 κουταλιές της σούπας οικοδομικό γύψο
  • δοχείο εκκόλαψης (το κουβαδάκι από ποπ κορν είναι ιδανικό)
  • μυκήλιο πλευρώτους (σπόρος)
μπορούμε να βρούμε μυκήλιο πλευρώτους:
  1. Σε φυτώρια & γεωπονικά μαγαζιά (τα περισσότερα έχουν αποξηραμένο σπόρο). Σε αυτήν την περίπτωση ο σπόρος υπολογίζουμε να βγαίνει γύρω στο 10% σε σχέση με τον όγκο του καφέ.
  2. Επίσης μπορούμε να παραγγείλουμε φρέσκο σπόρο από κάποιον παραγωγό πλευρώτους ή να τον παραγγείλουμε από το διαδίκτυο. Σε αυτήν την περίπτωση ο σπόρος υπολογίζουμε να βγαίνει γύρω στο 5% σε σχέση με τον όγκο του καφέ. 
  3. Εναλλακτικά μπορούμε να πάρουμε μια ποσότητα(υπολογίζουμε να βγαίνει γύρω στο 15% σε σχέση με τον όγκο του καφέ) μολυσμένο άχυρο από υπόστρωμα πλευρώτους και να το χρησιμοποιήσουμε σαν σπόρο - αυτή είναι και η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε στις φωτογραφίες και που γενικά προτείνεται ως η πιο εύκολη, αποδοτική και φθηνή.
Εκτέλεση: Βάζουμε το κατακάθι σε ένα δοχείο και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας οικοδομικό γύψο για κάθε κιλό καφέ (αυτό γίνεται για να ρυθμίσουμε το ph του υποστρώματος) . Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ψιλοκομμένο άχυρο λίγο ροκανίδι από πλατύφυλλα ή ακόμα καλύτερα 2-3 στελέχη καλαμποκιού σε φέτες. (αυτά τα υλικά θα επιτρέψουν στο υπόστρωμα μας να μην είναι τόσο συμπαγές και πυκνό και έτσι ο μύκητας θα εξαπλωθεί πιο γρήγορα) Προσθέτουμε κάποια ποσότητα νερού ώστε το μείγμα να μην είναι στεγνό. Ανακατεύουμε με προσοχή και το βράζουμε για περίπου μισή ώρα. Έπειτα αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να στραγγίξει. Όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σε ποσοστό υγρασίας γύρω στο 70% (αν το σφίξουμε μια χούφτα καφέ στο χέρι μας να στάζουν λίγες σταγόνες) είναι έτοιμο για την σπορά. - Ανακατεύουμε με καθαρά χέρια τον σπόρο με τον καφέ και τον τοποθετούμε στο δοχείο της εκκόλαψης όπου και θα τον αφήσουμε σφραγισμένο ως το τέλος της συγκομιδής.
Επώαση: Σκοπός της επώασης είναι να απλωθεί το μυκήλιο σε όλο το υπόστρωμα. Στο στάδιο αυτό η θερμοκρασία του υποστρώματος πρέπει να διατηρείται περίπου στους 25 °C. Έχει βρεθεί ότι επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα όταν η επώαση γίνεται στο σκοτάδι. Ο χρόνος επώασης μπορεί να κυμαίνεται από 20 μέχρι 40 ημέρες ανάλογα με το είδος του σπόρου και τις συνθήκες επώασης.
Συγκομιδή: Σε ένα μήνα περίπου από την σπορά θα αρχίσουν να εμφανίζονται τα πρώτα μανιτάρια. Μαζέψτε τα όταν φτάσουν σε επιθυμητό επίπεδο ή όταν δεν μεγαλώνουν άλλο. Μαζέψτε όλα από την μία τρύπα μονομιάς τραβώντας τα απότομα από το σημείο που φυτρώνουν. Μην χρησιμοποιήσετε μαχαίρι, από το ίδιο σημείο θα ξαναφυτρώσουν μετά από καιρό αφού επαναλάβετε τα ίδια στάδια. Όταν σταματήσει να παράγει μανιτάρια, μην το πετάξετε, αλλά ανακυκλώστε το περιεχόμενο ενσωματώνοντάς το στο χώμα για λίπασμα.
Εμπνευστήκαμε την ιδέα από το Γαλλικό πείραμα που περιγράφεται σε αυτό το pdf,  μπορείτε να βρείτε εικόνες από το συγκεκρίμενο πείραμα εδώ.                                                                                                                                                 πηγη  http://www.alekati.gr/

 

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Amanita phalloides Το πιο επικίνδυνο και πιο Νόστιμο μανιτάρι που υπάρχει στη Φύση ..


Το καπάκι του θανάτου, Amanita phalloides, από το στάδιο κουμπί για να πλήρους μεγέθους του σώματος καρποφορίας.

 

Το καπάκι του θανάτου, Amanita phalloides , από το πρώτο στάδιο καρποφορίας μέχρι  το πλήρες μεγέθος του σώματος του .                                                                                                                                      Αυτό το μανιτάρι έχει Σκοτώσει τους περισσότερους ανθρώπους από οποιοδήποτε άλλο μανιτάρι. σε όλο τον Κόσμο !Πολλοί άνθρωποι που έχουν δηλητηριαστεί από αυτό ανάφεραν μετά από την  ανάρρωση τους ότι αυτό  το μανιτάρι ήταν τα πιο Νόστιμο που έχουν φάει ποτέ.!
Όταν κάποιος φάι Amanita phalloides , συνήθως δεν θα αντιμετωπίσει  συμπτώματα για τουλάχιστον έξι ώρες και μερικές φορές ακόμη και 24 ώρες. Τα συμπτώματα   ξεκινούν με κοιλιακές κράμπες, εμετό, και διάρροια. Αυτή η καθυστέρηση σημαίνει ότι τα συμπτώματά μπορούν να μας ξεγελάσουν και να μην τα συνδέσουμε με την κατανάλωση του ,νομίζοντας ότι έχουμε  μια  ήπια ασθένεια όπως η γρίπη του στομάχου. .Ένας νεαρός δείγμα καπάκι του θανάτου.


 

Εν τω μεταξύ, το δηλητήριο του έχει  φτάσει ύπουλα το συκώτι μας. Αυτό συμβαίνει γιατί το δηλητήριο (Amatoxins είναι μια υποομάδα τουλάχιστον οκτώ τοξικών ενώσεων που βρίσκονται σε διάφορα γένη δηλητηριώδη μανιτάριων, κυρίως Amanita phalloides και πολλά άλλα μέλη του γένους Amanita , καθώς και ορισμένες Conocybe ,Galerina και Lepiota είδη μανιταριών.)  καταστρέφει ένα ένζυμο που είναι υπεύθυνο για την παραγωγή νέων πρωτεϊνών. Χωρίς αυτό το ένζυμο, τα κύτταρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν, και τα αποτελέσματα είναι   ηπατική ανεπάρκεια. 

Χωρίς την κατάλληλη και έγκαιρη θεραπεία, το θύμα μπορεί να βιώσει ταχεία οργανική ανεπάρκεια, κώμα και το θάνατο.  Amatoxins δεν μπορεί να καταστραφεί με οποιαδήποτε συμβατική μέθοδο μαγειρέματος,  βρασμού ή ψήσιμο. 

κατάψυξη ή ξήρανση ...
Ιατρική περίθαλψη . Τα Κέντρα δηλητηριάσεων συστήνουν σε γενικές γραμμές τρεις κύριες θεραπείες,

 

Ενεργός άνθρακας συνιστάται για  να απορροφάει το δηλητήριο  από το γαστρεντερικό σωλήνα  που προκαλεί  ηπατική βλάβη. 

Αυτό λειτουργεί καλά για τις περισσότερες δηλητηριάσεις, αλλά από τη στιγμή που ο ασθενής επιδιώκει συνήθως την  ιατρική βοήθεια για το amatoxins, το δηλητήριο έχει ταξιδέψει  πιο πέρα ​​από το γαστρεντερικό σωλήνα.και η ζημία εχει  φτάσει πια στα νεφρά ..

 Silibinin, ένα φάρμακο που προέρχεται από το γάλα γαϊδουράγκαθου Silybum marianum . Όταν χορηγείται ενδοφλεβίως, η ένωση κάθεται και μπλοκάρει τους υποδοχείς που φέρνουν το amatoxin στο ήπαρ, στη ροή του αίματος, ώστε οι νεφροί να μπορούν να το αποβάλουν  γρηγορότερα. Αυτή η θεραπεία αν ξεκινήσει έγκαιρα εχει πολύ καλα αποτελέσματα
 
 Ακετυλκυστεϊνη είναι μια θεραπεία που συχνά συνταγογραφείται. Είναι πολύ αποτελεσματική στην πρόληψη της βλάβης του ήπατος δηλητηρίασης από ακεταμινοφαίνη. Αλλά σε amatoxin δηλητηριάσεις, είναι εντελώς αναποτελεσματική, αραιώνει το αίμα χωρίς λόγο, και δίνει παραπλανητικά αποτελέσματα των εξετάσεων του ήπατος-λειτουργίας.

 
 
 
 
 

 


Μερικές μπουκιές από το καπάκι του θανάτου  μπορεί να  μας σκοτώσει...Στην Ικαρία τα λέμε "Ελικοπτεριτες" (γιατί αν τα φας θα ταξιδεύσεις το σίγουρο  με  ελικόπτερο.......!)Μακαρίτες και Σκυλομανίτες !                                                                                                                                                       Τα Μανιτάρια είναι Μαγικά !Πολλές φορες αυτή η Μαγεία τους όμως μπορει να είναι Καταστροφική για τους Ανθρώπους που τα Κυνηγάνε με τόσο Πάθος ...γι αυτό Προσοχή ! Πάντα μαζεύουμε  αυτά που γνωρίζουμε πολύ καλά!!!!!!!!!!!!                                                                                          πηγες http://itunes.apple.com    http://en.wikipedia.org
 




Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Μπαίνω φειςμπουκ και τι βλέπω .....?

Μπαίνω φειςμπουκ και βλέπω οτι το Μαράκι ήταν για καφέ με τις φίλες τις και γέλασαν παρα πολύ μάλιστα βγάλανε και φωτογραφίες τους καφέδες τους και τα μισοδαγκωμενοσαλιομένα μπισκότα τους και λεζάντα απο πάνω yolo οκ... κατεβαίνω πιο κάτω η Χριστίνα χώρησε και νιώθει χίλια κομμάτια αλλά δεν την νοιάζει τίποτα, παρακάτω ο Γιώργος ήταν στα μπουζούκια και τα σπαγε με την παρέα του νταξ καναν και ένα διάλειμμα για το τσεκ ιν, πάαρακατω κάτι παιδιά είναι άπλα ζουν την τέλεια ζωή και απέχουν απο εμάς τα καημένα, μπράβο παιδιά... μετα τραγουδια, εικονες, τραγουδια .. λίγο πιο κάτω πάλι βλέπω απο τον Χρήστο ένα σκέτο ξενερωμένος... γιατί Χρήστο μου τι έπαθες; Ο Γιάννης πάλι μας δίνει συμβουλές και μας λέει τι πρέπει να κάνουμε το ίδιο και η Σοφία μας τα χει κάνει καρπούζια με τα αδέσποτα και αυτή προφανώς κάνει μεγάλο αγώνα τα ταίζει μέσω του υπολογιστή της, όπως και η Μαίρη που διαμαρτύρεται συνεχώς και είναι και πολύ αντίφα και ρίχνει μολοτοφ μέσα απο το σαλόνι της.
Για να συνοψίσουμε λιγάκι ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ παιδιά καλές γιορτές. .........!                                                                                                                                                     πηγη
Αηδία

 

Δεν θέλω νεκρούς ήρωες, θέλω ζωντανούς αγωνιστές....!

Τις τελευταίες μέρες βλέπω ανθρώπους να διαλαλούν παντού ότι εάν πεθάνει ο Νίκος Ρωμανός θα γίνει χαμός, θα καεί το σύμπαν, θα γίνει εξέγερση. Και κάπου εκεί καταλαβαίνω την τεράστια σκατίλα που έχει αρχίσει να πέφτει και πάνω σε κομμάτια πολιτικών χώρων που σε άλλες εποχές δεν περίμεναν να πεθάνει κάποιος σύντροφός τους. Εξεγείρονταν για όλους τους λόγους του κόσμου. Άσε που πλέον δεν έχουμε ανάγκη από νεκρούς ήρωες αλλά από ζωντανούς αγωνιστές.

Και έχουμε όλους τους λόγους του κόσμου να εξεγερθούμε. Από που να αρχίσω; Από την ανεργία και τη φτωχοποίηση; Από την αύξηση των αυτοκτονιών και των αστέγων; Από την αύξηση των ναζί και του κρατικού ρατσισμού; Από την ανύπαρκτη εκπαίδευση και το κατεστραμμένο σύστημα υγείας; Δεν φτάνουν αυτά; Να βάλω τότε και την Αμυγδαλέζα και την Παγανή, να βάλω και μερικά ονόματα όπως Παπαντωνίου, Καρατζαφέρης, Μαντέλης, Μπαλτάκος, Λαυρεντιάδης, Ψωμιάδης, Τσουκάτος, Γεωργιάδης , Λοβέρδος, Μελισσανίδης, Μαρινάκης, Παπαχελάς,Μιχελάκης. Δεν φτάνουν αυτοί οι λόγοι;

Σε κάθε βήμα στις μεγάλες πόλεις υπάρχουν άστεγοι, άνθρωποι πέθαναν από το κρύο, άνθρωποι πέθαναν επειδή δεν υπήρχε δεύτερο ασθενοφόρο διαθέσιμο, άνθρωποι αυτοκτόνησαν από τα χρέη, άνθρωποι αυτοκτόνησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, άνθρωποι βασανίζονται στη ΓΑΔΑ, άνθρωποι βασανίζονται στις φυλακές και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Δεν θέλω νεκρούς ήρωες, θέλω ζωντανούς αγωνιστές.

Ένα πράγμα έχει μείνει να σώσουμε, την αξιοπρέπεια μας και η αξιοπρέπεια μας σώζεται μόνο με αγώνα στο δρόμο. Ενάντια στην ηθική των μικροαστών που θέλουν ηρεμία,τάξη και ασφάλεια. Ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο που μας θέλουν δούλους. Ενάντια στην ρουφιανιά και το τσατσιλίκι των συστημικών ΜΜΕ. Για όλους τους λόγους του κόσμου πάρτε μέρος σε πορείες και καταλήψεις, για όλους τους λόγους του κόσμου επιτέλους αφήστε στην άκρη τη βολή σας. 

«Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου ή βγες ξανά στους δρόμους της φωτιάς»http://www.kakia.gr/
Τις τελευταίες μέρες βλέπω ανθρώπους να διαλαλούν παντού ότι εάν πεθάνει ο Νίκος Ρωμανός θα γίνει χαμός, θα καεί το σύμπαν, θα γίνει εξέγερση. Και κάπου εκεί καταλαβαίνω την τεράστια σκατίλα που έχει αρχίσει να πέφτει και πάνω σε κομμάτια πολιτικών χώρων που σε άλλες εποχές δεν περίμεναν να πεθάνει κάποιος σύντροφός τους. Εξεγείρονταν για όλους τους λόγους του κόσμου. Άσε που πλέον δεν έχουμε ανάγκη από νεκρούς ήρωες αλλά από ζωντανούς αγωνιστές.
Και έχουμε όλους τους λόγους του κόσμου να εξεγερθούμε. Από που να αρχίσω; Από την ανεργία και τη φτωχοποίηση; Από την αύξηση των αυτοκτονιών και των αστέγων; Από την αύξηση των ναζί και του κρατικού ρατσισμού; Από την ανύπαρκτη εκπαίδευση και το κατεστραμμένο σύστημα υγείας; Δεν φτάνουν αυτά; Να βάλω τότε και την Αμυγδαλέζα και την Παγανή, να βάλω και μερικά ονόματα όπως Παπαντωνίου, Καρατζαφέρης, Μαντέλης, Μπαλτάκος, Λαυρεντιάδης, Ψωμιάδης, Τσουκάτος, Γεωργιάδης , Λοβέρδος, Μελισσανίδης, Μαρινάκης, Παπαχελάς,Μιχελάκης. Δεν φτάνουν αυτοί οι λόγοι;
Σε κάθε βήμα στις μεγάλες πόλεις υπάρχουν άστεγοι, άνθρωποι πέθαναν από το κρύο, άνθρωποι πέθαναν επειδή δεν υπήρχε δεύτερο ασθενοφόρο διαθέσιμο, άνθρωποι αυτοκτόνησαν από τα χρέη, άνθρωποι αυτοκτόνησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, άνθρωποι βασανίζονται στη ΓΑΔΑ, άνθρωποι βασανίζονται στις φυλακές και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Δεν θέλω νεκρούς ήρωες, θέλω ζωντανούς αγωνιστές.
Ένα πράγμα έχει μείνει να σώσουμε, την αξιοπρέπεια μας και η αξιοπρέπεια μας σώζεται μόνο με αγώνα στο δρόμο. Ενάντια στην ηθική των μικροαστών που θέλουν ηρεμία,τάξη και ασφάλεια. Ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο που μας θέλουν δούλους. Ενάντια στην ρουφιανιά και το τσατσιλίκι των συστημικών ΜΜΕ. Για όλους τους λόγους του κόσμου πάρτε μέρος σε πορείες και καταλήψεις, για όλους τους λόγους του κόσμου επιτέλους αφήστε στην άκρη τη βολή σας.
«Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου ή βγες ξανά στους δρόμους της φωτιάς»                                                                                                                                                   πηγες    Ικα.ρι.α        http://www.kakia.gr/
 
 

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΟΤΑ...?

Οι περισσότεροι από εμάς όταν αισθανόμαστε κουρασμένοι και όταν νιώθουμε μειωμένα επίπεδα ενέργειας, η πρώτη μας κίνηση είναι να πιούμε μία κούπα καφέ. Η άλλη «λύση» για ορισμένους είναι τα ενεργειακά ποτά. Ένα από τα πλέον δημοφιλή ενεργειακά ποτά, το Red Bull, δημιούργησε ένα ισχυρό διαφημιστικό προφίλ ( – δίνει φτερά) και χρηματοδοτεί αρκετές εκδηλώσεις extreme αθλημάτων – ενώ οι διαφημιστικές καμπάνιες της Red Bull στηρίζονται στην υποστήριξη των τολμηρών ανθρώπων και των καινοτόμων ιδεών.
Βέβαια, δεν αναφέρουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία από το ενεργειακό αυτό ποτό.
Το δημοφιλές red bull ενοχοποιείται πλέον για καρδιαγγειακά προβλήματα, για την αύξηση του κινδύνου καρδιακής προσβολής και εμφράγματος. Έχει ήδη απαγορευθεί στη Νορβηγία, τη Δανία, την Ουρουγουάη ενώ η Γαλλία διέκοψε την πώληση του μεταξύ των ετών 1996 και 2008.
Το red bull πήζει το αίμα και παρέχει στον οργανισμό ένα μη-φυσιολογικό επίπεδο διέγερση. Ο Scott Willoughby, ο κύριος ερευνητής του Ερευνητικού Κέντρου για την Καρδιαγγειακή Υγεία του Βασιλικού Νοσοκομείου της Αδελαϊδας στην Αυστραλία (σ.σ. pentapostagma.gr – Cardiovascular Research Center at the Royal Adelaide Hospital in Australia), προειδοποιεί ότι μόλις μία ώρα αφότου καταναλώθηκε μόλις ένα κουτάκι Red Bull, η συνοχή του αίματος των συμμετεχόντων στην έρευνα μετατράπηκε σε μη-ομαλή και προσομοίαζε αυτήν ενός καρδιοπαθή…
Ο Willoughby προειδοποιεί ότι αν συνδυαστεί με το stress και την υψηλή αρτηριακή πίεση, το Red Bull μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία και να αυξήσει τον κίνδυνο δημιουργίας θρόμβων στο αίμα. Αυτό είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο για όσους εμφανίζουν προδιάθεση για ανάπτυξη καρδιαγγειακών παθήσεων.
Τα κύρια συστατικά του Red Bull είναι η καφεϊνη και η ζάχαρη. Στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με γλυκαντικές ουσίες δηλαδή την γλυκουρολακτόνη, τη σακχαρόζη και τη γλυκόζη. Περιέχει επίσης Ασπαρταμη, την τεχνητή γλυκαντική ουσία που έχει συνδεθεί με νευροτοξικές, μεταβολικές, εμβρυικές, αλλεργιογόνες και καρκινογενείς επιδράσεις.
Όπως κάθε καφεινούχο ρόφημα, το Red Bull σας δίδει μία γρήγορη και άμεση ενέργεια. Όμως, αυτή διαρκεί πολύ λίγο και μετατρέπεται σε κόπωση, και έτσι πολύ σύντομα χρειάζεστε ακόμη μία ενεργειακή «ώθηση». Και ακόμη ένα κουτάκι.. Και, έτσι, εισέρχεστε στον φαύλο κύκλο του εθισμού στο Red Bull ή άλλων ενεργειακών ποτών.
Το ιδιαιτέρως ανησυχητικό γεγονός είναι ότι το Red Bull και άλλα ενεργειακά ποτά, προωθούνται διαφημιστικά με κοινό-στόχο (target-group) τους νέους ανθρώπους και τους μαθητές, δημιουργώντας μία ολόκληρη γενιά ανθρώπων που δεν μπορούν να επανακτήσουν με φυσικό τρόπο τα επιθυμητά επίπεδα ενέργειας τους, και εθίζονται στα ενεργειακά και καφεινούχα ποτά.