Τα βακτήρια του στομάχου είναι μια πολύ κοινή ασθένεια σήμερα και η θεραπεία τους είναι πολύ μακρύς και δύσκολη. Μια ασφαλής και φυσική θεραπεία. είναι αυτή
Σύκα στο ελαιόλαδο είναι το καλύτερο φάρμακο για τα βακτήρια στο στομάχι.
Προετοιμασία:
1. Τοποθετήστε τα αποξηραμένα σύκα(Τα Σύκα μπορείτε να τα κόψετε σε 4 τμήματα.) σε ένα γυάλινο βάζο και στη συνέχεια ρίχνετε το ελαιόλαδο από πάνω .
2. Αφήστε τα για τουλάχιστον 40 ημέρες και στη συνέχεια μπορείτε να φάτε μόνο ένα κομμάτι κάθε πρωί με άδειο στομάχι.
3. Επίσης, και ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο που είναι μαζι με τα σύκα.
4. Εάν δεν μπορείτε να περιμένετε για 40 ημέρες να κάνετε δύο βάζα Το πρώτο μπορείτε να χρησιμοποιησετε μετά από 7 ημέρες. Θα είναι λιγότερο ισχυρό, αλλά επίσης χρήσιμο.Για την αντιμετώπιση μιας καλύτερης θεραπειας προσέξετε την διατροφή σας Τρώτε μόνο μαγειρεμένα φαγητά χωρίς πολύ μπαχαρικά ιδιαίτερα καυτερά . Μην τρώτε τίποτα ξινό. Αποφύγετε τα λιπαρά κρέατα, τα προϊόντα με βάση το κρέας Μαγειρεψετε το φαγητό σας με ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο και τα σύκα είναι μια απο τις πιο ισχυρές φυσικές θεραπείες, για την υγεία του στομάχου Επιβραβεύστε τον εαυτό σας με αυτούς τους φυσικούς πόρους, επειδή η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό.!
Η εμπειρία έχει δείξει ότι ο συνδυασμός των σύκων και του ελαιόλαδου είναι καλός για πολλές ασθένειες, όπως τη στειρότητα, αιμορροΐδες, εντερικές ασθένειες, δυσκοιλιότητα, βρογχίτιδα, άσθμα, κ.λπ. πηγη http://www.viviendoensalud.com/
Βρίσκεται δυτικά της Σάμου και βόρεια της Πάτμου, έχει σχήμα μακρόστενο στο οποίο οφείλει και μια από τις αρχαίες της ονομασίες «Μάκρις» ή «Δολίχη». Έχει μήκος 40 χλμ. και έκταση 267 τετρ. χλμ.
Η Ικαρία είναι ένα ορεινό νησί με ανέγγιχτη φυσική ομορφιά, που την συνθέτουν πλούσια βλάστηση, πευκοδάση, απόκρημνες πλαγιές εντυπωσιακά φαράγγια από τη μια και ποτάμια, χείμαρροι, κοιλάδες και όμορφες αμμώδεις παραλίες από την άλλη. Το όνομα της Ικαρίας προέρχεται από τον Ίκαρο, τον γιο του γνωστού αρχιτέκτονα της μυθολογίας. Στην αρχαιότητα η Ικαρία ονομαζόταν «Μάκρη» και «Δολίχη» λόγω του στενόμακρου σχήματος της και «Ιχθυόεσσα» λόγω της αφθονίας του Ικάριου πελάγους σε ψάρια. Σύμφωνα με την μυθολογία ο Ίκαρος ο πρώτος πιλότος της μυθολογίας έπεσε στον θαλάσσιο χώρο της Ικαρίας και πνίγηκε. Έτσι το νησί πήρε το όνομα του. Η Ικαρία δεν είναι απλά ένα νησί. Είναι τρόπος ζωής.!
Μια συμπυκνωμένη σάλτσα από κόκκινες ζουμερές πιπεριές που έχει μεγάλη χρήση στην ανατολίτικη κουζίνα:
*για μαρινάτα σε κρέατα αραιωμένο με νερό ή ελαιόλαδο και προσθέτοντας τα επιθυμητά μπαχαρικά,
*σε όλα τα φαγητά που έχουν σάλτσα ντομάτας για να εξισορροπήσει την ξινή γεύση της ντομάτας με τη γλυκιά γεύση της πιπεριάς,
*ως ντρέσσινγκ αραιωμένη με ελαιόλαδο,
*ως συνοδευτικό ντιπ κλπ.
Τα οφέλη της κόκκινης πιπεριάς:
Είναι σύμμαχος στη μάχη με τον καρκίνο, χάρη στο λυκοπένιο που περιέχει,
Μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων,
Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά,
Βοηθά στην απώλεια βάρους γιατί αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος και οξυγονώνει τον οργανισμό,
Η Βιταμίνη Α που περιέχει δυναμώνει την όραση,
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα,
Η Βιταμίνη Β που περιέχει συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και την ανάπτυξή του,
Επηρεάζει θετικά τον μεταβολισμό του σώματος και μετατρέπει τις πρωτεΐνες σε ενέργεια,
Η Βιταμίνη Ε που περιέχει καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες βλάπτουν τα κύτταρα,
Είναι σημαντική πηγή Βιταμίνης C και καλίου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΕ ΒΡΑΣΙΜΟ:
1.Πλύντε, καθαρίστε από κοτσάνια και τους σπόρους τις πιπεριές και κόψτε τες στα τρία.
2.Βάλτε τις πιπεριές σε μια κατσαρόλα μαζί με ένα ποτήρι νερό και αφήστε τες να βράσουν περίπου 1 ώρα ανακατεύοντας που και που.
3.Μόλις μαλακώσουν καλά, σουρώστε τις πιπεριές και ξεφλουδίστε τες αν είναι ενοχλητικά σκληρή η φλούδα τους.
4.Βάλτε τις πιπεριές σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε τες.
5.Βάλτε τις πιπεριές που έχουν γίνει πλέον πουρές σε μια κατσαρόλα, ανακατεύετε διαρκώς και σε 10 λεπτά προσθέστε το αλάτι.
6.Σε σιγανή φωτιά ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του και να γίνει μια αρκετά πηχτή σάλτσα (σαν τον πελτέ ντομάτας).
7.Αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει και γεμίστε ένα καθαρό βάζο κλείστε σφιχτά το καπάκι και γυρίστε το βάζο ανάποδα.
Έτσι σφραγίζει καλά το καπάκι και δε θα αλλοιωθεί η σάλτσα.
Επίσης σφραγίζει πολύ καλά το βάζο αν η σάλτσα τοποθετηθεί ζεστή κλείνοντας αμέσως σφιχτά το καπάκι και αναποδογυρίζοντας τα. Αυτά αμέσως πρέπει να σκεπαστούν με μια χοντρή πετσέτα και να τα αφήσετε έτσι περίπου 8 ώρες να κρυώσουν καλά.
Όταν το ανοίξετε και χρησιμοποιήσετε τη σάλτσα, ισιώνετε την επιφάνεια της, την καλύπτετε με ελαιόλαδο και την φυλάτε στο ψυγείο.
Αν κάνετε μεγάλη ποσότητα προτιμήστε μικρά βάζα για να μοιράσετε τη σάλτσα για να διατηρηθούν περισσότερο καιρό πριν ανοιχτούν.
Σε μεγάλες ποσότητες πρέπει να αποστειρώσετε τα βάζα:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε τα βάζα και τα καπάκια τους ανοιχτά, γεμίστε με νερό μέχρι να τα σκεπάζει και βράστε τα για 20 λεπτά.
Βγάλτε τα με μια τσιμπίδα από το νερό και βάλτε ανάποδα σε μια απορροφητική πετσέτα για να στεγνώσουν και να κρυώσουν. Δεν πρέπει να αγγίζετε καθόλου το εσωτερικό των βάζων με τα χέρια σας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΕ ΣΤΕΓΝΩΜΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ:
Κάνετε τα βήματα 1 – 4.
Απλώνετε τον πουρέ σε πλατιά ταψιά όσο λεπτά γίνεται.
Τοποθετείτε το ταψί σε ένα ηλιόλουστο μέρος και το σκεπάζετε με ένα τούλι για να μην κάθονται τα έντομα.
Συχνά ανακατεύετε τον πολτό και τον απλώνετε ξανά ομοιόμορφα για να στεγνώσει καλά στον ήλιο.
Σε πολύ δυνατό ήλιο θα κάνει περίπου 3-4 μέρες.
Όταν εξατμιστούν τα υγρά της πιπεριάς προσθέτετε το αλάτι κι έπειτα τοποθετείτε τη σάλτσα σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα.
Σκεπάζετε τη σάλτσα με ελαιόλαδο και τα φυλάτε στο ψυγείο.
Με αυτή την μέθοδο η σάλτσα που θα απομείνει θα είναι λιγότερη σε σύγκριση με το βράσιμο.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Όταν διαλέγετε τις πιπεριές προτιμήστε αυτές που μέσα κι έξω έχουν το ίδιο κόκκινο χρώμα γιατί αυτές που είναι ασπρουδερές μέσα δεν κάνουν καλή σάλτσα.
Οι ιδανικές είναι οι λεπτόφλουδες με παχιά σάρκα.
Πάντα προτιμήστε τις καλοκαιρινές πιπεριές, γιατί θα κάνουν πιο νόστιμη σάλτσα.
Η αλήθεια για το σκάνδαλο της συνομιλίας Βαρουφάκη με τα Hedge Fund
Μια συνομιλία ανάμεσα στον Βαρουφάκη και εκπροσώπους Hedge Funds με συντονιστή τον Νόρμαν Λάμοντ, δημοσιοποίησε σήμερα Δευτέρα ο ίδιος ο οργανισμός Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF). Ο οργανισμός αυτός δεν είναι τυχαίος. Είναι μια από τις πολλές δήθεν αθώες βιτρίνες που χρησιμοποιούν τα κυκλώματα κερδοσκοπίας στις χρηματαγορές προκειμένου να εμφανίζονται με την ουδέτερη ιδιότητα του συμβούλου, ή του ειδικού στο πλευρό υπουργών, κυβερνήσεων, οργανισμών ανά τον κόσμο.
Ο Νόρμαν Λάμοντ συνδέεται στενά με τον οργανισμό αυτό. Παλιά καραβάνα στο κουρμπέτι, άρχισε την καριέρα του - που αλλού; - στην NM Rothschild & Sons, την επενδυτική τράπεζα όπου έγινε διευθυντής της Rothschild Asset Management πριν μεταπηδήσει στο βρετανικό κοινοβούλιο. Ο Λάμοντ αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την κυβέρνηση Μέιτζορς το 1993 κάτω από το βάρος των καταγγελιών για πιθανή εμπλοκή του στο σκάνδαλο κερδοσκοπίας με τη βρετανική λίρα. Η Μαύρη Τετάρτη (16 Σεπτεμβρίου 1992) είναι γνωστή ως η ημέρα που οι κερδοσκόποι "έσπασαν" τη λίρα στερλίνα και ανάγκασαν την βρετανική κυβέρνηση να την αποσύρει από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (ΜΣΙ).
Στο παιχνίδι αυτό άγριας κερδοσκοπίας πρωτοστάτησε ένας "φίλος" του κ. Βαρουφάκη, ο Τζόρτζ Σόρος, ο οποίος καθάρισε τουλάχιστον 1 δις δολάρια και μετά απ' αυτό καθιερώθηκε ως ο Νο 1 κερδοσκόπος με νομίσματα παγκόσμια. Ο Λάμοντ φέρεται να ήταν αναμεμιγμένος στο παιχνίδι, ως υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Μέιτζορς εκείνη την περίοδο, αλλά οι καταγγελίες δεν μπόρεσαν να διαπεράσουν την μαφιόζικη ομερτά που κυριαρχεί στις αγορές, το City και τους τόρυδες. Έτσι αναγκάστηκε απλά να παραιτηθεί ήσυχα, απλά και δίχως συνέπειες, ώστε να συνεχίσει την καριέρα του ως σήμερα.
Όπως συνήθως, ο τύπος σε διατεταγμένη υπηρεσία προσπαθεί να επικεντρωθεί στα "χάκιν" κι άλλες τέτοιες πιπεράτες λεπτομέρειες. Δεν τους ενοχλεί καθόλου το γεγονός ότι ο υπουργός οικονομικών συζητά τις λεπτομέρειες ενός σχεδίου επιβολής παράλληλης νομισματικής κυκλοφορίας (με IOU) στην Ελλάδα με ποιούς; Με εκείνους που θα έπρεπε να αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι, δηλαδή τους κερδοσκόπους του νομίσματος.
Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι το σχέδιο επιβολής IOU προχωρούσε σε συνενόηση με τους κερδοσκόπους και φυσικά πρός όφελός τους. Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος να συζητάς με κερδοσκόπους ειδικά μια τόσο επικίνδυνη νομισματική μεταβολή, όπως το παράλληλο νόμισμα, παρά μόνο για έναν και μοναδικό λόγο: για να φορντίσουν οι ίδιοι να τοποθετήσουν κατάλληλα τα κεφάλαιά τους ώστε να κερδήσουν από την εισαγωγή IOU τα μέγιστα. Με πρόβλεψη ενδεχομένως μεριδίου για Βαρουφάκη, Γκάλμπρεϊθ και άλλους εντός και εκτός κυβέρνησης.
Επίσης αυτό που κάνει εντύπωση είναι η συζήτηση για δημιουργία παράλληλου ηλεκτρονικού δικτύου πληρωμών. Ακόμη κι αν αποδεχτούμε την ερμηνεία Βαρουφάκη, ότι δεν πρόκειται για "χάκιν" και τα άλλα, παραμένει το ερώτημα: Τι δουλειά έχει να συζητά ένα τέτοιο άκρως απόρρητο και ευαίσθητο δεδομένο με ιδιώτες κερδοσκόπους; Ο μόνος λόγος είναι για να μπορούν οι κερδοσκόποι να αξιοποιούν το σύστημα κατά το δοκούν με ανοιχτές τις "πίσω πόρτες". Είτε για να προωθούν μίζες πολιτικών, είτε για λεηλασία αποθεματικών και ταμείων, είτε για την "εκ των έσω" πληροφόρηση προκειμένου να κερδίζουν από τοποθετήσεις, εξαγορές και συγχωνεύσεις.
Τέλος είναι φανερό ότι όλα αυτά που σχεδίαζε ο Βαρουφάκης με τους κερδοσκόπους ήταν για να παρμείνει πάση θυσία στο ευρώ η Ελλάδα. Μια Ελλάδα που θα επέλεγε να φύγει οριστικά από ευρωζώνη και ΕΕ, να καταγγείλει τα χρέη και τις δανειακές ως παράνομες, αθέμιτες και απεχθείς, δεν έχει καμιά ανάγκη ούτε από συμφωνίες θανάτου σαν αυτή του Τσίπρα, ούτε IOU, ούτε θα ήταν υποχείριο εκβιαστών και κερδοσκόπων.
Το ποιός είναι ο Βαρουφάκης και τι είναι ικανός να κάνει, το έχουμε επισημάνει επανειλλημένα σε ανύποπτους καιρούς. Από την στιγμή που κάποιος δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν πιστεύει στη δυνατότητα της Ελλάδας να σταθεί στα πόδια της με δικές της δυνάμεις, τότε είναι ικανός για τα πάντα. Είναι ικανός να την πουλήσει σ΄οποιονδήποτε. Ιδίως όταν ο ίδιος πάσχει από ένα σοβαρό ψυχωτικό σύνδρομο ναρκισισμού, που δεν του επιτρέπει να έχει ούτε καν αίσθηση των συνεπειών για όσα κάνει.
Με άλλα λόγια ο Βαρουφάκης ήταν ο ιδανικός για τη θέση του υπουργού οικονομικών, που του πρόσφεραν στη κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ένα ολόκληρο σύστημα προώθησης και image making στήθηκε για να τον προωθήσει και να τον κάνει λαοφιλή. Το μηντιακό σύμπαν συνομώτησε ώστε να βγει με πλήθος εξαπατημένων ψήφων και έπειτα να εξαργυρώσει τις επιταγές αυτών που τον επέλεξαν για το συγκεκριμένο ρόλο.
Τώρα όλοι αυτοί που τον εκθείαζαν και του έστηναν το δημόσιο προφίλ ως "γκουρού των οικονομικών" διαρυγνύουν τα ιμάτιά τους, ή σιωπούν χωρίς να απολογούνται για τις επιλογές τους. Η δική μου άποψη είναι ότι ο κ. Βαρουφάκης είναι μια κλασική περίπτωση "idiot utile" (χρήσιμου ηλίθιου). Έκανε τη βρωμοδουλειά και τώρα τον ρίχνουν στα σκυλιά, σαν εξιλαστήριο τράγο προκειμένου να εξαγνιστεί ο Τσίπρας και η συμφωνία του.
Η ανθρωποφαγία που είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσει δεν μας αφορά. Είναι ίδιον του καθεστώς που υπηρετεί κι ο κ. Βαρουφάκης. Ούτε μας ενδιαφέρει αν οι "φίλοι" του κ. Βαρουφάκη είναι αρκετά ισχυροί για να τον σώσουν από την φυλακή. Το σίγουρο είναι ότι από τη στιγμή που ο Νόρμαντ Λάμοντ και η οικογένειά του από Hedge Fund αποφασίζει να "δώσει" στεγνά τον Βαρουφάκη, σημαίνει ότι έχουν κλείσει τις συμφωνίες που θέλουν με τον νέο υπουργό οικονομικών και την κυβέρνηση Τσίπρα. Ίσως το "δώσιμο" Βαρουφάκη να εντάσσεται στα αντισταθμιστικά οφέλη.
Κι όποιος νομίζει ότι η Ελλάδα γλύτωσε τα IOU, ας το ξανασκεφτεί. Όσο κρατάνε τις τράπεζες ανενεργές, τόσο στραγγαλίζεται ο ιδιωτικός τομέας, τόσο πιο κοντά έρχονται λύσεις τύπου IOU και κουρέματος καταθέσεων και τραπεζικών τίτλων. Γιατί νομίζετε ότι οι Ευρωπαίοι βιάζονταν να περάσει η οδηγία που επιτρέπει το κούρεμα καταθέσεων και τίτλων τώρα στις 22/7; Όσοι από εσάς έχετε πιστέψει τους τσανακογλύφτες της συμφωνίας, που σας λένε ότι αυτή η οδηγία αφορά όλες τις χώρες της ευρωζώνης, να σας πούμε μόνο ότι μέχρι σήμερα μόνο η Γερμανία και η Αυστρία την έχει εγκρίνει εκτός της Ελλάδας. Οι άλλες το έχουν παραπέμψει για το 2016 και μετά.
Τώρα που μάλλον θα επιληφθεί του θέματος ο εισαγγελέας, μήπως να κάνει τον κόπο να μας βρει με ποιό δικαίωμα η κυβέρνηση έκλεισε και κρατά κλειστές τις τράπεζες; Ποιός της έδωσε αυτό το δικαίωμα; Το Σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας πάντως όχι. Αλλά για να νοιαστεί κάποιος εισαγγελέας για τέτοια θέματα θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι υπάρχει δικαιοσύνη στον τόπο μας. Αν υπήρχε δεν θα είχε καταλυθεί έτσι βάναυσα η συνταγματική τάξη της χώρας, ούτε θα ζούσαμε τόσα απανωτά πραξικοπήματα.
Το νησί της μακροζωΐας και του ξέφρενου γλεντιού επεμβαίνει στη στήλη του ONEMAN Μένουμε Νησί και προτείνει τη μετονομασία της σε Μένουμε Πανηγύρι.
Έρρικα Ρούσσου ,
SHARES
Αν έχεις συναντήσει στη ζωή σου Ικαριώτη, τότε γνωρίζεις ήδη ότι στο νησί που πρόκειται να επισκεφθείς δεν θα συναντήσεις και τους πιο νορμάλ κατοίκους. Αν πάλι όχι, τότε σε καλωσορίζω στο θαυμαστό κόσμο των Καριωτών (όπως αυτοαποκαλούνται).
Χειροκρότημα σε slow motion.
Βρέθηκα στην Ικαρία όταν ήμουν 13 ετών και έμεινα εκεί ένα μήνα. Από εκείνες τις διακοπές, θυμάμαι τρία εντελώς διαφορετικά πράγματα: Ένα rave πάρτι. Ένα γάμο, κατά τη διάρκεια του οποίου έμαθα ικαριώτικο (όχι πολύ γρήγορα). Και το γεγονός ότι παρότι έμεινα όπως προείπα έναν ολόκληρο μήνα, μπορώ να μετρήσω τις ημέρες που έκανα μπάνιο με τα δάχτυλα του ενός χεριού. Δεν είναι και το καλύτερο πράγμα ενώ κολυμπάς να μαθαίνεις ότι λίγα εκατοστά πίσω, μπροστά, δεξιά ή αριστερά σου κάποιος πνίγηκε (οι πνιγμοί που μετρούνται ανά ημέρα στο νησί είναι -δυστυχώς- περισσότεροι από τα πανηγύρια)
Με την τελευταία αυτή πρόταση, την οποία παρότι μπήκε σε παρένθεση θα ήθελα να της δώσεις μεγάλη σημασία οποτεδήποτε και αν σκοπεύεις να πας στο νησί, ολοκληρώνουμε τα μειονεκτήματα της Ικαρίας και περνάμε στα πλεονεκτήματα. Τα οποία πρέπει να παραδεχτώ και να σημειώσω κάπου εδώ, ότι συλλέχθηκαν χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του Θέμη Καίσαρη, της Τζένης Μελιτά και ενός ακόμα πιστού του νησιού που επέλεξε να μείνει στη σκιά και να χάσει μία παρτίδα τάβλι.
Φτιάξε βαλίτσα με τα πιο χαλαρά και άνετα ρούχα σου, πάρε τουλάχιστον ένα βιβλίο για να σκοτώσεις την ώρα σου στο καράβικαι ξεκίνα για το νησί που "έχει βρει το νόημα της ζωής". Και συγκεκριμένα, της μακροζωΐας. Παρεμπιπτόντως, αν δεν το έχεις και πολύ με τα μεγάλα ταξίδια, μπορείς να πας στο νησί και με αεροπλάνο. Ωστόσο, το βιβλίο, πάρτο όπως και να έχει μαζί για τις ώρες που ίσως λόγω κυμάτων δεν μπορείς (και δεν πρέπει, το ξανατονίζω) να βουτήξεις.
Μιας και είπα βουτιά, ας ξεκινήσουμε από τις παραλίες. Η Ικαρία συγκαταλέγεται μεταξύ των νησιών που όταν τα πιάσει ο άνεμος, τα παίρνει και τα σηκώνει. Κυριολεκτικά. Σε περίπτωση που πετύχεις μία από εκείνες τις ημέρες, τότε οι Σεϋχέλλες είναι η πιο safe επιλογή σου.
Όχι ότι ούτως ή άλλως δεν θα πήγαινες στις Σεϋχέλλες. Αλλά εντάξει, ο αέρας σου δίνει έναν ακόμη λόγο να πας. Προσοχή, μην παρασυρθείς από το όνομα και περιμένεις άμμο. Η παραλία είναι υπέροχη, με τα βοτσαλάκια της. Μόλις τη δεις, θα συμφωνήσεις και εσύ.
Διαφώνησες; Ο Θέμης Καίσαρης δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να σου απαντήσει. Απαξιεί.
Αφού πιάσαμε τις ακτές που προτείνονται -και- ως οι πιο βατές σε περίπτωση ανέμου, να αναφέρουμε κάπου εδώ και τη λύση των παραλιών που βρίσκονται προς την πάνω πλευρά του νησιού, στον Άγιο Κήρυκο. Πρόκειται για μεγάλες λείες αμμουδερές παραλίες που ενδείκνυνται σε περίπτωση που θέλεις κάτι πιο χαλαρό και λιγότερο άγριο.
Στα άγρια τώρα. Στη Μεσακτή για να σερφάρεις αλά Καλιφόρνια Ντριμ. Σημειωτέον, εκεί είναι και η "φωλιά" των πιο trendy του νησιού. Σε αυτούς που θέλουν και το beach bar τους ρε παιδί μου.
Παρεμπιπτόντως, αυτό είναι ίσως και το μοναδικό σερφάρισμα που θα κάνεις στο νησί. Δεν στα πα: Στην Ικαρία, οι λέξεις wifi, 3G, ίντερνετ είναι λίγο πιο δυσεύρετες από ντόπιους που σε εξυπηρετούν χωρίς καθυστέρηση.
Στον Αρμενιστή, για να "παίξεις" όσο αντέχεις με το κύμα και στο Λιβάδι για να "λιώσεις" πάνω στην καυτή άμμο.
Σημειωτέον ότι στον Αρμενιστή, θα βρεις και να φας πολύ καλά και φθηνά στο Γεφύρι. Δώσε μία ευκαιρία και δεν θα χάσεις. Είναι μία από τις πιο γνωστές ταβέρνες της περιοχής. Αν πάλι ξαναβρεθείς, υπάρχει και το Ζεύκειν.
Και ήρθε η ώρα του Να.
Στο Να τα αρχαία χρόνια τα παλιά, ζούσαν οι Ναϊάδες, ενώ τα πιο σύγχρονα, οι καμπίστες. Παρά το γεγονός ότι οι βροχές έχουν διαβρώσει κάπως το φαράγγι καθιστώντας το δύσβατο για πεζοπορία, εγώ συνεχίζω να σου προτείνω να κάνεις μία προσπάθεια. Αξίζει τον κόπο.
Επίσης, φρόντισε να μείνεις εκεί για το ηλιοβασίλεμα. Δεν είναι πρόταση αυτή. Είναι εντολή.
Μόλις τελειώσεις με μπάνιο και ηλιοβασίλεμα, ανέβα προς τα πάνω για ψαράκι.Ψηλά στο Να υπάρχουν ταβέρνες με πιάτα που θα τα κάνεις "να" (δεν κρατήθηκα).
Το "αθάνατο νερό" θα το πιεις στον Ξυλοσύρτη.
Μην το παρακάνεις με τα "εβίβα" ωστόσο, γιατί περιέχει ράδιο. Μέχρι πέντε φλιτζάνια, είσαι καλά. Μετά, δεν υπόσχομαι.
Σε άλλα ιαματικά νέα, να βάλεις στο πρόγραμμα και μία βόλτα από Θερμαί. Εκεί πέρα από το υπέροχο τοπίο, θα βρεις και ιαματικές ραδιούχες πηγές που δεν μυρίζουν και "κάνουν καλό".
Στο Μητσάρα για σουβλάκι με καλαμάκι γίγας και "άπαιχτο" γύρο όπως τον χαρακτηρίζουν όσοι τον δοκιμάζουν. Στον Άγιο Πολύκαρπο, το σουβλάκι είναι δική του υπόθεση. Μη σου πω και σε ολόκληρο το νησί.
Στον Πλάτανο, θα φας στην κυρία Μαρία που σε περιμένει να σου μαγειρέψει με τα χεράκια της σπιτικό "μαμαδίστικο" φαγητό. Το οποίο μάλιστα, θα σου περιγράψει λεπτομερώς. Κατάλογοι και αηδίες. Στο Φύτεμα, στο Οινομαγειρείο της Πόπης για γλιστριδοσαλάτα και λαχταριστά μαγειρευτά. Στο Γυαλισκάρι, η Γερμανίδα αναλαμβάνει να σου αλλάξει την άποψη που πιθανότατα έχεις για την "προέλευση" του ονόματός της.
Το νησί ενδείκνυται για περιπάτους και πεζοπορίες. Αν δεν καταφέρεις εκείνη στο Να, δοκίμασε μία προς τους καταρράκτες ή τα Μοναστήρια ή το φράγμα. Ή και τα τρία.
Υποχρεωτική μία επίσκεψη στο Μοναστήρι της Αγίας Θεοκτίστης που είναι κτισμένο ανάμεσα σε δύο μενίρ. Προαιρετικό το αστείο με τους Γαλάτες.
Στο Χριστό Ραχών θα πεις ότι πας για το πράσινο και τη θέα, αλλά θα καταλήξεις να τρως λαίμαργα σπιτικά μπέργκερ στη Γιάφκα και τον Αστερίξ. Ή κάτι πιο ταβερνίσιο στη Φιλίτσα. Γενικά, όταν δεν έχεις όρεξη για πανηγύρι και τζέρτζελο, ο Χριστός Ραχών είναι το πιο decent μέρος για να περάσεις καλά.
Αν θες κάτι πιο χαλαρό, τότε το Δεντρόσπιτο, ένα νεοκλασικό που μοιάζει με δεντρόσπιτο, είναι το μέρος σου. Αν πάλι θες κάτι πιο δυνατό και συνάμα καλτ, τότε η Σκνίπα είναι έτοιμη να σε υποδεχτεί και να σε αφήσει να παίξεις μία γύρα στο μπιλιάρδο της. Θα τη βρεις λίγο στο δρόμο που ανεβαίνει προς το Χριστό Ραχών. Είναι το μοναδικό μαγαζί εκεί δεν θα έχεις πρόβλημα να το εντοπίσεις. Τέλος, αν θες κάτι πιο καφενείο, τότε το Καφάρτε είναι ο προορισμός σου.
Όπου καφενείο, δεν συνεπάγεται αυτό που φαντάζεσαι -με τους γέροντες και το τάβλι.
Η παράδοση επιβάλλει καφέ και γλυκό στις 2 τα ξημερώματα ανεξαρτήτως σε ποιο από τα τρία παραπάνω μέρη επέλεξες να πιεις τα ποτά σου.
Προσοχή: Μην επισκεφθείς το Χριστό Ραχών πρώτη φορά μεσημέρι. Θα πιστέψεις ότι το μέρος είναι εγκαταλειμμένο και ότι έκανες κάποιο λάθος στη διαδρομή.
Καιρού επιτρέποντος, μια εκδρομούλα στους Φούρνους για βουτιά και φρέσκο ψαράκι είναι ό,τι πρέπει. Αν σκοπεύεις να πας και θέλεις να ζητήσεις περισσότερες πληροφορίες, σε προετοιμάζω ότι οι Ικαριώτες, τους κατοίκους των Φούρνων, τους λένε νησιώτες. Μην πάρεις περίεργη φάτσα. Δεν θα το εκτιμήσουν.
Ωραία ιδέα είναι και η βόλτα από Ακαμάτρα για φαγητό Στα Πέριξ. Αν είσαι στο νησί με κοπέλα που δεν είναι παρεξηγησιάρα, τότε πρότεινέ της να βγάλει μία φωτογραφία δίπλα στην ταμπέλα της περιοχής. Αν όχι, τότε μην το κάνεις. Δεν θα συνεχιστεί καλά η βραδιά σου.
Στο νησί πέρα από το "αθάνατο νερό", πρέπει να δοκιμάσεις τα κατσίκια του που μοιάζουν με κρικρι και τα λένε ρέσκα, το πευκόμελο, στο οποίο πολλοί ερευνητές δίνουν μερίδιο ευθύνης για τη μακροζωΐα των Καριωτών και την καθούρα, το ντόπιο τυρί -είναι κάτι σαν αλμυρή φέτα και μοτσαρέλα.
Αρκετά φλυαρίσαμε όμως. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το πραγματικό εγχώριο "προϊόν" του νησιού.
Τα πανηγύρια
Τα πανηγύρια είναι η παράδοση της Ικαρίας. Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζεις γι αυτά είναι ότι άπαξ και πας, θα χορέψεις. Ξέρεις δεν ξέρεις. Θα μάθεις. Μπορεί να βρεις και παραπάνω από ένα πανηγύρια την ημέρα. Μην πτοείσαι. Μπορείς να πας και στα τρία. Χρόνο, έχεις.
Προσοχή, προσοχή: Στο πανηγύρι της Λαγκάδας το Δεκαπενταύγουστο, δεν προτείνεται να πας, επιβάλλεται.
Υ.Γ.: Για να μην σε πιάσουν αδιάβαστο, οι χίπηδες του νησιού, είναι οι γκρούβαλοι. Ή τέλος πάντων, έτσι τους αποκαλούν οι ντόπιοι. Μην το πάρεις για βρισιά .http://oneman.gr/
Το φως της Ελλάδας είναι μοναδικό!.Πολλοί συγγραφείς έχουν γράψει ότι η Χρυσή Εποχή της Ελλάδα ήταν μοναδική εν μέρει λόγω τουακτινοβόλουφωτός του ήλιου της Στην Ελλάδα δεν βλέπεις τα πράγματα όπως φαίνονται, βλέπεις τα πράγματα όπως είναι! Σχεδόν κάθε συγγραφέας που έχει γράψει για την Ελλάδα γράφει για το μοναδικό φως της.
Τι είναι αυτό που κάνει το ελληνικό φως τόσο ξεχωριστό;Το Αιγαίο Πέλαγος, με τα ψηλά ορεινά νησιά του έχουν μια πλεονεκτική θέση με απότομους γκρεμούς που αφήνουν τον παρατηρητή να αντιλαμβάνεται το φως που πέφτει από τον ήλιο, πάνω στο Μπλε της Θάλασσας και συν χρόνος αυτή με την σειρά της να αντανακλά αυτό το φως ταυτόχρονα επάνω από τη θάλασσα, από τα γήινα καφέ χρώματα του τοπίου.Είναι μαγικό, και αυτό δεν μπορείς να το βρεις σε καμιά οθόνη ... πρέπει να το δεις εσύ ο ίδιος με τα μάτια σου για να το πιστέψεις.Το φως στην Ελλάδα είναι τόσο εντυπωσιακό ώστε ο Χένρι Μίλερ είχε ταξιδεύσει ως εδώ για να γράψει: στο «Ο Κολοσσός του Αμαρουσίου "-Το φως της Ελλάδας μου άνοιξε τα μάτια, διαπέρασε τους πόρους μου, διεύρυνε ολόκληρη την ύπαρξή μου. Γύρισα πίσω στον κόσμο, έχοντας βρει το πραγματικό κέντρο και το πραγματικό νόημα της επανάστασης. Καμιά πολεμική σύγκρουση ανάμεσα στα έθνη της γης δεν μπορεί να διαταράξει αυτή την ισορροπία. Μπορεί η ίδια η Ελλάδα να περιπλακεί, όπως περιπλεκόμαστε εμείς τώρα*, αλλά αρνούμαι κατηγορηματικά να είμαι οτιδήποτε λιγότερο από πολίτης του κόσμου το οποίο σιωπηλά διακήρυξα ότι είμαι όταν στάθηκα στον τάφο του Αγαμέμνονα. Από τότε και μετά η ζωή μου αφιερώθηκε στην αποκατάσταση της θεϊκότητας του ανθρώπου. Ειρήνη σε όλους τους ανθρώπους, εύχομαι, και μια πιο άφθονη ζωή! Χένρι Μίλερ
Από το Αιγαίο ως το ...φεγγάρι "έρχεται η ολοκλήρωση, σαν ψίθυρος ευλογημένος. Σαν δροσιά στη δίψα της ψυχής για αγάπη". ..Καλό σας Βράδυ γεμάτο με το "Φως της Ελλάδας"!
Νέα έρευνα-σοκ από το Πανεπιστήμιο Λαβάλ, στο Κεμπέκ του Καναδά, αποκαλύπτει ότι υπάρχει μια άμεση σχέση μεταξύ της κατανάλωσης ανθρακούχων ροφημάτων και του καρκίνου του μαστού. Νέα έρευνα-σοκ από το Πανεπιστήμιο Λαβάλ, στο Κεμπέκ του Καναδά, αποκαλύπτει ότι υπάρχει μια άμεση σχέση μεταξύ της κατανάλωσης ανθρακούχων ροφημάτων και του καρκίνου του μαστού.
Οι ερευνητές δηλώνουν πως όσες γυναίκες καταναλώνουν συστηματικά αναψυκτικά αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν αυτή τη μορφή καρκίνου.
Τα ερευνητικά δεδομένα έδειξαν ότι η κατανάλωση αναψυκτικών αναλογούσε στην πυκνότητα των ιστών του μαστού – βασικός παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού. Η αυξημένη πυκνότητα των ιστών του μαστού συνεπάγεται λιγότερο λιπώδη ιστό στο στήθος και περισσότερο ιστό των αδένων που αποτελούν ή αποστραγγίζουν το μητρικό γάλα, καθώς και των υποστηρικτικών ιστών που περιβάλλουν τους αδένες.
Η πυκνότητα των μαστών συνδέεται με τον κίνδυνο καρκίνου επειδή όσο περισσότερα κύτταρα υπάρχουν στο μαστό τόσο πιο πιθανό είναι κάποια από αυτά να μεταλλαχθούν. Στις περιπτώσεις αυτές, μάλιστα, δεν είναι εύκολο να ανιχνευθεί ο καρκίνος με τις παραδοσιακές μαστογραφίες.
Η επικεφαλής της σχετικής μελέτης Δρ Caroline Diorio δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι η κατανάλωση επεξεργασμένης ζάχαρης έχει αυξηθεί παγκοσμίως και η μελέτη μας δείχνει πώς η διατροφή μπορεί να επηρεάσει την πυκνότητα των ιστών του μαστού – βασικό δείκτη για τον κίνδυνο καρκίνου.»
Στη μελέτη συμμετείχαν 1.555 γυναίκες – οι μισές από αυτές βρίσκονταν σε προ-εμμηνοπαυσιακό στάδιο και οι άλλες μισές σε μετεμμηνοπαυσιακό στάδιο. Ρωτήθηκαν πόσο συχνά καταναλώνουν αναψυκτικά και χυμό με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη (σε μερίδες 355 ml) και η πυκνότητα των ιστών μετρήθηκε με τη βοήθεια μαστογραφίας.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσες γυναίκες κατανάλωναν περισσότερες από τρεις μερίδες αναψυκτικού/χυμού παρουσίαζαν μέση πυκνότητα της τάξεως του 29,6%. Όσες δεν κατανάλωναν τέτοιου είδους ροφήματα παρουσίαζαν μέση πυκνότητα 26,2%.
Αυτή η διαφορά σε ποσοστό 3% δεν είναι αμελητέα όσον αφορά τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, τονίζουν οι ερευνητές. Η ζάχαρη ενισχύει την ανάπτυξη των κυττάρων και επομένως αυξάνει την πυκνότητα των ιστών στο μαστό, αναφέρει η σχετική μελέτη στην επιθεώρηση BMC Public Health.