Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

10 Χημικές ουσίες που πρέπει να αποφεύγονται στα προϊόντα ομορφιάς

1. Οι φθαλικές ενώσεις: Ομάδα των χημικών ουσιών που ονομάζονται «πλαστικοποιητές». Συντηρητικά και συνδετικά. Χρησιμοποιείται σαν άρωμα στα καλλυντικά.

Ανησυχία: ενδοκρινικες διαταραχές Μπορεί να προκαλέσει ανδρική υπογονιμότητα, ζημιές στο αναπαραγωγικό και ορμονικό σύστημα. Απορροφάται γρήγορα από τα παιδιά. Αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου στους άνδρες.

Βρέθηκαν σε: Σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια, βερνίκι νυχιών, σπρέι μαλλιών, παιχνίδια, συσκευασίες τροφίμων,αδιάβροχα παλτά , απορρυπαντικά, κουρτίνες ντους.

Πώς να το εντοπίσετε: Ό, τι αναφέρεται ως «άρωμα», BBP, DEHP, διβουτυλο, diethylhexyl.


2. Paraben (μεθυλο, πρόπυλο, βουθύλιο, Ethyl): συστατικό αρωματικής ουσίας. Συντηρητικά στα περισσότερα καλλυντικά και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας.

Ανησυχία: ορμονικές διαταραχές.   καρκίνος του μαστού. Ζημιές στο αναπαραγωγικό και το ορμονικό σύστημα.

Βρέθηκαν σε: Σε ποσότητα ύδατος με βάση τους τύπους - σαμπουάν, λοσιόν, μακιγιάζ, τζελ.

Πώς να το εντοπίσετε: Ψάξτε για την κατάληξη "-paraben" ή "-εστέρας". Επίσης να εξετάσετε για το βενζοϊκό οξύ, άρωμα, άλας καλίου.


3. PEGs (πολυαιθυλενογλυκόλη): Χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται συχνά ως παράγοντες καθαρισμού, γαλακτωματοποιητή και  μαλακτικά.

Ανησυχία: Αυξημένος κίνδυνος για καρκίνο (του μαστού, της μήτρας, του εγκεφάλου, λευχαιμία). Συχνά μολυσμένα με -διοξάνη, μολύβδο και αρσενικο. PEG ανοίγει τους πόρους του δέρματος επιτρέποντας τις τοξίνες να εισέλθουν ευκολότερα στο σώμα.

Βρέθηκαν σε: σκευάσματα  ανακούφισης από τον πόνο, οδοντόκρεμα, προσωπικό λιπαντικό / σπερματοκτόνο, αντηλιακό, μακιγιάζ,  τα αποσμητικά, σαμπουάν, σαπούνια και λοσιόν.

Πώς να το εντοπίσετε: Εισηγμένες ως πολυαιθυλενογλυκόλη ή οτιδήποτε ξεκινά με PEG. Μερικές φορές το ακρωνύμιο συνοδεύεται από έναν αριθμό, για παράδειγμα, PEG-7. Όσο χαμηλότερος ο αριθμός τόσο πιθανότερο να απορροφηθεί από το δέρμα.


4. Δαφνοθειϊκό νάτριο ή Laureth (SLS): Σχηματισμό Αφρού και πηκτικά.

Ανησυχία: Ερεθιστικό για το δέρμα. Απορροφάται από το δέρμα και συγκρατείται στην καρδιά, στο ήπαρ και τον εγκέφαλο για μεγάλες χρονικές περιόδους.Προκαλεί  Βήχα, πονοκεφάλους, ναυτία, εμετό.

Βρέθηκαν σε: στα περισσότερα σαμπουάν και οδοντόκρεμες.

Πώς να το εντοπίσετε: Sodium Laurel / λαουρυλοθειικό, λαουρεθ θειικό.


5. 1, 4-διοξάνιο:   Ένα καρκινογόνο και νευροτοξικο.

Βρέθηκαν :στα περισσότερα σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες και οδοντόκρεμες. Ακόμη βρέθηκαν σε ορισμένα "φυσικα" και "βιολογικά" προϊόντα.

Πώς να το εντοπίσετε: Το θέμα είναι,οτι δεν θα το δείτε να αναφέρεται σχετικά με αυτό το όνομα. Ψάξτε για PEG, ή PEGπου συνοδεύεται από έναν αριθμό, το επίθημα "ETH", όπως laur θειικό eth ή cetear ETH -20.


6. Ουρία, DMDM υδαντόίνη, Quaternium-15, Βρωνοπόλη και τετρανάτριο EDTA: Μετά το parabens, αυτά είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα συντηρητικά. η ανησυχία με αυτά είναι ότι μπορεί να επηρεάσουν τις ορμόνες και το αναπαραγωγικό σύστημα.

Βρέθηκαν σε: σαμπουάν, λοσιόν και, ενδεχομένως, σε όλα τα  προϊόντα ομορφιάς. Μια μελέτη που έγινε από την Εκστρατεία για Ασφαλή Καλλυντικά, το 82% των προϊόντων των παιδιών ήταν θετικά για τη φορμαλδεΰδη. Quaternium-και15% σε σκευάσματα «ήπια» για πλύσις των μωρών

Πώς να το εντοπίσετε: Ψάξτε για οποιοδήποτε από αυτά τα συστατικά? Ουρία, DMDM υδαντόίνη, Quaternium-15, Βρωνοπόλη και τετρανάτριο EDTA.


7. Triclosan: Είναι  συντηρητικό και ένα αντιβακτηριακός παράγοντας. Η EPA κατατάσσει ως πιθανό καρκινογόνος για τον άνθρωπο. Όταν αναμιγνύεται με χλώριο (όπως  σε νερό βρύσης) μπορεί να δημιουργήσει διοξίνες και χλωροφόρμιο, και οι δύο είναι γνωστό ότι είναι καρκινογόνες.Προκαλεί  ενδοκρινική διαταραχή, που επηρεάζει τις λειτουργίες του θυρεοειδούς  το ορμονικό και το αναπαραγωγικό σύστημα. ήδη έχει βρεθεί στο γάλα  του μαστού, με αποτέλεσμα να  απορροφάται από τα μωρά που θηλάζουν. Μπορεί να προκαλέσει βακτήρια που είναι ανθεκτικά, δημιουργώντας ένα  «σούπερ ιο».

Βρέθηκαν σε: καθαριστικά οικιακής χρήσης, τα σαπούνια,  αφρόλουτρο σωμάτων, απολυμαντικά χεριών, στοματικό διάλυμα, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Πώς να το εντοπίσετε: Triclosan, microban. Σύμφωνα με την EWG έχει περίπου 10 διαφορετικά συνώνυμα, σε περίπτωση αμφιβολίας αποφύγετε οτιδήποτε που αναφέρονται ως «αντιβακτηριακο».


8. Μεθανόλη: συστατικό αρωματικής ουσίας, διαλύτης. Είναι  τοξική ουσία, οξειδώνεται σε καλλυντικά σε φορμαλδεΰδη. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα προϊόντα που περιέχουν μεθανόλη μπορεί να διατίθενται στην αγορά ως «χωρίς συντηρητικά».

Βρέθηκαν σε: συμβατικά προϊόντα μπάνιου.

Πώς να προσδιορίσετε αυτό: μεθανόλη ή μεθυλική αλκοόλη.


9. Βαζελίνη (πετρελαϊκό ζελέ και τα πετρελαιοειδή): Προέρχεται από το αργό πετρέλαιο, το οποίο χρησιμοποιείται ως μαλακτικό σε πολλά προϊόντα προσωπικής φροντίδας για το χαμηλό κόστος του.  εμποδίζει τους πόρους του δέρματος  στην εξάλειψη των τοξινών και επιδεινώνει το ξηρό δέρμα και την ακμή, ειρωνικά πωλείται και χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην φυσική θεραπεία  του δέρματος ί. Βαζελίνη από μόνη της δεν είναι τόσο επιβλαβής, οσο  οι ακαθαρσίες (1, 4-διοξάνη, πίσσα από άνθρακα), που ανησυχούν, Μια μελέτη που έγινε από το UCLA links έδειξε ότι η χρήση βαζελίνης έχει υψηλά επίπεδα έκθεσης σε θνησιμότητα, καρκίνο του πνεύμονα και στο μελάνωμα.

Βρέθηκαν σε: κραγιόν, λοσιόν μωρό, βρεφικό λάδι, κρέμες εξάνθημα από πάνα, λοσιόν.

Πώς να το εντοπίσετε: Βαζελίνη, μεταλλικά ζελέ, κερί πετρελαίου, βαζελίνη.


10. Βενζυλική αλκοόλη: Μια αρωματική αλκοόλη που χρησιμοποιείται ως συντηρητικό. Είναι μια νευροτοξίνη και είναι ερεθιστική για το δέρμα. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως ένα εξωτερικό αναλγητικό.

Βρέθηκαν σε: σαμπουάν, λοσιόν μωρών, μωρομάντηλα, αρώματα, χρώμα μαλλιών, lip gloss, θεραπείεςγια  ψείρες.

Πώς να προσδιορίσετε αυτό: βενζυλική αλκοόλη, φαινυλοκαρβινόλη, βενζολομεθανόλης.







Για την  ασφάλεια σας
  • Πάντα,μα , πάντα να  διαβάζετε τις ετικέτες.!
  • τα συστατικά  που δεν μπορείτε να προφέρετε, τα αποφεύγετε
  • Μην εμπιστεύεστε τους όρους «φυσικό», «κλινικά δοκιμασμένο», «συνιστάται παιδίατρος", "ήπιο" ακόμα και "βιολογικό". Να διαβάζετε πάντα τις ετικέτες
  • Σταματήστε να χρησιμοποιείτε πάντα την ένδειξη "αντιβακτηριακό. Ζεστό νερό και σαπούνι είναι όλα όσα χρειάζεστε. Και σταματήσετε  να χρησιμοποιείτε  αυτά τα απολυμαντικά τζελ , ειδικά εκείνα με τα αρώματα, δεν είναι τίποτα, απλα συνθετικά αρώματα,
  •                                                                                                                                      πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου