Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Το Βόριο για τη Θεραπεία της Αρθρίτιδας και του Καρκίνου του Πνεύμονα

   Βόριο - φυσική θεραπεία για την αρθρίτιδα                      Το 1975, στο  Διεθνές Συνέδριο Χημειοθεραπείας στο Λονδίνο,, ο αείμνηστος (1983) Roger Wybum-Mason (MD, MRCP, B. Chir., MA, Ph.D.) εξέπληξε τον ιατρικό κόσμο, ανακοινώνοντας ότι είχε βρει ένα νέο πρωτόζωο ως αιτία της ρευματοειδούς νόσου ».
Συνεχίζοντας με την εργασία του Καθηγητή Wyburn-Mason  ο Δρ Rex E. Newnham οστεοπαθητικός γιατρός και naturopath, και συγγραφέας του βιβλίου « Πάταξη αρθρίτιδα και οστεοπόρωση Beating ".  διαπίστωσε κάτι  καταπληκτικό ...
 Το Βόριο σκότωσε το αμοιβάδες που ο Καθ. Wyburn-Mason είχε εντοπίσει!
Ο Δρ Newnham διαπίστωσε επίσης αρκετά των αποδεικτικών στοιχείων που αφορούν τη συσχέτιση της συγκέντρωσης του βορίου σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές και την ανάπτυξη όχι μόνο της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, αλλά conmmon αρθρίτιδα, καθώς και.  ότι σε ορισμένες περιοχές της Αυστραλίας, όπου το πόσιμο νερό περιείχε υψηλά επίπεδα βορίου,δεν υπήρχαν  κρούσματα  της αρθρίτιδας σε ανθρώπους και σε ζώα!

 Η συχνότητα της αρθρίτιδας εξαρτιόταν απο το Βόριο

Είναι ενδιαφέρον, ο συσχετισμός μεταξύ της αρθρίτιδας και το βόριο που βρέθηκαν σε άλλες περιοχές, 
  • Ο Δρ Newnham διαπίστωσε ότι στο Ισραήλ, όπου το βόριο είναι σε υψηλή συγκέντρωση στο έδαφος, η συχνότητα εμφάνισης της αρθρίτιδας ήταν  χαμηλή στο 1-7%.
  • Σύγκριση με τις ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία και άλλα μέρη της Αυστραλίας, όπου η συγκέντρωση του βορίου είναι μέτρια, η συχνότητα εμφάνισης της αρθρίτιδας είναι υψηλότερη 20-40%.
  • Σε αντίθεση,   στη Τζαμάικα όπου τα επίπεδα βορίου είναι εξαιρετικά μικρή, η συχνότητα εμφάνισης της αρθρίτιδας είναι πολύ υψηλή, φθάνοντας προς τα πάνω σε 70%.
Εν κατακλείδι, σε όλο τον κόσμο οι αποδείξεις  τώρα αρχίζουν να συνδέουν τα χαμηλά ποσοστά του βορίου με αυξημένα επίπεδα της αρθρίτιδας -  απόδειξη ότι η αρθρίτιδα είναι ένα σύμπτωμα με διατροφικές ελλείψεις και δεν είναι απλά μια "κανονική" διαδικασία της γήρανσης ,  όπως η ιατρική βιομηχανία θέλει μας κάνουν να πιστέψουμε.
Για  τους ανθρώπους που πάσχουν από αρθρίτιδα στην Ελλάδα , ίσως ήρθε η ώρα να αρχίσουν να δίνουν στο  ιχνοστοιχείο βόριο  κάποια προσοχή!! 
Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε βόριο περιλαμβάνουν: τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα αβοκάντο, μπρόκολο, πατάτες, αχλάδια, δαμάσκηνα, το μέλι, τα πορτοκάλια, τα κρεμμύδια, τα ρεβίθια, τα καρότα, τα φασόλια, το φυστικοβούτυρο και τα φιστίκια,οι μπανάνες, τα κόκκινα σταφύλια, κόκκινα μήλα  ο καφές οι σαλάτες και σταφίδες.
   πηγη http://wakeup-world.com/                                                                                                                                                                        Οι υψηλότερες ποσότητες βόριου στην διατροφή σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα στις γυναίκες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο  Journal of Epidemiology.
Αυτό εξηγεί γιατί το διατροφικό βόριο μπορεί να παίζει ρόλο στην άμυνα κατά του καρκίνου λόγω φλεγμονής.

Ερευνητές του Ιατρικού ΚέντρουM.D. Anderson του Πανεπιστημίου του Τέξας μελέτησαν τους συσχετισμούς μεταξύ κινδύνου καρκίνου του πνεύμονα σε γυναίκες και της κατανάλωσης βορίου και της θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης (ΘΟΥ), η οποία είναι γνωστό ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα, χρησιμοποιώντας στοιχεία από συνεχιζόμενη μελέτη.
Συγκριτικά με τα υψηλότερα επίπεδα πρόσληψης βορίου, η χαμηλότερη κατανάλωση συσχετίστηκε με 92% αυξημένες πιθανότητες καρκίνου των πνευμόνων.
Η τάση αυτή ήταν προφανέστερη σε γυναίκες 60 ετών και κάτω και μεταξύ των γυναικών με μεγάλο σωματικό βάρος.
Η χρήση ΘΟΥ συσχετίστηκε με 31% μείωση του κινδύνου εκδήλωσης καρκίνου των πνευμόνων.
Ο υψηλότερος κίνδυνος νόσησης παρατηρήθηκε σε γυναίκες με χαμηλά επίπεδα βορίου που δεν έκαναν χρήση ΘΟΥ και ήταν άνω των 60 ετών.
health.in.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου