Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Πώς να απαλλαγούμε από τα ενοχλητικά κουνούπια


   Ένα πλαστικό μπουκάλι κομμένο στα δυο    μαύρη αυτοκόλλητη ταινία                                      Ι κούπα νερό     1|4 της κούπας ζάχαρη     1 γρ ξερή μαγιά        και φτιάξαμε την πιο εύκολη και αποτελεσματική παγίδα για τα ενοχλητικά κουνούπια που μας ταλαιπωρούν το Καλοκαίρι                                                                                                                 Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες και οι περιφέρειες, καθώς η μετάδοση – μέσω κουνουπιών – του ιού του Δυτικού Νείλου, απειλεί και φέτος πολλές περιοχές της χώρας μας.
Κωνωποκτονίες και οι αεροψεκασμοί βρσίκοντια, ήδη σε εξέλιξη, το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι σε επιφυλακή για τη μετάδοση του ιού του Δυτικού Νείλου, ενώ ανησυχία επικρατεί στα Τμήματα Αιμοδοσίας των δημόσιων νοσοκομείων, καθώς η καταγραφή ακόμα και ενός περιστατικού μόλυνσης σε κάποια περιοχή, αρκεί για να αποκλειστούν οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής από τις αιμοδοσίες.
kounoupia_2.jpg4Ο ιός του Δυτικού Νείλου, έχει ενοχοποιηθεί μέχρι σήμερα για το θάνατο 148 ανθρώπων, ενώ το ενδιαφέρον των υγειονομικών αρχών στρέφεται τώρα στην φετινή καλοκαιρινή περίοδο, η οποία δεν θα εξαιρεθεί από την επιδρομή των κουνουπιών, που μεταφέρουν τον ιό.
Οι 9 περιοχές που απειλούνται περισσότερο από τα κουνούπια, με βάση τα επιδημιολογικά και εντομολογικά δεδομένα, είναι η Αττική, η Θεσσαλονίκη, η Ξάνθη, η Ημαθία, η Καβάλα, οι Σέρρες, η Κέρκυρα, η Πέλλα και η Ηλεία.
Το 2013, στο επίκεντρο της επιδημίας βρισκόταν στην Αττική, καθώς στα βόρεια προάστια του λεκανοπεδίου σημειώθηκε το 27% των σοβαρών κρουσμάτων που χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ και στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής το 20% των κρουσμάτων.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη καταγράφηκε το 45% των συνολικών κρουσμάτων της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου.
JNS.MosquitoSpray
Πέρυσι και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο έως και τον Οκτώβριο, μολύνθηκαν από τον ιό του Δυτ. Νείλου 86 άνθρωποι, οι 11 από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους! Ωστόσο, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι από τον ιό του Δυτ. Νείλου μολύνθηκαν περισσότερα από 12.000 άτομα, αφού σε κάθε κρούσμα λοίμωξης του κεντρικού νευρικού συστήματος, αντιστοιχούν περίπου 140 κρούσματα με ήπια ή και καθόλου συμπτώματα.
Ο ιός του Δυτικού Νείλου μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα ή άλλες σοβαρές παθολογικές καταστάσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος.                               πηγη  http://www.invitromagazine.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου