Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΊΩΣΗ .......

  
Κόμπο στο στομάχι προκαλούν οι ειδήσεις που μιλούν για υποσιτισμένα παιδιά που φοιτούν σε δημοτικά και γυμνάσια -στην Ελλάδα του 2014 και όχι στην Κατοχή- τα οποία με το ζόρι στέκονται όρθια     ...Οι κυριότερες αιτίες υποσιτισμού είναι το χαμηλό εισόδημα που δεν επιτρέπει την κατανάλωση βασικών διατροφικών ομάδων, η έλλειψη πρόσβασης στη γη ή τα μέσα για την εκμετάλλευσή της που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι στις υπό ανάπτυξη χώρες, το εμπάργκο που έχουν επιβάλει οι λεγόμενες «ισχυρές οικονομίες» σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, με αποτέλεσμα την παρεμπόδιση δημιουργίας σύγχρονων βιομηχανιών γεωργίας και τροφίμων. 
Η ανεπαρκής κατανάλωση τροφίμων έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, ιδιαίτερα κατά την παιδική ηλικία όπου απαιτείται ισορροπημένη πρόσληψη θρεπτικών ουσιών για τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη του ατόμου. Επιπρόσθετα, ο υποσιτισμός προκαλεί αύξηση της βρεφικής θνησιμότητας, εμφάνιση αναιμίας, αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, ελλιπείς μαθησιακές ικανότητες, λήθαργο και το σύνδρομο kwashiorkor.
Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι λόγω υποσιτισμού:
100 – 140 εκ. παιδιά πάσχουν από έλλειψη βιταμίνης Α, η οποία προκαλεί τύφλωση,
177 εκ. παιδιά δεν παρουσιάζουν κανονική σωματική ανάπτυξη,
17 – 50% του συνόλου των βρεφών στις αναπτυσσόμενες χώρες έχει χαμηλό βάρος γέννησης,
740 εκ. άνθρωποι πάσχουν από έλλειψη ιωδίου.  
                                                                         Γιατί στη Χώρα μας οι Υπεύθυνοι φορείς που διαχειρίζονται τη φύτευση δέντρων και καλοπιστιών φυτών ,πάρκων ,πεζοδρομίων καμένων εκτάσεων κλ δεν φυτεύουν οπωροφόρα δέντρα για να βοηθήσουν με την παροχή τροφίμων στη Επιβίωση  των Ανθρώπων που Υποσιτίζονται από ουσιαστικές  ελλείψεις βασικών αγαθών???????????  πηγη ΙΚΑ.ΡΙ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου