Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ένα εύκολο, γρήγορο και φτηνό γλυκάκι με ινδοκαρυδο!

Τι χρειαζόμαστε 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο (397 γρ.)
1 σακουλάκι ινδοκάρυδο
1-2 βανίλια Τι κάνουμε:
Αναμιγνύετε καλά σε ένα σκεύος τα υλικά (κρατήστε λίγο ινδοκάρυδο για να κυλήσετε τα μπαλάκια μετά) και κατόπιν τα πλάθε τε σε μέγεθος που έχει περίπου ένα σοκολατάκι. Μπορεί να χρειαστείτε περισσότερη ποσότητα ινδοκάρυδου, ανάλογα με το πόσο ξερό το θέλετε. Πρέπει η μάζα να έχει αρκετή συνοχή ώστε να πλάθεται και να μην καταρρέει αλλά ούτε και να τρίβετε.
Κυλάτε το κάθε μπαλάκι σε ένα πιατάκι με ινδοκάρυδο για επικάλυψη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν τι να κυλήσετε το μπαλάκι σε ινδοκάρυδο, μπορείτε να το κυλήσετε σε τρούφα, ή σε τριμμένους ξηρούς καρπούς. Μια άλλη ακόμα ιδέα, αν σας αρέσουν τα φουντούκια, είναι να πλάσετε κάθε μπαλάκι γύρω από ένα φουντούκι, είναι πολύ καλός συνδυασμός.
Τα μπαλάκια μπορούν να μπουν στην κατάψυξη, διατηρούνται εξαιρετικά και είναι πολύ καλή λύση για ένα γρήγορο και εύκολο γλυκό στην περίπτωση έκτακτων καλεσμένων. Μπορούν να καταναλωθούν απευθείας από την κατάψυξη ως παγωτίνια αλλά αρκούν λίγα λεπτά για να πάρουν θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Είναι ιδανικά για παιδικά πάρτυ και επίσης είναι μια συνταγή που μπορείτε να κάνετε μαζί με τα ίδια τα παιδιά σας ! Αν τι για βανίλιες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο λικέρ της αρεσκείας σας!
Καλό θα ήταν να αγοράσετε δυο πακέτα ινδοκαρυδο για να είστε σίγουρη ότι το μείγμα θα έχει την πυκνότητα που χρειάζεται! Αν κολλάει πολύ και δεν πλάθονται προσθέτετε λίγο ινδοκαρυδο ακόμη! πηγη !
https://www.facebook.com/ioanna.zagkaretou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου