Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Τι είναι η Ρεφλεξολογία!

  Η Ρεφλεξολογία είναι μια ολιστική και συμπληρωματική αγωγή που σκοπό έχει την φροντίδα και αποκατάσταση της υγείας επιδρώντας σε όργανα ή περιοχές του σώματος με την απλή πίεση των δακτύλων σε κάποιο σημείο κυρίως του πέλματος , αλλά του χεριού και του προσώπου. Τα σημεία αυτά των χειρισμών πίεσης ονομάζονται αντανακλαστικά σημεία Προκαλώντας διέγερση αυτών των σημείων με ειδικές τεχνικές πιέσεις χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα και τον δείκτη του χεριού , προάγεται η φυσική ίαση του οργανισμού , μειώνεται το άγχος και το στρες και επιτυγχάνεται η αποτοξίνωση του οργανισμού.
Η Ρεφλεξολογία στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας;
Η Ρεφλεξολογία μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια του βάρους με τις κατάλληλες τεχνικές επικεντρώνοντας σε συγκεκριμένα σημεία.Διεγείροντας αυτά τα σημεία η ρεφλεξολογία βοηθάει ώστε ο οργανισμός να αυξήσει τον μεταβολισμό του και τις καύσεις του, να αποβάλλει τις τοξίνες ,να μειώσει την λαχτάρα και την όρεξη για φαγητό και το πιο σημαντικό να μειώσει το άγχος και το στρες προκαλώντας βαθειά χαλάρωση.Επιπλέον με τους κατάλληλους χειρισμούς η ρεφλεξολογία βοηθάει στην απώλεια βάρους μέσω της καλύτερης αφομοίωσης των τροφών και ρύθμισης των ορμονών.
«H Ρεφλεξολογία είναι μια φυσική και ολιστική μέθοδος φροντίδας της υγείας που βοηθάει τον οργανισμό να ανακτήσει την ισορροπία του και να δημιουργεί συνθήκες που ευνοούν την αυτό-ίαση. Προσφέρει στον ασθενή μεγάλου βαθμού χαλάρωση ,απελευθερώνοντας το σώμα από ανώφελες εντάσεις ,ευνοεί την χάλαση των μυών και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος»
H Ρεφλεξολογία επικεντρώνεται στα αντανακλαστικά σημεία στα χέρια και στα πόδια και με την διέγερσή τους ,προάγεται η φυσική ίαση του οργανισμού.
Η διέγερση των αντανακλαστικών σημείων γίνεται με ειδικές τεχνικές πιέσεις χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα ή και τον δείκτη του χεριού.
Οι ευεργετικές επιδράσεις της Ρεφλεξολογίας
  1. H Ρεφλεξολογία προκαλεί βαθειά χαλάρωση. H βαθειά χαλάρωση που προκαλείται από την ρεφλεξολογική αγωγή δημιουργεί μια κατάσταση γαλήνης επιτρέποντας στον οργανισμό να αντιδράσει θετικά στις διάφορες εξωτερικές επιδράσεις. Μετά το τέλος μιας συνεδρίας, γενικά αισθάνεται κανείς σε καλή φυσική κατάσταση και νιώθει μια θαυμάσια ευφορία.
  2. H Ρεφλεξολογία ως προληπτική αγωγή. H Ρεφλεξολογία επαναφέροντας το σώμα σε κατάσταση αρμονίας και ισορροπίας, ενισχύει τους μηχανισμούς ίασης και συμβάλλει στην επίτευξη κάποιου βαθμού ομοιόστασης στον οργανισμό.
  3. H Ρεφλεξολογία βελτιώνει την κυκλοφορία. Με την ρεφλεξολογική αγωγή βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος σε όλα τα μέρη του σώματος με αποτέλεσμα τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο να είναι γρήγορα διαθέσιμα σε κάθε κύτταρο στον οργανισμό.
  4. H Ρεφλεξολογία επιτρέπει την αποτοξίνωση του οργανισμού. Με τις κατάλληλες τεχνικές πίεσης και μέσω της διέγερσης των οργάνων Που σχετίζονται με την αποβολή των τοξινών ( συκώτι, νεφρά, , δέρμα, πνεύμονες ) η ρεφλεξολογία ενισχύει όλους τους μηχανισμούς αποτοξίνωσης του σώματος.
  5. H Ρεφλεξολογία αναζωογονεί την ενέργεια του οργανισμού. Με την ρεφλεξολογική αγωγή ο οργανισμός επανακτά δύναμη και ενέργεια ώστε να ανταπεξέλθει καλύτερα σε καταστάσεις χρόνιας κόπωσης και ληθαργικότητας.
  6. H Ρεφλεξολογία ηρεμεί το πνεύμα, Επιδρώντας στο νοητικό επίπεδο , η ρεφλεξολογία επιτρέπει μεγαλύτερη διαύγεια ιδεών και βελτιώνει την ικανότητα συγκέντρωσης και την προσοχή.
  7. H Ρεφλεξολογία την διαταραχή της συναισθηματικής ισορροπίας. Με τις κατάλληλες μαλάξεις των αντανακλαστικών σημείων τα αρνητικά συναισθήματα εκλείπουν με αποτέλεσμα την βελτίωση τόσο της ψυχικής όσο και της σωματικής ισορροπίας του ατόμου.
Ποια τα οφέλη της Ρεφλεξολογίας;
Η Ρεφλεξολογία αντιμετωπίζει την αιτία και όχι μόνο τα συμπτώματα και είναι αποτελεσματική σε μεγάλο εύρος οξείων και χρόνιων καταστάσεων όπως:
  • Ενίσχυση του Μεταβολισμού, Παχυσαρκία, Αποτοξίνωση
  • Καταστάσεις από Άγχος και Ανησυχία , κατάθλιψη
  • Υπέρταση , Υπόταση
  • Προβλήματα Πεπτικού ( δυσκοιλιότητα, αιμορροίδες, κολίτιδα )
  • Χαμηλά επίπεδα Ενέργειας
  • Αυπνία
  • Ημικρανίες , πονοκέφαλοι
  • Αρθρίτιδα, Αυχενικό, Ισχιαλγία, Πόνοι μέσης
  • Γυναικολογικά προβλήματα
  • Αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα
  • προστατίτιδα, κυστίτιδα,πέτρες νεφρών, ακράτεια ούρων
  • Αλλεργίες, ρινίτιδα
  • Τενοντίτιδα
  • άσθμα, βρογχίτιδα
  • έκζεμα και προβλήματα δερματικά
  • Οίδημα
πηγη iator.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου