Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Σεβάσου τη γη σου, προστάτεψε την με πάθος…»

Οι πρόγονοί μας γνώριζαν ότι  η κινητήριος δύναμη  της Ζωής είναι η Καλλιέργεια της Το πρώτο όπλο τους για την Επιβιωση τους  είναι η ευφυΐα του νου. Κι επειδή το υπέρτατο κόσμημα του νου είναι η Γνώση, οι πρόγονοί μας έμαθαν να Καλλιεργούν τη Γη τους ............."Σπίτι όσο να χωρείς και γη όσο να θωρείς", λέει μια παλιά  Καριώτικη παροιμία.  και 
εδώ, στο χωράφι αυτό, η αίσθηση της ιστορίας και του πολιτισμού σε περικυκλώνουν και αυτό δε μεταφράζεται σε καμιά γλώσσα του κόσμου..

. Από αυτή τη μικρή χώρα ξεκινάει ένα ταξίδι αιώνων.. η ιερή αυτή γη δαμάζει το χρόνο με την μοναδικότητα της. Οι γκριζο-πράσινοι λίθοι είναι η κληρονομιά μας και η ταυτότητα των προϊόντων μας. Το ταξίδι τους στα λαμπρότερα μνημεία του κόσμου, είναι το δικό μας ταξίδι, ο πολιτισμός μας.

Οι πρόγονοι μας, μας δίδαξαν την απλότητα της φροντίδας της γης, μας δίδαξαν ένα τελετουργικό για το πάθος που βρίσκεται στην ψυχή μας.. «Μύρισε το χώμα σου. Αγκάλιασε τον αέρα σου. Πότισε το δέντρο σου. Σεβάσου τη γη σου, προστάτεψε την με πάθος…»

Η λήθη της αυθεντικότητας. Το ήρεμο τοπίο. Ο πολιτισμός των αιώνων. Η μνήμη της ιστορίας. Οι μυρωδιές της ξεκούρασης. Τα γέλια των Ελλήνων. Η γεύση της παράδοσης. Είσαι και εσύ πλέον κομμάτι αυτού του σκηνικού. Ανήκεις εδώ, μαζί μας.

Στην ταπεινή μας καθημερινότητα συνεχίζουμε και ζούμε ωσάν αληθινοί Έλληνες. Επαναστατούμε, πολεμούμε, νικούμε, αγαπούμε, καλλιεργούμε τη γη                                      
μας για να ζήσουμε ευτυχισμένοι...........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου