Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

"η σαλάτα της μακροζωίας"

Τα τρυφερά φύλλα του Ταραξάκο  κάνουν μια πολύ γευστική σαλάτα, ανώτερη ακόμα και από το μαρούλι Δοκιμάστε την με μάραθο και κρεμμύδι και ότι άλλο σας αρέσει  Αυτή είναι η δικιά  μας σαλάτα   Μια Ικαριώτικη συνταγή Μακροζωίας !   

Σαλάτα  πικραλίδα

Για 4 μερίδες:
  • 100 g νεαρά φύλλα (τα μεγαλύτερα είναι πικρά)
  • 150g  καθούρα (τυρί από κατσικίσιο γάλα της Ικαρίας) αν δεν έχετε βάλετε κάποιο ήμι τυρί (προαιρετικό)

  • Όσες κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο είναι επιθυμητό για σας , στο νησί πάντως  βάζουμε άφθονες     

  • αλάτι

  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από Ικαριώτικο κόκκινο κρασί
  • 1  ματσάκι μάραθου 

  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια , και ξερά να βάλετε, δεν πειράζει    
  • Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και ότι άλλο   μυρωδικό , χόρτο σας αρέσει αρκεί να είναι τρυφερό και γλυκό 
  •   Πλένουμε καλά τα τρυφερά φύλλα  και τα στεγνώνουμε σε ένα σουρωτήρι .Κόβουμε το τυρί σε κύβους 

     Συνδυάζουμε το πιπέρι, το αλάτι και το ξύδι.  και σιγά-σιγά ρίχνουμε το ελαιόλαδο , ανακατεύοντας συνεχώς . 
    Βάζουμε σε ένα πιάτο τα φύλλα , το τυρί . Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και πασπαλίζουμε τη σαλάτα με ψιλοκομμένο μάραθο . Περιχύνουμε  με την σάλτσα ξυδιού που κάναμε και έτοιμη η Σαλάτα μας  Σας εύχομαι Καλή όρεξη ,για καλή Υγεία και Μακροζωία !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου