Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

«Borderline, τα σύνορα της ειρήνης».

Ο Valerio Vincenzo ζει κάπου ανάμεσα στο Παρίσι, το Μιλάνο και την Ολλανδία ως φωτογράφος παρουσίασε την καταπληκτική σειρά του "Borderline, τα σύνορα της Ειρήνης" Όλες οι φωτογραφίες του έχουν σαν λήψη τα αόρατα όρια μεταξύ των χωρών που εφαρμόζουν την συνθήκη της Σένγκεν . Είναι ένα καταπληκτικό έργο για να δείτε αυτό το είδος της αφοσίωσης του σε μια ενιαία ιδέα...τα σύνορα της Ειρήνης!




Σήμερα, με 26 χώρες να ανήκουν στον χώρο Σένγκεν, τα 16.500 χιλιόμετρα των συνόρων μπορείς να τα περάσεις ελεύθερα??.
Υπό το φως της τρέχουσας παγκόσμιας σύγκρουσης μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, με έδρα την Ολλανδία, ο φωτογράφος Valerio Vincenzo, «φωτίζει» την ελπιδοφόρα και εμπνευσμένη πτυχή της κοινωνίας, μέσα από το έργο του με τίτλο «Borderline, τα σύνορα της ειρήνης».
Η φωτογραφική σειρά εξερευνά τις ριζικές αλλαγές που έχουν επέλθει, κατά την τελευταία δεκαετία, μετά την υπογραφή της συμφωνίας του Σένγκεν στην Ευρώπη.
Η σύμβαση αυτή «διέγραψε» τα σύνορα και συμβολίζει ένα μεγάλο βήμα προς την ενοποίηση της Ευρώπης, μέσω της διαιώνισης των ανοικτών και ειρηνικών συνόρων.
Ο Valerio, οπλισμένος με ένα GPS και λεπτομερείς χάρτες, ταξίδεψε κατά μήκος των συνόρων, ώστε να καταρρίψει τις όποιες απόψεις για την εικόνα των συνόρων. Τι είναι ένα σύνορο ούτως ή άλλως;
                  http://www.valeriovincenzo.com




Δες τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που ακολουθούν:  








































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου