Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Το Λιβάδι της Ικαρίας

.
Η Παραλία Λιβάδι, είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο όμορφες παραλίες του νησιού. Αυτή η μεγάλη παραλία βρίσκεται κοντά στο χωριό του Αρμενιστή, 48 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αγίου Κηρύκου, στην πρωτεύουσα της Ικαρίας.
Η Φύση της χάρισε λεπτή χρυσαφένια άμμο και κρυστάλλινα καταγάλανα νερά. ιδανικά για καταδυτικές εξερευνήσεις .

Την παραλία πλημμυρίζει το ποτάμι του Χάρακα δημιουργώντας μια φυσική λιμνοθάλασσα από γλυκό νερό χαρίζοντας μια πλούσια βλάστηση σε αυτή την πολύ όμορφη παράλια .
Ένα γραφικό νησάκι στο βάθος προσθέτει ένα φιλόδοξο στόχο για τους τολμηρούς κολυμβητές,να το κατακτησουν Από το Λιβάδι μπορείτε να ατενίσετε το χωριό του Αρμενιστή, το πιο γνωστό τουριστικό θέρετρο της Ικαρίας.
Πριν μερικά χρόνια το Λιβάδι ήταν το καταφύγιο των γυμνιστών που αρέσκονταν να στήνουν τις σκηνές τους κάτω από τα αλμυρίκια της παραλίας στο μικρο κάμπινγκ του Καστανιά .Τώρα όμως που ο μαζικός τουρισμός εισέβαλε στο νησί μας κάποιοι θεώρησαν ότι αυτοί οι τουρίστες είναι ανεπιθύμητοι για το τόπο μας Προσωπικά λυπάμαι γιαυτό γιατί πάντα πίστευα ότι αυτή η παραλία τους ανήκει δικαιωματικά Η Ικαρία είναι ένα νησί ευλογημένο με μερικές από τις καλύτερες παραλίες του Αιγαίου Διαθέτει τόσες πολλές παραλίες ώστε να μπορούμε να παραχωρήσουμε και μια για τους λάτρεις της κατασκήνωσης. χωρίς αποκλεισμούς και απαγορεύσεις και αν θέλουμε να λεγόμαστε Ικαριώτες της Αλληλεγγύης και της Ανθρωπιάς ας ξεκινήσουμε από εκεί ....!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου