Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Κάντε τυρί στο σπίτι ...Γιαούρτι Τυρί

 Συστατικά
1kg απλό, φυσικό γιαούρτι 
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση                                                                                         Ανακατεύουμε  το αλάτι μέσα στο γιαούρτι. Τοποθετούμε το γιαούρτι σε ένα σουρωτήρι ή μεγάλο κόσκινο μέσα σε μουσελίνα τυροπανο  σε ένα μπολ.  και το αφήνουμε στο ψυγείο  να στραγγίξει για 12-24 ώρες. . Μόλις δούμε ότι έχει αποβάλει τα υγρά του και έχει γίνει αρκετά παχύ το μεταφέρουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο  σε μπάλες και το σκεπάζουμε με ελαιόλαδο.Συνδυάζετε πολύ όμορφα με  ελαιόλαδο,  φιστίκια , εστραγκόν,ρίγανη, θρούμπι,σκόρδο,πάπρικα κλ

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Πίνοντας φραπέ δείτε τι άλλο πίνουμε

..............και θα φρίξετε!

ΣΟΚ: Πίνοντας φραπέ δείτε τι άλλο πίνουμε και θα φρίξετε!
Τα καφεόδεντρα βγάζουν τον καρπό τους έτοιμο προς κατεργασία. Οι εταιρείες μεταφέρουν τους καρπούς στα εργοστάσια, καθαρίζουν τα χρήσιμα μέρη και τα συνθλίβουν....
Αυτός είναι ο γνήσιος καφές. Από κει και πέρα παίρνει η κάθε εταιρεία αρώματα και προσθέτει στο πρώτο μείγμα έτσι ώστε τα χαρμάνια να έχουν το δικό τους ξεχωριστό άρωμα ανά εταιρεία (Λουμίδης – Μπράβο κλπ). Αυτά για τον γνωστό ελληνικό καφέ. Καθώς καθαρίζονται οι καρποί και τα χρήσιμα μέρη πάνε για άλεση, τα άχρηστα δεν πετιούνται αλλά ψήνονται!
Οι γνώστες του αντικειμένου, τα αποκαλούν κατακάθια του καφεόδεντρου και παλαιότερα τα πετούσαν. Αργότερα άρχισαν να τα διοχετεύουν ως ρόφημα καφέ σε τριτοκοσμικές χώρες και έπειτα ο μεγαλύτερος αγροτικός συνεταιρισμός που εδρεύει στην Ολλανδία πρόσθεσε το χημικό που αποδίδει αφρό.
Έτσι η Ελλάδα σήμερα είναι πρώτη σε κατανάλωση των “σκουπιδιών” του καφεόδεντρου με την προσθήκη του χημικού για τον αφρό!
Έχοντας αφήσει κατά πολύ πίσω τις τριτοκοσμικές χώρες σε κατανάλωση φραπέ! Το δε τμήμα της Αφρικής αλλά και της Βραζιλίας που παράγουν τον καφέ δεν καταναλώνουν καθόλου φραπέ!
http://axioperierga.blogspot.gr/

Ανάβρα το χωριό πρότυπο ανάπτυξης για όλη την Ευρώπη.

Πριν 16 χρόνια η Ανάβρα ήταν απλά ένα απομακρυσμένο χωριό της Μαγνησίας, όπου λίγοι κάτοικοι και πολλά ζώα συμβίωναν σε ένα ερειπωμένο και εγκαταλελειμμένο από τους πάντες τόπο. 


Λίγα χρόνια μετά, όχι μόνο κατάφερε να σταθεί όρθιο, αλλά και να γίνει το χωριό πρότυπο ανάπτυξης για όλη την Ευρώπη. 

Κρατικά κανάλια κάθε ευρωπαϊκής χώρας, αλλά και επισκέπτες τόσο από την Ευρώπη όσο και…από την Ελλάδα, έχουν επισκεφθεί το χωρίο για να καταγράψουν και να «κλέψουν» το μυστικό της Ανάβρας ή έστω για να δουν ζωντανά αυτά που ακούν και διαβάζουν.


Η Ανάβρα, όπου εδώ και χρόνια ζει το θαύμα της ανάπτυξης, συνεχίζει ακόμη και εν μέσω κρίσης να απασχολεί και να προωθείται ως πρότυπο λειτουργίας και ανάπτυξης, αφού είναι η μόνη περιοχή της Ελλάδας που σημειώνει αρνητικά ρεκόρ σε ανεργία και κρίση. Σε υψόμετρο 1000 μέτρων η Ανάβρα δεν γνώρισε ποτέ ανεργία, αλλά κυρίως οι κάτοικοί τους δεν ξέρουν τι είναι η οικονομική κρίση.



Οι 500 περίπου κάτοικοι του χωριού, είναι όλοι κτηνοτρόφοι με σύγχρονες και οργανωμένες κτηνοτροφικές ομάδες και με ετήσιο εισόδημα για κάθε κάτοικο 30.000 έως 100.000 ευρώ το χρόνο, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων είναι κάτω από 40 ετών.



Οι κάτοικοι της Ανάβρας απολαμβάνουν παροχές όμοιες με αυτές των κατοίκων της Ελβετίας. Το μικρό Γκστάαντ της Ελλάδας, διαθέτει δωρεάν παρκινγκ για όλους, δωρεάν γυμναστήριο, δύο σχολεία ολοήμερα, αιολικό πάρκο που δίνει έως και 100.000 ευρώ έσοδα στην κοινότητα, γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, λαογραφικό μουσείο και φυσικά το περιβαλλοντικό-πολιτιστικό πάρκο, έκτασης 240 στρεμμάτων.



Κι αν δεν ερχόταν το πρόγραμμα Καλλικράτης και η αναγκαστική συνένωση με το Δήμου Αλμυρού να περιορίσει την ανάπτυξή του, λόγω της γενικότερης κρίσης που υπάρχει στη χώρα, οι κάτοικοί του σήμερα θα είχαν εξασφαλίσει δωρεάν ρεύμα και θέρμανση. Θα ήταν το πρώτο αυτόνομο χωριό στην Ευρώπη, ίσως και στον κόσμο.

Το … μυστικό της Ανάβρας 

Ο πρωτεργάτης αυτού του έργου και πρώην κοινοτάρχης Ανάβρας κ. Δημήτρης Τσουκαλάς (Πρόεδρος της εθελοντικής οργάνωσης ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ) δέχεται πολυάριθμες προσκλήσεις για να παρουσιάσει το φαινόμενο αυτό τοπικής ανάπτυξης σε διάφορα forum, ημερίδες, συνέδρια, σεμινάρια κ.α.



«Πάντα μου κάνουν την ίδια ερώτηση. Πού βρήκατε τα λεφτά; Μέσα από προγράμματα τους απαντάω. Και πού βρήκατε τα προγράμματα. Τα βρήκα τους απαντάω γιατί απλά … υπάρχουν», δηλώνει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο κ. Τσουκαλάς, που μας αποκάλυψε το μυστικό της Ανάβρας.

«Ως κοινοτάρχης της περιοχής επί 16 χρόνια, είχα σχεδιάσει ένα όραμα για την περιοχή. Σεβαστήκαμε το περιβάλλον, τους κατοίκους και τις ανάγκες τους. 



Έτσι κάναμε τα πρώτα βήματα για να αναπτύξουμε την κτηνοτροφία που ήταν το κύριο επάγγελμα των κατοίκων της περιοχής. 

Με την δημιουργία του αιολικού πάρκου, εξασφαλίσαμε για την κοινότητά μας ένα σημαντικό έσοδο και έτσι ξεκίνησε η οικολογική ανάπτυξη της περιοχής που δυστυχώς μετά την συνένωση λόγω Καλλικράτη δεν συνεχίστηκε. Σήμερα οι κάτοικοι της Ανάβρας θα ήταν ακόμη ένα βήμα μπροστά, αφού θα ήταν οι μοναδικοί κάτοικοι της Ελλάδας που δεν θα πλήρωναν ρεύμα και θέρμανση».



Το μυστικό της επιτυχίας της Ανάβρας είναι ο τρόπος αυτοδιοίκησής της και μας το αποκαλύπτει μόλις με πέντε λέξεις ο κ. Τσουκαλάς «Ενθουσιασμό, όραμα, κέφι, μεράκι, αγάπη, πίστη. Έτσι διοικήσαμε. Ακόμη κι όταν ήμουν Κοινοτάρχης, δρούσα σαν εθελοντής. 


Βρήκαμε όλα αυτά τα πρωτοποριακά προγράμματα και τα εντάξαμε στο Δήμο μας ακριβώς επειδή … υπάρχουν. Δεν ασχοληθήκαμε με κόμματα, με προσωπικές φιλοδοξίες και με πολιτικά παιχνίδια. Η διάθεσή μας ήταν να προσφέρουμε στον τόπο και στους κατοίκους της περιοχής».



Η Ανάβρα έγινε γνωστή στην Ευρώπη για δύο λόγος. Ο πρώτος λόγος για την ανάπτυξη που παρουσίασε. Επί δέκα χρόνια ήταν στις πρώτες θέσεις μεταξύ όλων των ΟΤΑ στην Ελλάδα και στην τρίτη θέση από τις ευρωπαϊκές χώρες του Νότου. (Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα).

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι επιχείρησε και έκανε έργα φιλικά προς το περιβάλλον. Μια μικρή κοινότητα ορεινή έχει ήδη εδώ και 8 χρόνια αιολικό πάρκο και σε εξέλιξη βρίσκονται άλλα δύο. Ένα περιβαλλοντικό-πολιτισμικό πάρκο, από τα καλύτερα στην Ελλάδα, Μόνιμο καταφύγιο θηραμάτων και μια μελέτη τηλεθέρμανσης, η οποία δεν ολοκληρώθηκε, τουλάχιστον από τον κ. Τσουκαλά, μετά την συνένωση με το Δήμο Αλμυρού.


«Σεβόμαστε ότι υπάρχει κρίση, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την εγκαταλείψει μιας κοινότητας με αυτή την ανάπτυξη. Έτσι κάναμε την ομάδα ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ και συνεχίζουμε την προσπάθεια.



Είμαστε αισιόδοξοι ακόμη για την Ανάβρα και πιστεύουμε ότι θα έρθουν κι ακόμη καλύτερες ημέρες για την περιοχή μας, με άλλες αυτοδιοικήσεις που να έχουν ικανότητα και ενδιαφέρον».

Η κρίση δεν έφτασε ποτέ στην Ανάβρα 

Η μάχη με τη μιζέρια άρχισε τις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν τα ηνία της κοινότητας πήρε ο Δημήτρης Τσουκαλάς, ένας άνθρωπος που άφησε την Αθήνα για να γυρίσει στο χωριό του και να προσφέρει στη γενέτειρά του. Όταν η κοινότητά του, με το νόμο Ραγκούση συνενώθηκε με τον Δήμο Αλμυρού Μαγνησίας, εκείνος έφυγε από την αυτοδιοίκηση. «Πρέπει να ξέρεις πότε θα φεύγεις. Είναι καλύτερο να σε ρωτάνε γιατί έφυγες κι όχι πότε θα φύγεις».



Την Αθήνα εγκατέλειψε και η Νικολέτα και έχει τώρα την δική της οικογενειακή επιχείρηση εκτροφής αγελάδων στην Ανάβρα. «Εργαζόμαστε με τον σύζυγό μου και τα παιδιά μας στην οικογενειακή επιχείρηση που έχουμε και όχι μόνο νοιώθουμε ότι ζούμε στον παράδεισο, αλλά και τα παιδιά μας, μετά τις σπουδές τους δεν σκέφτονται να ζήσουν αλλού. Θα επιστρέψουν στην Ανάβρα», δηλώνει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Ο Αποστόλης σπουδάζει στην Γεωπονική Σχολή Αθηνών, αλλά όταν τελειώσει τις σπουδές του, θα κάνει ό,τι και οι υπόλοιποι συνομήλικοι του. Θα ξεκινήσει την δική του επιχείρηση στην Ανάβρα. «Ούτε που το σκέφτομαι να πάω κάπου αλλού. 


Θα επιστρέψω στο χωριό μου, στο σπίτι μου. Εκεί θέλω να κάνω οικογένεια, άλλωστε στην Ανάβρα με περιμένει σίγουρη δουλειά, αλλά και ένα σίγουρο εισόδημα. Ποιος δεν θέλει να ζήσει σε έναν τόπο με 0% ανεργία, 0% κρίση, 0% εγκληματικότητα και 100% φύση;»
tragiko
 http://www.aniwthoi.net/

Σπιτικές συνταγές για λιπαρά μαλλιά

Η έντονη λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής είναι συχνό φαινόμενο σε πολλές γυναίκες και πολλούς άντρες. Ψάχνοντας λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε με υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας ανακάλυψα διάφορες συνταγές και μάλιστα πολύ εύκολες που θα σας λύσουν τα χέρια και θα σας χαρίσουν όμορφα και υγιή μαλλιά.

• Αναμίξτε το χυμό από ένα λεμόνι με μια κούπα νερό και αφού ολοκληρώσετε το λούσιμο περιχύστε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά. 

Τα οξέα που περιέχει το λεμόνι εξισορροπούν την λιπαρότητα και αφαιρούν το περιττό σμήγμα που συσσωρεύεται στην επιφάνεια του δέρματος και στα μαλλιά.

• Ίδια συνταγή με την παραπάνω με λευκό ξύδι, θα χρειαστεί να αναμίξετε μισή κούπα ξύδι σε μια κούπα νερό και αφού ολοκληρώσετε το λούσιμο περιχύσετε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά.

• Το τσάι επίσης βοηθάει στην μείωση της λιπαρότητας γιατί περιέχει τανίνη η οποία έχει φυσική στυπτική δράση χωρίς να ξηραίνει το δέρμα καθώς και απομακρύνει το περιττό σμήγμα από την επιφάνεια του δέρματος και τα μαλλιά. Βράστε μια μεγάλη κούπα τσάι, αφήστε το να κρυώσει, αν θέλετε προσθέστε μερικές σταγόνες λεμόνι και αφού ολοκληρώσετε το λούσιμο περιχύστε το τσάι στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά.

• Θεραπευτική μάσκα μαλλιών με ζεστό ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας. Απλώστε το ζεστό λάδι στο τριχωτό της κεφαλής κάνοντας απαλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων, αφήστε το για 30 λεπτά και στη συνέχεια λουστείτε. Εφαρμόστε τη μάσκα μια φορά την εβδομάδα.
jenny.gr

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

MSG (όξινο γλουταμινικό νάτριο):Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο βελτιωτικο για τη γήρανση του εγκεφάλου στα πολύ νεαρά μυαλά τα μυαλά των παιδιών μας!

Βελτιωτικά και ενισχυτικά γεύσης (Flavoring agents)

 Μεταξύ των προσθέτων που κάνουν τα τρόφιμα πιο ελκυστικά ως προς την μυρωδιά και την γεύση περιλαμβάνονται και τα φυσικά και συνθετικά βελτιωτικά και ενισχυτικά γεύσεων. Στα απαντώμενα στην φύση βελτιωτικά γεύσης και μυρωδικά περιλαμβάνονται τα αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα φυτών, όπως το έλαιο του πορτοκαλιού και το εκχύλισμα βανίλιας, τα οποία συνεισφέρουν στην γεύση και οσμή των τροφίμων.
Μερικές από τις συνθετικές οργανικές ενώσεις που χρησιμοποιούμε για τους ίδιους σκοπούς ως πρόσθετα, απαντώνται επίσης στα αιθέρια έλαια των φυτών.
  • Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο οξικός αιθυλεστέρας, ένας μείζονος σημασίας εμπορικός διαλύτης και ταυτόχρονα ένας εστέρας πολύ διαδεδομένος στο φυτικό βασίλειο. Η μυρωδιά φρούτου και η ευχάριστη γεύση του (όταν είναι κατάλληλα διαλυμένος) τον καθιστούν'' πολύτιμο'' στη σύνθεση γεύσεων φρούτων.
  • Ενώ τα φυσικά και συνθετικά βελτιωτικά γεύσης και αρωματικά τροφίμων προσθέτουν την δική τους γεύση και άρωμα στα τρόφιμα, τα ενισχυτικά γεύσης όπως το MSG (όξινο  γλουταμινικό νάτριο) οξύνουν τις ήδη υπάρχουσες ασθενείς γεύσεις των τροφίμων, χωρίς να προσθέτουν την δικιά τους. Συγκεκριμένα το MSG εκτός του ότι ενισχύει την γεύση του κρέατος, των πουλερικών και λαχανικών, υποστηρίζεται ότι ελαττώνει και δυσάρεστες γεύσεις, όπως το κάψιμο από τα κρεμμύδια, τη "χωματίλα" της πατάτας, τη στυφή γεύση των κονσερβών κ.λπ. Είναι γνωστό στην αγορά με το όνομα νοστιμιστικό και προστίθεται σε σουβλάκια, γύρους κ.ά. Ωστόσο απαγορεύεται η χύμα διάθεσή του λόγω της ενοχοποίησής του με το "σύνδρομο του κινέζικού εστιατορίου".
Χρησιμοποιείται : σε ζωμούς κότας, σάλτσες θαλασσινών και οστρακόδερμων, πατατάκια, σε πολλά πιάτα εστιατορίων και κυρίως fast food κ.λπ.
Το όξινο γλουταμινικό νάτριο παρασκευάζεται από το γλουταμινικό οξύ, που είναι ένα αμινοξύ άφθονο στις φυσικές πρωτεΐνες. Ως πρώτες ύλες χρησιμοποιούνται σιτηρά ή υποπροϊόντα της ζαχαρουργίας Είναι παντού. Είναι στα εμβόλια, την ιατρική, τα τρόφιμα, τα μπαχαρικά, οικιακά προϊόντα αφαίρεσης λεκέδων και αλλού..

  • ,Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το όξινο γλουταμινικό νάτριο είναι ταξινομημένο ως πρόσθετο τροφίμων (E621). ΜεταφρασηΠΗΓΗ http://preventdisease.com/index.shtml
Οι κίνδυνοι που συνδέονται με την κατανάλωση του (ή ακόμα και επαφή με) το όξινο γλουταμινικό νάτριο και άλλα συστατικά που περιέχουν MSG είναι απλοι και ξεκάθαροι:Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τη γήρανση του εγκεφάλου και τα πολύ νεαρά μυαλά  τα μυαλά των παιδιών μας
Εγκεφαλική βλάβη
Ενδοκρινικές διαταραχές (παχυσαρκία και διαταραχές της αναπαραγωγής)
Διαταραχές της συμπεριφοράς
Ανεπιθύμητες ενέργειες       
Νευροεκφυλιστική ασθένεια.   
Η παχυσαρκία ..... εκφύλιση του αμφιβληστροειδούς ..... Ημικρανία ... πονοκέφαλο ..... Καρκίνος ..... παρατυπίες Heart ..... άσθμα .                                                                         .            Πάσχετε  από αυτά τα συμπτώματα; Ίσως θα πρέπει να να ρίξετε μια καλύτερη ματιά στο φαγητό που τρώτε.1. Σοβαρή κεφαλαλγία2. Ναυτία, διάρροια, έμετος3. Ανώμαλο καρδιακό ρυθμό ή την αρτηριακή πίεση, ταχυκαρδία4. Η κατάθλιψη ή αλλαγή διάθεσης, διπολική, ΕΔΕ5. Κοιλιακό άλγος, κράμπες, φούσκωμα, κολίτιδα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου6. Προβλήματα ισορροπίας, ζάλη, ή σπασμούς, μίνι-εγκεφαλικά επεισόδια7. Τρυφερότητα σε εντοπισμένες περιοχές, το λαιμό, την πλάτη, κλπ.8. Οι διαταραχές του ύπνου9. Θολή όραση ή δυσκολία στην αναπνοή10. Η χρόνια κόπωση ή υπνηλία11. Η υπερβολική εφίδρωση ή shuddering και ρίγη12. Δύσπνοια, πόνους στο στήθος, άσθμα13. Οίδημα, πόνο ή μούδιασμα των χεριών, των ποδιών, το σαγόνι14. Πόνος στις αρθρώσεις και τα οστά15. Έξαψη ή τσούξιμο στην πίεση του πρόσωπο, το στήθος, πίσω από τα μάτια16. Φίμωση αντανακλαστικά ή δυσκολία στην κατάποση17. Υπερκινητικότητα, προβλήματα συμπεριφοράς18. Χρόνια στάγδην μετά ρινική19. Δερματικό εξάνθημα, κνησμός, κνίδωση20. Πρησμένο πρόσωπο, μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια τεταμένες21. Extreme δίψα και ξηροστομία22. Δυσκολία στη συγκέντρωση και την κακή μνήμη23. Επιβραδύνθηκε ομιλία24. Χρόνια βρογχίτιδα-όπως συμπτώματα, αντιδράσεις αλλεργίας,ξηρό βήχα, βραχνάδα ή πονόλαιμο25. Βαρύ, αδύναμη αίσθηση στα χέρια και τα πόδια2 6. Ευερέθιστου εντέρου ή κολίτιδα27. Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, κρίσεις άγχους, οργή, κρίσεις πανικού28. Νευρολογικές διαταραχές όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, ινομυαλγία, σκλήρυνση κατά πλάκας,Η νόσος του Πάρκινσον29. Πίεση πίσω από τα μάτια ή στο κεφάλι, το λαιμό, τον ώμο30. ADD, ADHD, διαταραχή Rage31. Άσθμα32. Προβλήματα βάρους, παχυσαρκία, υπογλυκαιμίαΤα τρόφιμα με αυτές τις λέξεις στην ετικέτα πάντα περιέχουν MSG:
.
Συστατικά για να αποφύγετε
Περιέχουν πάντοτε MSG
Περιέχουν συχνά MSG
  • Το όξινο γλουταμινικό νάτριο (MSG)
  • Γλουταμινικού τίποτα
  • Γλουταμινικό οξύ
  • Υδρολυμένη τίποτα
    • Υδρολυμένη γλουτένη καλαμποκιού
    • Υδρολυμένη Pea Protein
  • Φυτικών πρωτεϊνών
  • Textured Πρωτεΐνη
  • Αυτολυμένη τίποτα
    • Αυτολυμένη Εκχύλισμα ζυμομυκήτων
    • Αυτολυμένη Φυτικών Πρωτεϊνών
  • Εκχύλισμα ζυμομυκήτων
  • Θρεπτικά Μαγιά
  • Caseinate τίποτα
    • Καζεϊνικών αλάτων ασβεστίου
    • Caseinate νάτριο
  • Ζελατίνη
  • Ασπαρτάμη (οποιαδήποτε τεχνητή ζάχαρη)
Τα επόμενα συστατικά που απαριθμούνται δεν περιέχουν MSG, αλλά προστίθενται για την ενεργοποίηση MSG που ήδη περιέχεται στο προϊόν διατροφής.Αυτές οι δύο χημικές ουσίες είναι πολύ ακριβά και δεν έχουν καμία άλλη λειτουργία. Αν τους βρείτε στην ετικέτα που μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η MSG είναι παρούσα.
  • Δινάτριο γουανυλικού
  • Ινοσινικό δινάτριο



  • Carrageenan (συστατικό Milk Chocolate)
  • Xanthum Gum (συστατικό σε σάλτσες για σαλάτες)
  • Μαλτοδεξτρίνη (συστατικό Splenda)
  • Γεύση (ες) και άρωμα (-ες)οτιδήποτε
    • Αρωματική ουσία βύνης
  • Φυσικό Άρωμα (ων) & αρωματική ουσία (-ες) οτιδήποτε
    • μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο, κλπ.
  • Bouillon και το ζωμό τίποτα
  • Βύνης
  • Malt Extract
  • Εκχύλισμα σόγιας σάλτσα
  • Πρωτεΐνη σόγιας Απομονώστε
  • Ultra-παστεριωμένο σάλτσα σόγιας
  • Ορός γάλακτος σε συμπύκνωμα πρωτεΐνης
  • Συμπύκνωμα πρωτεΐνης σόγιας
  • Πηκτίνη πρωτεΐνη σόγιας
  • Πρωτεΐνη ορού γάλακτος
  • Ορός γάλακτος σε πρωτεΐνες πρωτεάσης
  • Ένζυμα πρωτεάσης
  • Πρωτεΐνη Ενισχυμένοι τίποτα
  • Ένζυμο Τροποποιημένο τίποτα
  • Ένζυμα τίποτα
  • Ζύμωση τίποτα
  • Κιτρικό οξύ
  • Καρυκεύματα (s) (η πραγματική λέξη)
  • Spice (s) (η πραγματική λέξη)

Περιέχουν πάντοτε MSG
Περιέχουν συχνά MSG
  • Ranch Dressing Σαλάτα (περισσότερα σάλτσες σαλάτας είναι ανησυχία, αλλά Ranch είναι το χειρότερο.)
  • Ντιπ λαχανικών
  • Όλα Άρωμα Μάρκες
  • Sun Chips
  • Doritos
  • Άρωμα Πατατάκια
  • Bouillon (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ισχυρίζονται MSG Δωρεάν)
  • Κρέας και ζωμό λαχανικών και το ζωμό (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ισχυρίζονται MSG Δωρεάν)
  • Μωρό Τύποι και Τροφίμων
  • Προϊόντα περιποίησης μαλλιών
  • Σαμπουάν
  • Conditioner μαλλιών
  • Οδοντόκρεμα
  • Λεύκανση δοντιών Πράκτορες
  • Θεραπείες φθορίου
  • Δόντια Καθαρισμός Ελαφρόπετρα στον οδοντίατρο
  • Φάρμακο
  • Κάψουλες Gel (περιέχει ζελατίνη)
  • Σιρόπι για το βήχα των παιδιών

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ...!!!



Αποσπάσματα της FDA θα συλλαμβάνουν τον οποιοδήποτε επιχειρήσει να καλλιεργήσει τα δικά του λαχανικά στον κήπo του. Η είδηση Αστυνομίας Τροφίμων στις Η.Π.Α. πέρασε απαρατήρητη από τον ελληνικό Τύπο (και τους πολιτικούς μας) παρ’ όλο που θα έπρεπε όλοι μας να έχουμε αντιληφθεί,
πώς ο λαός των Η.Π.Α. αποτελεί τον «πιλότο» όπου δοκιμάζονται και πρωτοεμφανίζονται όλα όσα θα επιβληθούν αργότερα παγκοσμίως.

Όταν διορθωθούν οι ατέλειες που θα παρατηρηθούν κατά την εφαρμογή των νέων μέτρων, τότε περνούν στην Ευρώπη και λίγο αργότερα έρχονται και σε μας. Η ιδιαιτερότητα που παρουσιάζει η Ελλάδα, εν σχέσει με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είναι ότι καθυστερεί (ή και ματαιώνεται) η εφαρμογή των μέτρων.

Μετά από αυτά, θα περιμένουμε πότε θα έρθει στην Ελλάδα η νέα «εφεύρεση», που σκοπό έχει την μεγαλύτερη εξάρτηση από τις λίγες μεγάλες πολυεθνικές τροφίμων. Πρόκειται για τον «Νόμο S 510, για απαγόρευση ελεύθερων καλλιεργειών»! Οι μικροκαλλιεργητές και οι ιδιώτες, δεν θα μπορούν να διατηρούν και φυσικά να φυτεύουν σπόρους, κατ’ αρχήν σε λαχανόκηπους.

Ύστερα από καθυστέρηση ενός έτους η αμερικανική γερουσία ψήφισε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο «S 510» για την… προστασία του καταναλωτικού κοινού και που αφορά τη βιομηχανία τροφίμων στις ΗΠΑ. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με ψήφους 73 ψήφους έναντι 25 και συγκέντρωσε τις θετικές ψήφους τόσο των δημοκρατικών όσο και των ρεπουμπλικάνων.

Ο νέος νόμος ουσιαστικά παρέχει πλήρη εξουσία στην αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων και τροφίμων (FDA) στις διαδικασίες παραγωγής και διάθεσης τροφίμων στις ΗΠΑ, στο 80% περίπου της παραγωγής. Ο νέος νόμος πρόκειται να εστιάσει στην πρόληψη πάσης φύσεως επιδημιών που μπορεί να προκύπτουν στην διαδικασία παραγωγής τροφίμων, στον εντοπισμό τους και την αντιμετώπισή τους (όλα για το καλό μας).

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε το νομοσχέδιο αφορούσαν τα τρόφιμα που παράγονται από μικρούς παραγωγούς τόσο για εμπόριο όσο και για ιδία κατανάλωση, μιλώντας για σενάρια όπου αποσπάσματα της FDA θα συλλαμβάνουν τον οποιοδήποτε επιχειρήσει να καλλιεργήσει τα δικά του λαχανικά στον κήπo του. Στο τροποποιημένο κείμενο που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, που αυτοαναιρούνται από άλλα άρθρα.

Η FDA έτσι εκτός του ότι καθίσταται το κύριο όργανο στην παραγωγή τροφίμων μπορεί να υπαγορεύει οποιαδήποτε στιγμή το πώς παράγονται τα τρόφιμα, με ποιες διαδικασίες και ποια φάρμακα πιθανόν κρίνει ότι πρέπει να εντάσσονται στην διαδικασία της παραγωγής. Ένας νόμος αναμφισβήτητα που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς είναι πολύ πιθανό να δούμε σύντομα και την ευρωπαϊκή εκδοχή του.

Καθίσταται φανερό, ότι οσημέραι και περισσότεροι έλεγχοι θα καθορίζουν τον τρόπο της ζωής μας, ο οποίος θα εξαρτάται από τις αποφάσεις των ισχυρών.

Αναρωτιέται κάποιος αν ξαναγυρίζουμε κάποιες χιλιάδες χρόνια πίσω, όπου το είδος της ελευθερίας του ανθρώπου βρισκόταν σε άμεση εξάρτηση από τις επιθυμίες του άρχοντα. Εμείς οι Έλληνες βέβαια, το έχουμε αντιληφθεί, αφού τα τελευταία χρόνια αποφασίζουμε «ελεύθερα», ό,τι επιθυμεί η Τρόικα.