Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Κάντε τυρί στο σπίτι ...Γιαούρτι Τυρί

 Συστατικά
1kg απλό, φυσικό γιαούρτι 
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση                                                                                         Ανακατεύουμε  το αλάτι μέσα στο γιαούρτι. Τοποθετούμε το γιαούρτι σε ένα σουρωτήρι ή μεγάλο κόσκινο μέσα σε μουσελίνα τυροπανο  σε ένα μπολ.  και το αφήνουμε στο ψυγείο  να στραγγίξει για 12-24 ώρες. . Μόλις δούμε ότι έχει αποβάλει τα υγρά του και έχει γίνει αρκετά παχύ το μεταφέρουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο  σε μπάλες και το σκεπάζουμε με ελαιόλαδο.Συνδυάζετε πολύ όμορφα με  ελαιόλαδο,  φιστίκια , εστραγκόν,ρίγανη, θρούμπι,σκόρδο,πάπρικα κλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου