Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Οι Financial Times «ψηφίζουν»... Ικαρία!

Με τα νησιά της Ελλάδος και... όχι την κρίση στη χώρα καταπιάνονται αυτή τη φορά οι Financial Times (FT), οι οποίοι κάνουν αναφορά στις ομορφιές της Ικαρίας, καθώς και το μυστήριο των κατοίκων της για μακροζωία.
Ο Chris Moss αναφέρει ότι «η ηρεμία, η απουσία άγχους, η χαρά και η γιορτή της ζωής ξεχειλίζουν στην Ικαρία», συμπληρώνοντας ότι «ένας Ικαριώτης είναι 2,5 φορές πιο πιθανό να φτάσει τα 90 χρόνια απ' ότι ένας Αμερικανός, ενώ κατά μέσο όρο οι κάτοικοι ζουν 10 χρόνια περισσότερο απ' οποιονδήποτε άλλο Ευρωπαίο».
Για να αποδείξει τα όσα γράφει αναφέρεται σε μια έρευνα που έχει αρχίσει εδώ και 4 χρόνια από μια ομάδα από την ιατρική σχολή Αθηνών, που πήγε στο νησί, πήρε αίμα από τους κατοίκους και μελέτησε την καθημερινότητά τους, ώστε να βρει τη διαφορά των κατοίκων του νησιού με τον υπόλοιπο κόσμο.
«Η μαγεία μπορεί να είναι κρυμμένη στα γονίδια τους, αλλά από την άλλη μπορεί να είναι κάτι σε ότι τρώνε, σε ότι πίνουν ή κάτι στον αέρα, το οποίο μπορεί να επηρεάσει και τους τουρίστες» γράφει ο Moss.http://www.inews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου