Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Αρτεμισία,(αψιθιά) ένα βότανο που εξαφανίζει το καρκίνο του μαστού σε 16 ώρες ?

 Η Αρτεμισία (Artemisia vulgaris) είναι ένα πολυετές φυτό που το βρίσκουμε σε ολόκληρη την Ευρώπη, την Ασία την Βόρεια Αφρική και τη Βόρεια Αμερική. Στην Ελλάδα συναντάμε επτά διαφορετικά είδη Αψιθιάς, κυρίως στα ορεινά δάση της Μακεδονίας, της Ηπείρου  της Θεσσαλίας.και στα Νησιά του Αιγαίου Η Αρτεμισία ανθοφορεί μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, φτάνει σε ύψος τα 2 μέτρα και έχει ξυλώδη ρίζα. 

Ιστορικά η Αρτεμισια χρησιμοποιήθηκε ως βοτανο από πολλούς λαούς. Οι Ρωμαίοι στρατιώτες συνήθιζαν να βάζουν φύλλα Αρτεμισιας στα σανδάλια τους, προκειμένου να αποφύγουν τις μυκητιάσεις και να ανακουφίσουν τα πονεμένα πέλματα κατά τη διάρκεια κάποιας μεγάλης πορείας. Ο Ιπποκράτης αναφέρει την Αψιθια ως βοτανο που επισπεύδει και διευκολύνει το τοκετό. Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν την Αρτεμισία από το 500 π.Χ. ενώ και σήμερα αποτελεί σημαντικό βότανο στη Μοξαθεραπεία (καύση της Αψιθιάς σε σημεία βελονισμού). 

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία η Αρτεμισια χρησιμοποιείται σε δύο κυρίως περιπτώσεις. Η πρώτη αφορά την εξομάλυνση της εμμηνορρυσίας (περιόδου). Σε αυτή τη περίπτωση θεωρείται πως βοηθάει τόσο ως εμμηναγωγό (προκαλεί αιμορραγία, όταν δεν έχει έμφανιστεί κανονική έμμηνη ρύση), όσο και στην αντιμετώπιση της υπερμηνόρροιας (υπερβολική αιμόρροια). Η Αρτεμισία χρησιμοποιείται και ως τονωτικό του πεπτικού συστήματος. Θεωρείται πως διευκολύνει τη χώνεψη των λιπαρών ουσιών - για αυτό το λόγο άλλωστε ανήκει στα λεγόμενα "βοτανα για αδυνάτισμα". Παράλληλα θεωρείται πως αυξάνει τη παραγωγή της χολής, ενεργοποιεί το πεπτικό σύστημα και αντιμετωπίζει τη δυσπεψία, τις καούρες και το "φούσκωμα". 

Σύμφωνα με τους Βοτανοθεραπευτές, η κατανάλωση της Αρτεμισίας πρέπει να γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή και μόνο κάτω από την επίβλεψη ειδικού. Πολυήμερη κατανάλωση της ενδέχεται να προκαλέσει ζαλάδες και πονοκεφάλους. Η συνηθισμένη δοσολογία που προτείνεται από τους Βοτανοθεραπευτές είναι 10γρ. την ημέρα σε 3 δόσεις. Η προετοιμασία αφεψήματος γίνεται με το βρασμό των 10γρ. Αψιθιας σε 1 λίτρο νερού για 15 περίπου λεπτά. Το αφέψημα είναι αρκετό για 3 φλυτζάνια που μπορούν να καταναλωθούν πρωί, μεσημέρι και βράδυ ανάμεσα από τα γεύματα. Η Αρτεμισία είναι ιδιαίτερα πικρή και για αυτό το λόγο θα πρέπει να προτιμηθεί η προσθήκη μελιού στο ρόφημα. 
Αρτεμισία (Αψιθιά) 100gr 0

  πηγη                                                                                                               Σύμφωνα με μελέτες που είχαν δημοσιευθεί σε τεύχος του Life Sciences , μία ουσία του βότανου Αρτεμισία , η αρτεμισινίνη , που χρησιμοποιείται τόσο στην Ελληνική βοτανική ιατρική όσο και στην Κινέζικη Ιατρική για χιλιάδες χρόνια , μπόρεσε να σκοτώσει το 98% των καρκινικών κυττάρων του μαστού σε λιγότερο από 16 ώρες Το βότανο όταν χρησιμοποιήθηκε  μόνο του προκάλεσε μείωση κατά 28% στα καρκινικά κύτταρα του μαστού, αλλά όταν συνδυάστηκε  με σίδηρο, κατάφερε  να εξαλείψει τον καρκίνο ολοκληρωτικά . Επίσης τα υγιή  κύτταρα δεν επηρεάστηκαν αρνητικά στο πείραμα με την επεξεργασία αυτή.

 Η Αρτεμισία (αψιθιά)  έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σαν  ένα ισχυρό βότανο κατά της ελονοσίας ,σαν διεγερτικό του πεπτικού συστήματος σαν νευροτονωτικό    σε περιπτώσεις κατάθλιψης,  τώρα όμως  αποδείχθηκε  ότι είναι μεγάλο όπλο στην μάχη κατά του καρκίνου .Στη συγκεκριμένη μελέτη  αναφέρεται ότι στα πειράματα που έγιναν η αρτεμισινίνη ήταν σε θέση να στοχεύσει μόνο τα  «κακά» κύτταρα και να αφήσει  την «υγιή » ανέπαφα. Και έγιναν πολλά  πειράματα τώρα που το αποδεικνύουν αυτό. Ήδη η Γαλλική εταιρεία  Sanofi  παράγγειλε αναμένεται να κάνει 50 με 60 τόνους αρτεμισινίνη κάθε χρόνο, προσπαθώντας να παρέχει αρκετή ζήτηση για την παγκόσμια αγορά.







Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα.





Προσοχή στα Χειροποίητα σαπούνια!

ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ  ΕΝΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ  ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ  ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΗ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ.



Με γνώμονα την  παράδοση... Τα φυσικά σαπούνια  είναι αγνά, φυτικά και υψηλής ποιότητας παρασκευάσματα. Βασικά συστατικά τους είναι το ελαιόλαδο, το νερό βρόχινο ή πηγής  και το υδροξείδιο του Νατρίου (το οποίο ουδετεροποιείται πλήρως). Εμπλουτίζονται με χυμούς εσπεριδοειδών και μια ποικιλία ανθόνερων από λουλούδια και βότανα. Επιπλέον  υλικά που χρησιμοποιούνται είναι  μπαχαρικά, , μελισσοκέρι  το μέλι ,φύκια. Τα συστατικά που θα βάλουμε στην συνταγή μας  τα επιλέγουμε ανάλογα την εποχή τους                              Τα τελευταία χρόνια έχει στηθεί  μια νέα βιομηχανία που ανθίζει εις βάρος της τσέπης μας Διάφοροι επιτήδειοι   βλέποντας την σπιτική παραγωγή σαπουνιού να αυξάνετε λόγω των γνωστών λόγων προσπαθούν με κάθε μέσο (σεμινάρια ,αναρτήσεις στο Ίντερνετ,)να μας πουλήσουν διάφορα λάδια ,αρώματα,χημικά χρώματα ,χημικά συστατικά σαν συντηρητικά κλ Αν πέσουμε σε αυτή την παγίδα το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να αδειάζουμε το πορτοφόλι μας και να υποβαθμίσουμε     τα σαπούνια που παρασκευάζουμε Μέσα σε όλο αυτό παιχνίδι υπάρχουν και σωστοί επαγγελματίες που προσπαθούν να μας δώσουν τις γνώσεις τους Αναζητήστε τους με προσοχή !!! Ένα πολύ καλό σαπούνι δεν χρειάζεται παρά μόνο Ελαιόλαδο η αμυγδαλέλαιο  καλό,νερό βρόχινο η   πηγής ,βότανα η λουλούδια ντόπια , σόδα η ποτάσα (ανάλογα τι θέλουμε να κάνουμε ), και φυσικά αγάπη γιαυτό που κάνουμε!.Όσο ακολουθούμε τις διάφορες συνταγές του    Ίντερνετ χάνουμε την ποιότητα στα σπιτικά σαπούνια μας και το κυριότερο την παράδοση του  Τόπου μας Αυτό που πρέπει να προσέξουμε στο σαπούνι δεν είναι τόσο η εμφάνιση όσο η θεραπευτική του ιδιότητα !                                                                    Τεχνικά Χρώματα Κάνοντας τα  σαπούνια μπλε,κόκκινα,κίτρινα κλ για να είναι αρεστά στο μάτι δεν κερδίζετε τίποτα παρά μόνο προσωρινό  οικονομικό κέρδος εις βάρος των συνανθρώπων σας με μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία τους                                                                                                                        

Συνθετικά αρώματα
Τα αρώματα είναι γεμάτα φθαλικές ενώσεις και συνθετικά χημικά. Άλλωστε η Εθνική Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ τα τοποθετεί στην ίδια κατηγορία με τα εντομοκτόνα, τα βαρέα μέταλλα και τους διαλύτες.



Η ψυχρή  ψυχή μέθοδος παρασκευής τους εξασφαλίζει τη διατήρηση όλων των ωφέλιμων συστατικών  του ελαιολάδου, ενώ  παράλληλα περικλείεται στο τελικό παρασκεύασμα η φυσική γλυκερίνη που παράγεται. Τα σαπούνια ωριμάζουν για τουλάχιστον δύο μήνες πριν την συσκευασία τους.Είναι ιδανικά για την περιποίηση του σώματος, του προσώπου αλλά και των μαλλιών. Προσφέρουν μια  αίσθηση  καθημερινής  φρεσκάδας  και αναζωογόνησης




Το φυσικό σαπούνι δημιουργεί ήπιο και  κρεμώδη αφρισμό, έχει 5%-10% υπερλίπανση, απαιτεί μικρή κατανάλωση νερού και καθαρίζει σε βάθος,  χωρίς να προκαλεί ξηρότητα. Έχει αντιοξειδωτικές και απολυμαντικές ιδιότητες ενώ παράλληλα ενυδατώνει και ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και των μαλλιών.  


Τα φυσικά σαπούνια είναι φιλικά προς στο περιβάλλον επειδή είναι βιοδιασπώμενα. Πριν από τη χρήση τους φυλάσσονται σε σκοτεινό και ξηρό μέρος.  Όταν χρησιμοποιούνται  είναι απαραίτητο να στραγγίζουν σε σαπουνοθήκη  για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.  Όπως ισχύει για όλα τα σαπούνια, πρέπει να αποφεύγεται η επαφή με τα μάτια.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Καφεμαντεία..... Θα μου πείς το φλιτζάνι?

Καφεμαντεία

Ελληνικός καφές "Η διάδοσή του ξεκίνησε από τις Αραβικές χώρες, και ειδικότερα από την Αίγυπτο.


Το χαρμάνι του Ελληνικού καφέ περιέχει κυρίως Βραζιλιάνικους, Μεξικάνικους και Παναμέζικους σπόρους και είναι πιο γλυκός από τον Τούρκικο.

Τα παλιά χρόνια έβαζαν λίγο αλάτι για να του δώσουν γεύση και δεν έπιναν το καιμάκι, το οποίο το φυσούσαν για να φύγει.

Ένα μυστικό για να πετύχει ο καφές στο βράσιμο είναι να προσθέσουμε μια πρέζα αλάτι, μόλις αρχίσει να βράζει, όπως κάνουμε με τα ζυμαρικά.

Τον Ελληνικό καφέ τον αφήνουμε να φουσκώσει μια φορά, πριν τον κατεβάσουμε, ενώ τον Τούρκικο συνηθίζουν να τον αφήνουν να φουσκώσει τρεις φορές.

Στην Αίγυπτο προσθέτουν τη ζάχαρη στο τέλος.                  

Η Τέχνη των Γιαγιάδων μας

Όταν ακούμε «καφεμαντεία» (ή αλλιώς «το φλιτζάνι»), όλοι λίγο πολύ έχουμε στο μυαλό μας την εξής εικόνα: τις γιαγιάδες και τις «κουτσομπόλες» του χωριού μαζεμένες σε ένα σπίτι, γύρω από ένα φλιτζάνι του καφέ και να προσπαθούν μέσα από εκεί να «διαβάσουν» τα μελλούμενά τους.
Όσο και αν φαίνεται αστείο κάτι τέτοιο, στην πραγματικότητα η καφεμαντεία είναι τέχνη. Είναι και αυτό ένα είδος μαντείας όπως τα χαρτιά ή τ' αστέρια και δεν είναι κάτι το δύσκολο! Σχεδόν όλοι μπορούν να μάθουν να διαβάζουν το φλιτζάνι του καφέ και να μαθαίνουν έτσι το μέλλον τους γρήγορα και…ανέξοδα. Το φλιτζάνι μας δίνει τη δυνατότητα να προβλέψουμε μελλοντικές καταστάσεις και να έχουμε το χρόνο να τις αποτρέψουμε άμα θέλουμε.
Η μοναδική ικανότητα που χρειάζεται να έχει κανείς για να διαβάσει τον καφέ είναι να έχει ανοιχτό μυαλό και φαντασία.

Πώς γίνεται μέσα από ένα φλιτζάνι του καφέ να καταφέρουμε να μάθουμε το μέλλον μας;
Το κάθε άτομο, όπως είναι γνωστό, έχει τη δική του αύρα, το δικό του ενεργειακό πεδίο. Η αύρα διαποτίζει κάθε ουσία που έρχεται σε επαφή και την επηρεάζει. Κάθε κύτταρό μας φέρει πληροφορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας, και η αύρα μας περιέχει αυτές τις πληροφορίες. Έτσι λοιπόν, αφού μάθουμε να διαβάζουμε τον καφέ, μπορούμε να πάρουμε πληροφορίες για το άτομο του οποίου η αύρα επηρέασε τον καφέ, μέσω της επαφής με τα χείλη.

Πως ετοιμάζεται το φλιτζάνι;
Το πιο συνηθισμένο είναι με τον ελληνικό καφέ. Αφού ο ενδιαφερόμενος έχει πιει τον καφέ, όχι μέχρι το τέλος ώστε να έχει μείνει λίγο υγρό για να διαλυθεί το κατακάθι, του ζητάτε να γυρίσει κυκλικά το φλιτζάνι δύο με τρεις φορές και στη συνέχεια να το αναποδογυρίσει απαλά στο πιατάκι του φλιτζανιού. Το αφήνετε για περίπου 5 λεπτά, ώστε να στεγνώσει το κατακάθι στα τοιχώματα του φλυτζανιού, και στη συνέχεια το αναποδογυρίζετε έτοιμοι να... αρχίσετε την ανάγνωση.

Ανάγνωση του φλιτζανιού
Το φλιτζάνι αποκαλύπτει πληροφορίες για ένα έτος, από τη στιγμή που θα διαβαστεί. Τα σύμβολα που βρίσκονται κοντά στα χείλη αντιπροσωπεύουν το παρόν και τις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Όσο πιο κάτω πηγαίνουμε τόσο πιο μακρινό γίνεται το γεγονός.
Το σημείο από όπου θα ξεκινήσετε θα είναι τα χείλη και το επάνω μέρος του φλιτζανιού μαζί με το χερούλι. Πάντα να το διαβάζετε με τη φορά των δεικτών του ρολογιού. Τα σύμβολα που βρίσκονται σε αυτή την περιοχή σχετίζονται με τα γεγονότα που γίνονται τώρα ή που θα συμβούν σε διάστημα από μία μέρα ως 2-3 εβδομάδες. Αυτά που υπάρχουν στο πρώτο τέταρτο του φλιτζανιού αντιπροσωπεύουν τα γεγονότα που θα γίνουν μέσα σε τρεις μήνες περίπου κ.ο.κ., μέχρι να διαγράψετε τον κύκλο.
Τα σύμβολα που βρίσκονται στο πάτο αφορούν και τους δώδεκα μήνες του έτους. Αλλά το σύμβολο πρέπει να βρίσκεται στον πάτο, όχι κοντά σε αυτόν. Αν ένα σύμβολο βρίσκεται μισό στα τοιχώματα του φλιτζανιού και μισό στον πάτο, η ερμηνεία ισχύει για τις τελευταίες δύο μέρες του μήνα και για το υπόλοιπο διάστημα των δώδεκα μηνών.

Ερμηνεύοντας τα σύμβολα
Αν τα σύμβολα που φαίνονται διαγράφονται καθαρά, τότε το άτομο είναι καλότυχο. Όσο λιγότερο ευδιάκριτα είναι τόσο πιο ευάλωτο είναι το άτομο στις κακοτοπιές.
Τα τρίγωνα σημαίνουν τύχη, τα τετράγωνα προστασία, οι κύκλοι απογοήτευση.
Οι ευθείες γραμμές υποδηλώνουν προγράμματα, οι κυματιστές αβεβαιότητα. Οι γραμμές με τελίτσες δηλώνουν κάποιο ταξίδι.
Οι αριθμοί συμβολίζουν δείκτες χρόνου, μηνών, εβδομάδων, ημερών ή ακόμη και ωρών. Αν τους δείτε στο πάνω μέρος του φλιτζανιού θα σημαίνουν ώρες ή ημέρες, καθώς σε εκείνο το σημείο βρίσκονται γεγονότα.
Τα γράμματα συμβολίζουν αρχικά ενός ονόματος (μικρού ή επώνυμου) από άτομα τα οποία είναι φίλοι, συγγενείς ή και συνεργάτες για το πρόσωπο του οποίου λέτε το φλιτζάνι.

Όσον αφορά εικόνες:


Άγκυρα: Τέλος ενός ταξιδιού ή ένα πρόβλημα που λύνεται απρόσμενα.

Άλογο: Εργασία.

Άντρας: Ξένος. Επισκέπτης. Βοήθεια από εκεί που δε το περιμένει κανείς.

Αυτοκίνητο: Τοπικό ταξίδι.

Γάτα: Θηλυκή φιλία ή προβλήματα στο σπίτι.

Γέφυρα: Ταξίδι στο εξωτερικό. Γνωριμία καινούργιων φίλων.

Γραφείο: Συμβολίζει την εργασία σας - τον χώρο της εργασίας.

Δέντρο: Επιτυχία ενός στόχου. Ξεκούραση.

Δράκος: Κοροϊδεύετε τον εαυτό σας - αρνείστε να δείτε την πραγματικότητα.

Ελέφαντας: Ανάγκη συμβουλής, κατά προτίμηση από ένα πρόσωπο που γνωρίζετε από παλιά.

Καμήλα: Μακρύ ταξίδι. Προσωρινή αλλαγή τόπου κατοικίας.

Καμπάνα: Ευχάριστα νέα. Γάμος.

Καρδιά: Έρωτας ή εραστής. Αξιόπιστο πρόσωπο.

Καρέκλα: Διασκέδαση, χαλάρωση.

Κάστρο: Κληρονομιά. Τύχη στο οικονομικά.

Κερί: Ανανέωση.

Κλειδί: Ευκαιρία.

Κύπελλο: Έρωτας. Αρμονία. Στενή φιλία.

Λουλούδι: Ατυχία σε μία ερωτική υπόθεση.

Μαχαίρι: Προδοσία. Διπλοπροσωπία. Παρεξήγηση.

Μέλισσα: Κουτσομπολιό εις βάρος σας.

Ομπρέλα: Προσωρινό καταφύγιο.

Όπλο: Φασαρίες. Διαμάχη. Μοιχεία.

Πεταλούδα: Ανειλικρίνεια.

Πλοίο: Ταξίδι. Τέλος μιας φιλίας.

Πόρτα: Ευκαιρία. Πιθανότητα προαγωγής.



Πουλί: Καινούργια νέα (μπορεί να είναι ευχάριστα ή δυσάρεστα). Πιθανό ταξίδι.

Σκάλα: Εκμετάλλευση ευκαιριών.

Σκούπα: Τέλος ενός προβλήματος, αλλαγή δουλειάς.

Σκυλί: Πιστός φίλος.

Σπίτι: Ασφάλεια. Κύρος.

Σταυρός: Κακοτυχία και δυσκολίες.

Τόξο: Διαφωνία, ανταγωνισμός.

Τριφύλλι: Καλοτυχία -είτε είναι τρίφυλλο είτε τετράφυλλο. Ακόμη και αν τα γύρω του σύμβολα είναι αρνητικά, επικρατεί η δύναμή του.

Τροχός: Πρόοδος που θα έρθει με προσπάθεια.

Φίδι: Εχθρός. Συναισθηματικός τραυματισμός ή ερωτική περιπέτεια.

Ψαλίδι: Καβγάδες στο σπίτι. Διπροσωπία.


Βέβαια, για να ερμηνεύσετε τα σύμβολα καλύτερα, θα πρέπει να κάνετε συνδυασμούς μεταξύ τους, βασιζόμενοι στην φαντασία και την διαίσθησή σας.                                    Αλήθεια η Ψέματα το Μέλλον θα μας το φανερώσει.......!                                                 ΠΗΓΗ

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Σιρόπι από λουλούδια πικραλίδας για το βήχα, το κρυολόγημα, τον πονόλαιμο και τη βρογχίτιδα.

Γνωρίζετε οτι  ένα εξαιρετικά χρήσιμο φάρμακο και τρόφιμο μεγαλώνει ήδη στην αυλή σας ?Πολλοι άνθρωποι το θεωρούν ζιζάνιο ,οι Κινέζοι που έκαναν την βοτανολογία επιστήμη το κατατασσόσουν ανάμεσα στα 6 κορυφαία βότανα  Πιο είναι αυτό?   Η Πικραλίδα φυσικά! Σε αυτή την ανάρτηση θα ασχοληθούμε με τα λουλούδια της και τι μπορούν να μας προσφέρουν


Τα λουλουδια της Πικραλίδας εχουν
 αντιοξειδωτικές ιδιότητες.που συμβάλουν στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος.Με αυτα τα κιτρινα λουλουδια που ακολουθούν τον ήλιο μπορούμε να φτιάξουμε ένα θεραπευτικό σιρόπι για το βήχα, το κρυολόγημα, τον πονόλαιμο και τη βρογχίτιδα. Αυτή η γλυκιά θεραπεία λαμβάνεται ως έχει ή για να γλυκάνει τα φυτικά φάρμακα μας
Τα συστατικά που απαιτούνται είναι: 450 g λουλούδια χωρίς το στέλεχος, το χυμό από 4 λεμόνια, 3 κιλά ζάχαρη (ακατέργαστη)και 1 λίτρο νερό. Βράζουμε για δύο λεπτά, τα λουλούδια με νερό.Σβήνουμε και αφήνουμε  να σταθούν για 30 λεπτά.  πιέζουμε καλά τα λουλούδια και σουρώνουμε  Στο αφέψημα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά. Και έτοιμο το γλυκό σιρόπι μας για χρίση  Το σιρόπι αυτό είναι γνωστό με το όνομα 
 Μαΐου-μέλι Αυτό το "μέλι" πιστεύεται ότι έχει ιατρική αξία, ιδίως κατά των ηπατικών προβλημάτων .                                πηγες

Φτιάχνω οικολογικό εντομοκτόνο για προστασία φυτών

Παρασκευή οικολογικών εντομοκτόνων για φυτοπροστασία

Τα σπρέι λαδιού δουλεύουν πνίγοντας τα έντομα όταν έρθουν σε επαφή μαζί τους. Όταν προσθέσουμε και άλλα συστατικά αποτρέπουν διάφορες ασθένειες μυκήτων. Να θυμάστε ότι τα σπρέι μπορούν να σκοτώσουν και τα ωφέλιμα έντομα γι αυτό να ψεκάζεται όταν είστε σίγουροι ότι υπάρχουν τα βλαβερά. Πάντα να ψεκάζεται δοκιμαστικά μερικά φύλλα και να ελέγχεται μετά από 1-2 μέρες για κάψιμο των φύλλων. Αν δεν υπάρχει κάψιμο συνεχίστε τον ψεκασμό σε όλο το φυτό.

Τα εντομοκτόνα όπως τα βοτανικά και τα οικιακά σπρέι από σαπούνια και λάδια δεν θα πρέπει να εφαρμόζονται κάτω από οποιαδήποτε από τις ακόλουθες καταστάσεις:

■ Στην βροχή
■ Όταν φυσάει
■ Σε έντονη ηλιοφάνεια
■ Στην μέση ζεστών, ξηρών ημερών
■ Όταν αναμιγνύεται με μη συμβατά υλικά
■ Σε ανοιχτά λουλούδια, όταν είναι παρούσες οι μέλισσες
■ Όταν το φυτό υποφέρει από υγρασία (υπερβολική ή πολύ λίγη)
■ Όταν το φύλλο είναι υγρό με δροσιά

Βασικό σπρέι σαπουνιού

1 κουταλάκι γλυκού βιοδιασπώμενο υγρό πιάτων ή 4 κουταλάκια γλυκού τριμμένο πράσινο σαπούνι σε 1 κιλό ζεστό νερό.
2 κουταλάκια του γλυκού οινόπνευμα.
Ανακατέψτε καλά και ψεκάστε. Επαναλάβετε κάθε εβδομάδα όταν χρειαστεί.
Είναι κυρίως δραστικό στα έντομα με μαλακό κέλυφος όπως τα ακάρεα, οι θρύπες, οι αφίδες (μελίγκρες), αλευρώδη και λευκές μύγες. Το σαπούνι εισχωρεί στην μεμβράνη του σώματος και κάνει το έντομο να ξεραθεί.

Σπρέι λεμονιού

Καθαρίστε τη φλούδα από ένα μεγάλο λεμόνι και βράστε την για 10 λεπτά. Περιμένετε να κρυώσει και ψεκάστε με αυτό.
Η Limonene είναι η δραστική ουσία.

Σπρέι αλευριού

2-4 κουτάλια της σούπας αλεύρι σε 1 κιλό ζεστό νερό.
1 κουταλάκι γλυκού βιοδιασπώμενο υγρό πιάτων ή τριμμένο πράσινο σαπούνι.
Ανακατέψτε καλά και ψεκάστε. Επαναλάβετε όταν χρειαστεί.
Η σκόνη του αλευριού γίνεται μια κολλώδες ουσία, που δουλεύει σαν μια κολλώδες παγίδα για τα έντομα ή το έντομο την τρώει και ενεργεί στα πεπτικά τους μέρη.

Σπρέι κρεμμυδιού

Στην παραδοσιακή γεωργία, χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό της άμυνας των φυτών, ως μυκητοκτόνο και ως εντομοκτόνο, ιδιαίτερα εναντίον αφίδων και ακάρεων.
Χρησιμοποιούνται 350 γρ. ψιλοκομμένων βολβών σε 10 λίτρα νερό όπου παραμένουν για 24 ώρες, το μίγμα μετά βράζεται σε χαμηλή φωτιά για 20 έως 30 λεπτά, φιλτράρεται και με αυτό ψεκάζονται τα φυτά που έχουν πρόβλημα.

Απωθητικά σπρέι


Γενικής χρήσης σπρέι σκόρδου-καυτερής πιπεριάς

6 σκελίδες σκόρδου
1 κρεμμύδι
1-2 κουτάλια σούπας τριμμένης κόκκινης καυτής πιπεριάς
1 κουταλάκι γλυκού βιοδιασπώμενο υγρό πιάτων ή τριμμένο πράσινο σαπούνι
1 κιλό νερό
Παρασκευή
Βάλτε τα συστατικά με λίγο νερό σε ένα μπλέντερ και χτυπήσετε μέχρι να λιώσουν
Προσθέστε και το υπόλοιπο νερό και αφήστε τα σε ένα δοχείο για 24 ώρες
Μετά σουρώστε το και ψεκάστε.
Για να αντιμετωπισουμε μυζητικα εντομα οπως η βρομούσες, εφαρμόζουμε το σπρέι σκόρδου-καυτερής πιπεριάς.

Σημείωση

Το νερό που χρησιμοποιούμε είναι βρόχινο ή καλύτερα αποσταγμένο, έτσι κερδίζουμε 30% περισσότερη απορρόφηση των ενεργών συστατικών στο νερό                                                                            πηγηhttp://www.ftiaxno.gr/

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Τι μπορούμε να κάνουμε με φλούδες από λεμόνια?

Οι φλούδες λεμονιού περιέχουν 5 έως 10 φορές περισσότερες βιταμίνες από ότι ο χυμός του λεμονιού και δυστυχώς εμείς αυτό το τμήμα το πετάμε….. Οι φλούδες του λεμονιού έχουν την δυνατότητα να ανανεώνουν τα κύτταρα του σώματος μας με το να εκτοπίζουν τα τοξικά στοιχεία που εισέρχονται στον οργανισμό μας από τις τροφές και το περιβάλλον.                                                                                                Καθαριστικό ενζύμου με φλούδες από λεμόνια

Υλικά
7 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά μαγιά (σκόνη)
2-3 κούπες κομμένες και πλυμένες φλούδες από λεμόνι
1 λίτρο νερό
Παρασκευή
- Βάζεις όλα τα υλικά σε πλαστικό μπουκάλι μεγαλύτερης περιεκτικότητας από τον όγκο των υλικών σου.
- Κλείνεις καλά το καπάκι και ανακινείς.
- Ξεβιδώνεις λίγο το καπάκι για να απελευθερώνεται το διοξείδιο που σχηματίζεται.
- Αφήνεις 2-3 εβδομάδες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος να γίνει η ζύμωση και ελέγχεις συχνά το μπουκάλι (αν φουσκώσει, ξεβιδώνεις ακόμα το καπάκι).
- Ανακινείς συχνά το μπουκάλι (βιδώνεις το καπάκι, ανακινείς, ξεβιδώνεις ελαφρά το καπάκι).
- Όταν ολοκληρωθεί η ζύμωση, σουρώνεις το μίγμα και τοποθετείς σε καθαρό μπουκάλι
Χρήσεις
Αναμιγνύεις 1 φλιτζανάκι του καφέ ένζυμο με 1 λίτρο νερό και το χρησιμοποιείς για τη γενική καθαριότητα του σπιτιού τζάμια, σφουγγάρισμα, τουαλέτες, δύσκολοι λεκέδες ρούχων, καθαρισμός πάγκων κουζίνας, πλύσιμο φρούτων και λαχανικών, λίπασμα φυτών κλπ).

Σπρέι λεμονιού για τον κήπο μας

Καθαρίστε τη φλούδα από ένα μεγάλο λεμόνι και βράστε την για 10 λεπτά. Περιμένετε να κρυώσει και ψεκάστε με αυτό.
Η Limonene είναι η δραστική ουσία.

Παγάκια λεμονιού

Οι φλούδες των λεμονιών περιέχουν σχεδόν 10 φορές περισσότερες βιταμίνες από το χυμό του.
- Στο μίξερ λιώνεις τις φλούδες από λεμόνι (αφού τις έχεις πλύνει πρώτα) μέχρι να γίνει ομοιογενής πολτός. Αν χρειαστεί προσθέτεις λίγο νερό ή χυμό λεμόνι.
- Γεμίζεις παγοθήκες και φυλάς στην κατάψυξη.
- Αν θέλεις στο μίγμα μπορείς να προσθέσεις αλάτι, ρίγανη, μαϊντανό ή βασιλικό ή όποιο άλλο μυρωδικό θέλεις.
- Χρησιμοποιείς τα παγάκια στο μαγείρεμα φαγητών και γλυκών.

Σκόνη λεμονιών

Κόβεις τις φλούδες σε λεπτές λωρίδες και αφήνεις στον ήλιο μέχρι να αποξηρανθούν πλήρως.Στο μίξερ (μούλτι) βάζεις τις φλούδες με λίγο αλάτι και τις ψιλοκόβεις όσο περισσότερο μπορείς. Φυλάς σε γυάλινο βάζο και χρησιμοποιείς τη σκόνη σε φαγητά και γλυκά ή ακόμα και σε υφασμάτινα σακουλάκια με αποξηραμένα βότανα για τις ντουλάπες και τα και τα συρτάρια

Μέλι+Τζίντζερ+Λεμόνι= μια ισχυρή θεραπεία για την γρίπη!

  Όταν το   Μέλι συναντά το τζίντζερ και το λεμόνι, έχουμε ένα άριστο συνδυασμό για  μια ισχυρή θεραπεία για την γρίπη ,το κρυολόγημα ,τις ιώσεις   Η συνταγή είναι απλή. Κόβουμε ένα  λεμόνι ( βιολογικό)και το συνδυάζουμε με μια μέτρια   πιπερόριζα(τριμμένη) σε ένα γυάλινο βάζο. Καλύπτουμε το μείγμα αυτό  με  μέλι ( βιολογικό)και σφραγίζουμε το βάζο σφιχτά. Βάζουμε το βάζο μας στο ψυγείο  και περιμένουμε να σχηματιστεί ένας στερεός ζελές .Και  έτοιμο το φάρμακο μας !Απλό εύκολο΄και πολύ νόστιμο  Την επόμενη φορά που δεν θα αισθάνεστε καλά , βάλτε μια κουταλιά από το μείγμα σε μια κούπα  με ζεστό νερό και πιείτε  το σιγά σιγά σαν τσάι . Αν επιθυμείτε μπορείτε να παρασκευάσετε αυτό το γλυκό φάρμακο και να το προσφέρετε σαν  δώρο σε ένα αγαπημένο άρρωστο φίλο -φίλη που το χρειάζεται !Πιστέψετε με θα σας ευγνωμονεί για πολύ πολύ καιρό !                                                                                                                                                                                   πηγη                                                                                                                                                                   


Καλή Ανάρρωση! και να θυμάστε ότι αυτό το μελένιο φάρμακο δεν  ει ναι μόνο για την γρίπη μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όποτε αισθάνεστε κουρασμένοι , η εξασθενημένοι.