Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Καφεμαντεία..... Θα μου πείς το φλιτζάνι?

Καφεμαντεία

Ελληνικός καφές "Η διάδοσή του ξεκίνησε από τις Αραβικές χώρες, και ειδικότερα από την Αίγυπτο.


Το χαρμάνι του Ελληνικού καφέ περιέχει κυρίως Βραζιλιάνικους, Μεξικάνικους και Παναμέζικους σπόρους και είναι πιο γλυκός από τον Τούρκικο.

Τα παλιά χρόνια έβαζαν λίγο αλάτι για να του δώσουν γεύση και δεν έπιναν το καιμάκι, το οποίο το φυσούσαν για να φύγει.

Ένα μυστικό για να πετύχει ο καφές στο βράσιμο είναι να προσθέσουμε μια πρέζα αλάτι, μόλις αρχίσει να βράζει, όπως κάνουμε με τα ζυμαρικά.

Τον Ελληνικό καφέ τον αφήνουμε να φουσκώσει μια φορά, πριν τον κατεβάσουμε, ενώ τον Τούρκικο συνηθίζουν να τον αφήνουν να φουσκώσει τρεις φορές.

Στην Αίγυπτο προσθέτουν τη ζάχαρη στο τέλος.                  

Η Τέχνη των Γιαγιάδων μας

Όταν ακούμε «καφεμαντεία» (ή αλλιώς «το φλιτζάνι»), όλοι λίγο πολύ έχουμε στο μυαλό μας την εξής εικόνα: τις γιαγιάδες και τις «κουτσομπόλες» του χωριού μαζεμένες σε ένα σπίτι, γύρω από ένα φλιτζάνι του καφέ και να προσπαθούν μέσα από εκεί να «διαβάσουν» τα μελλούμενά τους.
Όσο και αν φαίνεται αστείο κάτι τέτοιο, στην πραγματικότητα η καφεμαντεία είναι τέχνη. Είναι και αυτό ένα είδος μαντείας όπως τα χαρτιά ή τ' αστέρια και δεν είναι κάτι το δύσκολο! Σχεδόν όλοι μπορούν να μάθουν να διαβάζουν το φλιτζάνι του καφέ και να μαθαίνουν έτσι το μέλλον τους γρήγορα και…ανέξοδα. Το φλιτζάνι μας δίνει τη δυνατότητα να προβλέψουμε μελλοντικές καταστάσεις και να έχουμε το χρόνο να τις αποτρέψουμε άμα θέλουμε.
Η μοναδική ικανότητα που χρειάζεται να έχει κανείς για να διαβάσει τον καφέ είναι να έχει ανοιχτό μυαλό και φαντασία.

Πώς γίνεται μέσα από ένα φλιτζάνι του καφέ να καταφέρουμε να μάθουμε το μέλλον μας;
Το κάθε άτομο, όπως είναι γνωστό, έχει τη δική του αύρα, το δικό του ενεργειακό πεδίο. Η αύρα διαποτίζει κάθε ουσία που έρχεται σε επαφή και την επηρεάζει. Κάθε κύτταρό μας φέρει πληροφορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας, και η αύρα μας περιέχει αυτές τις πληροφορίες. Έτσι λοιπόν, αφού μάθουμε να διαβάζουμε τον καφέ, μπορούμε να πάρουμε πληροφορίες για το άτομο του οποίου η αύρα επηρέασε τον καφέ, μέσω της επαφής με τα χείλη.

Πως ετοιμάζεται το φλιτζάνι;
Το πιο συνηθισμένο είναι με τον ελληνικό καφέ. Αφού ο ενδιαφερόμενος έχει πιει τον καφέ, όχι μέχρι το τέλος ώστε να έχει μείνει λίγο υγρό για να διαλυθεί το κατακάθι, του ζητάτε να γυρίσει κυκλικά το φλιτζάνι δύο με τρεις φορές και στη συνέχεια να το αναποδογυρίσει απαλά στο πιατάκι του φλιτζανιού. Το αφήνετε για περίπου 5 λεπτά, ώστε να στεγνώσει το κατακάθι στα τοιχώματα του φλυτζανιού, και στη συνέχεια το αναποδογυρίζετε έτοιμοι να... αρχίσετε την ανάγνωση.

Ανάγνωση του φλιτζανιού
Το φλιτζάνι αποκαλύπτει πληροφορίες για ένα έτος, από τη στιγμή που θα διαβαστεί. Τα σύμβολα που βρίσκονται κοντά στα χείλη αντιπροσωπεύουν το παρόν και τις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Όσο πιο κάτω πηγαίνουμε τόσο πιο μακρινό γίνεται το γεγονός.
Το σημείο από όπου θα ξεκινήσετε θα είναι τα χείλη και το επάνω μέρος του φλιτζανιού μαζί με το χερούλι. Πάντα να το διαβάζετε με τη φορά των δεικτών του ρολογιού. Τα σύμβολα που βρίσκονται σε αυτή την περιοχή σχετίζονται με τα γεγονότα που γίνονται τώρα ή που θα συμβούν σε διάστημα από μία μέρα ως 2-3 εβδομάδες. Αυτά που υπάρχουν στο πρώτο τέταρτο του φλιτζανιού αντιπροσωπεύουν τα γεγονότα που θα γίνουν μέσα σε τρεις μήνες περίπου κ.ο.κ., μέχρι να διαγράψετε τον κύκλο.
Τα σύμβολα που βρίσκονται στο πάτο αφορούν και τους δώδεκα μήνες του έτους. Αλλά το σύμβολο πρέπει να βρίσκεται στον πάτο, όχι κοντά σε αυτόν. Αν ένα σύμβολο βρίσκεται μισό στα τοιχώματα του φλιτζανιού και μισό στον πάτο, η ερμηνεία ισχύει για τις τελευταίες δύο μέρες του μήνα και για το υπόλοιπο διάστημα των δώδεκα μηνών.

Ερμηνεύοντας τα σύμβολα
Αν τα σύμβολα που φαίνονται διαγράφονται καθαρά, τότε το άτομο είναι καλότυχο. Όσο λιγότερο ευδιάκριτα είναι τόσο πιο ευάλωτο είναι το άτομο στις κακοτοπιές.
Τα τρίγωνα σημαίνουν τύχη, τα τετράγωνα προστασία, οι κύκλοι απογοήτευση.
Οι ευθείες γραμμές υποδηλώνουν προγράμματα, οι κυματιστές αβεβαιότητα. Οι γραμμές με τελίτσες δηλώνουν κάποιο ταξίδι.
Οι αριθμοί συμβολίζουν δείκτες χρόνου, μηνών, εβδομάδων, ημερών ή ακόμη και ωρών. Αν τους δείτε στο πάνω μέρος του φλιτζανιού θα σημαίνουν ώρες ή ημέρες, καθώς σε εκείνο το σημείο βρίσκονται γεγονότα.
Τα γράμματα συμβολίζουν αρχικά ενός ονόματος (μικρού ή επώνυμου) από άτομα τα οποία είναι φίλοι, συγγενείς ή και συνεργάτες για το πρόσωπο του οποίου λέτε το φλιτζάνι.

Όσον αφορά εικόνες:


Άγκυρα: Τέλος ενός ταξιδιού ή ένα πρόβλημα που λύνεται απρόσμενα.

Άλογο: Εργασία.

Άντρας: Ξένος. Επισκέπτης. Βοήθεια από εκεί που δε το περιμένει κανείς.

Αυτοκίνητο: Τοπικό ταξίδι.

Γάτα: Θηλυκή φιλία ή προβλήματα στο σπίτι.

Γέφυρα: Ταξίδι στο εξωτερικό. Γνωριμία καινούργιων φίλων.

Γραφείο: Συμβολίζει την εργασία σας - τον χώρο της εργασίας.

Δέντρο: Επιτυχία ενός στόχου. Ξεκούραση.

Δράκος: Κοροϊδεύετε τον εαυτό σας - αρνείστε να δείτε την πραγματικότητα.

Ελέφαντας: Ανάγκη συμβουλής, κατά προτίμηση από ένα πρόσωπο που γνωρίζετε από παλιά.

Καμήλα: Μακρύ ταξίδι. Προσωρινή αλλαγή τόπου κατοικίας.

Καμπάνα: Ευχάριστα νέα. Γάμος.

Καρδιά: Έρωτας ή εραστής. Αξιόπιστο πρόσωπο.

Καρέκλα: Διασκέδαση, χαλάρωση.

Κάστρο: Κληρονομιά. Τύχη στο οικονομικά.

Κερί: Ανανέωση.

Κλειδί: Ευκαιρία.

Κύπελλο: Έρωτας. Αρμονία. Στενή φιλία.

Λουλούδι: Ατυχία σε μία ερωτική υπόθεση.

Μαχαίρι: Προδοσία. Διπλοπροσωπία. Παρεξήγηση.

Μέλισσα: Κουτσομπολιό εις βάρος σας.

Ομπρέλα: Προσωρινό καταφύγιο.

Όπλο: Φασαρίες. Διαμάχη. Μοιχεία.

Πεταλούδα: Ανειλικρίνεια.

Πλοίο: Ταξίδι. Τέλος μιας φιλίας.

Πόρτα: Ευκαιρία. Πιθανότητα προαγωγής.



Πουλί: Καινούργια νέα (μπορεί να είναι ευχάριστα ή δυσάρεστα). Πιθανό ταξίδι.

Σκάλα: Εκμετάλλευση ευκαιριών.

Σκούπα: Τέλος ενός προβλήματος, αλλαγή δουλειάς.

Σκυλί: Πιστός φίλος.

Σπίτι: Ασφάλεια. Κύρος.

Σταυρός: Κακοτυχία και δυσκολίες.

Τόξο: Διαφωνία, ανταγωνισμός.

Τριφύλλι: Καλοτυχία -είτε είναι τρίφυλλο είτε τετράφυλλο. Ακόμη και αν τα γύρω του σύμβολα είναι αρνητικά, επικρατεί η δύναμή του.

Τροχός: Πρόοδος που θα έρθει με προσπάθεια.

Φίδι: Εχθρός. Συναισθηματικός τραυματισμός ή ερωτική περιπέτεια.

Ψαλίδι: Καβγάδες στο σπίτι. Διπροσωπία.


Βέβαια, για να ερμηνεύσετε τα σύμβολα καλύτερα, θα πρέπει να κάνετε συνδυασμούς μεταξύ τους, βασιζόμενοι στην φαντασία και την διαίσθησή σας.                                    Αλήθεια η Ψέματα το Μέλλον θα μας το φανερώσει.......!                                                 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου