Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Εύκολο σοκολατένιο γλυκάκι με χαρουπάλευρο


 Τα χαρούπια είναι γλυκά, εύγευστα και θρεπτικά. Περιέχουν σάκχαρο σε μεγάλη αναλογία (50%) από το οποίο το 30% είναι σταφυλοσάκχαρο, 10%πρωτείνη και 6% λίπος. Επίσης περιέχουν βιταμίνες της ομάδα Β και καροτίνη Β, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φωσφόρο, ιχνοστοιχεία (σίδηρο, μαγγάνιο, χαλκό, χρώμιο, νικέλιο), λίγο ισοβουτυρικό οξύ (που προκαλεί ελαφρώς δυσάρεστη μυρωδιά), τανίνες, ινώδεις ουσίες όπως λιγνίνη (επιδρά κατασταλτικά στη χοληστερίνη, έχει θετικά αποτελέσματα στο επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα και χρησιμοποιείται κατά του διαβήτη και της παχυσαρκίας), βλέννα, κυτταρίνη και τουλάχιστον 6 αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες δρουν προστατευτικά για τα κύτταρα καταπολεμώντας το σχηματισμό όγκων.                                                                                                                                                                                                          Συνταγή                                                                                                                                Λιώνετε  μια μπανάνα με το πιρούνι, προσθέτετε 2-3 κουταλιές χαρουπάλευρο και 2-3 κουταλιές περίπου ξηρούς καρπούς  λίγες σταφίδες και έχετε ένα πολύ ωραίο σοκολατένιο γλυκάκι!  Αν το θέλετε σε κάτι πιο εξωτικό μπορείτε  να προσθέσετε Καρύδα τριμμένη από πάνω!                                                                                              Τα πλάθετε σε μπαλάκια    ή τα κόβετε σε μικρά τετράγωνα αφού πρώτα βάλετε το μείγμα λίγο στο ψυγείο για να δέσουν οι γεύσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου