Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Μπεζέδες....Ένα νόστιμο και οικονομικό γλυκό με ελάχιστα υλικά !

Ο ι  Μπεζέδες  είναι το αγαπημένο μου γλυκό ..κάποτε έκανα την διαδρομή Χαϊδάρι  Αθήνα μόνο και μόνο για να αγοράσω  αυτό το γλυκό ...(το μαγαζί ήταν νομίζω κάπου στην Κάνιγγος αν θυμάμαι καλά) Για μένα οι πιο νόστιμοι μπεζέδες είναι αυτοί που έχουν ανάμεσα τους κρέμα σοκολάτα ..όσο πιο ωραία είναι αυτή η κρέμα τόσο πιο πετυχημένοι είναι οι μπεζέδες ! Μια  άλλη κρέμα που του ταιριάζει  πολύ είναι η μαρμελάδα φράουλα μαζί με σαντιγί Ένας συνδυασμός τέλειος !!!!! Ας τους φτιάξουμε λοιπόν Καλή επιτυχία !!!!!


Βγήκαν περίπου 30 κομμάτια:

5 ασπράδια
250 γρ ζάχαρη ~ υπολόγισα περίπου 5 κουταλιές ζάχαρη για κάθε ασπράδι
1 βανίλια
1 κουταλιά μαστίχα σε κόκκους

Έλιωσα την μαστίχα στο μπλέντερ με λίγη από τη ζάχαρη.
Ανακάτεψα τη ζάχαρη με την μαστίχα και την βανίλια.
Χτύπησα τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Πρόσθετα λίγη-λίγη τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα για αρκετή ώρα.Προθέρμανα το φούρνο στους 120ο.
Έστρωσα με αντικολλητικό χαρτί το ταψί του φούρνου και έβαλα κουταλιές από το μίγμα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.Στην πρώτη φουρνιά βγήκαν λίγο γιγάντιοι γιατί έβαλα μεγάλες κουταλιές, οι υπόλοιποι έγιναν σε λογικό μέγεθος!Έψησα για 40΄ περίπου. 

Και μια συμβουλή: Χαμηλή θερμοκρασία φούρνου και υπομονή στό ψήσιμο δίνουν πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Όσο περισσότερη ώρα σε μικρή θερμοκρασία ψήνονται οι μπεζέδες, τόσο πιο άσπροι μένουν!
Αν θέλουμε, μπορούμε να ενώσουμε τους μπεζέδες ανά δύο με κρέμα ή και μαρμελάδα, αλλά είναι μια χαρά και σκέτοι.                                                                     πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου