Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ιδέες για τους άφραγκους ερωτευμένους του Αγίου Βαλεντίνου!




Δεν έχεις λεφτά; Σιγά το νέο. Στην Ελλάδα των νεόπτωχων και του 27% της ανεργίας, η πραγματική πρωτοτυπία θα ήταν να είχες χρήματα και μάλιστα να τα σκορπούσες σε εξόδους και διασκεδάσεις σαν να ήμασταν στην προ μνημονίων εποχή. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, σταμάτα να διαβάζεις, πάρε το κορίτσι σου και πηγαίνετε να της ψωνίσεις κάτι στα μαγαζιά, βγάλ’ τη έξω για σούσι, άνοιξε της μια σαμπάνια, κάνε κάτι αδερφέ. Άσε αυτό το άρθρο σε αυτούς που το έχουν ανάγκη, σε αυτούς που θέλουν να περάσουν καλά με το κορίτσι τους με ελάχιστα έως μηδενικά ευρώ. Ναι, γίνεται και αυτό. Διότι αφενός ο έρωτας δε ρωτάει αν είναι καλά ο τραπεζικός λογαριασμός σου για να μπει, και αφετέρου και σε οικονομικό μαύρο χάλι να σε βρίσκει, η φτώχια θέλει καλοπέραση. Αν λοιπόν τα δικά σου οικονομικά έχουν πάρει τελευταία τον κατήφορο, είσαι στο σωστό μέρος: συγκεντρώσαμε μερικες ιδέες που αποδεδειγμένα πιάνουν για να βρει η σχέση σου τον εύκολο, ανέξοδο δρόμο για την κορυφή.

Το καλοκαίρι έφυγε, η παραλία μένει

“Με τέτοιο κρύο;” θα ρωτήσεις. Μα τώρα είναι πιο ρομαντικό, βρε κουτό, θα σου απαντήσουμε εμείς. Αυτό που το καλοκαίρι θεωρείται κλισέ και αναμενόμενο, το χειμώνα, αν το σκηνοθετήσεις σωστά μπορεί να γίνει εντυπωσιακό σκηνικό για δύο. Τι πιο ρομαντικό από μια βραδιά στην παραλία, με αναμμένη φωτιά, ζεστό κρασί, μπουφάν και καρό κουβέρτες; Tip: Επένδυσε σε ένα κούτσουρο από αυτά που ανάβουν με τη μία για να μη χάσεις ώρα μαζεύοντας κλαράκια που παίζει και να μην ανάψουν ποτέ.



Νίκο, είσαι για πικ-νικ;

Ιδανικό για φυσιολάτρες και όχι μόνο.  Αν έχεις μια φυσική απέχθεια για τη φύση ή ντρέπεσαι να το κάνεις ακόμη και λόγω ονόματος, μπορείς να μεταφέρεις το πικ-νικ στη μοκέτα/ βεράντα/ ταράτσα του σπιτιού σου με όλα τα κομφόρ, και σαφώς λιγότερες πιθανότητες να καταλήξετε στο τμήμα αν προκύψει μια πιο ερωτική διάθεση.

Το κυνήγι του super deal

Μέχρι και τα πολύ upscale εστιατόρια έχουν πλέον ξυπνήσει και έχουν δημιουργήσει ειδικά μενού με προσιτές τιμές, συνήθως για μεσημεριανό lunch κι όχι για τα πιο επίσημα βραδινά dinner. Εκμεταλλεύσου αυτά τα μεσημβρινά prix-fix μενού που μπορεί να αποβούν σωτήρια για το πορτοφόλι σου (π.χ. το Osterman στο κέντρο προσφέρει πρώτο, δεύτερο πιάτο και ποτήρι κρασί με €11) και κάντε μαζί ένα ευχάριστο διάλειμμα από το γραφείο – ή, απλά, ένα διάλειμμα από τα συνηθισμένα.  

Νύχτες πρεμιέρας

Την φτώχια πολλοί εμίσησαν, τις βραδιές DVD ουδείς. Για τους άφραγκους  ερωτευμένους η νύχτα του Αγ Βαλεντίνου είναι ό,τι πρέπει για καναπέ, αγκαλιά, ταινία και fleece κουβερτούλα.  Αν είναι και κανένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ, την έχεις σίγουρη την αγκαλιά. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι καλαμπόκι και βούτυρο, ενώ αν νιώθεις πολύ γαλαντόμος, μπορείς να παραγγείλεις και μια πίτσα. Εναλλακτικά, μια μακαρονάδα είναι επίσης ωραιότατη επιλογή.

Ποιος είναι ο επόμενος Masterchef;

Δεν εννοούμε να φας όλη μέρα στην κουζίνα ετοιμάζοντας ένα gourmet δείπνο που στο τέλος πιθανότατα δεν θα τρώγεται, αλλά να την καλέσεις να μαγειρέψετε παρέα. Λίγο η γυναικεία λίμπιντο που αυτομάτως ανεβαίνει όταν βλέπουμε άντρες να μαγειρεύουν (απορείς που οι chef στην τηλεόραση είναι πλέον μαντράχαλοι με τατουάζ;) λίγο οι σκηνές μπροστά στο ψυγείο που θυμίζουν 9 ½ εβδομάδες, αν καταφέρεις να μην βάλεις φωτιά στην κουζίνα (αλλά μόνο σε εκείνη), θα περάσετε υπέροχα.

Δεύτερη εφηβεία

Με πρώτης τάξεως entertainment. Και εκείνα τα χρόνια λεφτά δεν είχες κι όμως, με ένα ταπεινό χαρτζιλίκι, διασκέδαζες με την ψυχή σου. Μπιλιάρδο, bowling, παγοδρόμιο, μπύρες και παγωτά μπορούν να κάνουν ευτυχισμένο ένα νορμάλ κορίτσι . Έξτρα (και τζάμπα) πόντους κερδίζεις αν κατέχεις ένα σπορ και μπορείς να της κάνεις λίγο τον «δάσκαλο».


Let the games begin

 Ραντεβού στο σπίτι για επιτραπέζιο. Προμηθευτείτε υλικά για hot dogs και χειροποίητα burgers, τσιπς, ξηρούς καρπούς, ζεστή σοκολάτα ή αλκόολ. Λίγη καλή μουσική και η διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είναι εγγυημένη.

Μια μέρα στο μουσείο

Αν θες να την εντυπωσιάσεις με την πρωτοτυπία και τα πολύπλευρα ενδιαφέροντά σου, δωσ’ της ραντεβού σε ένα από τα δεκάδες μουσεία της πόλης που διαθέτουν, εκτός από σπάνιες συλλογές τέχνης, και υπέροχα café. Αν ο καιρός το επιτρέπει επιλέξτε ένα με κήπο, όπως είναι το Νομισματικό ή το Αρχαιολογικό Μουσείο. Τέλος, στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης σερβίρουν φανταστικό ελληνικό πρωινό και την ωραιότερη θέα στον Ιερό Βράχο.

To the moon and back

Αν πάλι θέλεις να της χαρίσεις τον ουρανό με τ’ άστρα μην ψάχνεις μακριά, το Πλανητάριο μας περιμένει και δεν αφήνει καμία ασυγκίνητη. Αξίζει να επισκεφθείτε το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.  

Η χαρά της προσφοράς

Ο εθελοντισμός μπορεί να είναι απολύτως ανέξοδος αλλά με ουσιαστική αξία, ενώ ενίοτε αποδεικνύεται πολύ διασκεδαστικός. Ενώστε τις δυνάμεις σας με μία από δραστήριες τοπικές οργανώσεις της πόλης σας, συνεισφέρετε σε έναν καλό σκοπό ενώ ταυτόχρονα νιώθετε υπερηφάνεια και την χαρά της προσφοράς.

Πάμε συναυλία

Προφανώς δεν εννοούμε τις πιο hot συναυλίες της σεζόν με απλησίαστο εισιτήριο ή τις live εμφανίσεις καλλιτεχνών στο Μέγαρο και στο Ηρώδειο αλλά τα λιγότερο γνωστά gigs σε δημοτικούς χώρους, bars και μικρές μουσικές σκηνές που μπορούν να αποδειχθούν απέραντα διασκεδαστικά για ένα διαφορετικό Αγίου Βαλεντίνου βράδυ. Ενημερώσου εγκαίρως από την agenda της πόλης για τις ημερομηνίες και το κόστος.

Τι ξεχάσαμε;

Τίποτα δεν ξεχάσαμε, απλά αφήσαμε τα αυτονόητα για το τέλος: Το σεξ, ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε σχέσης, μπορεί να σας κρατήσει απασχολημένους μια βραδιά, μια βδομάδα, ένα μήνα, ένα χρόνο. Όρεξη για παιχνίδι να υπάρχει και αμοιβαία διάθεση για πειραματισμούς. Λίγη φαντασία και λίγη αισθησιακή ατμόσφαιρα μπορούν να σας χαρίσουν ανεκτίμητες στιγμές απόλαυσης – από αυτές που δεν αγοράζονται ούτε με όλα τα λεφτά του κόσμου.     πηγη                                                                                              Ανάβω μία λαμπάδα στη μνήμη του Αγίου Βαλεντίνου του Πολιορκητή, προστάτη των καταστημάτων ειδών δώρου και επίτιμου μέλους του εμπορικού συλλόγου  ή μήπως πτώχευσε και αυτός?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου