Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Πώς να προετοιμάσετε σπιτικά φυτικά χάπια

Συνταγή  από την

Αγιουρβέδα

 



.


Η λέξη "Ayurveda" αποτελείται από δύο συστατικά:

1.-AYUS = Ζωή, Ζωτική Δύναμη, Υγεία

2.-VEDA = Ολοκληρωμένη Γνώση, Επιστήμη

Με τον όρο λοιπόν αυτόν που πρακτικά σημαίνει "Η επιστήμη της Ζωής", ή "Η Γνώση της Ζωής" υποννοείται ένα σύστημα το οποίο κατ' αρχήν δεν έχει τίποτα να κάνει με ασθένεια και θεραπεία! Στο όνομά του δεν υπάρχει κάποιο συστατικό που να παραπέμπει σε ένα "πάθος", όπως συμβαίνει με την ομοιο-παθητική, αλλο-παθητική, κλπ, ούτε όμως και κάποια θεραπεία, όπως είναι η βοτανο-θεραπευτική, η φυτο-θεραπεία, η φυσιο-θεραπεία, και τα σχετικά.

Ο Ayurveda μιλάει για την ίδια τη Ζωή, για την όλη Δημιουργία, για το πώς ξεκίνησε και φτιάχτηκε το Σύμπαν και ο 'Aνθρωπος. Συνεχίζει με στοιχεία για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων και την κατάσταση των τριών "Επιπέδων Ύπαρξής" τους, του Υλικού "παχυλού" τους σώματος, του Νοητικού τους σώματος και της Εσώτερης Φύσης τους.

Ασχολείται με το πώς αρρωσταίνουν οι άνθρωποι, και ένα μεγάλο μέρος των αγιουρβεδικών κειμένων αφιερώνεται στην Προληπτική Ιατρική, στο πώς δηλαδή τα άτομα δεν θα αρρωστήσουν, σεβόμενα και κυρίως αποδεχόμενα την Αληθινή τους Φύση και ζώντας σε αρμονία με το περιβάλλον τους. Και στο τέλος βέβαια, εάν κάτι δεν πάει καλά και εφόσον ο 'Aνθρωπος "τα καταφέρει και αρρωστήσει", περιγράφει και τρόπους για το πώς θα επέλθει η θεραπεία και η αποκατάσταση της Υγείας  http://www.ayurveda.gr/index.phtml
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQb_nIJeEz2g8JOCWN3cMdRid-1Es6KNjl04RzSyZweZjELIuZW
Συνταγή

 Το μέλι δεν είναι μόνο ένα φάρμακο, αλλά επίσης και ένα όχημα (Anupdna) σε άλλα φάρμακα. Για παράδειγμα, επιτρέπει στα φυτικά φάρμακα μέσα από  την καλύτερη πέψη,  να αφομοιωθούν και να διεισδύσουν βαθύτερα στους ιστούς. Προσθέτει, επίσης, στα φάρμακα του ιδιότητες (αποχρεμπτικές, τονωτικές,  κ.λπ..) Και καλύπτει την δυσάρεστη γεύση πολλών φαρμάκων.
Για την παρασκευή των χαπιών μας,  θα χρησιμοποιήσουμε μόνο  μέλι , βότανα και λίγο λάδι

Λαδώνουμε ένα ξύλινο πίνακα, όσο γίνετε ακατέργαστο (χωρίς χημικά βερνίκια,χρώματα) .  θα χρησιμοποιήσουμε  ελαιόλαδο ,η λάδι καρύδας , σησαμέλαιο ή αμυγδαλέλαιο η λάδι μουστάρδας. Λαδώνουμε και τα χέρια μας. Παίρνουμε 120 g μέλι και σε αυτό προσθέτουμε το  μείγμα βοτάνων που  θέλουμε να πάρουμε   . Συνήθως, 30g σκόνης είναι μια επαρκής ποσότητα  προσθέτουμε τη σκόνη λίγη λίγη «σε μια στιγμή, έως ότου  να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει πια, αλλά  να είναι ακόμα μαλακιά για να φορμαριστεί. Τώρα,  πλάθουμε την ζύμη  για να κάνουμε ένα λεπτό ραβδί  , στη συνέχεια,το κόβουμε σε μικρά κομματάκια  χάπια. Και έτοιμα  τα καταπληκτικά χάπια μας. Για να τα  διατηρήσουμε τα φυλάμε  σε γυάλινο φαρδύ ταπερ απλωμένα και σε ξηρό μέρος ή στο ψυγείο, αλλά όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Όσον αφορά τις δοσολογίες, αυτό εξαρτάται από το βότανο που χρησιμοποιούμε .  η ποσότητα των χαπιών είναι μισο ή ένα κουτάλι επιδόρπιο, για μια φορά την ημέρα. Καταπίνουμε ή να τα διαλύουμε  σε μια έγχυση         
Γράφει ο Δρ Francesco Perugini Billi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου