Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

«Τροφή των Θεών».Cacao Beans- Theobroma cacao

Η ονομασία του δόθηκε από τον Σουηδό βοτανολόγο, Λίνναιο και μεταφράζεται, από τα αρχαία ελληνικά και το συνδυασμό των λέξεων «Θεός» και «βρώση» που σημαίνει «Τροφή των Θεών». Το κακάο έφθασε στον Παλιό Κόσμοτο 1544, όταν παρουσιάστηκαν οι σπόροι στον μέλλοντα βασιλιά της Ισπανίας, Φίλιππο Β΄. Η ισπανική αριστοκρατία μαγεύτηκε τόσο πολύ, που κράτησαν το κακάο μυστικό από τους ανθρώπους που δεν προέρχονταν από τον κύκλο
τους για σχεδόν εκατό χρόνια.                                                       
Οι πρώτες καλλιέργειες του κακαόδεντρου (Theobroma Cacao) έγιναν πριν χιλιάδες χρόνια από την φυλή των Μάγια, οι οποίοι ανακάλυψαν και τον τρόπο επεξεργασίας του καρπού για την παραγωγή ροφήµατος. Ακόµη και λαοί που δεν είχαν τα µέσα για να το καλλιεργήσουν, όπως οι Αζτέκοι, προµηθεύονταν µεγάλες ποσότητες του καρπού προκειµένου να απολαύσουν το θαυµατουργό ρόφηµα. Ο Ινδιάνικος θρύλος των Αζτέκων λέει, ότι οι σπόροι του κακάο ήρθαν από τον παράδεισο, και ότι η βρώση του καρπού του κακαόδεντρου τους προσέδιδε δύναµη και σοφία. Αρχαία χρονικά αναφέρουν ότι οι Αζτέκοι πίστευαν ότι ο θεός Κετσαλκοάτλ ταξίδεψε στη γη, πάνω στην αχτίδα φωτός του Αυγερινού, φέρνοντας µαζί του το κακαόδεντρο από τον παράδεισο και να το προσφέρει στους ανθρώπους. Ο τρόπος παρασκευής του ήταν ιδιαίτερος αφού τον είχαν διδαχθεί από τους θεούς. Έµαθαν πώς να καβουρδίζουν και να αλέθουν τους σπόρους, παρασκευάζοντας µια θρεπτική πάστα, διαλυτή στο νερό. Η προετοιµασία του ως ρόφηµα γινόταν µε παρόµοια διαδικασία όπως τα φύλλα τσαγιού. Αφού έτριβαν τους σπόρους µε την σκόνη αρωµάτιζαν 11 ένα µίγµα από βανίλια, καλαµπόκι, κόκκινες πιπεριές και ζεστό νερό. Αυτό το ρόφηµα είχε την ονοµασία «σοκολάτλ» δηλαδή «πικρό νερό» και θεωρούνταν δυναµωτικό, χωνευτικό και φάρµακο για όλες τις ασθένειες. Ακόµα και σήµερα ο τρόπος παρασκευής σε κάποια σηµεία έχει µείνει ο ίδιος αφού χρησιµοποιούµε ζεστό νερό προκειµένου να απελευθερωθούν οι ενεργές ουσίες και το άρωµα του κακάο. Οι κόκκοι του κακάο ήταν πολύτιµοι εκείνη την εποχή, αφού ήταν ισότιµοι µε το χρυσάφι και σε πολλές περιπτώσεις τους χρησιµοποιούσαν στις συναλλαγές τους ως νόµισµα. Σε πολλές περιπτώσεις ακόµα, τους θεωρούσαν την καλύτερη προσφορά για ένα θεό. Ο Κολόµβος, όταν πρώτος ανακάλυψε την Αµερική, ανακάλυψε µαζί µε αυτήν το κακάο και το κακαόδεντρο                                                                         Το κακάο αναπτύσσεται σε περιοχές µε αυξηµένη βροχόπτωση (1000-4000mm το χρόνο), αλλά το ιδανικό κυµαίνεται από 1500 έως 2500mm όµοια κατανεµηµένη καθ’ όλο το χρόνο. Σαν φυτό προτιµά υψηλή υγρασία κατά τη διάρκεια της ηµέρας έως 70-80% (έως 100% το βράδυ και θερµοκρασία από 18-32o C. Το έδαφος πρέπει να έχει βάθος πάνω από 1,5 µέτρο µε υψηλή υγρασία και ουδέτερο έως ελαφρά όξινο PH =5 έως 7,5 Γίνετε να καλλιεργηθεί κακαοδεντρο. στο κλίμα της χώρας μας,σε ένα κήπο?                                                    Μεγαλώνει, αλλά λόγο της χειμερινής περιόδου που έχουμε θέλει σχεδόν το διπλάσιο χρόνο για να φτάσει ένα στάνταρ ύψος κ να κάνει κ καρύδες. Πχ αν για να φτάσει στα 10 μέτρα στην Αίγυπτο ή ΕΑΕ θέλει το πολύ 9 χρόνια, στην Ελλάδα θα κάνει 18-20. Αυτο Ισχύει για όλα τα φοινικοειδή.  Μια λύση είναι να πάρεις έτοιμο μεγάλο δέντρο, αλλά μόλις ακούσεις την τιμή, θα τρέχεις να κρυφτείς. Ειδικά για κακαόδεντρο που δεν έχουν έτοιμοπαράδοτα συνήθως... Αλλά αν η ερώτησή σας αφορά το να βάλεις ένα για ομορφιά, Ναι γίνεται κ ζει κ βασιλεύει. Είναι πανέμορφα δέντρα οι φοίνικες, αλλά θέλουν αρκετή φροντίδα κάθε χρόνο για είναι όμορφοι κ υγιείς.
Σοκολάτα και υγεία
   Περιέχει σημαντικές ποσότητες πολυφαινολών (φλαβονοειδή, τανίνες, προκυανίδες), βιταμίνες Α και Ε, θεοβρωμίνη και καφεΐνη, η οποία διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Είναι πλούσιο και σε μερικά ανόργανα συστατικά όπως το μαγνήσιο, το ασβέστιο, ο χαλκός, ο φώσφορος και ο σίδηρος. Τα κύρια λιπαρά οξέα του βούτυρο κακάο είναι το ελαϊκό, το στεατικό, το παλμιτικό και τι λινολενικό οξύ. Οι πολυφαινόλες, μειώνουν τη συσσώρευση των αιμοπεταλίων που συνδέονται με τη θρόμβωση ενώ δρα προστατευτικά στην καρδιαγγειακή λειτουργία, μειώνοντας τη χοληστερόλη του αίματος και την αρτηριακή πίεση.

   Ακόμα συμβάλει στη διαμόρφωση και ανάπτυξη του σκελετού, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και της μνήμης. Με την κατανάλωση κακάου, εκκρίνονται από τον εγκέφαλο ενδορφίνες, ουσίες με αναλγητικές ιδιότητες που βελτιώνουν τη ψυχική διάθεση, καθώς και σεροτονίνη, μία ουσία με αντικαταθλιπτική δράση.

   Είναι από τις πιο πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών, εύπεπτων για τον ανθρώπινο οργανισμό. Στην πραγματικότητα, οι καρποί του κακάο έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από το τσάι και το κόκκινο κρασί. Λόγω των αντιοξειδοτικών αυτών εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και είναι ευεργετικοί για την πρόληψη καρδιαγγεικών παθήσεων, την πρόληψη της νόσου του Αλττσχάιμερ και την εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Μπορούν να αυξήσουν τη δύναμη του μυοκαρδίου, να μειώσουν τις θροβώσεις του αίματος και να ρυθμίζουν την πίεση του. Επίσης, μειώνουν το άγχος και αυξάνουν την ικανότητα μας να το αντιμετωπίζουμε. Η φήμη τους ως το αντικαθληπτικό της φύσης δεν είναι αδικαιολόγητη.


   Οι καρποί του κακάο περιέχουν τρείς νευροδιαβιβαστές που σχετίζονται με την προώθηση της ευδιαθεσίας στον άνθρωπο και τη βελτίωση της ψυχικής του κατάστασης:τη σεροτονίνη, τη ντοπαμίνη και την φαινυλαιθαμίνη. Για τη θετική συνεισφορά τους στην υγεία της καρδιάς, φαίνεται πώς ευθύνονται οι πολυφαινόλες, τα ίδια ωγέλιμα αντοξειδωτικά που βρίσκουμε και στο κόκκινο κρασί. Τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης μειώνονται με την άνοδο των επιπέδων της καλής χοληστερόλης. Το μαγνήσιο που περιέχουν σε αφθονία μπορεί επίσης να υποστηρίξει το καρδιαγγειακό σύστημα, να βοηθήσει στη διατήρηση ενός φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού, στη θεραπεία της ημικρανίας και την πρόληψη της οστεροπόρωσης.

   Επίσης, μειώνει την πήξη του αίματος και άρα τον κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος που οδηγεί σε εγκεφαλικά επεισόδια ή καρδιακές παθήσεις και βοηθά στη ρύθμιση άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως το ασβέστιο, ο χαλκός, ο ψευδάργυρος, το κάλιο και η βιταμίνη D στον οργανισμό συμβάλλοντας στην παραγωγή ενέργειας. Τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία που περιέχονται στο ακατέργαστο κακάο, βοηθούν στην καλή λειτουργία του σώματος και την ευστροφία του εγκεφάλου.  Επίσης, πολλές μελέτες έχουν αποδείξει και τα αντικαταθληπτικά τους οφέλη, καθώς μειώνουν το άγχος και ενισχύουν την ευδιαθεσία, αφού περιέχουν ντοπαμίνη, σερετονίνη και φαινυλαθαμίνη.
  Όταν τρώτε κακάο να αποφεύγετε την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων ώστε να επωφεληθείτε όσο γίνεται περισσότερο από τις ευεργετικές ιδιότητες, εφόσον έχει αποδειχθεί ότι η προσθήκη γαλακτοκομικών στην πραγματικότητα μπλοκάρει την ικανότητα του σώματος να απορροφήσει τα αντιοξειδωτικά                                               πηγες   .https://www.blogger.com/profile/17706492137540009625         http://www.insomnia.gr    n efeli.lib.teicrete.gr/.../DekoulakouTheodora_BalafoutiTheodora2012.pd..

Σαπούνι με ελαιόλαδο ..και ξεχάστε τα parabens

 
Σαπούνι με ελαιόλαδο ..και ξεχάστε τα parabens,τα αλουμίνια και όλα τα καρκινογόνα που περιέχονται μέσα στα τοξικά προϊόντα που χρυσοπληρώνουμε στα super markets!!Όλοι ξέρουμε τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου και το πόσο σπουδαίο είναι το σαπούνι ελιάς Γιατί ελαιόλαδο; Οι μαλακτικές και απολυμαντικές του ιδιότητες, το καθιστούν κάτι πολύ παραπάνω από συστατικό καλής διατροφής, καθώς η χρήση του στη μορφή του σαπουνιού, αν και μοιάζει παλιομοδίτικη, σε πολλούς, παραμένει υπολογίσιμη δύναμη.

Πέρα λοιπόν από μυστικό ομορφιάς πολλών γυναικών, που δεν θα σας το αποκαλύψουν ποτέ, έχει θεραπευτική δράση ενάντια σε δερματικές παθήσεις, όπως είναι η ψωρίαση και η δερματίτιδα, ενώ το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα παραμένει η προστασία του δέρματος από την αφυδάτωση και την ξηρότητα, χωρίς βέβαια να είναι το μοναδικό.
Ακολουθούν, λοιπόν, οι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να γίνετε, τουλάχιστον όσον αφορά στην καθαριότητα...οικολόγοι.
Άκρως ενυδατικό
Το σαπούνι απο ελαιόλαδο καθαρίζει το δέρμα, χωρίς να το στερεί από τα φυσικά του λιπαρά στοιχεία, που -κατά γενική ομολογία- καταφέρνουν άλλα σαπούνια καταλήγοντας έτσι σε ξηρό και στεγνό δέρμα. Η φυσική του σύσταση αφήνει ελεύθερους τους πόρους του δέρματος επιτρέποντας την εφίδρωση, προστατεύοντας, όμως ταυτόχρονα και με φυσικό τρόπο τα κύτταρα της επιδερμίδας.
Στο σαπούνι απο ελαιόλαδο ακόμη, παρατηρείται η ουσία γλυκερίνη, η οποία συντηρεί την ενυδάτωση του δέρματος, αντλώντας νερό, ακόμα και από τον αέρα, ενώ σε άλλα σαπούνια του εμπορίου έχει αφαιρεθεί, για να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς.
Λίγες παρενέργειες
Το σαπούνι απο ελαιόλαδο είναι υποαλλεργικό, δεδομένης προφανώς της φυσικής του προέλευσης, με αποτέλεσμα να είναι η ασφαλέστερη επιλογή για ευαίσθητες επιδερμίδες. Το ελαιόλαδο δε, σα συστατικό είναι ασφαλές ακόμα και για νεογέννητα βρέφη, λόγω της μαλακτικής του φύσης.
Τα περισσότερα είδη σαπουνιών από ελαιόλαδο περιέχουν αποκλειστικά φυσικά συστατικά, φιλικά προς τον άνθρωπο, εν αντιθέσει με τα άλλα σαπούνια που περιέχουν ουσίες συχνά βαριές και ενδεχομένως τοξικές για την επιδερμίδα.(να αποφεύγετε τα χρωματιστά με έντονα χρώματα μπορεί να είναι εντυπωσιακά στο μάτι αλλά πιστέψετε με κάνουν πολύ κακό στο δέρμα )
Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά
Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία που καταπολεμούν τη δράση των ελεύθερων ριζών, με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά και διαρκώς ο ανθρώπινος οργανισμός. Οι βιταμίνες Ε και Α, που περιέχονται στο λάδι, και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες με όποιο τρόπο και αν χρησιμοποιήσετε ή καταναλώσετε το λάδι, είτε μέσω του φαγητού, είτε μέσω του σαπουνιού γίνονται εκμεταλλεύσιμες από τον οργανισμό και άκρως ωφέλιμες.
Επιπλέον, το ελαιόλαδο έχει αντιφλεγμονώδη δράση που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύει το δέρμα από παθήσεις και τον οργανισμό από προβλήματα στην καρδιά και την πεπτική λειτουργία, και όχι μόνο.
Διαρκεί και έχει διακριτικό άρωμα
Το σαπούνι απο ελαιόλαδο έχει ένα απαλό και φρουτώδες άρωμα, εν αντιθέσει με τα έντονα αρώματα που έχουν άλλα σαπούνια και συχνά προκαλούν ενοχλήσεις σε ευαίσθητες, και μη, επιδερμίδες. Η μπάρα του είναι σκληρή με συνέπεια να κρατάει πολύ περισσότερο από αντίστοιχα προϊόντα.
Τέλος, τα περισσότερα σαπούνια του εμπορίου είναι φτιαγμένα από ζωικό λίπος, γι’ αυτό και το σαπούνι απο ελαιόλαδο, που είναι φτιαγμένο, αν όχι από ελαιόλαδο, από άλλα φυτικά προϊόντα είναι καλή επιλογή για όσους έχουν περιβαλλοντική συνείδηση και δεν επιθυμούν να χρησιμοποιούν ζωικά προϊόντα. 
Λοιπές χρήσεις
Η αξία του δεν τελειώνει στην προσωπική υγιεινή, αλλά συνεχίζει και αφορά και την καθαριότητα ακόμα και του σπιτιού. Το σαπούνι απο ελαιόλαδο, αρχικά, είναι ιδανικό για την καθαριότητα των βρεφικών και παιδικών ρούχων, λόγω της απόλυτα φυσικής του σύστασης, ενώ έχει αποτελεσματική δράση και στην απολύμανση του σπιτιού, καθώς αν το διαλύσετε σε νερό, είναι ιδανικό για σφουγγάρισμα. Έχει ακόμα λευκαντικές ιδιότητες και ο συνδυασμός του με λίγο λευκό ξύδι, το κάνει ιδανικό καθαριστικό για μπάνιο και κουζίνα.
Τέλος, χρησιμοποιείται ακόμα και σαν φυτοφάρμακο, με το διάλυμα του οποίου μπορείτε να ψεκάσετε τα φυτά για να τα προστατεύσετε ήπια από έντομα και ασθένειες, πριν έστω καταφύγετε σε πιο δραστικές λύσεις.http://www.clickatlife.gr/

Προσωπικά είμαι λάτρης του ελαιόλαδου και για συναισθηματικούς λόγους. (Παράγω βιολογικό ελαιόλαδο από άνυδρες ελιές). Αλλά όταν έχουν το λόγο τα επιστημονικά στοιχεία, το συναίσθημα καταλαβαίνετε ότι δεν μετράει και πολύ. ......

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

"Το Δέντρο της Ζωής."

αυτό-απλό-φύλλο-αποτρέπει-εγκεφαλικό-υπέρταση-διαβήτη-Αλτσχάιμερ-και-περισσότερο
Τα Φύλλα ελιάς προέρχονται από το δέντρο της ελιάς (Olea europaea), το οποίο είναι ενδημικό στη Μεσόγειο. Οι ελιές και τα φύλλα της ελιάς είναι τα πρώτα βότανα που αναφέρονται  στην Αγία Γραφή,  (Ιεζεκιήλ 47:12,) «Ο καρπός του είναι για το κρέας και το φύλλο τους για την ιατρική» - έτσι πηρε το παρατσούκλι του, "Δέντρο της Ζωής." Στην Αρχαία Αίγυπτο το φύλλο ελιάς ήταν ένα σύμβολο της ουράνιας εξουσίας. Οι Αιγύπτιοι το λάδι από τις ελιές  το χρησιμοποίησαν για να ταριχεύουν τους Φαραώ. Στην αρχαία ελληνική μυθολογία η ελιά ήταν ένα δώρο από την θεά Αθηνά. Η ελιά είναι απίστευτα ανθεκτικη , ανθεκτικη στις ασθένειες πολλά ελαιόδεντρα έχουν ζήσει για δύο ή τρεις χιλιάδες χρόνια!Τα Φύλλα  ελιάς αναφέρθηκε για πρώτη φορά επίσημα στην Ευρώπη ως φάρμακο περίπου 150 χρόνια πριν. Το 1854, η Pharmaceutical Journal  τεκμηριώσει την ικανότητα της ελιάς φύλλα δημιουργώντας ένα βάμμα για να θεραπεύσει προχωρημένες περιπτώσεις όπως ο πυρετός και η ελονοσία, όπως τεκμηριώνεται από τον Daniel Hanbury ο οποίος είχε την καλοσύνη να αναφέρει την ακριβή συνταγή που χρησιμοποιείται: «Βράστε μία χούφτα φύλλα σε ένα λίτρο νερό ,όταν το  τσάι φτάσει κάτω απο το ήμισυ του αρχικού όγκου του είναι έτοιμο προς την κατανάλωση του   Η χορήγηση του υγρού απο ένα κρασοπότηρο γίνετε κάθε 3 ή 4 ώρες μέχρι ο πυρετός να έχει θεραπευτεί. "Διαισθητικά, ο Hanbury αποφάνθηκε ότι ήταν μάλλον μια πικρή ουσία που υπάρχει στα φύλλα ελιάς που ήταν υπεύθυνη για την αποτελεσματικότητά της κατά πυρετούς και της ελονοσίας. Είχε δίκιο! 
Η πικρή ουσία είναι ένα μόριο ελαιοευρωπεΐνη (προφέρεται O-lee-u-ro-peen). Απομονώθηκε για πρώτη φορά από φύλλα ελιάς στις αρχές της δεκαετίας του 1900. Η Ελαιοευρωπαΐνη είναι ένα πικρό γλυκοσίδιο και ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό πολυφαινόλη που θεωρείται ότι είναι η δύναμη πίσω από άφθονη θεραπευτική ανδρεία των φύλλων ελιάς. Αρχικά, θεωρήθηκε ότι η χρησιμότητά της ολεουροπεΐνης ήταν απλά για την προστασία της ελιάς από την ασθένεια.Ελαιοευρωπαΐνη
Η Ελαιοευρωπαΐνη βρισκετε επίσης στο ελαιόλαδο. Στην πραγματικότητα, τη συνανταμε σε  ολόκληρη την ελιά και είναι, η πικρή ουσία  τ ης . Είναι αυτη που δίνει  την υψηλή ποιότητα στο έξτρα παρθένο, ελαιόλαδο  τη μοναδικη γεύση του απο ένα μπουκέτο γεύσεων  που αποτελείται από: μια στυπτικη, πικάντικη, που εξισορροπείται από μια ελαφρώς πικρή επίγευση. Είναι αυτό που δίνει στο ελαιόλαδο τις   αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, και τις δυνατότητες πάλης μιας ασθένειας .

Olive Leaf είναι ένα ευρέως φάσματος Θεραπευτής

Πίσω στο 1962, ένας Ιταλός ερευνητής ανακάλυψε ότι η ολεουροπεΐνη είχε την ικανότητα να μειώνει την πίεση του αίματος στα ζώα.
Καθώς οι ευρωπαίοι ερευνητές συνέχισαν να ελέγχουν την ελαουροπεϊνη, ειχαν  μάλλον εκπλαγεί από το γεγονός ότι είχε πολλά οφέλη για την υγεία, όπως επιπλέον: την αύξηση της ροής του αίματος στις στεφανιαίες αρτηρίες, την ικανότητα να κατευνάσει αρρυθμία και να καταστείλει τους εντερικους μυϊκούς σπασμούς.
 Ενας Ολλανδός ερευνητής διαπίστωσε ότι η ολεουροπεΐνη περιείχε ένα κύριο συστατικό που ονομάζεται ελενολικό οξύ, το οποίο είναι αντι-ιικό, αντιμυκητιασικά και αντι-παρασιτικο.
Η Θεραπευτική Δύναμη του Olive Leaf
Σύμφωνα με τον Δρ Hoffman, τους επαγγελματίες υγείας άρχισαν συνταγογράφηση εκχύλισμα φύλλων ελιάς (OLE) το 1995. Ο Δρ Ronald Hoffman, MD είναι ένας επαγγελματίας της ολιστικής ιατρικής  για 30 χρόνια και είναι ο Ιατρικός Διευθυντής του Χόφμαν Center της Νέας York. Έχει επίσης φιλοξενεί το Intelligent Ιατρική, σειρά Podcast, είναι ο συγγραφέας πολλών βιβλίων και συχνά δίνει διαλέξεις που σχετίζονται με την υγεία προσανατολισμένη στους συναδέλφους του και το ευρύ κοινό.
Ο Δρ Hoffman έχει βρει, με βάση την έρευνα και κλινικά δεδομένα, ότι το εκχύλισμα φύλλων ελιάς είναι πολύ ωφέλιμο για τη θεραπεία μιας ευρείας ποικιλίας των συνθηκών υγείας, συμπεριλαμβανομένων: συνθήκες που σχετίζονται με έναν ιό, ρετροϊό, βακτήριο ή πρωτόζωο. Για παράδειγμα:γρίπη, το κοινό κρυολόγημα, λοιμώξεις από Candida, μηνιγγίτιδα, ιό Epstein-Barr (EBV), εγκεφαλίτιδα, έρπη Ι και II, τον ανθρώπινο ιό του έρπητα 6 και 7, έρπητα ζωστήρα (έρπης ζωστήρ), HIV / ARC / AIDS, χρόνια κόπωση ,  ηπατίτιδα Β,  πνευμονία, φυματίωση, γονόρροια,  ελονοσία, ο δάγκειος πυρετός, σοβαρή διάρροια,  οδοντιατρική, αυτί,  ουροποιητικο συστήμα και χειρουργικες μολύνσεις.
Επιπλέον, τα φύλλα της ελιάς μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθουν μακροπρόθεσμα ως προληπτικό μέσο ή καθημερινό τονωτικό, ειδικά για εκείνους με αγχωτική ζωή ή που μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε κρυολογήματα ή άλλους ιούς. Στην πραγματικότητα, τα φύλλα της ελιάς μπορεί να είναι ένα από τα πολλά βότανα που                  μπορούν επάξια να αντικαταστησουν  τα αντιβιοτικά 

Ένας παράγοντας που καθιστά τα φύλλα ελιάς ένα ανώτερο αντιβιοτικό, σε σύγκριση με συνθετικά αντιβιοτικά είναι η ικανότητά του να μπορεί επιλεκτικά  να μπλοκάρει ένα ολόκληρο σύστημα ιού-ειδικου στον μολυσμένο ξενιστή. και την ικανότητα να διεισδύει  άμεσα σε μολυσμένα κύτταρα και να σταματάει  την αντιγραφή του ιού. »

Θεραπεύει 

ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ

1. Αρτηριακή Πίεση

Η ολεουροπεΐνη  είναι κυρίως υπεύθυνη για την ρυθμιστική δράση της για την υψηλή αρτηριακή πίεση. 

2. Αρτηριακή Υγείας

Η αρτηριακή υγεία αποτελεί σημαντικό δείκτη της συνολικής καρδιαγγειακής υγείας. Τα Ενδοθηλιακά κύτταρα τα οποία επενδύουν τα τοιχώματα των αρτηριών είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνα για την  επαρκή καιν ασφαλή   ροή του αίματος  μέσω των αρτηριών, καθώς και τη ρύθμιση της πίεσης του αίματος. ΗΣκλήρυνση των αρτηριών (αρτηριοσκλήρυνση) σχετίζεται άμεσα με την ενδοθηλιακή δυσλειτουργία, η οποία οδηγεί στη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες. Μακροπρόθεσμα, αυτές οι πλάκες μπορεί να προκαλέσουν  απόφραξη της ροής του αίματος προκαλώντας έτσι καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.Το Εκχύλισμα φύλλων ελιάς καταπολεμά την ενδοθηλιακή δυσλειτουργία .

ΔΙΑΒΗΤΗΣ

Τύπος 2 διαβήτης βρίσκετε  σε επίπεδα επιδημίας. Χρόνια, αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα οδηγεί σε συστηματικο οξειδωτικό στρες, το  οποίο οδηγεί σε χρόνια φλεγμονή που προκαλεί βλάβη ιστού και άλλων σωματικών δυσλειτουργίων και επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης. Σε ζώα και σε εργαστηριακές μελέτες,το  εκχύλισμα φύλλων ελιάς έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το σάκχαρο του αίματος μέσω διαφόρων οδών, ,επιβραδύνοντας την πέψη των αμύλων και των απλών σακχάρων στο έντερο και την αύξηση της ικανότητας των κυττάρων να κανουν πρόσληψη της γλυκόζης από το αίμα. Το Εκχύλισμα φύλλων ελιάς  προστατεύει τους  υγιείς ιστούς από οξειδωτικές βλάβες και αυξάνει το συνολικό επίπεδο της αντιοξειδωτικής δράση σε όλο το σώμα.
Σε μια  μελέτη head-to-head, διαβητικοί αρουραίοι έλαβαν θεραπεία είτε με εκχύλισμα φύλλων ελιάς ή γλυβουρίδη (Diabeta®), ένα κοινό φάρμακο μείωσης της γλυκόζης. Μέχρι το τέλος της μελέτης, οι αντιδιαβητική δράση του εκχυλίσματος αποδείχθηκε ανώτερες από εκείνες του φαρμάκου. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Όπως αναφέρθηκε, γιατί η ολεουροπεΐνη ενισχύει την αντιοξειδωτική δράση σε όλο το σώμα είναι ένα ισχυρό προληπτικό μεσο κατα του καρκίνου.Το  Εκχύλισμα φύλλων ελιάς προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες στο DNA λόγω οξειδωτικού στρες, το οποίο είναι το κύριο αίτιο για το  πολλαπλασιασμο των κακοήθη κυττάρων .βοηθάει στην αναστολή παραγόντων που συντελούν σε  ανάπτυξη όγκων . Είναι ενδιαφέρον ότι, σε μία πρόσφατη μελέτη, σε  ζώα με όγκους δόθηκαν  η ολεουροπεΐνη και εντός 9 έως 12 ημέρες είχαν φύγει οι όγκοι! [4]
Η  Ελαιοευρωπαΐνη και τα εκχυλίσματα φύλλων ελιάς έχουν πολλους  άλλους μηχανισμούς δράσης κατά του καρκίνου:  βοηθανε στην πρόληψη της φλεγμονής, ένας άλλος σημαντικός υποστηρικτής του καρκινικού όγκου  Στον καρκίνο του μαστού τα κύτταρα συγκεκριμένα, η ολεουροπεΐνη μειώνει την ικανότητα από τα κακοήθη κύτταρα να ανταποκρίνονται στα οιστρογόνα, 
Η Ελαιοευρωπαΐνη αναστέλλει την παραγωγή της "πρωτεΐνη τήξης" ένα ένζυμα που  τα καρκινικά κύτταρα χρειάζονται για να εισβάλουν σε υγιείς ιστούς και να δημιουργησουν νέα μετάσταση σε απομακρυσμένα μέρη στο σώμα 
Η Ελαιοευρωπαΐνη καταστέλλει επίσης ένα ένζυμο που τα κύτταρα του καρκίνου  στηρίζονται  για να αντλούν και να αποθηκεύουν ενέργεια από τους διαιτητικούς υδατανθράκες. 

Νευροπροστασία

Εκχύλισμα φύλλων ελιάς είναι ένα ισχυρό αντι-φλεγμονώδη, το οποίο προστατεύει τον εγκέφαλο και το κεντρικό νευρικό σύστημα από εγκεφαλικά επεισόδια και άλλες εκφυλιστικές ασθένειες όπως Πάρκινσον και  Αλτσχάιμερ.

ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

 Λαϊκές θεραπείες της Μεσογείου  περιέχουν πολλές αναφορές στα φύλλα της ελιάς και τα εκχυλίσματα τους, ως μια αποτελεσματική προληπτική και θεραπευτική αγωγή για την οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα και απλη  αρθρίτιδα. 
Πρόσφατη έρευνα επικύρωσε  τώρα αυτο που οι βοτανολόγοι εφαρμοζουν εδώ και αιώνες: το εκχύλισμα φύλλων ελιάς αναστέλλει την έναρξη αρκετών τύπων αρθρίτιδας. Για παράδειγμα,η  ουρική αρθρίτιδα εμφανίζεται όταν υπάρχει μια προσαύξηση των κρυστάλλων ουρικού οξέος στις αρθρώσεις, ειδικά η άρθρωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Η συσσώρευση κρυστάλλων υποδεικνύει ότι υπάρχει πρόβλημα με τα κύτταρα και την ικανότητά τους να ανακυκλώνουν σωστά DNA και RNA. Η Ελαιοευρωπαΐνη σταματά τη συσσώρευση του ουρικού οξέος αναστέλλοντας το ένζυμο (οξειδάση ξανθίνης), το οποίο είναι το ένζυμο που είναι υπεύθυνο για τη μετατροπή του DNA και RNA σε ουρικό οξύ.


  • Η Ελαιοευρωπαΐνη μπορεί επίσης επιτυχώς ΝΑ ΒΟΗΘΉΣΕΙ στην πρόληψη και στη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Ζωικά πρότυπα αποδεικνύουν ότι όταν η ολεουροπεΐνη εφαρμόζεται κατά την έναρξη των συμπτωμάτων αρθρίτιδας  τα εξουδετερώνει αποτελεσματικά. Τα οφέλη ήταν παρόμοια για την οστεοαρθρίτιδα.

Συμπέρασμα

Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μεσογειακή διατροφή λειτουργεί ως προληπτικό για καθε σχεδόν κάθε  νόσημα που σχετίζετε με τη γήρανση. Το ελαιόλαδο περιέχει ολεουροπεΐνη και παίζει σημαντικό ρόλο στη μεσογειακή διατροφή. Ωστόσο, φύλλα ελιάς είναι μια ακόμη πιο πλούσια πηγή ελαουροπεϊνης από το ελαιόλαδο. Ιστορικά, στην πραγματικότητα, για αιώνες διάφορα εκχυλίσματα φύλλων ελιάς έχουν χρησιμοποιηθεί από τους βοτανολόγους και τους παραδοσιακούς επαγγελματίες ιατρικής για την αντιμετώπιση με επιτυχία ένα ευρύ φάσμα  συνθηκών υγείας, συμπεριλαμβανομένων των χρόνιων ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία.
Μια πληθώρα επιστημονικών ερευνών δείχνει ότι ένας βασικός λόγος για τα αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία της Μεσογειακής Διατροφής είναι η  αφθονία των αντιοξειδωτικών ενώσεων.
"Αυτές οι ενώσεις είναι γνωστές ως φαινόλες και πολυφαινόλες που υπάρχουν σε ένα εύρος σε  μεσογειακα τρόφιμα, όπως τα σταφύλια, ελιές, μούρα και φυσικά, το κόκκινο κρασί και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Πιστεύεται ότι αυτές οι ενώσεις είναι ένας βασικός παράγοντας που συμβάλλει στα χαμηλά περιστατικά της περιοχής της Μεσογείου, της στεφανιαίας νόσου, της παχυσαρκία, υπέρταση, φλεγμονώδεις παθήσεις και ορισμένες μορφές καρκίνου.  επίσης συνδέονται άμεσα με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής. »
Η Ελαιοευρωπαΐνη πλούσια σε εκχυλίσματα φύλλων ελιάς βοηθα στην  ασφάλεια και την πρόληψη ή την αντιμετώπιση πολλών από τα πιο κοινες απειλες για τη ζωή, που σχετίζονται με ασθένειες της εποχής μας.
Ο Paul Fassa είναι ένας  συγγραφέας που αγωνίζεται κατά της  Ιατρικής μαφίας και της διαφθοράς κρατικών ρυθμιστικών οργανισμών ». Οι Γενναίες οι εισφορές του Παύλου στο κίνημα για την υγεία και την παγκόσμια αλλαγή   είναι παγκοσμίως γνωστές. Επισκεφτείτε το blog του από ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο και να τον ακολουθήσουν στο Twitter εδώ.
Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο RealFarmacy.com αναδημοσιεύονται με την άδεια http://www.healthy-holistic-living.com/

Η Ίριδα του ουράνιου τόξου-Ίρις η γερμανική-Iris germanica


Το φυτό πήρε το όνομά της από την θεά του ουράνιου τόξου, «Ίρις», από την ομορφιά και την ποικιλία των χρωμάτων στα λουλούδια του γένους.
Από τους αρχαίους χρόνους η αρχοντική Ίρις θεωρείτο ως σύμβολο της δύναμης και του μεγαλείου -  οι Αιγύπτιοι τοποθετώντας την στο φρύδι της Σφίγγας και στο σκήπτρο των βασιλιάδων τους, τα τρία φύλλα από τα  άνθη    τ ης  συμβόλιζαν την πίστη, τη σοφία και την ανδρεία. Στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη, η ρίζα της Ίρις  χρησιμοποιόταν  ευρέως στην αρωματοποιία ,και η Μακεδονία, η Ηλεία και η Κόρινθος ήταν διάσημες για τις αλοιφές της Ίριδας.  -Οι Φρέσκες ρίζες έχουν μια χωματένια μυρωδιά, η χαρακτηριστική οσμή βιολετί αναπτύσσεται σταδιακά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ξήρανσης και δεν επιτυγχάνει τον μέγιστο της για τουλάχιστον δύο χρόνια, και ακόμη και μετά την ημερομηνία αυτή. Το Λάδι ίρις, που λαμβάνεται με απόσταξη απο  σκόνη  της ρίζα με ατμό, έχει μια έντονη και εξαιρετικά λεπτή μυρωδιά της φρέσκιας Violet . Χρησιμοποιείται εμπορικώς για την παρασκευή  των καλύτερων αρωμάτων και επίσης αν αναμιχθεί με τεχνητά αρώματα Violet, καθιστά  την οσμή τους  πιο λεπτή. πηγη
Το ρίζωμα της ίριδας είναι αρωματικό, διορθωτικό της γεύσης και βλεννώδες. Όταν είναι φρέσκο έχει εμετικές και καθαρτικές ιδιότητες. Σε ξερή κατάσταση δρα ως διουρητικό, ανθελμινθικό, εφιδρωτικό, χολαγωγό, αντιϊσταμινικό, αντιφλεγμονώδες, τονωτικό και αποχρεμπτικό. Η ίριδα περιλαμβάνεται στη σύνθεση πολλών γαληνικών σκευασμάτων καθώς και σε συνταγές μαλακτικών για το στήθος. Είναι ωφέλιμο ως αποχρεμπτικό και ως εκ τούτου χρήσιμο για τον βήχα. Χρησιμοποιείται ακόμη για το συνάχι, τη διάρροια και ως διουρητικό για τις διαταραχές της χοληδόχου κύστης και της σπλήνας.

   Εσωτερικά χρησιμοποιείται ακόμη για ψωρίαση, ακμή, έρπη και ημικρανία  οφειλόμενες σε δυσλειτουργία του συκωτιού. Ενάντια στην αρθρίτιδα και τους πρησμένους αδένες, σηπτικές καταστάσεις και κολπικές φλεγμονές. Δρα ως σπασμολυτικό για τους πόνους στην καρδιά, το στομάχι, τα έντερα, τις αρθρώσεις και τους πονόδοντους.

   Το εκχύλισμα από τη ρίζα και ριζώματα διεγείρει τα ενεργά στρώματα του δέρματος και φέρνει την υγρασία και την ισορροπία προς τα εξωτερικά επιδερμικά στρώματα. Βοηθά το δέρμα να φαίνεται και να αισθάνεται υγιές, απαλό και εύπλαστο.

   Το αφέψημα της ρίζας λαμβάνεται ως αντίδοτο για δηλητηριάσεις από μανιτάρια.

   Η φρέσκια ρίζα προκαλεί εμετούς και διάρροια. Να χρησιμοποιούμε το βότανο μόνο αποξηραμένο. Δεν το χρησιμοποιούμε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.
πηγη