Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Σπιτική Μερέντα !!






ΥΛΙΚΑ:
2 μέρη ταχίνι μαύρο
1 μέρος μέλι
Χαρουπάλευρο (όσο πάρει)
Λίγα αλεσμένα φουντούκια

Λίγο νερό για το ανακάτεμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε σε ένα σκεύος το ταχίνι και το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά για να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αν είναι σκληρό προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Ρίχνουμε μία δύο κουταλιές χαρουπάλευρο και τα αλεσμένα φουντούκια.
Ανακατεύουμε ξανά. 
Φέρνουμε τη μερέντα στη ρευστότητα που θέλουμε προσθέτοντας ή λίγο νερό ή λίγο χαρουπάλευρο.

πηγή:www.peliti.gr

Τα ωραιότερα αρώματα της φύσης!

Η μυρωδιά του
Η μυρωδιά της βροχής
τριαντάφυλλο ....
Το άρωμα του μελιού
ΛΕΜΌΝΙ
Πασχαλιά
μαντζουράνα
μιμόζα / ακακία
Νάρκισσος
Ylang ylang
Frésias!ΦΡΈΖΕΣ
 σανταλόξυλο
ΑΝΘΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΙΆΣ
ΡΟΖ ΓΑΡΎΦΑΛΛΟ
γλυκά μπιζέλια
 Βανίλια Το άρωμα της επιθυμίας
βασιλικός
Τουμπερόζα.
Υάκινθος
-γλυκίνη
Βιόλες (violettes)
Αγιόκλημα
 Λεβάντα
 άνθη πορτοκαλιάς
ΓΙΑΣΕΜΙ

lillies
Lily ..Magic Star.
Γαρδένια

Οδηγός για την κονσερβοποίηση λαχανικών.


Δύσκολες εποχές ζούμε και πολλοί αναζητούν πληροφορίες του παρελθόντος που δύσκολα βρίσκονται.

Τα λαχανικά είναι μία πάρα πολύ σημαντική πηγή βιταμινών και ενέργειας για τον ανθρώπινο οργανισμό και τουλάχιστον μία φορά τη μέρα θα πρέπει ο καθένας μας να τρώει το λιγότερο δύο είδη λαχανικών. Ειδικά στις επαρχιακές αγροτικές περιοχές ο κόσμος συνήθιζε κατά το παρελθόν αλλά ξεκινάει να το συνηθίζει και πάλι, να κονσερβοποιεί τα λαχανικά για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Η μέθοδος κονσερβοποίησης είναι πάρα πολύ απλή και είναι η ακόλουθη:

Η προπαρασκευή της κονσερβοποίησης

Είναι απαραίτητο όλα τα σκεύη και τα μαχαιροπήρουνα, καθώς και τα χέρια να πλυθούν πάρα πολύ καλά πριν αρχίσει η διαδικασία γιατί σε αυτή τη περίπτωση τα λαχανικά θα εισάγονται πολύ πιο γρήγορα μέσα στα σκεύη και θα είναι πιο νόστιμα και πιο διατηρητέα. Επίσης λόγω του ότι το ξύλο δε μπορεί να καθαρίσει καλά επειδή περιέχει πόρους, καλό είναι να αποφεύγεται τα λαχανικά να είναι πάνω σε ξύλινο τραπέζι. Πρέπει να τονιστεί ότι τα βάζα απαραίτητα θα πρέπει να πλυθούν με ζεματιστό νερό πριν μπούμε μέσα τα λαχανικά, ώστε κατά κάποιο τρόπο να αποστειρωθούν.

Κατά τη διάρκεια της κονσερβοποίησης

Τα λαχανικά καλό είναι να συλλεχθούν τις πρωινές ώρες αφού τότε είναι πιο μαλακά πριν τα δει ο ήλιος. Η διαλογή τους έχει να κάνει και με το να διαλέγονται τα μεγαλύτερα και τα πιο ώριμα γιατί θα μαγειρευτούν πολύ πιο εύκολα και γρήγορα με αυτό τον τρόπο. Μετά μέσα σε μία λεκάνη με νερό πρέπει να τα λαχανικά να πλυθούν με τη μέθοδο μέσα-έξω από το νερό ώστε να φύγουν όλα τα χώματα από πάνω τους καθώς και από τις ρίζες τους που έχουν το περισσότερο χώμα μαζί με επικίνδυνα μικρόβια που δε σκοτώνονται εύκολα.
Κατόπιν τα καθαρά λαχανικά μπαίνουν σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό και πρέπει να βράσουν για λίγα λεπτά. Τα βάζα μπαίνουν και αυτά σε βραστό νερό ώστε να έχουν τη κατάλληλη θερμοκρασία για τα λαχανικά. Μόλις ζεσταθούν τα βάζα, ένα-ένα τα βγάζουμε από τη κατσαρόλα πιάνοντάς τα με μία ζεστή και καθαρή πετσέτα γιατί διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν αν ακουμπήσουν κατευθείαν σε ψυχρή επιφάνεια.
Μετά απευθείας τα ζεστά λαχανικά πρέπει να μπούνε μέσα στα ζεστά βάζα σε γρήγορο ρυθμό για να διατηρηθούν τα λαχανικά ζεστά και με το βραστό νερό τους. Η ποσότητα του νερού εξαρτάται από το είδος του λαχανικού και πρέπει να προστεθεί μία μικρή κουταλιά αλάτι. Με ένα μαχαίρι πρέπει να αφαιρεθεί ο αέρας στα τοιχώματα του βάζου και με μία πετσέτα θα σκουπιστεί πολύ καλά το χείλος του βάζου για να μπορεί το σφράγισμα να πετύχει όσο το δυνατόν καλύτερα και να σφραγιστεί το βάζο με το καταλληλότερο καπάκι για να εφαρμόσει τέλεια.

Τι γίνεται μετά τη κονσερβοποίηση

Μόλις τελειώσει η παραπάνω διαδικασία τα βάζα πρέπει για να κρυώσουν σε χώρο που να μην υπάρχουν ρεύματα αέρα. Μόλις κρυώσουν τα βάζα πρέπει να γίνει έλεγχος κατά το πόσο καλά σφραγισμένα. Εφόσον κάποιο βάζο δεν έχει σφραγιστεί καλά τότε πρέπει να ανοιχτεί και να καταναλωθεί το περιεχόμενό του αμέσως. Τα βάζα που έχουν το κατάλληλο σφράγισμα θα πρέπει να ξανασκουπιστούν με ένα πανί και να φυλαχτούν σε δροσερό, σκιερό και στεγνό μέρος.
Τονίζεται ότι πριν τη κατανάλωση του προϊόντος πρέπει απαραιτήτως να βραστεί πρώτα για 20 με 25 λεπτά για την πλήρη ασφάλεια από τυχόν μικρόβια που έχουν παραμείνει. Σημάδια όπως ο αέρας στα τοιχώματα του βάζου και η άσχημη μυρωδιά είναι αρκετά ώστε να μη καταναλωθεί το περιεχόμενο της κονσέρβας.

Κονσερβοποιώντας φρέσκα φασολάκια

Αφού πλυθούν πολύ καλά, τα φασολάκια στη συνέχεια πρέπει να κοπούν σε μέγεθος ύψους περίπου 3 εκατοστών το κάθε φασολάκι και μετά μπαίνουν στη κατσαρόλα με βραστό νερό για περίπου 5 λεπτά. Κατόπιν τα βάζα με τα φασολάκια πρέπει να είναι σχεδόν γεμάτα από βραστό νερό εκτός από 1,5 εκατοστό στη κορυφή διότι πρέπει να σφραγιστούν βάζοντας πριν τη σφράγιση μία κουταλιά του γλυκού αλάτι στο κάθε βάζο.

Κονσερβοποιώντας Μπάμιες

Πρέπει να κονσερβοποιηθούν μονάχα οι πολύ μαλακές μπάμιες. Μετά μπαίνουν στη κατσαρόλα με βραστό νερό για περίπου 1 λεπτό. Κατόπιν τα βάζα με τις μπάμιες πρέπει να είναι σχεδόν γεμάτα από βραστό νερό εκτός από 1,5 εκατοστό στη κορυφή διότι πρέπει να σφραγιστούν βάζοντας πριν τη σφράγιση μία κουταλιά του γλυκού αλάτι στο κάθε βάζο που θα ζυγίζει 1 κιλό.

Κονσερβοποιώντας μπιζέλια

Τα μπιζέλια αρχικά πρέπει να ξεκοκκιστούν και μετά να πλυθούν. Μετά μπαίνουν στη κατσαρόλα με βραστό νερό μέχρι το νερό να αρχίζει να κοχλάζει. Κατόπιν τα βάζα με τις μπάμιες πρέπει να είναι σχεδόν γεμάτα από βραστό νερό εκτός από 3 εκατοστά στη κορυφή διότι πρέπει να σφραγιστούν βάζοντας πριν τη σφράγιση μία κουταλιά του γλυκού αλάτι στο κάθε βάζο που θα ζυγίζει 1 κιλό.http://www.ecotimes.gr/

ΑΝΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ!

Υπάρχει ένας λαός, ο μακροβιότερος στον κόσμο, όπου ο καρκίνος είναι εντελώς άγνωστος. Πρόκειται για την φυλή Χούνζα, που ζει στο Πακιστάν και αυτοαποκαλούνται απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Το φαινόμενο αυτό δεν άφησε αδιάφορους τους επιστήμονες. Κλιμάκιο από το Μεμόριαλ πήγε στην περιοχή και μελέτησε τη

διατροφή των Χούνζα.



   
Με έκπληξη διαπίστωσαν, ότι οι Χούνζα τρώνε πολλά....
βερίκοκα και τα κουκούτσια επίσης.... από τα βερίκοκα. Μάλιστα όσο περισσότερα βερίκοκα παράγει και καταναλώνει ένας Χούνζα, τόσο περισσότερο ανεβασμένη είναι η κοινωνική του θέση. Όταν ένας δυτικός γιατρός επισκέφθηκε τους Χούνζα, του προσέφεραν βερίκοκα και αυτός έφτυνε τα κουκούτσια. Έτσι του είχανε μάθει. Οι Χούνζα έκαναν όλοι έναν μορφασμό αηδίας.
Πέταγε το καλύτερο.
* Θυμηθείτε. Το κουκούτσι από το βερίκοκο είναι πάρα πολύ πικρό.
* Θυμηθείτε! Το πικρό είναι αναγκαίο για τον καρκίνο.
*Θυμηθείτε! Το πικρό ανοίγει την όρεξη και πολλοί καρκινοπαθείς δεν έχουν όρεξη και πεθαίνουν από καχεξία (υπερβολικό αδυνάτισμα)..
* Θυμηθείτε! Το κουκούτσι από το βερίκοκο έχει βιταμίνη Β17.
* Θυμηθείτε! τα παλικάρια των φαρμακευτικών έθαψαν την εφαρμογή της
επιστημονικής γνώσης στο πεδίο του καρκίνου και εκ. άνθρωποι θα πεθάνουν άδικα (Otto Warburg).
Τι έγινε μετά; Ο Διευθυντής ερευνών του Μεμόριαλ (δεν μιλάμε για οποιοδήποτε νοσοκομείο - είναι η Μέκκα του καρκίνου) ο περίφημος επιστήμονας Κανεμάτσου Σιγκουίρα, έκανε πειράματα με ποντικούς Η ουσία που ανακάλυψε ο βιοχημικός Ernst Krebs μέσα στα βερίκοκα, ονομάστηκε Λεατρίλη ή βιταμίνη Β17.
Ο Σιγκουίρα έμεινε έκπληκτος. Ήταν η δυνατότερη αντικαρκινική ουσία του κόσμου που είχε δοκιμάσει ποτέ, όπως δήλωσε. Τι θα κάνατε εσείς και εγώ αν ακούγατε τέτοια καλό νέο; Δεν θα πηδάγατε από τη χαρά σας;
Ο καρκίνος ήταν τελειωμένος. Αμ δε. Το χρήμα βασιλεύει. Πήγε λοιπόν στους ανωτέρους του και τους είπε τα ευχάριστα νέα. Η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία της γης: Β17 η οποία βρίσκεται στα κουκούτσια από βερίκοκα. Τι θα κέρδιζαν αυτοί με την αντικαρκινική αυτή ουσία προσβάσιμη στον καθένα; Θα έχαναν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Αν τα κέρδη τους ανέρχονται σε πολλά δις μόνο από την Ελλάδα, φανταστείτε τι γίνεται σε όλο τον πλανήτη. Άλλωστε τα μέλη του Δ.Σ. του Μεμόριαλ ήταν όλοι αντιπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών[3].
Του είπαν λοιπόν να συνεχίσει τα πειράματα και να αποδείξει πως ήταν λάθος. Το ακούτε ΛΑΘΟΣ. Οι διαδικασίες τροποποιήθηκαν και σχεδιάστηκαν με σκοπό να αποτύχουν και τελικά απέτυχαν.
Αντικατέστησαν τον Σιγκουίρα με έναν κτηνίατρο, ο οποίος χορήγησε στα πειραματόζωα διαφορετική δόση από αυτή που χορηγούσε ο Ιάπωνας επιστήμονας και τα πειραματόζωα πέθαναν. Τα αποτελέσματα αυτού του ψευδοπειράματος δόθηκαν στη δημοσιότητα. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν τα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Φυσικά από το 1980 που συνέβη οι αποδείξεις ακόμη αναμένονται. Δεν αποδείχθηκε! 
Ήταν απάτη η Β17, έλεγαν οι γιατροί που δεν γνώριζαν τις λεπτομέρειες. Κανένας δεν θα μάθαινε την πραγματικότητα αν δεν επαναστατούσε η συνείδηση ενός θαρραλέου δημοσιογράφου που ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Μεμόριαλ γνώριζε την απάτη.
Ο Ράλφ Μος, δεν άντεξε το βάρος της συγκάλυψης ενός τόσο μεγάλου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Εδώ παίζονταν οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Βγήκε και κατήγγειλε ευθαρσώς τη μεγάλη απάτη. Τιμή στον θαρραλέο δημοσιογράφο. Τιμή στο Σιγκουίρα. Τιμή στον Κρεμπς που βρήκε έναν πολύτιμο σύμμαχο στη μάχη κατά του για τον καρκίνου. Από τις Eλληνικές εφημερίδες μόνο "Το Βήμα" ανέφερε στις 23/5/1980 ακροθιγώς το θέμα, χωρίς να εισέλθει στην ουσία του θέματος. Ποιος Έλληνας γνωρίζει αυτή την μεγάλη απάτη (σύμφωνα με τον Μοςς);;;
Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα σύμφωνα με τον Σιγκουίρα:
α) σταμάτησαν τις μεταστάσεις,
β) βελτίωσαν την γενική υγεία,
γ) εμπόδισαν την ανάπτυξη μικρών όγκων,
δ) παρείχαν ανακούφιση από τον πόνο,
ε) ενεργούν πολύ σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου.
Επίσης η πρώτη επίσημη τονίζω επίσημη αναφορά του Μεμόριαλ υπογράμμιζε με ιδιαίτερη έμφαση τα θετικά πλεονεκτήματα της Β17. Μετά έπεσε γραμμή[4]. Ξέρετε εσείς... Γραμμή και την ακολούθησαν άπαντες.
Χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις!. Δεν αποδείχθηκε! Απορώ! Γιατί να μην βάζουμε ένα ερωτηματικό όταν ακούμε αυτό το μονότονα επαναλαμβανόμενο μότο των φαρμακευτικών.
* Θυμηθείτε! Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα στο μανάβη της γειτονιά σας
έχουν την ίδια αξία με τα κουκούτσια από τα βερίκοκα των Χούνζα.
Αν λοιπόν αυτοί οι "κύριοι" έσβησαν έναν ερευνητή του κύρους του Κανεμάτσου Σιγκουίρα, που γι αυτόν είχε ειπωθεί από τον αντιπρόεδρο του Μεμόριαλ, ότι είναι ευρέως γνωστός στον κόσμο της έρευνας και ότι οι συνάδελφοί του ερευνητές τον εκτιμούν απεριόριστα. Αν αυτοί οι κύριοι δολοφονούν τους γιατρούς στη Χιλή και αλλού, καταλαβαίνουμε όλοι πως ο πραγματικός καρκίνος για την υγεία της ανθρωπότητας βρίσκεται στα διοικητικά συμβούλια των φαρμακευτικών εταιριών.
Δεν μιλάμε βέβαια για Ελληνικές μικρές εταιρίες, αλλά για σύγχρονα πολυεθνικά θηρία., που επιβάλλουν την άποψή τους με χημειοθεραπείες.
Όποιος ασθενήσει από καρκίνο, θα υποστεί από τις Φαρμακοβιομηχανίες τα μαρτύρια της κόλαση: 
Γραμμικούς επιταχυντές κοβάλτια, χημειοθεραπείες, εξορκισμούς, για να φύγει ο δαίμονας καρκίνος, διαρκείς εξετάσεις που κρατούν τον άρρωστο σε διαρκή αγωνία, ανασφάλεια, φόβο πανικό, - σωστό θρίλερ. Τώρα το νικήσαμε, δεν αναφέρουμε ούτε το όνομά του και χτυπάμε ξύλο, όταν ακούμε τη λέξη καρκίνος.
Βέβαια τα κυτταροτοξικά φάρμακα, ακτινοβολίες κ.λ.π., είναι γνωστό - και κανείς δεν το αρνείται-, ότι προκαλούν καρκίνο. Είναι δηλαδή βασικές αιτίες ανάπτυξης καρκίνου. Ο άρρωστος όμως, έκανε ότι ορίζουν η φαρμακοβιομηχανίες: Καλό για την τσέπη τους, κακό για τον άρρωστο.
Μην ξεχνάτε: Τα όρια της τσέπης τους, είναι τα όρια της σκέψης τους.
Κουβέντα αυτοί για τη διατροφή. Ρωτήστε ένα γιατρό αν έχει κάτι διδαχτεί για τη διατροφή στις Ιατρική Σχολές. Οι φαρμακοβιομηχανίες θέλουν τον ιατρικό κόσμο στο σκότος της άγνοιας για τη διατροφή και υπερήφανο για τις φαρμακευτικές του γνώσεις σε σημείο, που να υποτιμά τη διατροφή, όπως στην περίπτωση του μυλωνά.
Κανόνας Νο1:
* Τρώτε πικρά, τρώτε βερίκοκα και τα κουκούτσια τους.
* Πίνετε χυμό από φύλλα ελιάς.
* Τρώτε ραδίκια και πίνετε το ζουμί τους με λεμόνι κάθε μέρα.
* Τρώτε αγκινάρες (πικρές).
* Πίνετε ζουμί από άγριες αγκινάρες (πολύ πικρό), Βολβούς (πικρό) ή Γαϊδουράγκαθο (silybuns marianum), αυξάνει την παραγόμενη:γλουταθειόνη
υπεροξειδάση: Εξαιρετικό τονωτικό - αποτοξινωτικό για όλες τις παθήσεις του συκωτιού.
Ας ακολουθήσουμε τη συμβουλή των καλύτερων Γερμανών γιατρών, της περίφημης Επιτροπής 
Ε. Η Επιτροπή Ε, κατατάσσει τα πικρά βότανα ως
εξής:
* (1) κάσσια (quassia amara)
* (2) γεντιανή
* (3) άγρια αψιθιά.
* (4) Φλοιός Gonolobus cocdurango,
* (5) Centantium pulchellum,
* (6) cot αρπαγόφυτο (από την έρημο Καλαχάρη της Αφρικής (το βρίσκετε
στα φαρμακεία).
* (7) φλούδα νεραντζιού.
* (8) γαϊδουράγκαθο (cnicus benediktus).
* (9) Ραδίκι.
* (10) κανέλα.
* (11) κόλιανδρος.
Οι πικρές αυτές τροφές ανοίγουν την όρεξη. Ο καρκινοπαθής συνήθως δεν έχει όρεξη και πεθαίνει από καχεξία. Διεγείρουν την ορμόνη γαστρίνη, που με τη σειρά της διεγείρει την παραγωγή και την απελευθέρωση υδροχλωρικού οξέως. Όλοι το γνωρίζουν: Τα πικρά βοηθούν στην όρεξη.
Αν το σώμα μας έχει μετατραπεί σε ζαχαροπλαστείο, από τα πολλά γλυκά, ποτά, πατάτες κ.λ.π., {όλα αυτά μετατρέπονται σε γλυκόζη) και συγχρόνως έχουμε απορρίψει την πικρή γεύση, δεν θα πάθουμε καρκίνο; Το κλειδί είναι η ισορροπία (ομοιόσταση στην ιατρική γλώσσα).
XL=Xenofon Lambrakiss

 helleniclegion

Street Art

Θα ήθελα να σας καλέσω στο σπίτι μου ..Ελλάδα!!

Απόλυτη χαλάρωση σε Ικαρία
Μοναστηράκι στην Αθήνα
Ελαφονήσι Κρήτης
Αστυπάλαια
Λογγάς παραλία @ Κέρκυρα
Μονεμβασιά
Ναύπακτος
Καρυατίδες, Ακρόπολη
Παρθενώνας,
Μετέωρα
Κρήτη
Ναυάγιο στη Ζάκυνθο
Κουφονήσια