Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Φέτος στην Ικαρία φυσάει Άρωμα Μουσικής........ ας το απολαύσουμε .......!

Όταν τη δεκαετία του ’80, που ακόμα το νησί μας ήταν τουριστικά υπανάπτυκτο, φέρναμε τους φίλους μας από την Αθήνα, στήναμε τις σκηνές μας στο Λιβάδι κάτω από τη ντίσκο του Καφασία και αργότερα του Ξένου, ξημεροβραδιαζόμασταν στη βεράντα του Αρμενιστή, τους γυρνούσαμε στα πανηγύρια, στον Άγιο Ισίδωρο και στο Καρκινάγρι, ήμασταν περήφανοι γιατί δείχναμε στους ξενομερίτες την πατρίδα μας, τη φιλόξενη και γλεντζέδικη Ικαριά, τον «κόκκινο βράχο» της καρδιάς μας που ήταν πάντα επιφυλακτικός, αν όχι εχθρικός, απέναντι στους μπάτσους, το κράτος και τα αφεντικά.
Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, οι φίλοι φέραν άλλους φίλους, οι γνωστοί τους γνωστούς τους, οι δημοσιογράφοι άρχισαν να κάνουν πικάντικα ρεπορτάζ για τις απροσάρμοστες Ράχες όπου ο χρόνος κυλούσε σε έναν άλλο ρυθμό γιατί οι άνθρωποι εδώ είχαν πετάξει τα ρολόγια τους στην αιωνιότητα, πάνω στους δρόμους που άνοιξαν τα «φρικιά» ακολούθησαν οι εργολάβοι, rooms to let και μπαράκια άνοιξαν παντού, οι παραλίες κατακλύστηκαν τα καλοκαίρια από κάθε λογής κόσμο και η προοπτική της ανάπτυξης, που στα μυαλά κάποιων ντόπιων έγινε Άποψη  για την ανάπτυξη. 
 Οι περισσότεροι προσποιούνται ότι δε θυμούνται πως χωρίς τα «φρικιά» δε θα είχε στηθεί στα πόδια του κανένα μαγαζί στις Ράχες και ότι ακόμα και τώρα τα «φρικιά» –που στο μεταξύ πολλοί ντόπιοι τους μετ ονόμασαν  σε «γκρούβαλους»– αποτελούν τη μισή πελατεία τους. 
Αυτό το Καλοκαίρι τα «γκρουβαλάκια»"ξανά επέστρεψαν στο Νησί μας λίγο  πιο διαφορετικά .αρκετά προβληματισμένα και πολύ πιο φτωχά όμως αυτό που δεν έχουν χάσει ακόμα είναι η μεγάλη όρεξη που έχουν για το Γλέντι ..το Χορό .τη Μουσική    .. !Φέτος στην Ικαρία φυσάει  Άρωμα Μουσικής ας μην γκρινιάζουμε λοιπόν και ας το απολαύσουμε .......! 



                                                  Banda Lucia Μια πολύ όμορφη Μουσική Μπάντα  ..
.Αύγουστος 12\8\2014 Ικαρία ..Ράχες ..Χριστός                                                                                 ΥΠ Και αν το ΚΚΕ θέλει να μας πείσει ότι είναι το «κόμμα της εργατικής τάξης» και αφού πάλι θα ελέγχει το δήμο, ας φροντίσει  να παίρνουν όλοι οι υπάλληλοι των μαγαζιών τα ένσημά τους και να δημιουργηθεί σε ένα δημόσιο χώρο ένα φτηνό κάμπινγκ για τους σκηνίτες, μια και οι περισσότεροι από αυτούς είναι προλετάριοι που δουλεύουν σε διάφορες κακοπληρωμένες δουλειές στις πόλεις και δεν έχουν φράγκα για δωμάτια και κυριλέ τουρισμό. Κι ας αφήσει ήσυχους όσους επιλέγουν το ελεύθερο κάμπινγκ στη φύση γιατί η φύση και οι δημόσιοι χώροι δεν είναι ιδιοκτησία κανενός δήμου, κανενός κράτους και κανενός επιχειρηματία......Ακόμα !!!!!!!!! Απο  ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ ΚΑΡΙΩΤΕΣ                                                  Τα παιδιά  όλου του κόσμου  πρέπει να γίνουν για μας"η Κιβωτός του Νώε" αν δεν τα Προστατέψουμε δεν θα Επιβιώσουμε σε τούτο εδώ τον Τόπο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου