Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Μελάσα ροδιού

Η Μελάσα ροδιού (επίσης γνωστό ως σιρόπι ροδιού) είναι μια γλυκιά συνταγή που την συναντάμε σε όλη τη Μέση Ανατολή, σε χώρες όπως το Ιράν, τη Συρία και το Λίβανο. Παραδοσιακά, η μελάσα γίνεται με την απλή μείωση του  χυμό ροδιού σε ένα παχύρρευστο σιρόπι,  , η ζάχαρη προστίθεται ως συντηρητικό και για να εξουδετερώσει την φυσική δριμύτητα των φρούτων ροδιού, επίσης βοηθά  το σιρόπι να πυκνώσει πιο γρήγορα .Ο  Χυμός λεμονιού προστίθεται συχνά ως ένα όξινο συντηρητικό για την αύξηση της ζωής του.. . Η ποσότητα της ζάχαρης διαφέρει από περιοχή σε περιοχή για παράδειγμα, στο Ιράν το  σιρόπι ροδιού τείνει να είναι πιο γλυκό από  του Λιβάνου.   Για μια πιο φυσική συνταγή  ρόδι μελάσας με μικρότερη όμως διάρκεια ζωής, μπορείτε απλά να μειώσετε το χυμό ροδιού  χωρίς τα πρόσθετα συστατικά. Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να μειωθεί, και θα πρέπει να το παρακολουθείτε προσεκτικά για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει  καεί. Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ  να πήξει και να καεί ... και αν πάλι σας πυκνώσει πάρα πολύ, θα καταλήξετε με ένα στερεό κομμάτι  όταν αυτό κρυώσει. το οποίο  σας βεβαιώ  δεν είναι καθόλου γευστικό ,η δροσερό. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μελάσα ροδιού σε μια ποικιλία φαγητών ,ποτών,γλυκών ...... επιδόρπια, όπως παγωτά, ως μαρινάδα στο κρέας, σε σάλτσες, και σε σάλτσες για σαλάτες.                                                                                    Συνταγή

Το υγρό είναι έτοιμο όταν έχει μια ελαφρύ σιροπιαστή πυκνότητα   και ¨¨στέκετα騨 στο πίσω μέρος ενός κουταλιού. Μην αφήσετε να πήξει πάρα πολύ,γιατί θα σκληρύνει όταν κρυώσει.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 4 φλιτζάνια χυμό ροδιού
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 κούπας χυμό λεμονιού

ΜΕΘΟΔΟΣ

ρόδι-μελάσα-3.jpg
Σε μια μεγάλη  κατσαρόλα,  ανακατεύετε το χυμό ροδιού, τη ζάχαρη, και το χυμό λεμονιού  Μαγειρέψετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά  έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη  Μειώστε τη θερμότητα και αφήστε να σιγοβράζει ο χυμός Σιγοβράστε για περίπου μια ώρα, ή μέχρι ο χυμός έχει μια σιροπιαστή συνοχή, και έχει μειωθεί στο 1 εως  1  1/4 φλυτζάνια. Ρίξτε το σιρόπι σε ένα γυάλινο μπουκάλι ,βάζο. Το αφήνετε να κρυώσει. Διατηρήστε το με απλή ψύξη στο ψυγείο. έως 6 μήνες.

Αν θέλετε η μελάσα ροδιού σας να είναι γλυκιά, προσθέστε περισσότερη ζάχαρη στο μαγείρεμα.  Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα                                                                                               ΠΗΓΗ¨  http://translate.googleusercontent.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου