Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013
Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά όλων των λαών κι όλων των εποχών
Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά κατέχουν ιδιάζουσα θέση ανάμεσα στους ανθρώπους όλων των
λαών κι όλων των εποχών. Από αρχαιοτάτων χρόνων τα φυτά και ιδίως τα άνθη αντιπροσωπεύουν την
καλλιτεχνική εκδήλωση του δημιουργού στον κόσμο. Έτσι οι αρχαίοιΈλληνες θεοποίησαν τη μητέρα γη και
καθιέρωσαν, χάρη της γονιμότητας της φύσης και των ανθέων, μεγάλες γιορτές τα γνωστά ανθεστήρια. Η
θρησκεία μας εξάλλου είναι στενά συνδεδεμένη με τα φυτά και ιδίως τα άνθη. Ο Ιησούς Χριστός
χαρακτήρισε τα κρίνα του αγρούως τη μεγαλοπρεπέστερη στολή της φύσης. Στους χριστιανικούς ναούς
ακόμη και σήμερα τα άνθη αποτελούν τον καλύτερο διάκοσμο. Με άνθη στολίζουν τους επιτάφιους τη
Μεγάλη Παρασκευή και με δαφνόφυλλα (βάγια), αναπαριστούν τη μεγαλοπρεπή είσοδο του θεανθρώπου
στα Ιεροσόλυμα. Στις βαπτίσεις . στις γιορτές, στους γάμους, σε όλες τις ευτυχείς στιγμές του βίου μας τα
άνθη είναι σύμβολο της χαράς και ο αχώριστος φίλος που μας συνοδεύει και μέχρι τον τάφο. Οι Αρχαίοι
Έλληνες και οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν όλα σχεδόν τα γνωστά αρωματικά φυτά για αρτύματα
(μπαχαρικά) που ήταν αναπόσπαστο τμήμα της ζωής τόσο των πλουσίων, όσο και των απλών ανθρώπων.
Αρωματικά φυτά χρησιμοποιούσαν για το αρωμάτισμα των κρασιών, τα δε ακριβά αρώματα ήταν πολύ
επιθυμητά δώρα.
Εξάλλου οι θεραπευτικέςιδιότητες πολλών από τα φυτά αυτά ήταν γνωστές στην αρχαιότητα. Ο πατέρας
τηςιατρικήςΙπποκράτης πίστευε ότι ο γλυκάνισος σταματούσε το πτάρνισμα, ο κορίανδρος προλάβαινε τις
στομαχικές διαταραχές και βοηθούσε στον ύπνο, το θυμάρι ήταν αποχρεμπτικό, η μαντζουράνα και το
θρούμπι περιόριζαν την έκκριση της χολής και η μέντα σταματούσε τον εμετό. Με τα αρωματικά φυτά
ασχολήθηκαν επίσης ο Θεόφραστος (372-287πΧ) και αργότερα ο Διοσκουρίδης (1ος μΧ αιώνας) που στο
περίφημο «περί ύλης τηςιατρικής» σύγγραμμά του περιέγραψε τις θεραπευτικέςιδιότητες 600 περίπου
φυτών.
Εκτός από τουςΈλληνες και άλλοι λαοί ασχολήθηκαν στην αρχαιότητα με τα αρωματικά φυτά. Στην
Ασία δημιουργήθηκε από τους Κινέζους ,πριν από 6000 έως 7000 χρόνια ένα μεγάλο εμπόριο αρτυμάτων
που στη συνεχεία οι Άραβες το μετέφεραν στην Ευρώπη. Οι Σουμέριοι και οι Ασσύριοι γνώριζαν τις
θεραπευτικέςιδιότητες 200 περίπου φυτών μεταξύ των οποίον ήταν ο κορίανδρος, ο άνηθος, ο μάραθος, ο
κρόκος, η ρίγανη , η ελετάρεια, το θυμάρι και το κύμινο που τα χρησιμοποιούσαν οι γιατροί και οι μάγοι της
εποχής εκείνης
Στην αρχαίαΒαβυλώνα εκτός από τους κρεμαστούς κήπους στους οποίους καλλιεργούσαν πολλά
διακοσμητικά φυτά υπήρχαν και άλλοι μεγάλοι κήποι με αρωματικά φυτά για παραγωγή αρτυμάτων που τα
έσοδα τους αποτελούσαν ένα σημαντικό μέρος της όλης οικονομίας της.
Επίσης οι κάτοικοι της αρχαίας Αιγύπτου που ήταν ένα σημαντικό κέντρο αρωματικών φυτών,
χρησιμοποιούσαν για τη μουμιοποίηση των νεκρών. μερικά από αυτά όπως το γλυκάνισο, το κύμινο, την
κανέλα και πιθανόν τη μαντζουράνα, ενώ αρωματικά φυτά χρησιμοποιούσαν στις θρησκευτικές τελετές, στα
τρόφιμα στην παρασκευή αρωμάτων και αρωματικών αλοιφών καθώς και για τη θεραπεία διαφόρων
παθήσεων. Η χρήση των αρωμάτων κατά την εποχή εκείνη αποδεικνύετε κι απ το γεγονός ότι στις πυραμίδες
της Αιγύπτου βρέθηκαν ξηρά (αφυγρανθέντα) αρώματα.
Η χρησιμοποίηση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών συνεχίστηκε από τότε για να φτάσουμε
στην εποχή μας, όπου η επιστήμη βρήκε και προσπαθεί να βρει κι άλλα φυτά για τη χρησιμοποίηση τους
τόσο στις βιομηχανίες καλλυντικών και τροφίμων, όσο και στην παρασκευή φαρμάκων. ΠΗΓΗ nefeli.lib.teicrete.gr/browse/steg/
10 ιατρικοί μύθοι και τι πραγματικά συμβαίνει
Η παρακάτω λίστα των 10 ιατρικών μύθων, συντάχθηκε από τον Δρ Joseph Mercola και όχι μόνο δίνει πολύτιμες συμβουλές για καλύτερη υγεία αλλά δείχνει πώς η βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης έχει αποτύχει να μας ενημερώσει για τα βασικά ζητήματα που έχουν αντίκτυπο στη ζωή μας σε καθημερινή βάση.
Ας δούμε λοιπόν τους 10 μύθους στο χώρο της υγείας που σύμφωνα με τον Δρ. Mercola μπορούν να αποτελέσουν την αιτία άσκοπης ταλαιπωρίας και προβλημάτων υγείας για δεκάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια ανθρώπους.
1: Η αεροβική είναι το καλύτερο είδος άσκησης
Τα τελευταία χρόνια οι ερευνητές έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι η συμβατική αεροβική άσκηση, όπως το τρέξιμο, μπορεί πράγματι να βελτιώσει την υγεία σας και να αυξήσει την καύση του λίπους, βελτιώνοντας την καρδιαγγειακή λειτουργία.
Το πρόβλημα είναι ότι η παραδοσιακή αεροβική έχει αποτελέσματα μόνο στους κόκκινους μυς, που είναι οι μυς της αντοχής, αγνοώντας τελείως τους λευκούς μυς, που είναι οι μυς της δύναμης.
2: Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά στην πρόληψη των ασθενειών
Όσον αφορά τα εμβόλια, υπάρχουν 3 κύρια ερωτήματα που πρέπει να εξεταστούν:
1) είναι το εν λόγω εμβόλιο ασφαλές;
2) συμβάλλει αποτελεσματικά στην πρόληψη των ασθενειών;
3)ποια εμβόλια μπορούν ακίνδυνα και αποτελεσματικά να δοθούν από κοινού ή σε στενή διαδοχή;
Δυστυχώς αυτά τα 3 θέματα δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς για τα περισσότερα εμβόλια, ενώ για εκείνα τα εμβόλια που έχουν μελετηθεί συχνά αποδεικνύεται ότι δεν είναι είτε ασφαλή ή αποτελεσματικά είτε και τα δύο!
Όταν πολλά εμβόλια χορηγούνται μαζί ή σε στενή διαδοχή, η αλληλεπίδρασή τους μπορεί να συντρίψει ολοκληρωτικά την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος του παιδιού σας.
3: Το φθόριο στο νερό και στης οδοντόκρεμες μειώνει τον κίνδυνο για τερηδόνα
Η εισαγωγή του φθορίου στο νερό φαίνεται αρχικά ευεργετική, αφού μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης τερηδόνας στα παιδιά. Ωστόσο οι κίνδυνοι για την υγεία από το φθόριο είναι τόσο πολλοί που υπερκαλύπτουν κάθε όφελος για τα δόντια σας και αυτό με την προϋπόθεση ότι η φθορίωση του νερού πράγματι έκανε ό, τι υποτίθεται ότι έπρεπε να κάνει.
Σήμερα ακόμη και οι υποστηρικτές της φθορίωσης παραδέχονται ότι τα κυριότερα οφέλη προέρχονται μόνο από τις τοπικές εφαρμογές. Τα στατιστικά στοιχεία μας δείχνουν ότι η φθορίωση του νερού είναι αναποτελεσματική για την πρόληψη της τερηδόνας. Πρακτικά δεν έχει παρατηρηθεί διαφορά στη φθορά των δοντιών μεταξύ των κατοίκων χωρών με φθοριωμένο και μη φθοριωμένο νερό.
Στο μεταξύ το φθόριο μπορεί να προκαλέσει σημαντικές βλάβες, όπως οδοντική φθορίωση, διαταραχές του θυρεοειδούς, μειωμένο IQ και άλλα.
4: Οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες είναι ασφαλείς, δοκιμασμένες και οικονομικά επωφελείς
Οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες μπορεί να είναι καταστροφή για την υγεία. Μέσα σε 9 χρόνια από την εισαγωγή τους, το 1996, οι πολλαπλές χρόνιες ασθένειες αυξήθηκαν από 7 % έως 13 % στο γενικό πληθυσμό, οι τροφικές αλλεργίες διπλασιάστηκαν σε λιγότερο χρόνο και πολλές άλλες ασθένειες αυξήθηκαν με την εισαγωγή των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων.
Η Αμερικανική Ακαδημία Περιβαλλοντικής Ιατρικής έχει ήδη ζητήσει οι γιατροί να χορηγούν μη ΓΤΟ δίαιτες για όλους τους ασθενείς, επικαλούμενη τις μελέτες που δείχνουν πώς οι ΓΤΟ καλλιέργειες προκαλούν διαταραχές, όπως οργανικές βλάβες, γαστρεντερικά προβλήματα, διαταραχές στο ανοσοποιητικό σύστημα, πρόωρη γήρανση και στειρότητα.
Ωστόσο τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα δεν είναι μόνο επιβλαβή για την υγεία αλλά αποτελούν και μια σημαντική απειλή για το περιβάλλον.
5: Ο ήλιος προκαλεί καρκίνο του δέρματος
Υπάρχουν πολλές παρανοήσεις σχετικά με το μελάνωμα, την πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος που προκαλεί περισσότερο από το 75 % των θανάτων από καρκίνο του δέρματος. Αλλά παρόλα τα αρνητικά δημοσιεύματα που συνδέουν την έκθεση στον ήλιο με τον καρκίνο του δέρματος, στα περισσότερα δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να τα υποστηρίζουν. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλές ενδείξεις για το αντίθετο.
Με τα χρόνια αρκετές μελέτες έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι η κατάλληλη έκθεση στον ήλιο βοηθάει πραγματικά στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Στην πραγματικότητα η πιθανότητα εμφάνισης του μελανώματος έχει βρεθεί ότι μειώνεται με τη μεγαλύτερη έκθεση στον ήλιο και μπορεί να αυξηθεί με τα αντηλιακά.
Με λίγα λόγια είναι ακριβώς η βιταμίνη D, που σχηματίζεται στο δέρμα σας από την έκθεση στο φως του ήλιου, που παρέχει προστασία έναντι του καρκίνου.
6: Τα κορεσμένα λιπαρά προκαλούν καρδιοπάθειες
Η αλήθεια είναι ότι τα κορεσμένα λίπη από ζωικές και φυτικές πηγές παρέχουν τα δομικά στοιχεία για τις κυτταρικές μεμβράνες και για μια ποικιλία ορμονών και άλλων ουσιών, χωρίς τις οποίες το σώμα σας δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Τα λιπαρά είναι επίσης απαραίτητα για τη μετατροπή της καροτίνης σε βιταμίνη Α καθώς και για μια σειρά από άλλες βιολογικές διαδικασίες.
Στην πραγματικότητα τα κορεσμένα είναι το προτιμότερο καύσιμο για την καρδιά σας.
7: Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες είναι ασφαλείς, δοκιμασμένες και βοηθούν στην απώλεια βάρους
Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες για να χάσουν βάρος. Η ειρωνεία είναι ότι σχεδόν όλες οι σχετικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι όσοι χρησιμοποιούν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες παίρνουν στην πραγματικότητα περισσότερο βάρος από αυτούς που καταναλώνουν θερμιδικές γλυκαντικές ουσίες.
Οι λόγοι για αυτή την ειρωνεία ακόμη ερευνώνται αλλά υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες, μεταξύ των οποίων:
- Η γλυκιά γεύση φαίνεται ότι από μόνη της αυξάνει την πείνα ανεξάρτητα από το θερμιδικό περιεχόμενο.
- Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες φαίνεται να διαιωνίζουν απλά τη λαχτάρα για γλυκά και τη συνολική κατανάλωση ζάχαρης και επομένως οδηγούν σε περαιτέρω προβλήματα ελέγχουν του βάρους.
- Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες μπορεί να διαταράξουν τη φυσική ικανότητα του σώματός σας να «μετράει θερμίδες», όπως αποδεικνύεται από μελέτες, όπως η μελέτη που έγινε το 2004 στο Πανεπιστήμιο Purdue, η οποία διαπίστωσε ότι οι αρουραίοι που τρέφονταν με τεχνητά γλυκαντικά υγρά έτρωγαν πιο πλούσια σε θερμίδες τρόφιμα από ό, τι τα ποντίκια που τρέφονταν με υψηλής θερμιδικής ζαχαρούχο υγρά.
Υπάρχει επίσης ένας σημαντικός αριθμός κινδύνων για την υγεία που συνδέονται με τις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες.
8: Η σόγια είναι υγιεινή διατροφική επιλογή
Η ανακήρυξη της σόγιας ως ‘’απόλυτα υγιεινής τροφής’’ αποτελεί το τέλειο παράδειγμα για το πώς μια λαμπρή στρατηγική μάρκετινγκ μπορεί να ξεγελάσει εκατομμύρια ανθρώπους.
Στην πραγματικότητα τα προϊόντα σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση δεν αποτελούν υγιεινές διατροφικές επιλογές. Πολλές μελέτες έχουν συσχετίσει τη σόγια που έχει υποστεί ζύμωση με προβλήματα στο πεπτικό και το ανοσοποιητικό σύστημα, δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, γνωστική εξασθένηση, διαταραχές του αναπαραγωγικού συστήματος και υπογονιμότητα, ακόμη και με τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις.
Από την άλλη πλευρά βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι η σόγια, όταν έχει υποστεί σωστή ζύμωση, έχει μεγάλα οφέλη για την υγεία.
9: Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι καλά για όλους
Δυστυχώς όλα τα σιτηρά –και μεταξύ αυτών και τα ολικής αλέσεως- μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της ινσουλίνης σας.
Το 85 % των Αμερικανών έχουν πρόβλημα ελέγχου των επιπέδων της ινσουλίνης τους, ειδικά όσοι:
- είναι υπέρβαροι
- έχουν διαβήτη
- έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση
- έχουν υψηλή χοληστερόλη
Επιπλέον η υποκλινική δυσανεξία στη γλουτένη είναι πολύ πιο συχνή από ό, τι μπορείτε να σκεφτείτε, η οποία μπορεί να προκαλέσει επίσης προβλήματα στην υγεία σας.
Από την άλλη πλευρά αν ανήκετε στους τυχερούς χωρίς το σύνδρομο αντίστασης στην ινσουλίνη και έχετε φυσιολογικό βάρος, τότε τα δημητριακά είναι πολύ καλή επιλογή, ειδικά τα ολικής αλέσεως.
10: Οι δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά είναι υγιεινές
Ο μύθος της χαμηλής σε λιπαρά δίαιτας μπορεί να κάνει περισσότερο κακό στην υγεία σας από οποιαδήποτε άλλη διαιτητική σύσταση. Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι η κατανάλωση λίπους δεν θα σας κάνει χοντρούς!
Η πρωταρχική αιτία του υπερβολικού βάρους και όλων των χρόνιων ασθενειών που συνδέονται με αυτό είναι στην πραγματικότητα η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης και η έλλειψη άσκησης.ΠΗΓΗhttp://www.planitikos.gr/
Ας δούμε λοιπόν τους 10 μύθους στο χώρο της υγείας που σύμφωνα με τον Δρ. Mercola μπορούν να αποτελέσουν την αιτία άσκοπης ταλαιπωρίας και προβλημάτων υγείας για δεκάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια ανθρώπους.
1: Η αεροβική είναι το καλύτερο είδος άσκησης
Τα τελευταία χρόνια οι ερευνητές έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι η συμβατική αεροβική άσκηση, όπως το τρέξιμο, μπορεί πράγματι να βελτιώσει την υγεία σας και να αυξήσει την καύση του λίπους, βελτιώνοντας την καρδιαγγειακή λειτουργία.
Το πρόβλημα είναι ότι η παραδοσιακή αεροβική έχει αποτελέσματα μόνο στους κόκκινους μυς, που είναι οι μυς της αντοχής, αγνοώντας τελείως τους λευκούς μυς, που είναι οι μυς της δύναμης.
2: Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά στην πρόληψη των ασθενειών
Όσον αφορά τα εμβόλια, υπάρχουν 3 κύρια ερωτήματα που πρέπει να εξεταστούν:
1) είναι το εν λόγω εμβόλιο ασφαλές;
2) συμβάλλει αποτελεσματικά στην πρόληψη των ασθενειών;
3)ποια εμβόλια μπορούν ακίνδυνα και αποτελεσματικά να δοθούν από κοινού ή σε στενή διαδοχή;
Δυστυχώς αυτά τα 3 θέματα δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς για τα περισσότερα εμβόλια, ενώ για εκείνα τα εμβόλια που έχουν μελετηθεί συχνά αποδεικνύεται ότι δεν είναι είτε ασφαλή ή αποτελεσματικά είτε και τα δύο!
Όταν πολλά εμβόλια χορηγούνται μαζί ή σε στενή διαδοχή, η αλληλεπίδρασή τους μπορεί να συντρίψει ολοκληρωτικά την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος του παιδιού σας.
3: Το φθόριο στο νερό και στης οδοντόκρεμες μειώνει τον κίνδυνο για τερηδόνα
Η εισαγωγή του φθορίου στο νερό φαίνεται αρχικά ευεργετική, αφού μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης τερηδόνας στα παιδιά. Ωστόσο οι κίνδυνοι για την υγεία από το φθόριο είναι τόσο πολλοί που υπερκαλύπτουν κάθε όφελος για τα δόντια σας και αυτό με την προϋπόθεση ότι η φθορίωση του νερού πράγματι έκανε ό, τι υποτίθεται ότι έπρεπε να κάνει.
Σήμερα ακόμη και οι υποστηρικτές της φθορίωσης παραδέχονται ότι τα κυριότερα οφέλη προέρχονται μόνο από τις τοπικές εφαρμογές. Τα στατιστικά στοιχεία μας δείχνουν ότι η φθορίωση του νερού είναι αναποτελεσματική για την πρόληψη της τερηδόνας. Πρακτικά δεν έχει παρατηρηθεί διαφορά στη φθορά των δοντιών μεταξύ των κατοίκων χωρών με φθοριωμένο και μη φθοριωμένο νερό.
Στο μεταξύ το φθόριο μπορεί να προκαλέσει σημαντικές βλάβες, όπως οδοντική φθορίωση, διαταραχές του θυρεοειδούς, μειωμένο IQ και άλλα.
4: Οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες είναι ασφαλείς, δοκιμασμένες και οικονομικά επωφελείς
Οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες μπορεί να είναι καταστροφή για την υγεία. Μέσα σε 9 χρόνια από την εισαγωγή τους, το 1996, οι πολλαπλές χρόνιες ασθένειες αυξήθηκαν από 7 % έως 13 % στο γενικό πληθυσμό, οι τροφικές αλλεργίες διπλασιάστηκαν σε λιγότερο χρόνο και πολλές άλλες ασθένειες αυξήθηκαν με την εισαγωγή των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων.
Η Αμερικανική Ακαδημία Περιβαλλοντικής Ιατρικής έχει ήδη ζητήσει οι γιατροί να χορηγούν μη ΓΤΟ δίαιτες για όλους τους ασθενείς, επικαλούμενη τις μελέτες που δείχνουν πώς οι ΓΤΟ καλλιέργειες προκαλούν διαταραχές, όπως οργανικές βλάβες, γαστρεντερικά προβλήματα, διαταραχές στο ανοσοποιητικό σύστημα, πρόωρη γήρανση και στειρότητα.
Ωστόσο τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα δεν είναι μόνο επιβλαβή για την υγεία αλλά αποτελούν και μια σημαντική απειλή για το περιβάλλον.
5: Ο ήλιος προκαλεί καρκίνο του δέρματος
Υπάρχουν πολλές παρανοήσεις σχετικά με το μελάνωμα, την πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος που προκαλεί περισσότερο από το 75 % των θανάτων από καρκίνο του δέρματος. Αλλά παρόλα τα αρνητικά δημοσιεύματα που συνδέουν την έκθεση στον ήλιο με τον καρκίνο του δέρματος, στα περισσότερα δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να τα υποστηρίζουν. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλές ενδείξεις για το αντίθετο.
Με τα χρόνια αρκετές μελέτες έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι η κατάλληλη έκθεση στον ήλιο βοηθάει πραγματικά στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Στην πραγματικότητα η πιθανότητα εμφάνισης του μελανώματος έχει βρεθεί ότι μειώνεται με τη μεγαλύτερη έκθεση στον ήλιο και μπορεί να αυξηθεί με τα αντηλιακά.
Με λίγα λόγια είναι ακριβώς η βιταμίνη D, που σχηματίζεται στο δέρμα σας από την έκθεση στο φως του ήλιου, που παρέχει προστασία έναντι του καρκίνου.
6: Τα κορεσμένα λιπαρά προκαλούν καρδιοπάθειες
Η αλήθεια είναι ότι τα κορεσμένα λίπη από ζωικές και φυτικές πηγές παρέχουν τα δομικά στοιχεία για τις κυτταρικές μεμβράνες και για μια ποικιλία ορμονών και άλλων ουσιών, χωρίς τις οποίες το σώμα σας δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Τα λιπαρά είναι επίσης απαραίτητα για τη μετατροπή της καροτίνης σε βιταμίνη Α καθώς και για μια σειρά από άλλες βιολογικές διαδικασίες.
Στην πραγματικότητα τα κορεσμένα είναι το προτιμότερο καύσιμο για την καρδιά σας.
7: Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες είναι ασφαλείς, δοκιμασμένες και βοηθούν στην απώλεια βάρους
Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες για να χάσουν βάρος. Η ειρωνεία είναι ότι σχεδόν όλες οι σχετικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι όσοι χρησιμοποιούν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες παίρνουν στην πραγματικότητα περισσότερο βάρος από αυτούς που καταναλώνουν θερμιδικές γλυκαντικές ουσίες.
Οι λόγοι για αυτή την ειρωνεία ακόμη ερευνώνται αλλά υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες, μεταξύ των οποίων:
- Η γλυκιά γεύση φαίνεται ότι από μόνη της αυξάνει την πείνα ανεξάρτητα από το θερμιδικό περιεχόμενο.
- Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες φαίνεται να διαιωνίζουν απλά τη λαχτάρα για γλυκά και τη συνολική κατανάλωση ζάχαρης και επομένως οδηγούν σε περαιτέρω προβλήματα ελέγχουν του βάρους.
- Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες μπορεί να διαταράξουν τη φυσική ικανότητα του σώματός σας να «μετράει θερμίδες», όπως αποδεικνύεται από μελέτες, όπως η μελέτη που έγινε το 2004 στο Πανεπιστήμιο Purdue, η οποία διαπίστωσε ότι οι αρουραίοι που τρέφονταν με τεχνητά γλυκαντικά υγρά έτρωγαν πιο πλούσια σε θερμίδες τρόφιμα από ό, τι τα ποντίκια που τρέφονταν με υψηλής θερμιδικής ζαχαρούχο υγρά.
Υπάρχει επίσης ένας σημαντικός αριθμός κινδύνων για την υγεία που συνδέονται με τις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες.
8: Η σόγια είναι υγιεινή διατροφική επιλογή
Η ανακήρυξη της σόγιας ως ‘’απόλυτα υγιεινής τροφής’’ αποτελεί το τέλειο παράδειγμα για το πώς μια λαμπρή στρατηγική μάρκετινγκ μπορεί να ξεγελάσει εκατομμύρια ανθρώπους.
Στην πραγματικότητα τα προϊόντα σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση δεν αποτελούν υγιεινές διατροφικές επιλογές. Πολλές μελέτες έχουν συσχετίσει τη σόγια που έχει υποστεί ζύμωση με προβλήματα στο πεπτικό και το ανοσοποιητικό σύστημα, δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, γνωστική εξασθένηση, διαταραχές του αναπαραγωγικού συστήματος και υπογονιμότητα, ακόμη και με τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις.
Από την άλλη πλευρά βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι η σόγια, όταν έχει υποστεί σωστή ζύμωση, έχει μεγάλα οφέλη για την υγεία.
9: Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι καλά για όλους
Δυστυχώς όλα τα σιτηρά –και μεταξύ αυτών και τα ολικής αλέσεως- μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της ινσουλίνης σας.
Το 85 % των Αμερικανών έχουν πρόβλημα ελέγχου των επιπέδων της ινσουλίνης τους, ειδικά όσοι:
- είναι υπέρβαροι
- έχουν διαβήτη
- έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση
- έχουν υψηλή χοληστερόλη
Επιπλέον η υποκλινική δυσανεξία στη γλουτένη είναι πολύ πιο συχνή από ό, τι μπορείτε να σκεφτείτε, η οποία μπορεί να προκαλέσει επίσης προβλήματα στην υγεία σας.
Από την άλλη πλευρά αν ανήκετε στους τυχερούς χωρίς το σύνδρομο αντίστασης στην ινσουλίνη και έχετε φυσιολογικό βάρος, τότε τα δημητριακά είναι πολύ καλή επιλογή, ειδικά τα ολικής αλέσεως.
10: Οι δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά είναι υγιεινές
Ο μύθος της χαμηλής σε λιπαρά δίαιτας μπορεί να κάνει περισσότερο κακό στην υγεία σας από οποιαδήποτε άλλη διαιτητική σύσταση. Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι η κατανάλωση λίπους δεν θα σας κάνει χοντρούς!
Η πρωταρχική αιτία του υπερβολικού βάρους και όλων των χρόνιων ασθενειών που συνδέονται με αυτό είναι στην πραγματικότητα η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης και η έλλειψη άσκησης.ΠΗΓΗhttp://www.planitikos.gr/
Τρίτη 5 Μαρτίου 2013
Ταραξάκο, αυτό που θεραπεύει τις ταραχές, τις διαταραχές και τους πόνους
Πικραλίδα
του οργανισμού και «καθάρσιο», με την ιπποκρατική έννοια του όρου, δηλαδή
καθαρίζει και αποτοξινώνει τον οργανισμό, προάγοντας τη λειτουργία του
ουροποιητικού και του γαστρεντερικού συστήματος, κυρίως δε του ήπατος και
του συστήματος των χοληφόρων, ενώ ταυτόχρονα τονώνει τους αδένες
Έτσι, η κατανάλωση των φύλλων-
που θεωρείται το τμήμα του φυτού με
την κατεξοχήν διουρητική δράση-
προτείνεται σε περιπτώσεις
κατακράτησης υγρών, όπως στην
συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια,
αλλά και σε περιπτώσεις, όπου
επιδιώκεται αύξηση της νεφρικής
απέκκρισης, όπως σε ψαμμιάσεις
(άμμος στους νεφρούς), ρευματισμών
αλλά και ουρικής αρθρίτιδας. Αξίζει
μάλιστα να επισημανθεί ότι λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της δρόγης σε
ιχνοστοιχεία και ιδίως σε κάλιο, πιστεύεται ότι η χρήση της όχι μόνο δε
διαταράσσει την ομοιόσταση των ενδογενών ηλεκτρολυτών, όπως συμβαίνει
με τα συνθετικά διουρητικά, αλλά ότι αντίθετα συμβάλλει στην εξισορρόπηση
των μεταλλικών στοιχείων στον οργανισμό.
Επίσης ευεργετική εμφανίζεται η επίδραση των φύλλων του ταραξάκου
στο στόμαχο, τόσο επί δυσπεψίας, διεγείροντας τις γαστρικές εκκρίσεις, όσο
και επί της αντίθετης κατάστασης, δηλαδή αισθήματος «καούρας» (που
μπορεί να σχετίζεται με υπερέκκριση γαστρικών υγρών ή/ και γαστρο-
οισοφαγική παλινδρόμηση), καθώς διευκολύνει την προώθηση του γαστρικού
περιεχομένου προς το δωδεκαδάκτυλο.Έτσι, το ταραξάκο συνιστάταισυνολικά ως χωνευτικό, ευστόμαχο και τονωτικό σε αδύνατα και ευαίσθητα
στομάχια. Επίσης, για τη θεραπεία κεφαλαλγίας οφειλόμενης σε
δυσλειτουργία του στομάχου. Από την άλλη πλευρά ολόκληρο το φυτό,
συμπεριλαμβανομένης της ρίζας, έχει χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση
της δυσκοιλιότητας αλλά και ως ανθελμινθικό.
Επιπλέον, ολόκληρο το φυτό και κατά κύριο λόγο η ρίζα, εμφανίζεται
ωφέλιμη ως τονωτικό και αποκαθαρτικό του συκωτιού αλλά και ως διεγερτικό
της παραγωγής και έκκρισης της χολής (χολαγωγό- χολαιρετικό), ώστε να
χορηγείται σε χρόνιες ηπατικές παθήσεις, όπως η υπερπλασία και η κίρρωση,
αλλά και σε χολολιθιάσεις, ατονία της χοληδόχου κύστεως και ίκτερο. Τα
παραπάνω, σε συνδυασμό με την πεποίθηση πως η δρόγη λειτουργεί ως
«καθαριστικό του αίματος», την καθιστούν χρήσιμη σε περιπτώσεις
υδρωπικίας (κατακράτησης υγρού στην κοιλιακή χώρα ή αλλού) ηπατικής
αιτιολογίας, αδενοπάθειας, σπληνικής δυσλειτουργίας αλλά και χρόνιων
δερματικών παθήσεων (ακμή, σπυράκια, στίγματα, λειχήνες, σκασίματα και
ερεθισμοί της επιδερμίδας, έκζεμα), που συνδέονται με δυσλειτουργία του ήπατος . ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
1. Φρέσκα φύλλα
Τα φύλλα της πικραλίδας τρώγονται φρέσκα ωμά σε σαλάτες ή
βρασμένα, με λαδολέμονο. Το νερό μέσα στο οποίο έχουν βράσει δεν
πετάγεται αλλά καταναλώνεται ως τονωτικό. Η γεύση του μπορεί να
διορθωθεί με λεμόνι κατά βούληση. Επίσης, 6-8 ψιλοκομμένα, φρέσκα φύλλα
πικραλίδας μπορούν να προστεθούν στις σαλάτες, ώστε να τους
προσδώσουν ορεκτικές καιτονωτικές ιδιότητες.
Λιωμένα φύλλα του φυτού χρησιμοποιούνται ως καταπλάσματα σε
παθήσεις των ματιών, σε αιμορροΐδες και σε δερματικά προβλήματα.
2. φρέσκοι μίσχοι ανθέων
Η ημερήσια δόση έχει οριστεί από τη λαϊκή παράδοση σε 10 μίσχους
την ημέρα. Μια δεκατετραήμερη (14-μερη) κούρα συνιστάται σε άτομα που
υποφέρουν από ατονία και εξάντληση ή ακόμα από δερματικά προβλήματα,
όπως φαγούρα, λειχήνες, σκασίματα και ερεθισμούς της επιδερμίδας. Για
προβλήματα αδενοπάθειας θα πρέπει η «αγωγή» να συνεχιστεί για τρεις έως
πέντε εβδομάδες.
3. Χυμός πικραλίδων
Τα φύλλα του ταραξάκου πλένονται καλά, λιώνονται και σουρώνονται
για την παραλαβή του χυμού. Για διουρητική δράση μπορεί να ληφθούν έως
και 20 ml χυμού 3 φορές την ημέρα.
Για διόρθωση της γεύσης και αύξηση της θρεπτικότητάς του, ο χυμός των
πικραλίδων μπορεί να αναμειχθεί με ίση ποσότητα χυμού καρότων.
Εναλλακτικά, μπορεί να δεθεί σε σιρόπι, με προσθήκη ίσης ποσότητας
4
Η παρούσα ενότητα βασίζεται στην έρευνα των Ζανέττου- Παντελή (2000), Ζαχαρόπουλου
(1972) και Μνίμη (1994).ζάχαρης. Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, προστίθεται ο χυμός ενός λεμονιού,
αφήνεται το μείγμα να πάρει μία ακόμα βράση και συσκευάζεται ζεστό σε
μπουκάλια. Η ημερήσια δόση είναι για τα παιδιά δύο κουταλάκια του γλυκού
διαλυμένα μέσα σε νερό, ενώ και για τους ενήλικες 3 ως 4 κουταλιές της
σούπας, παρομοίως διαλυμένες.
4. Σκόνη χυμού
Ολόκληρο το φυτό (ανθοφόρα πόα και ρίζα) πλένεται καλά, συνθλίβεται
και σουρώνεται για την παραλαβή του χυμού, ο οποίος ακολούθως
ξηραίνεται. Το υπόλειμμα, που κατά την ξήρανση λαμβάνει ένα κιτρινωπό
χρώμα, αλέθεται σε σκόνη και φυλάσσεται. Λαμβάνεται μισό κουταλάκι του
καφέ, διαλυμένο σε νερό 2 έως 3 φορές την ημέρα.
5. Νερό ανθέων
Αφήνουμε αρκετά άνθη να φουσκώσουν για αρκετές ώρες και
σουρώνουμε πιέζοντας ελαφρά το υλικό. Το παρασκεύασμα χρησιμοποιείται
σε κομπρέσες για ερεθισμένα μάτια.
6. Αφέψημα ολόκληρου του φυτού
Αφήνουμε 20-30g ξηρού φυτού (φύλλα, άνθη, ρίζες) μέσα σε 1lt κρύο
νερό. για 2 ώρες. Στη συνέχεια το μείγμα τοποθετείται σε σιγανή φωτιά μέχρι
να φτάσει στο σημείο βρασμού και αφήνεται για 2 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε την
εστία, σκεπάζουμε το δοχείο και αφήνουμε το παρασκεύασμα σε ηρεμία για
10-20 λεπτά. Τέλος, σουρώνουμε και συσκευάζουμε. Το αφέψημα αυτό
συστήνεται ως κούρα αποτοξινωτική, διουρητική, υπακτική και τονωτική του
συκωτιού σε δόση 1 ποτήρι ή φλιτζάνι 15 λεπτά πριν από κάθε γεύμα.
Αν μαζί με το ρόφημα μασηθεί και ένα φρέσκο φύλλο φασκομηλιάς, ενισχύεται
η δράση του στον ίκτερο.
Επίσης, αν προσθέσουμε σε κάθε ποτήρι ροφήματος μισό κουταλάκι του
καφέ μαγειρική σόδα, τότε επιτυγχάνουμε ενίσχυση της καθαρτικής δράσης
του παρασκευάσματος.
Επίσης, μαζί με γάλα βρασμένο ζαχαρούχο σε φλεγμονές του
βρογχικού δένδρου και σε βήχα.
7. Αφέψημα ρίζας
Χρησιμοποιούνται 30g ξηρής ρίζας σε 700ml νερού, τα οποία
βράζονται σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά. Καταναλώνεται 1 ποτήρι του
κρασιού, 2-3 φορές την ημέρα σε περιπτώσεις ποδάγρας (ουρικής
αρθρίτιδας), ρευματισμών, εκζέματος, ακμής, καθώς επίσης και σε ηπατικές
διαταραχές, ως διεγερτικό του συκωτιού, και στις σχετιζόμενες με αυτές
δυσκοιλιότητα.
8. Βάμμα της ρίζας
Η παραδοσιακή κυπριακή συνταγή προβλέπει την άφεση
ψιλοκομμένων νωπών ριζών του φυτού, χωρίς πίεση, μέσα σε μία μπουκάλα
και κάλυψη του υλικού με ζιβανία (τσίπουρο). Το μείγμα τοποθετείται στον
ήλιο για 30 ημέρες και ακολούθως σουρώνουμε και εκθλίβουμε για την
παραλαβή της υγρής φάσης. Το βάμμα αυτό χρησιμοποιείται για εντριβές για
τόνωση του κυκλοφορικού στα άκρα, όπως ακόμα σε περιπτώσεις ψύξης ή
ελαφριάς παράλυσης. Στη βιβλιογραφία αναφέρεται επίσης και η εσωτερικήή χρήση του
παρασκευάσματος σε καταστάσεις αντίστοιχες με εκείνες, όπου
χρησιμοποιείταιτο αφέψημα της ρίζας (5ml x 3 φορές την ημέρα, μέσα σε λίγο
νερό).
9. Βάμμα των φύλλων
Έχει χρησιμοποιηθεί σε παραδοσιακά γιατρικά για την καρδιακή
ανεπάρκεια, κυρίως ως πηγή καλίου.
10. Έγχυμα των φύλλων
Παρασκευάζεται σε αναλογία 30g πρόσφατα αποξηραμένων φύλλων
προς 500ml νερού. Λαμβάνεται σε δόση 2 έως 3 φλιτζανιών την ημέρα ως
διουρητικό (λιγότερο δραστικό από το χυμό), ως αποκαθαρτικό σε ουρική
αρθρίτιδα και έκζεμα, και ως ήπιο διεγερτικό και τονωτικό του πεπτικού
συστήματος καιτου ήπατος.
11. Μεικτό έγχυμα
Παρασκευάζεται από μείγμα ίσων μερών πικραλίδας, τσουκνίδας και
αχιλλέας και σε αναλογία 1 κουταλιάς του καφέ μείγμα για κάθε ποτήρι ζεστού
νερού- άφεση για 5-10 λεπτά. Δοσολογία: 3 ποτήρια ημερησίως.
Συνιστάται ως ρόφημα- κούρα για αποτοξίνωση, τόνωση και ανανέωση του
οργανισμού, κατά της εαρινής κόπωσης και υπέρ της πνευματικής διαύγειας.
12. Σιρόπι λουλουδιών
Πέντε χούφτες ανθέων πικραφάκης προσθέτονται σε 1lt κρύο νερό και
το μείγμα βράζεται σε σιγανή φωτιά για 5-10 λεπτά. Κατόπιν αφαιρείται από
την φωτιά και αφήνεται σκεπασμένο για ένα ολόκληρο βράδυ. Το πρωί
ακολουθεί απόχυση του εκχυλίσματος και έκθλιψη των ανθέων, για την
παραλαβή του χυμού, που ενώνεται με το εκχύλισμα. Προσθέτεται 1Kg μαύρη
ζάχαρη και δένεται το σιρόπι σε σιγανή φωτιά. Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή,
ώστε κατά τη συμπύκνωση να μη βράσει το μείγμα. Αφού δέσει το σιρόπι,
αυτό αναμειγνύεται με το χυμό 2 λεμονιών και βράζεται για 5 ακόμα λεπτά σε
σιγανή φωτιά. Ακολούθως συσκευάζεται ζεστό το σιρόπι σε καθαρά δοχεία.
Το σιρόπι αυτό χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο μελιού ή σαν λεμονάδα, με
προσθήκη κρύου ή ζεστού νερού.
13. Θεραπευτικό ποτό με βάση το ταραξάκο
Ο Garnier αναφέρειτο εξής σκεύασμα, που συστήνεται ως τονωτικό:
χυμός φρέσκιας ρίζας ταραξάκου……..100g
οινόπνευμα 90ο
………………………..18g
γλυκερίνη……………………………...15g
νερό……………………………………17g πηγηwww.iama.gr/ethno/
Πικραλίδα Pesto
Δύο φλιτζάνια (500γρ)(350 γραμμάρια), πλένουμε και καθαρίζουμε τα φύλλα της πικραλίδας
1 φλιτζάνι (250 ml) ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
6 κουταλιές της σούπας (40 g) κουκουνάρι, ελαφρά ψημένα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι θαλασσινό κατά προτίμηση
(70g) παρμεζάνα τυρί, τριμμένο1. Βάλτε περίπου το ένα τρίτο από τα χόρτα πικραλίδας στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο και χτυπήστε τα για ένα λεπτό, . Προσθέστε τα υπόλοιπα χόρτα πικραλίδα σε δύο παρτίδες, μέχρι να είναι όλο ψιλοκομμένα2. Προσθέστε τις σκελίδες σκόρδο,το κουκουνάρι, αλάτι και την παρμεζάνα, έως ότου όλα γίνουν ένας λείος πουρές.3.Δοκιμάστε να προσθέσετε περισσότερο αλάτι αν χρειάζεται. Αν είναι πολύ παχύ, μπορείτε να το αραιώσετε με περισσότερο ελαιόλαδο ή νερό.
Αποθήκευση: Το πέστο μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο σε ένα βάζο έως τέσσερις ημέρες.Μπορείτε να βάλετε από πάνω λίγο ελαιόλαδο για καλύτερη συντήρηση Μπορεί επίσης να καταψυχθεί για δύο μήνες.
Ιδέες για Πικραλίδα Pesto-Απλώστε την πάνω από πίτσα με πατάτες ψημένες φέτες,και στη συνέχεια την ψήνεται.- για πατατοσαλάτα.-Ανακατέψτε με μια σαλάτα Σαλατα Πικραλιδας ΙκαριαςΣτην Ικαρία κάνουν μια πολύ γευστική σαλάτα με την πικραλίδα και θα τολμούσα να πω ότι είναι πολύ πιο νόστιμη από του μαρουλιού ! Μαζεύουμε πικραλιδες τρυφερές και ,μάραθο τα πλένουμε πολύ καλά και τα στραγγίζουμε Κόβουμε τα χόρτα σε μια σαλατιέρα μαζί με φρέσκο κρεμμυδάκι [μπορούμε να βάλουμε και ξερό] ρίχνουμε αλάτι ,λάδι μπόλικο και καλό Ικαριωτικο ξίδι Στην σαλάτα αυτή μπορούμε να βάλουμε και άλλα χόρτα της εποχής όπως μυρωνια , καυκαληθρες ,άγρια πράσα κλ Το Αμερικάνικο Υπουργείο Γεωργίας κατατάσσει την πικραλίδα, μαζί με όλων των ειδών τα ραδίκια, στα 4 πρώτα τρόφιμα, λόγω της υψηλής διατροφικής τους αξίας.
Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013
Κάνοντας χυμό σταφυλιών
ΣΥΣΤΑΤΙΚΆ
Απαραίτητος εξοπλισμός
- Ένα σουρωτήρι για το ξέπλυμα των σταφυλιών
- 1 μεγάλη, κατσαρόλα
- 1 λεκάνη ,
κόσκινο ή τουλπάνι - Ρόγες από σταφύλια
ΜΈΘΟΔΟΣ
1. Διαλέξτε τα σταφύλια .
2. Πλένετε τα σταφύλια . Βάλτε σταφύλια σε μια λεκάνη γεμάτη με νερό. Στη συνέχεια ξεπλύνετε τις Πετάτε τις άγουρες και τις ζαρωμενες ρόγες.
3
Πολτοποιείτε
τα σταφύλια .σε ένα τρυπητό η μύλο πατάτας4. Μαγειρέψτε τα σταφύλια . Βάλτε τα σταφύλια πουρέ σε μια μεγάλη κατσαρολα. Σιγά-σιγά θερμαίνετε τα σταφύλια και τον χυμό ,τον αφήνετε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.Ανακατεύετε κατά διαστήματα έτσι ώστε τα σταφύλια να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας
5. Ετοιμάστε κόσκινο ή τουλπάνι . Πάρτε ένα άλλο μεγάλο δοχείο, τοποθετήστε ένα μεγάλο κόσκινο πάνω του.
6. μείγμα σταφυλιών Με μια κουτάλα ρίχνετε το μείγμα σταφυλιών πάνω από κόσκινο για να στραγγίσουν. Το αφήνετε να στραγγίσει αρκετές ώρες η όλη την νύχτα στο ψυγείο
7. Τελειώνοντας . Ξεπλύνετε το κόσκινο ή τουλπάνι και σουρώστε το χυμό και πάλι, για να φιλτράρετε μερικά από τα ιζήματα. Ρίχνετε το χυμό σε γυάλινα μπουκάλια . Απολαύστε το χυμό σας!Καλη επιτυχια!!
Οι τελευταίοι πελάτες του ΠΑΣΟΚ
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αφού ήταν το πρώτο συνέδριο στο οποίο ήταν παρόντες όλοι οι ψηφοφόροι του κόμματος που σχεδόν γέμισαν το Ειρήνης και Φιλίας. Το επόμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μάλλον θα γίνει στη φυλακή ή στην κόλαση.
Οι τελευταίοι πελάτες του ΠΑΣΟΚ αποθέωσαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ κοιτούσαν συνέχεια με αγωνία προς την είσοδο, με την ελπίδα να μπει ο Ανδρέας Παπανδρέου και να φέρει την Αλλαγή, τον Γιασέρ Αραφάτ και τις σακούλες με τα λεφτά.
Οι τελευταίοι πελάτες του ΠΑΣΟΚ αποθέωσαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ κοιτούσαν συνέχεια με αγωνία προς την είσοδο, με την ελπίδα να μπει ο Ανδρέας Παπανδρέου και να φέρει την Αλλαγή, τον Γιασέρ Αραφάτ και τις σακούλες με τα λεφτά.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε επίθεση στην Τρόικα και τον ΣΥΡΙΖΑ που συνεργάστηκαν άψογα επί δεκαετίες και οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία.
Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απηύθυνε νέα πρόσκληση στη ΔΗΜΑΡ για σύμπραξη στις εκλογές, ώστε να μην πάει μόνο αυτός στον Κορυδαλλό αλλά και ο Φώτης Κουβέλης.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ γιατί είναι όλοι διεφθαρμένοι και είναι κρίμα να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ σαν τα μούτρα τους.
Σε πολύ έντονους τόνους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως όσοι προτείνουν να πάρει το ΠΑΣΟΚ αποστάσεις από την κυβέρνηση ξεχνούν πως αυτό θα μετέτρεπε το ΠΑΣΟΚ σε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε είναι προτιμότερο να είναι ουρά της Νέας Δημοκρατίας, γιατί ο Αντώνης Σαμαράς του έχει υποσχεθεί πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην πάει στη φυλακή.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξήγησε στους συμμορίτες του ΠΑΣΟΚ πως έφτιαξε πολύ ωραία τον νόμο περί μη ευθύνης υπουργών και Βενιζέλου –ώστε να την βγάζει πάντα καθαρή- αλλά ένιωσε έκπληξη από τη σύλληψη Λαυρεντιάδη τον οποίο είχε φροντίσει να χρηματοδοτήσει με δικά μας χρήματα και ευτυχώς που είχε φροντίσει να προσθέσει ένα άρθρο που πάλι βγάζει αθώο τον ίδιο.
Σε συνέντευξή του στο Βηmagazino, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πως, αν είχε κερδίσει αυτός τις εσωκομματικές εκλογές του 2007, θα είχε αλλάξει την Ιστορία της χώρας αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας.
(Αυτοί οι ανόητοι που ακόμα χειροκροτούν και αγκαλιάζουν τον Βενιζέλο και τον Παπανδρέου δεν ξέρουν πως υπάρχουν κάμερες που τους καταγράφουν;) ΠΗΓΗ
http://pitsirikos.net/
http://pitsirikos.net/
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)