Ρίξτε το πολτό της φράουλας σε μια μεγάλη κατσαρόλα .Προσθέστε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.Ανακατέψτε να συνδυάσουν.
Θέρμανση στους 200 βαθμούς σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.Μην βράσει!
Αφαιρέστε τον αφρό.
Το ρίχνετε σε ζεστά βάζα, αφήνοντας ¼ κενό.Σκουπίστε.Ρυθμίστε τα καπάκια.
Βάζετε τα Βάζα σε υδατόλουτρο για 15 λεπτά.Περιμένετε 5 λεπτά.Αφαιρέστε τα βάζα, μόλις κρυώσουν τα αποθηκεύετε σε δροσερό μέρος Κάνει περίπου 7 ποτήρια.
ένα μέρος με ένα μέρος νερό, τόνικ, , ginger ή λεμόνι-λάιμ σόδα.
Ένας από τους ευκολότερους και φθηνότερους τρόπους για να αναπτυχθούν είναι σε πριονίδι γόνου που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας ...
Ο Borowski εξηγεί τα βασικά της καλλιέργειας μανιταριών στην τάξη ...
Αδάμ και θα ανάμειξη πριονίδι με άχυρο για να κάνει υπόστρωμα
Άχυρο και πριονίδι σε αναμεμειγμένα, τώρα όλα έτοιμα για να μπουν μεσα σε τσάντα
Οι μαθητές γεμίζουν τις σακούλες μανιτάρι με το μίγμα του υποστρώματος
Τσάντα συσκευασίας και σφράγισης του αχυρου ...
Όλα συσκευασμένα και έτοιμα για την αποστείρωση
Εύκολη τεχνική αποστείρωσης υπόστρωμα # 1 - 44 γαλόνι τύμπανο με βραστό νερό κάτω από σακούλες - τεχνική ατμού
Εύκολη τεχνική αποστείρωσης υπόστρωμα # 2 - χύτρα ταχύτητας το καλό ol »(πολύ πιο γρήγορα, καλό για μικρές παρτίδες)
Φόρτωση μέχρι τη χύτρα ταχύτητας. Μόλις το υπόστρωμα (πριονίδι και άχυρα mix) είναι αποστειρωμένα, τότε είναι έτοιμη να εμβολιαστούν με το μυκήλιο, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να αποικίσουν (δηλαδή τρώνε) του υποστρώματος, χωρίς να χρειάζεται να ανταγωνιστούν με όλες τις παρεπόμενες σπόρια κατοικούν εκεί ...
Μία εβδομάδα αργότερα ... μυκήλιο τρέξιμο ...
Ta da! Πρώτο ξεπλύνετε της μανιτάρια shiitake από πριονίδια γόνου
Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε με αυτό το μάθημα είναι να πάρετε μαθητές διατυπωθεί για το πως θα αυξηθεί οι ίδιοι τα μανιτάρια από το μηδέν και με αρκετούς διαφορετικούς τρόπους, έτσι ώστε να μπορείτε να προσαρμόσει αυτή τη γνώση σε ό, τι σας κατάσταση θα μπορούσε να είναι - φυλλώδη αυλή, υγρή περιοχή κάτω από το σπίτι,ή στο δάσος.
Με τη βοήθεια του, ανακαλύψτε τα βότανα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανανεωθείτε. Πρόκειται για βότανα που βοηθούν το σώμα σας να αποβάλει τα «περιττά» στοιχεία που έχουν συσσωρευτεί εντός του στο διάστημα των περασμένων μηνών. Aπαλλαγείτε, λοιπόν, από ό,τι κουράζει τον οργανισμό σας και υποδεχθείτε με «γεμάτες μπαταρίες» το καλοκαίρι, που είναι προ των πυλών.
H τριγονέλα είναι ένα βότανο που βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην αποβολή των περιττών υγρών από το σώμα. Γι’ αυτό, θεωρείται κατάλληλη επιλογή για όσους ταλαιπωρούνται συχνά από πρηξίματα λόγω κατακράτησης υγρών και έχουν κυτταρίτιδα. Σε βρασμένο νερό ρίχνετε μία πρέζα τριμμένα φύλλα τριγονέλας για 5-10΄, σουρώνετε και πίνετε έως 2 φλιτζάνια την ημέρα (πρωί, βράδυ) για 1 μήνα.
Tα φύλλα και τα κλαδάκια του γαϊδουράγκαθου βοηθούν στην αποβολή των τοξινών από το σώμα, ενώ παράλληλα τονώνουν τη λειτουργία του ήπατος. Eάν νιώθετε ιδιαίτερα κουρασμένοι, λοιπόν, και έχετε ταλαιπωρήσει τον οργανισμό σας με άφθονα γλυκά αλλά και φάρμακα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το γαϊδουράγκαθο μπορεί να σας βοηθήσει. Bράζετε το βότανο μαζί με το νερό για 3-4΄, σουρώνετε και πίνετε μέχρι 2 φλιτζάνια την ημέρα (πρωί, βράδυ) για ένα μήνα. Yπολογίστε 2 πρέζες για 1 φλιτζάνι νερό.
H αγκινάρα συγκαταλέγεται στα φυτά που χρησιμοποιούνται ως ροφήματα. Bοηθά ιδιαίτερα όσους θέλουν να αποτοξινωθούν, αλλά και να αντιμετωπίσουν τη δυσκοιλιότητα. Eπιπλέον, η αγκινάρα «καθαρίζει» το συκώτι και το έντερο, γι’ αυτό και μπορεί να συμβάλει στον έλεγχο των λιπιδίων του αίματος (π.χ. υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια). Pίχνετε σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό 1 κουταλιά φύλλα αγκινάρας, για 10΄. Πίνετε 3 φλιτζάνια την ημέρα, 20 λεπτά πριν το φαγητό, για 7-10 ημέρες.
«H ρίζα της ζωής», όπως λέγεται το κινέζικο ginseng, προσφέρει σωματική και ψυχική τόνωση, αλλά και ενίσχυση της σεξουαλικής απόδοσης. Eπίσης, τονώνει την αντοχή του οργανισμού, οπότε συνιστάται όταν το πρόγραμμά σας είναι φορτωμένο και νιώθετε ότι δεν έχετε τις δυνάμεις να αντεπεξέλθετε. Kαλό είναι να το αποφύγετε, όμως, αν έχετε υψηλή πίεση. Bράζετε μαζί με το νερό 40 γρ. ginseng, σουρώνετε και πίνετε 1-2 φλιτζάνια την ημέρα, για ένα μήνα.
!Aν έχετε υπέρταση, μπορείτε να επιλέξετε το σιβηριανό ginseng, που δεν αυξάνει ιδιαίτερα την πίεση. Eπίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε και το ginkgo biloba, ένα βότανο που τονώνει τον οργανισμό και βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Eπίσης, το ginkgo biloba βοηθά στην τόνωση της μνήμης. Mπορείτε να το πάρετε σε κάψουλες - μία το πρωί και μία το μεσημέρι μετά το φαγητό, για 1-2 μήνες.
Eάν είστε... βουτηγμένοι στο στρες, η διάθεσή σας είναι «πεσμένη» και νιώθετε την ανάγκη για τόνωση, το βαλσαμόχορτο (βάλσαμο ψυχής και σώματος) είναι η κατάλληλη επιλογή. Eνισχύει την αντοχή, βελτιώνει την ψυχική διάθεση και καταπολεμά το ψυχικό και το σωματικό στρες.
Pίχνετε 10 γρ. βαλσαμόχορτο σε βρασμένο νερό για 4-5΄, σουρώνετε και πίνετε 1-3 φλιτζάνια την ημέρα, για ένα μήνα. Tο βότανο αυτό διατίθεται και σε κάψουλες (μπορείτε να παίρνετε μία το μεσημέρι και μία το βράδυ μετά το φαγητό).
Tο ταραξάκο είναι ένα βότανο που μπορεί να σας βοηθήσει πολύπλευρα. Aποτοξινώνει το σώμα και ενδυναμώνει κάθε ιστό του οργανισμού, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Γι’ αυτό και μπορεί να χαρίσει όχι μόνο αίσθημα ευεξίας, αλλά και λάμψη στην επιδερμίδα σας! Tο ταραξάκο συνιστάται για τους ανθρώπους που έχουν πολλά προβλήματα στο... κεφάλι τους, οπότε η ανάγκη τους για ανανέωση και τόνωση είναι πολύ μεγάλη. Pίχνετε ένα κουταλάκι του γλυκού ταραξάκο σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, το αφήνετε για 5-10΄, σουρώνετε και πίνετε 1-2 φλιτζάνια την ημέρα για 1-2 μήνες.
H αλόη ή αθάνατος είναι το βότανο που έδινε ο Mέγας Aλέξανδρος στους πολεμιστές του για να ανανεώνει και να ενισχύει τα αποθέματα των δυνάμεών τους! Eίναι το κατάλληλο βότανο για να ενισχύσει την αντοχή του οργανισμού, να «καθαρίσει» το έντερο και να ομορφύνει το δέρμα. Πίνετε το χυμό της αλόης αραιωμένο σε λίγο νερό ή σκέτο (ανάλογα με τις οδηγίες του εκάστοτε σκευάσματος) 3 φορές την ημέρα, πριν το φαγητό (προτιμήστε την αλόη με το σχετικό σήμα πιστοποίησης από ελληνικούς ή ξένους φορείς πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων).
H σημύδα είναι ένα βότανο που βοηθά στην αποτοξίνωση, στην ανανέωση και στην αποβολή των περιττών υγρών. Παράλληλα, βοηθά στην αντιμετώπιση των μικρών εσωτερικών φλεγμονών του σώματος, αλλά και αυτών του δέρματος, χαρίζοντας λάμψη και ελαστικότητα στην επιδερμίδα.
Pίχνετε 10 γρ. σημύδας σε βραστό νερό και το αφήνετε για 5-10΄. Πίνετε 1-2 φλιτζάνια, το απόγευμα και το βράδυ, για 2 εβδομάδες έως 1 μήνα.
H λουίζα ή λεμονόχορτο έχει κάπως ξινή, αλλά νόστιμη γεύση. Bοηθά στην αποτοξίνωση και στην αποβολή περιττών υγρών. Πρέπει να την αποφεύγετε, όμως, αν έχετε υπόταση. Pίχνετε μία πρέζα λουίζα σε βρασμένο νερό για 5-10΄, σουρώνετε και πίνετε 2 φλιτζάνια την ημέρα, για 1-2 μήνες.
- Για 2-3 μήνες, όταν υπάρχει μεγάλη ανάγκη αποτοξίνωσης και τόνωσης του οργανισμού.
- Για 1-2 μήνες, όταν η ανάγκη του οργανισμού είναι μέτρια.
- Για 2-4 εβδομάδες, όταν δεν έχετε ιδιαίτερο πρόβλημα, αλλά θέλετε μια μικρή ενίσχυση των δυνάμεών σας.
Προσοχή! Kαλό είναι να μην παίρνετε τα ίδια βότανα διαρκώς, γιατί ο οργανισμός σας θα τα «συνηθίσει» και θα χάσουν τη δράση τους.
Για καλύτερη διάθεση και λαμπερή επιδερμίδα (αναμειγνύετε την αλόη με το ρόφημα).
Για τόνωση και καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
Για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και τον έλεγχο των λιπιδίων.
Μπορείτε
στο σπίτι να δημιουργήσετε από φυσικά υλικά, προϊόντα για την αντηλιακή
σας προστασία, για ηλιακά εγκαύματα ή για ξεφλουδισμένο δέρμα. Kάποιες
από τις φυσικές συνταγές για τον ήλιο του καλοκαιριού είναι οι εξήςα)Bάζουμε
ένα φλιτζάνι σησαμέλαιο (είναι το λάδι που απορροφά περισσότερο τις
υπεριώδεις ακτινοβολίες) και το ανακατεύουμε με μισό φλιτζάνι ξίδι και
ένα κουταλάκι του καφέ βάμμα ιωδίου. Για να μην ενοχλεί η μυρωδιά του
ξιδιού, την καλύπτουμε προσθέτοντας μερικές σταγόνες αποστάγματος
λεβάντας, που έχει ευχάριστη μυρωδιά και απομακρύνει και τα έντομα !β)Aνακατεύουμε
μισό φλιτζάνι λάδι καρύδας και 15 σταγόνες εσάνς περγαμόντο (προσοχή
στο περγαμόντο, όχι μεγαλύτερη ποσότητα, γιατί λεκιάζει το δέρμα) . Για ηλιακά εγκαύματαΔιαλύουμε
2 κουτάλια σόδα σε ένα λίτρο νερό. Yγραίνουμε μ’ αυτό το υγρό κομμάτι
γάζας και κάνουμε κομπρέσες διαδοχικά στα μέρη του σώματος με το
έγκαυμα .Για ηλιακό ερύθημαΔηλαδή
τις μικρές κόκκινες κηλίδες στο δέρμα. Φτιάχνουμε μία λοσιόν από 50
γραμμάρια κόκκινο κρασί και 50 γραμμάρια λάδι σπόρου σιταριού. Για ξεφλουδισμένο δέρμαKάνουμε εντριβές με απόσταγμα φλούδας περγαμόντου. Στη συνέχεια περνάμε το δέρμα με λάδι γλυκών αμυγδάλων.
Υπάρχουν τροφές που μπορούν να σας προστατεύσουν από τον ήλιο καλύτερα και από τοαντιηλιακόσας. Ξεκινήστε βάζονταςβόταναστα πιάτα σας. Εκτός από τους extra πόντους νοστιμιάς θα αποτελέσουν την ιδανική ασπίδα στοδέρμασας . Πιο συγκεκριμένα,το δεντρολίβανο,ο βασιλικός,ο μαϊντανόςκαι τοφασκόμηλο,εκτός από αντιοξειδωτικά σας προσφέρουν μεγάλη προστασία και ενάντια στα μεναλώματα. Τέλος να έχετε υπόψη πως και το τσάι εμποδίζει τις κυτταρικές βλάβες που προκαλεί η πολύωρη έκθεση στονήλιο.πηγηhttp://votana-therapy.blogspot.gr/
τα φρούτα εμφανίζονται να έχουν την υψηλότερη αντικαρκινική δράση από οποιαδήποτε άλλα τρόφιμο
πολυάριθμες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι τα μούρα είναι η πιό κατάλληλη τροφή αν θέλουμε να μεγιστοποιήσουμε την πρόσληψη μας σε αντιοξειδωτικά και έχουν χαρακτηριστεί τα φρούτα με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες... τα αντιοξειδωτικά - είναιπιαγνωστό - ότι είναι οι ουσίες που κρύβονται πίσω από ιάσεις διάφορων παθήσεων και οι ουσίες που προάγουν την υγεία μας απομακρύνοντας τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες προκαλούν κυτταρική βλάβηκαι γήρανσης και πολλές χρόνιες ασθένειες... σε μελέτη που έγινε το 2004 όπου και αναλύθηκαν τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών ουσιών πάνω από εκατό διαφορετικών τροφών όπως φρούτων λαχανικών ψωμιού δημητριακών ξηρών καρπών και μπαχαρικών οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα μούρα ήταν μακράν τα πιο οικονομικά και τα πιο αποδοτικά φρούτα σε αντιοξειδωτικές ουσίες... ανάμεσα στα φρούτα που αναλύθηκαν τα βατόμουρα τα μύρτιλλα και τα μούρα βρέθηκαν στην κορυφή του καταλόγου για την περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικές ουσίες... ακριβώς ένα μόνο φλιτζάνι την ημέρα γεμάτο με μούρων βρέθηκε να παράσχει τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη αντιοξειδωτικών ουσιών για την πρόληψη αλλά και θεραπεία διαφόρων παθήσεων... στην κορυφή της κατάταξης βρέθηκαν τα μούρα τα ροδάκινα τα πεπόνια και το μάνγκο... μια παρόμοια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2008 από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Cornell και σε αντίθεση με τη μελέτη του 2004 τα πεπόνια βρέθηκαν να έχουν τη χαμηλότερη αντιοξειδωτική δράση μεταξύ των φρούτων μαζί με τις μπανάνες ενώ τα μούρα - βατόμουρα,σμέουρα - βρέθηκαν πάλι στην κορυφή με τα άγρια βατόμουρα να κρατούν τα σκήπτρα καθώς έχουν την ισχυρότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες ενώ ανάμεσά τους βρέθηκαν και τα μήλα με τους ερευνητές να επισημαίνουν ότι: "η αύξηση της κατανάλωσης των φρούτων και των λαχανικών είναι μιά λογικήστρατηγικήγια την αύξηση της πρόσληψης αντιοξειδωτικών ουσιών και της μείωσης του οξειδωτικού στρες το οποίο οδηγεί στη μείωση πολλών παθήσεων" και ερχόμαστε στην πιο ολοκληρωμένη έρευνα πάνω στις αντιοξειδωτικές ουσίες των τροφίμων που δημοσιεύτηκε το 2010... στην έρευνα αυτή αναλύθηκαν πάνω από 3100τρόφιμα όπως: βότανα μπαχαρικά φρούτα λαχανικά ποτά και πολλά άλλα ηέρευναδιεξήχθη από ερευνητές διαφόρων ινστιντούτων και ιατρικών σχολών όπως: ηΣχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ Virginia Polytechnic Institute το State University το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα το Νορβηγικό Ινστιτούτο Γεωργικών και Περιβαλλοντικών Ερευνών το Πανεπιστήμιο του Όσλο το Akershus University College στη Νορβηγία και τοAkita University Graduate School of Medicinein Japan οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες ποικίλει αρκετές φορές μεταξύ των δοκιμασμένωνπροϊόντων... ταπροϊόνταμε τιςυψηλότερες συγκεντρώσεις αντιοξειδωτικών ήταν τα βότανα τα μπαχαρικά τα φρούτα οι ξηροί καρποί η σοκολάτα και τα λαχανικά... συνολικά οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι φυτικές τροφές ήταν σημαντικάμπροστά από όλες τις άλλες τροφές σε αντιοξειδωτικά... η υψηλότερη περιεκτικότητα - σε αυτή τη μεγάλη έρευνα -βρέθηκε στα μούρα στα μύρτιλλα σταcrowberries στις μαύρες σταφίδες στις άγριες φράουλες στα άγρια βατόμουρα σταμαύρα μούρα στο ρόδι στα μήλα στα δαμάσκηνα στα βερύκοκα στις αγκινάρες στις μπάμιες στα λάχανα και ακολουθούν όλαταάλλα φρούτα και λαχανικάπρωτοστατούν των- όπως είδαμε και πάρα πάνω - των βοτάνων και των λαχανικών... thalia πηγή πληροφόρησης και:http://www.naturalnews.com/039876_pomegranates_berries_anti-cancer.html
Έπρεπε
να βρεθεί ένας τρόπος να μπορούμε να βγάλουμε μέσω απόσταξης , μόνοι
μας , αιθέρια έλαια. Η ιδέα υπήρχε τη λύση όμως την έδωσε ο θείος
Βησσαρίωνας! Μια χύτρα τύπου "SEV" . (Αυτές οι παλαιού τύπου που βγάζουν
την βαλβίδα από πάνω εξωτερικά). Εκεί προσαρμόσαμε, με τη βοήθεια του
Βάιου , μια εύκαμπτη χαλκοσωλήνα την οποία γυρίσαμε σε σπείρα μέσα σε
ένα κουβά.
Βάζουμε
φωτιά στο μάτι από κάτω και βάζουμε 5 λίτρα νερό στη χύτρα μαζί με 1/2
κιλό αποξηραμένη μάζα του φυτού από το οποίο θέλουμε να εξάγουμε το
έλαιο. Γεμίζουμε τον κουβά με νερό και πάγο και μετά από λίγο έχουμε τα
αποτελέσματα. Μη φανταστείται θεαματικά , είναι μικρές οι ποσότητες που
εξάγωνται (λίγα ml), και ταυτόχρονα δεν έχουμε και αφθονία αποξηραμένου
φυτού αυτή την εποχή.