Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Το σάιτ του τρόμου: Ο σχεδόν άγνωστος ιστότοπος που έχει οδηγήσει ήδη εννέα άτομα στην αυτοκτονία [εικόνες]

Οι περισσότεροι ενήλικες δεν έχουν ακούσει ποτέ το σάιτ κοινωνικής δικτύωσης Ask.fm. Κι όμως πρόκειται για ένα τεράστιο σάιτ στην Ευρώπη με περίπου 65 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.
Το χαρακτηριστικό αυτού του σάιτ είναι ότι οι μισοί από αυτούς τους χρήστες είναι κάτω των 18 ετών, που σημαίνει πως η ενεργή βάση χρηστών αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από παιδιά τα οποία μάλιστα αλληλοαπειλούνται.
Μέχρι στιγμής, εννέα έφηβοι με λογαριασμό στο Ask.fm έχουν αυτοκτονήσει, μετά τη λήψη δεκάδων ανώνυμων υβριστικών μηνυμάτων.
Το Ask.fm είναι κατά βάση ένα σάιτ ερωτήσεων και απαντήσεων. Μετά την εγγραφή, το σάιτ επιτρέπει στους χρήστες του να θέτουν ερωτήσεις είτε επώνυμα είτε ανώνυμα και να απαντούν στις ερωτήσεις άλλων χρηστών. Η ιδιαιτερότητα του σάιτ είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να ξεκινούν ένα είδος ηλεκτρονικής “μάχης” ή ένα είδος καβγά και πολλές φορές μια ερώτηση συγκεντρώνει προσβολές από αγνώστους.
Δείτε ένα παράδειγμα:
Το πρόβλημα με το σαιτ είναι πως πρόκειται για ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο διαθέτει ελάχιστες ρυθμίσεις απορρήτου και δεν πραγματοποιεί ελέγχους ταυτότητας. Το Facebook αντίθετα έχει κάνει αμέτρητες προσπάθειες για να εξασφαλίσει πως το μεγαλύτερο μέρος των λογαριασμών ανήκουν σε πραγματικούς χρήστες. Επίσης μπορείς να κλειδώσεις ανά πάσα στιγμή το λογαριασμό σου στο Facebook. Κάτι που δεν ισχύει στο Ask.fm.
Το businessinsider δημοσιευει τη λίστα με τα παιδιά που έχουν αυτοκτονήσει μετά την ψηφιακή καταδίωξη στο Ask.fm. Πρόκειται για εφήβους ηλικίας 12- 17 ετών που κρεμάστηκαν η πήδηξαν από ταράτσες. ‘Όπως αναφέρει μάλιστα η ίδια πηγή κάποια από αυτά τα παιδιά συνέχισαν να δέχονται κοροιδίες στο Ask.fm και μετά το θάνατό τους.
Πολλοί μάλιστα δημοσίευσαν και μια λίστα αυτοκτονιών με τα συμπτώματα που μπορούν να οδηγήσουν μια κοπέλα σε αυτή την πράξη σε μια πράξη “ηλεκτρονικής αλληλεγγύης”.
Μετά την έντονη πίεση που δέχτηκε ο ιδρυτής της σελίδας Mark Terebin από τα μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωσε πως πρόκειται να ενταθούν οι έλεγχοι για κακόβουλη χρήση και πως πρόκειται να δημιουργηθεί ένα κουμπί αναφοράς όταν εντοπίζεται καταχρηστική συμπεριφορά.
Ο ιδρυτής της σελίδαςhttp://www.alexiptoto.com/

Απαλό ζελέ από λιναρόσπορο για τα μαλλιά.

Ιδανικό για τα μαλλιά, γυαλίζει, τονώνει και κρατάει ελαφρά τις μπούκλες των μαλλιών. Φυσικό και ακίνδυνο!!
Υλικά
  • 2 κουταλιές λιναρόσπορο
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο της επιλογής μας
Παρασκευή
  • Βράζουμε σε μεγάλο  μπρίκι το νερό με το λιναρόσπορο μέχρι να μείνει η μισή σχεδόν ποσότητα.
  • Σουρώνουμε το τζελ, σε γυάλινο μικρό βάζο, με τη βοήθεια κουταλιού, πριν κρυώσει και πήξει περισσότερο.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο.
  • Η μεγαλύτερη φασαρία είναι στο σούρωμα, καθώς το τζελ είναι πηχτό και υπάρχει μικρή δυσκολία να περάσει από το σουρωτήρι.
  • Για ενίσχυση της μυρωδιάς, προσθέτουμε αφού σουρώσουμε 1 σταγόνα βρώσιμο αιθέριο έλαιο καρύδας, ροδάκινου, βανίλιας ή πατσουλί, σανδαλόξυλου ή ότι άρωμα μας αρέσει.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία μόλις πάρει βράση..φουσκώνει!

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΟ

  Συνταγή της Anne Wigmore!!


Αναζωογονώ την εσωτερική  χλωρίδα!!!
Φτιάχνω φυσικά προβιοτικά!!!
Καταπολεμώ την candida albicans!!!
Φυτική πηγή Β12!!!
Η εσωτερική χλωρίδα που είναι καταστραμμένη χρειάζεται αντικατάσταση, που κι αυτή μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία στο σύστημα.Η λύση του γιαουρτιού δεν θα είναι αποτελεσματική, γιατί τα περισσότερα αποτελούνται από ένα μόνο στέλεχος βακτηριδίων, που ενώ είναι αρκετά χρήσιμο δεν θα κάνει τη δουλειά που χρειαζόμαστε. Ένα προβιοτικό πολλών στελεχών από βακτηρία Ατσιντοφιλους (Acidophilus) είναι καλύτερο.

Πως το φτιάχνω

Υλικά:
1 κούπα σιτάρι (εννοείτε αναποφλοίωτο, οργανικό, ακατέργαστο),
3 κούπες νερό
Διαδικασία: Το μουλιάζουμε για 48 ώρες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους ίδιους σπόρους να κάνουμε ένα δεύτερο και τρίτο μούλιασμα, χωρίς να πλένουμε τους σπόρους ενδιάμεσα. Αυτές οι ποσότητες χρειάζονται μούλιασμα μόνο 24 ώρες.
Όπως καταλαβαίνεται αυτό το αναζωογονητικό ποτό είναι φτηνό, αλλά είναι δυνατόν να σας προσφέρει όλα τα ένζυμα που χρειάζονται για να αποκαταστήσετε την εσωτερική σας χλωρίδα στο 100%… που σύμφωνα με τον Ιπποκράτη…. όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο!!!

Η Συνταγή rejuvelac της Anne Wigmore

Το Rejuvelac μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σαν μαγιά για ψωμί sourdough και τυρί από καρύδια και σπόρους.
Υλικά-Φτιάχνουν 2 λίτρα rejuvelac.
1 κούπα σπόρων σιταριού, από ένα μαγαζί υγιεινής διατροφής (εννοείται βιολογικό)
2 λίτρα φιλτραρισμένου νερού
2 λίτρων μακρύ γυάλινο βάζο με καπάκι
Μέθοδος παρασκευής
1. Ξεβγάλετε το σιτάρι σε νερό για να αφαιρέσετε τη σκόνη και ξένα σώματα.
2. Βάλτε το σιτάρι στο γυάλινο δοχείο. Γεμίστε το με φιλτραρισμένο νερό και καλύψτε το με λεπτό πανί γάζας που κρατιέται ασφαλισμένα με ένα ελαστικό λουράκι. (Είναι σημαντικό να εμποδίσετε την είσοδο των εντόμων). Μουλιάστε για 12 ώρες.
3. Αδειάστε το μουλιασμένο νερό και ξαναγεμίστε. Τοποθετήστε το δοχείο στο πάγκο της κουζίνας μακριά από το ηλιακό φως. Δώστε στο δοχείο ένα απαλό στριφογύρισμα, αλλά όχι ανακάτωμα, κάθε 12 ώρες.
Μόλις ένας ελαφρύς αφρός σχηματιστεί το Rejuvelac θα είναι έτοιμο για χρήση.
Μπορεί να πάρει, από 2-5 ημέρες για να ζυμωθεί το Rejuvelac, εξαρτάται από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Σε ζεστό καιρό μπορεί να ζυμωθεί πολύ γρήγορα (γύρω στις 24 ώρες) και είναι δυνατό το Rejuvelac να βρωμίσει. Το Rejuvelac πρέπει να έχει μία ευχάριστη οσμή μαγιάς με γεύση σαν λεμόνι.
4. Όταν το Rejuvelac είναι έτοιμο, μεταγγίστε προσεκτικά το υγρό σε ένα καθαρό δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο. Το ίζημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δεύτερη καλλιέργεια.
Ξαναγεμίστε το δοχείο με φιλτραρισμένο νερό και αφήστε το να ζυμωθεί για 24-36 ώρες (αναλόγως τη θερμοκρασία περιβάλλοντος). Μεταγγίστε το Rejuvelac σε ένα καθαρό δοχείο και φυλάξτε το στο ψυγείο. Πετάξτε τους σπόρους σιταριού και το ίζημα.

Σημείωση:
1. Είναι δυνατό το Rejuvelac να χαλάσει (όπως συμβαίνει με προβλαστημένους σπόρους και σε κάθε καλλιέργεια ζύμωσης). Γενικώς μπορείς να πεις ότι το Rejuvelac είναι εντάξει από την μυρωδιά και τη γεύση. Πρέπει να είναι όξινο και με ph λιγότερο από 3,9. Είναι καλή να εξάσκηση να παρατηρείς, να μυρίζεις και να γεύεσαι τη καλλιέργεια Rejuvelac ανά διαστήματα για να μάθεις και να συνηθίσεις τις αλλαγές που συμβαίνουν.
Το Rejuvelac μπορεί να κρατηθεί στο ψυγείο για μία εβδομάδα ή και περισσότερο και βαθμιαία θα γλυκάνει με το χρόνο.
2. Όλα τα βακτηρίδια και οι ζυμομύκητες έχουν βέλτιστη θερμοκρασία επώασης την θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Η ψύξη αναστέλλει την ανάπτυξη ορισμένων οργανισμών, αλλά μπορεί να δώσει μια ευκαιρία σε άλλους να αναπτυχθούν. Ο ζεστός καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί να ενθαρρύνουν την ταχεία ανάπτυξη των παθογόνων οργανισμών, πριν οι ωφέλιμοι οργανισμοί ξεκινήσουν, οπότε η καλλιέργεια θα μυρίζει άσχημα.
Εάν η καλλιέργεια σας Rejuvelac χαλάσει, τότε πετάξτε τη, αποστειρώνεται το βάζο και περιμένετε για πιο δροσερές καιρικές συνθήκες. Σε ζεστό καιρό, είναι εφικτή η μικρή οξύνιση του νερού με λίγο χυμό λεμονιού κατά την έναρξη της ζύμωσης και έτσι αυτό παρέχει ένα περιβάλλον λιγότερο κατάλληλο σε παθογόνους οργανισμούς
πηγη..ftiaxno.gr
σημείωση ανώνυμου
Μετά από μια μικρή περίοδο πειραματισμού με το rejuvelac θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου. Χρησιμοποιώντας την απλή μέθοδο (χωρίς φύτρα) παρατήρησα κατ αρχήν ότι τώρα το καλοκαίρι η ζύμωση γίνεται στο μισό περίπου χρόνο (ή λίγο παραπάνω) από ότι λέει η συνταγή. Παρατήρησα ότι σε περίπου 24 ώρες (μετά το αρχικό 12ώρο μούλιασμα) το rejuvelac είναι έτοιμο. Η πιο καλή ένδειξη είναι όπως έγραψε και ο Θεόδωρος η λεπτή οσμή ζύμωσης. Επίσης πολύ σημαντική ένδειξη είναι η δημιουργία αφρού στην επιφάνεια. Αν αφήσουμε την ζύμωση για περισσότερη ώρα θα δημιουργηθεί περισσότερος αφρός και θα μυρίσει άσχημα. Το δεύτερο και τρίτο μούλιασμα (ή δόση) θέλουν σίγουρα λιγότερο από 24 ώρες τώρα το καλοκαίρι για να γίνουν (ιδίως το τρίτο). Από την εμπειρία που έχω πάντως με το κεφίρ και πιστεύω το ίδιο ισχύει με όλες τις φυσικές ζυμώσεις είναι ότι και να ζυμωθεί λίγο παραπάνω δεν υπάρχει πρόβλημα. Δοκιμάζοντας τώρα το rejuvelac θα ήθελα να πω ότι πρέπει όντως να είναι γεμάτο με ένζυμα. Το λέω αυτό γιατί βοηθάει πολύ στην χώνεψη αν το πίνουμε μαζί με το γεύμα (πίνω ένα ποτήρι κατά την διάρκεια ενός κύριου γεύματος). Το στομάχι είναι πιο ελαφρύ μετά το γεύμα. Ακόμη και η πιο βαριές στην μυρωδιά δόσεις που δοκίμασα δεν μου δημιούργησαν κάποιο πρόβλημα, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που το συνιστώ σε άλλους. Σίγουρα δεν είμαι ειδικός για να μιλήσω με αριθμούς, στατιστικά ή άλλα στοιχεία, αλλά με βάση την εμπειρία μου που έχω τα τελευταία χρόνια με το κεφίρ και αυτό που διαπίστωσα δοκιμάζοντας τις τελευταίες εβδομάδες το rejuvelac είναι ότι θα συνεχίσω να το παρασκευάζω, να το απολαμβάνω και να το συνιστώΠΗΓΗ

Φτιάχνουμε μπαχαρικά από ψωμί και...

Ας ξεκινήσουμε με τα ψίχουλα ψωμιού και αφήστε τη φαντασία σας να πάει από εκεί.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς και τοποθετήστε ένα ράφι στο κέντρο. Τοποθετήστε το ψωμί  ή τις φέτες σας σε ένα ταψί και ψήστε το για 20 - 25 λεπτά. Θα πρέπει να είναι ξηρό και σκληρό, αλλά όχι  φρυγανισμένο.Μεταφέρετε  το σε μια σχάρα μέχρι να έρθει  σε θερμοκρασία δωματίου.
Σπάσετε τα αποξηραμένα ψωμί σε κομμάτια και ανακατέψτε το σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να  φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλετε
Τώρα το μέρος της διασκέδασης! Ανακατέψτε
Ιταλικό μείγμα
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό 
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου 
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό 
1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη 
1 κουταλάκι του γλυκού παρμεζάνα
Ευχαριστίας μείγμα
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι 
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο φασκόμηλο

Βότανα de Provence
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα αλμυρά 
14 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη μαντζουράνα 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο 
1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα άνθη λεβάντας 
1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένους σπόρους μάραθου
Indian Curry
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
1/2 κουταλάκι του γλυκού άσπρο πιπέρι 
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο τζίντζερ 
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη 
1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο κύμινο 
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν 
 Μια πρέζα γαρύφαλλα
Απλά ανακατέψτε τα μπαχαρικά και τα ψίχουλα ψωμιού από μία συνταγή και  τα αποθηκεύετε σε ένα αεροστεγές δοχείο. Το ιταλικό μείγμα θα πρέπει να αποθηκευτεί στο ψυγείο για έως και δύο μήνες, λόγω του τυριού παρμεζάνας. Οποιοδήποτε από τα άλλα μείγματα μπορούν να αποθηκεύουν σε θερμοκρασία δωματίου επί 'αόριστον.                                                                                          Πηγη

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

O Ικαριακής Καταγωγής “Υπερδρομέας Θρύλος» Καρνάζης

Tον έχουν αποκαλέσει "υπερδρομέα θρύλο" και "άνθρωπο μηχανή", ενώ το όνομά του είχε συμπεριληφθεί σε κατάλογο του "Time" με τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο - και όχι άδικα.

Οι αποστάσεις που καλύπτει ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος (Ντιν) Καρνάζης αψηφούν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής αλλά και του νου, που αδυνατεί να συλλάβει το γεγονός ότι ένας άνθρωπος μπορεί να τρέξει σχεδόν 560 χλμ. χωρίς να κοιμηθεί επί τρία βράδια, να διανύσει αποστάσεις υπό ακραίες συνθήκες - καιρικές και μορφολογίας εδάφους - και να συμμετάσχει σ' έναν μαραθώνιο έχοντας φάει μια ολόκληρη πίτσα!

Ο γεννημένος από Έλληνες γονείς, το 1962, στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντιν Καρνάζης δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ "περήφανος ως Έλληνας", αρνείται να βάλει όρια στο ανθρώπινο σώμα κι εκφράζει την πεποίθηση ότι, μέσα από την κρίση, η Ελλάδα θα βγει νικήτρια.

Με πρότυπο τον Αθηναίο δρομέα Φειδιππίδη και τον μύθο του, ο Ντιν Καρνάζης άρχισε να τρέχει όταν ήταν ακόμη παιδί.

"Έτρεχα από το σπίτι στο σχολείο, στα έξι μου χρόνια. Έτρεχα ως την εφηβεία μου και το λάτρευα αυτό. Ωστόσο, σταμάτησα να τρέχω στην ηλικία των 15" μας λέει ο Ελληνοαμερικανός υπερδρομέας.

Το τρέξιμο "ξαναμπήκε" στη ζωή του το βράδυ των 30ών γενεθλίων του.

"Έβγαινα από ένα κλαμπ, γύρω στα μεσάνυχτα, ύστερα από πολύ ποτό, και αποφάσισα να τρέξω 30 μίλια (περίπου 49 χλμ) προκειμένου να γιορτάσω τα 30χρονά μου" θυμάται.

"Όχι μόνο έπινα, αλλά δεν είχα τρέξει τα τελευταία 15 χρόνια και δεν ήμουν πολύ υγιής. Κατά κάποιο τρόπο κατόρθωσα να επιβιώσω κι έτρεξα 30 μίλια εκείνη τη νύχτα κι αποφάσισα μετά πως οι δρόμοι μεγάλων αποστάσεων θα μπορούσαν να γίνουν για μένα τρόπος ζωής" προσθέτει.

"Οι Έλληνες έχουμε το τρέξιμο στο αίμα μας"

Τον (προ)καλούμε να μας αποκαλύψει το "μυστικό" των απίστευτων αντοχών του, για τις οποίες έχουν γραφεί μακροσκελή άρθρα κι αναλύσεις στο διεθνή Τύπο.

"Δεν ξέρω - απαντά - αν υπάρχει κάποιο 'μυστικό'. Το μεγαλύτερο μέρος οφείλεται στη σκληρή δουλειά, την αποφασιστικότητα, την προσήλωση και τις θυσίες.

Η προπόνησή μου είναι προσεκτική, η δίαιτά μου αυστηρή, ο τρόπος ζωής μου υγιής. Φυσικά, ορισμένα από τα πλεονεκτήματά μου μπορούν να οφείλονται σε κληρονομικούς λόγους. Είμαι 100% Έλληνας και πιστεύω πως εμείς οι Έλληνες έχουμε το τρέξιμο στο αίμα μας".



Από το Νότιο Πόλο στη Σαχάρα και την έρημο της Ατακάμα στη βόρεια Χιλή

Ο Ντιν Καρνάζης έχει, όπως λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, διαγωνιστεί και στις 7 ηπείρους, ορισμένες φορές δε υπό ακραίες και "αφιλόξενες" συνθήκες.

"Ο μαραθώνιος στο Νότιο Πόλο διεξήχθη υπό θερμοκρασία -40 βαθμών Κελσίου, ενώ έτρεξα και μια διαδρομή 250 χλμ. στη Σαχάρα, σε ένα 'καμίνι' 50 βαθμών Κελσίου, με την άμμο να φτάνει μέχρι το γόνατο...

Ένας από τους πλέον δύσκολους αγώνες μου, ωστόσο, ήταν αυτός στην έρημο Ατακάμα, στη νότια Αμερική.

Η Ατακάμα είναι η πλέον άνυδρη και ξηρή τοποθεσία στον πλανήτη κι ορισμένες από τις περιοχές στις οποίες τρέξαμε δεν έχουν 'δει' ποτέ τους μια σταγόνα βροχής! Εμείς, οι δρομείς, έπρεπε να κουβαλάμε όλες τις προμήθειές μας κι ο αγώνας διήρκεσε έξι μέρες. Στο τέλος νίκησα, αλλά δεν είναι αυτό που θέλω να τονίσω.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι 'επιβίωσα γρηγορότερα' κι αυτό επειδή επρόκειτο τόσο για έναν αγώνα μεγάλων αποστάσεων όσο και για έναν αγώνα επιβίωσης" τονίζει.

Δεν υπάρχουν όρια

Ο Ντιν Καρνάζης έχει πάθος με το τρέξιμο - μεταξύ άλλων έχει τρέξει 50 μαραθώνιους, στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, σε 50 μέρες - και δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του να μην τρέχει. Ωστόσο, όπως λέει, "εάν ξυπνήσω ένα πρωί και δεν αγαπώ πλέον το τρέξιμο, θα σταματήσω".

"Αλλά τώρα είμαι ακόμη δυνατός και δεν έχω καμιά πρόθεση να παραιτηθώ" προσθέτει, ενώ όταν τον ρωτάμε για το πού τοποθετεί ο ίδιος τα όριά του, απαντά:

"Ειλικρινά δεν νομίζω πως έχουμε όρια. Το ανθρώπινο σώμα είναι ικανό για ορισμένα από τα πλέον εκπληκτικά επιτεύγματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τους δικούς μας περιορισμούς. Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα από όσα θα θεωρούσαμε ποτέ δυνατά".

Έλληνας 100%

Με ρίζες από την Πελοπόννησο - ο πατέρας του κατάγεται από το χωριό Σίλιμνα της Αρκαδίας - αλλά και την Ικαρία, από την πλευρά της μητέρας του, ο Ντιν Καρνάζης θυμάται τα παιδικά του χρόνια (σ.σ. προσωπικές αφηγήσεις και μαρτυρίες του από το σύνολο της πορείας του περιλαμβάνονται στο βιβλίο "Κωνσταντίνος Καρνάζης, ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Ωκεανίδα").

"Μεγαλώσαμε - μας λέει - σ' ένα σπιτικό πολύ ελληνικό, αλλά όντας 'επαναστατημένο νιάτο' προσπάθησα να αμερικανοποιηθώ όσο το δυνατόν περισσότερο. Κι αυτό το γεγονός, ότι δηλαδή δεν 'αγκάλιασα' πιο πολύ την ελληνική κληρονομιά μου, όταν ήμουν νεότερος, το μετανιώνω. Παρ' όλα αυτά, η καταγωγή μου είναι 100% ελληνική κι αυτό έχω μέσα μου. Τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό κι είναι κάτι για το οποίο είμαι πολύ υπερήφανος".

Μια νέα εποχή "ανθίζει" στην Ελλάδα

Για την Ελλάδα της κρίσης, ο Ντιν Καρνάζης λέει: "Είναι δύσκολο για μένα να βλέπω την Ελλάδα να υποφέρει μέσα σ' αυτή την κρίση και γνωρίζοντας ότι η χώρα μας είναι η γενέτειρα του σύγχρονου πολιτισμού. Παρ' όλα αυτά πιστεύω ότι μέσα από τις αντιξοότητες γεννιέται μια νέα δύναμη και προσαρμοστικότητα. Η Ελλάδα μπορεί να ανοικοδομηθεί και να αναδυθεί ως παγκόσμια ηγέτιδα - και γι' αυτό είμαι πεπεισμένος".

"Μια νέα εποχή 'ανθίζει' στην Ελλάδα κι εγώ προσωπικά θα κάνω ό,τι μπορώ για να το στηρίξω αυτό" συμπληρώνει και στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στους Έλληνες: "Η καρδιά και το πνεύμα μου είναι με τον ελληνικό λαό και όλη την ομορφιά και τη σοφία που ο πολιτισμός μας έχει να προσφέρει στον πλανήτη".
ΑΜΠΕ

Ikaria Photography by Edward Webb

https://www.facebook.com/pages/Ikaria-Photography-by-Edward-WebbΦωτογραφία: I think this goat is interested in studying photography. I took this on one of my trips to find new places in Ikaria to photograph. More to come... You can still buy the prints, even though the exhibition is over. I can send them by post.Φωτογραφία: The road to Manganitis.
 Manganitis.
Φωτογραφία: This church is near the road between Karkinagri and Trapalou. This year we would like to walk from Manganitis to Trapalou. It must be quicker than driving around via Karkinagri. The last time we tried the walk we turned back at a deserted village because it was getting dark.
Karkinagri and Trapalou
XRHSTOS RAXES
Moon and tree
Nas
Ikaria and Fourni
https://www.facebook.com/pages/Ikaria-Photography-by-Edward-Webb