Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Τελικά, με τι πήγε ο Τσίπρας στη Μήλο;

tsipras_tha
Τελικά τι έγινε; Πήγε ο Τσίπρας στη Μήλο; Ή δεν πήγε; Κι εάν πήγε, τελικά πήγε καβάλα σε ιδιωτική θαλαμηγό ή στο φουσκωτό του Πολάκη; Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Γιατί πολλοί λένε πως όσοι γυρνάνε το Αιγαίο με φουσκωτό πνίγονται, αλλά είναι και κάτι άλλοι που λένε ότι έχουν διασχίσει με φουσκωτό τον μισό Ατλαντικό. Πόσο καλός καπετάνιος είναι ο Πολάκης; Κι αν τελικά δεν ήταν το φουσκωτό του Πολάκη, μήπως ήταν αυτοί οι μασόνοι τύπου που λέει ο Λιακόπουλος πως κάνουν κρουαζιέρα στο Αιγαίο; Τι δουλειά έχεις Αλέξη με τους μασόνους;
Η είδηση που μονοπώλησε την επικαιρότητα της προηγούμενης Δευτέρας (και λίγο από της Τρίτης), αναδεικνύει το επίπεδο στο οποίο σύρεται η πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης, συστημικών και νεοσυστημικών. Παράλληλα, αποτυπώνει  και το σημείο αγανάκτησης που έχει φτάσει το αναγνωστικό, τηλεοπτικό και σοσιαλμιντιακό κοινό.
Πέντε χρόνια μνημονιακής καταστροφής, είδαμε τα δύο μεγάλα κόμματα να γκρεμίζονται. Μαζί τους, εσχάτως, κατέρρευσαν και τα συστημικά ΜΜΕ. Ο κρότος του δημοψηφίσματος ήταν μεγάλος, όπως μεγάλες αποδείχθηκαν οι δυνατότητες των εναλλακτικών μέσων, των λεγόμενων αντισυστημικών.
Με αυτά πορεύτηκε ο κόσμος για να νικήσει τον φόβο. Εδώ όμως συνέβη ένα παράδοξο.
Την στιγμή που ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κρεμάσει στον τοίχο του ως αναμνηστικό το 61,3% του δημοψηφίσματος και να δεχτεί το εκβιαστικό μνημόνιο, μία σειρά από μέσα ενημέρωσης που όλο το προηγούμενο διάστημα πολεμούσαν τα προηγούμενα μνημόνια, άρχισαν  (κάποια με κομψό τρόπο και άλλα όχι) να υπερασπίζονται την επιλογή του πρωθυπουργού.
Ο κόσμος γύρισε την πλάτη στα συστημικά ΜΜΕ με το δημοψήφισμα του 61%. Αμέσως μετά ήρθε το τρίτο μνημόνιο, που τα αντισυστημικά μέσα, στην πλειοψηφία τους (για να είμαι δίκαιος), είδαν ως αποφυγή της καταστροφής. Δηλαδή, περίπου όπως παρουσίασε το πρώτο και το δεύτερο το σινάφι των σεσημασμένων δημοσιολόγων.
Συνεπώς, δεν φταίει ούτε η Όλγα, ούτε ο Μπάμπης, ούτε κανένας από όλους αυτούς που είχαν βρεθεί στο στόχαστρο την προηγούμενη περίοδο.
Το πρώτο βήμα προς τα μέσα ενημέρωσης που βρίζει ο λαός από το πρωί μέχρι το βράδυ (αλλά δεν λέει να τους γυρίσει εντελώς την πλάτη) το έκαναν τα αντισυστημικά. Όταν το Μέγκα, ο Αντένα, το Σκάι και οι υπόλοιποι τα είδαν να αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα του μνημονίου, ήταν σαν να φωτίστηκαν.
Ξαφνικά, είδαν και αυτά το φως το αληθινό. Ο Αλέξης έγινε ο ιδανικός ηγέτης και το μνημόνιο που φέρει η μοναδική επιλογή.
Σήμερα, το Μέγκα συμπλέει με το Κόκκινο στην αναγκαιότητα του μνημονίου, και το Βήμα ταυτίζεται με το tvxs για το γεγονός πως «ο Λαφαζάνης προτείνει ριφιφί στην ΤτΕ». Ο κίνδυνος σε λίγο καιρό η κοινωνία να βρεθεί χωρίς αξιόπιστη πολιτική ηγεσία και κοινωφελή ενημέρωση είναι πλέον ορατός.
Το μνημόνιο του Τσίπρα δεν μπορεί να το υπερασπιστεί κανένας, αφού όλοι συμφωνούν πως δεν εφαρμόζεται. Αλλά ταυτόχρονα δεν μπορεί και να το κριτικάρει κανένας, αφού από όλους τονίζεται πως είναι η μοναδική επιλογή που υπάρχει.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, έχουμε στη χώρα μία ευρεία πλειοψηφία μέσων ενημέρωσης, συστημικών και αντισυστημικών, να αποδέχονται το δόγμα που μεσουρανούσε τα προηγούμενα χρόνια.
Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική.
Εάν δεχτούμε πως το επόμενο διάστημα ο διάλογος θα περιστραφεί γύρω από τις υποχρεώσεις των πολιτών και της χώρας απέναντι στις συμβάσεις με τους πιστωτές (που στην περίπτωση μας εδράζονται και επάνω στις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις) τότε η ενημέρωση θα γίνει  πιο ανεκτίμητη από ποτέ. Και σίγουρα πιο δυσεύρετη.
Είναι επιτακτική ανάγκη, ο κόσμος να μαθαίνει την πλήρη αλήθεια, τόσο για τα όσα απορρέουν από τους δεσμούς μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μνημόνια, όσο και για το ποιο θα μπορούσε να είναι ένα εναλλακτικό σχέδιο αντιμετώπισης του αδιέξοδου που φέρνει η επιβολή της πολίτικης της ΕΕ.
Τα μέσα ενημέρωσης που μάχονται την λιτότητα και την εκποίηση της χώρας, με αξιοπρέπεια και σθένος, χωρίς να λογαριάζουν ποιον έχουν απέναντί τους και χωρίς να κρέμονται από τα κάκαλα κανενός, είναι λίγα.
Το πολύ κανάκεμα, σε κάθε περίπτωση, δεν διαφέρει από το γλείψιμο. Ομοίως, επειδή δεν είναι τα πάντα αυτονόητα, η καλή δουλειά πρέπει πότε-πότε να αναγνωρίζεται.
Περισσότερα από τα μισά δημοσιεύματα (και βάλε) του Hot Doc,  αποτελούν πλέον δικογραφίες ολόκληρες για μεγάλες δικαστικές υποθέσεις.
Περιοδικά σαν το Unfollow έχουν αποδείξει πως η ερευνητική δημοσιογραφία δεν κολλάει πουθενά, έχουν θέσει επανειλημμένως σημαντικά ζητήματα στην ατζέντα της επικαιρότητας, και αποτελούν ζωντανή απόδειξη πως η ψυχή της δημοκρατίας είναι η δημοσίευση.
Το ThePressProject έχει στο παλμαρέ του ερευνητικές επιτυχίες που άλλα μέσα θα ζήλευαν και τηλεοπτικά εγχειρήματα με προοπτική, και στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών του.
Εκεί όπου στηρίζεται και το Info-War του Χατηζηστεφάνου, με τα ντοκιμαντέρ και τις εκπομπές του έχει αποδείξει πως όταν υπάρχει ενσυναίσθηση,  αποφασιστικότητα και όρεξη για δουλειά, ακόμα και οι πιο δυσνόητες έννοιες και αλήθειες, μπορούν να αποδοθούν στο ευρύ κοινό με ευκολία.
Υπάρχουν κι άλλα μέσα που κάνουν σκληρή δουλεία, άλλα με μικρότερη απήχηση, άλλα με μεγαλύτερη, με τιμιότητα και σοβαρότητα. Το ίδιο και μεμονωμένοι δημοσιογράφοι που δεν έπαψαν στιγμή να σέβονται το κοινό που περιμένει πολλά από εκείνους. Θα μπορούσατε να συμπληρώσετε τα ονόματά τους στα σχόλια.
Όλοι αυτοί μαζί θα μπορούσαν να συνθέσουν ένα νέο μέσο.
Ένα υπερμέσο, που θα μπορούσε να διαθέτει ηλεκτρονική ιστοσελίδα, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Γιατί όχι και έντυπο υλικό. Δίνοντας την επιλογή στον πολίτη και παράλληλα τινάζοντας το μιντιακό τοπίο στον αέρα.
Όλα αυτά τα μέσα έχουν το δικό τους κοινό. Και χρηματοδοτούνται, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, από αυτό το κοινό τους κυρίως.
Το κοινό όμως, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, δεν είναι ανεξάντλητο. Με αποτέλεσμα, μερίδα αυτού του κόσμου, να προσπαθεί να υποστηρίξει πότε τον έναν και πότε τον άλλον.
Ένα μέσο που θα φιλοξένει όλους εκείνους και εκείνες που με τη δουλειά τους κρατούν την τιμή της ενημέρωσης όρθια στις ημέρες μας,  θα δώσει την δυνατότητα στον αναγνώστη, ακροατή, θεατή, να χρηματοδοτήσει άπαντες.
Και άπαντες, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, να καταφέρουν ακόμα περισσότερα.
Να έχουν μία μίνιμουμ συμφωνία, σε επίπεδα ελευθερίας της πληροφορίας, της έκφρασης γνώμης, της ελευθεροτυπίας, και να συμβάλουν για την δημιουργία ενός μέσου καθαρού, διάφανου, με ανοιχτούς διαύλους με την κοινωνία, μέσου.
Ένα μέσο που θα δίνει το στίγμα, θα ελέγχει, θα παρεμβαίνει. Ίντερνετ, ραδιόφωνο, τηλεόραση, όλα χρηματοδοτούμενα και συνδιαμορφούμενα από την συνεισφορά των πολιτών.
Όταν κάποιοι αποφασίζουν να συγκατοικήσουν κάτω από την ίδια στέγη, δεν είναι απαραίτητο (και δεν γίνεται) να ταιριάζουν στα πάντα. Ούτε βέβαια γίνεται να συμβιώσουν εάν ο προσανατολισμός τους είναι τελειως και εντελώς διαφορετικός.
Ωστόσο, όταν μιλάμε για ένα τέτοιο εγχείρημα, ο σκοπός είναι πολύ ισχυρότερος από τις όποιες επιμέρους διαφωνίες ή προσωπικές κόντρες. Με τα κανάλια και τις περισσότερες εφημερίδες σε απόγνωση, ένα μέσο που θα δείξει πως γίνεται και διαφορετικά, θα τους τινάξει όλους στον αέρα.
Η όλη διαδικασία θα μπορούσε να γίνει ανοιχτά, με δημόσιο διάλογο, στον οποίο αρχικά θα μπορούσαν να συμμετέχουν και οι πολίτες. Για το πως θα μπορούσε να είναι αυτό το μέσο, τι σχήμα θα έχει, που πρέπει να παρεμβαίνει.
Θα βοηθούσε όλο αυτό να γίνει μπροστά στα μάτια του κόσμου. Έτσι θα αποδυναμωνόταν και το μυστήριο της ιδιοκτησίας, όπως και η καχυποψία για τη δολιότητα του μέσου. Έτσι, ο κόσμος θα το ένιωθε πιο δικό του και θα το στήριζε.
Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για να μείνει η αλήθεια στα χέρια ανθρώπων που θα μπορούσαν να συστήσουν υπουργείο ειδικό γι’ αυτήν.
Τα κλισέ που λένε για το «εγώ» που πρέπει να υποτάσσεται στο «εμείς» μου δημιουργούσαν πάντα μια δυσανεξία, αφού πιστεύω πως  το «εγώ» είναι που τις περισσότερες φορές ωθεί το «εμείς».
Όταν όμως το «εμείς» αφορά κάτι τόσο μεγάλο, το κάθε «εγώ», ίσως και τα «υπερεγώ», δεν έχουν πάρα να υποτάσσονται. Για να ισχυροποιηθεί το «εμείς» και να αποκτήσει ξανά αξία το «εγώ».
Τελικά ο Τσίπρας πήγε στη Μήλο, μούτσος του Πολάκη; Αλήθεια δεν γνωρίζω.
Ακόμα κι εάν σήμερα είχαμε έναν τέτοιο φορέα, ένα τέτοιο υπερμέσο, το πιθανότερα είναι να μην είχαμε ξεκάθαρη απάντηση.
Όμως αντί γι’ αυτό, σίγουρα θα είχαμε ερωτήσεις και θέματα πιο σοβαρά από τις διακοπές του Αλέξη, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου και την πλήρη παράδοση της δημόσιας περιούσιας στα χέρια των δανειστών.
ΥΓ. Εάν συμφωνείς, είτε είσαι απλός αναγνώστης, είτε μπλόγκερ, είτε δημοσιογράφος, είτε πολίτης-δημοσιογράφος, είτε απλός περαστικός, μοιράσου το. Κάτι πρέπει να κάνουμε. Και πρέπει να γίνει τώρα.                                                                                                                      πηγη     https://rebeliskos.wordpress.com/

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Άγριο Βατόμουρο

Τα  μικρά και γλυκά άγρια βατόμουρα συλλέγονται ένα-ένα με το χέρι από αγκαθωτούς θάμνους (αρκετά επίπονο θα έλεγα η συλλογή τους)στην  Νικαριά μας  . Είναι γνωστά για τις πολλές  πολλές ευεργετικές ιδιότητες τους για τον ανθρώπινο οργανισμό
                                                                               

1. Έχουν πολλή βιταμίνη C
Αρχικά, αποτελούν μια πηγή πλούσια σε βιταμίνη C με διπλάσια περιεκτικότητα από το μύρτιλο. Όπως λέει η διατροφολόγος Ούρσουλα Άρενς, «η βιταμίνη C έχει πολλές σημαντικές λειτουργίες για το σώμα. Είναι ζωτικής σημασίας για το ανοσοποιητικό μας σύστημα και την καρδιαγγειακή υγεία, συμβάλλοντας στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, βοηθά στη βελτίωση της απορρόφησης του σιδήρου από άλλα τρόφιμα που καταναλώνονται την ίδια στιγμή, με αποτέλεσμα να μειώνει τον κίνδυνο αναιμίας».

2. Πλούσια σε φυτικές ίνες
Η Άρενς κάνει λόγο και για το πεπτικό σύστημα λέγοντας ότι «τα βατόμουρα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες σε σύγκριση με τα περισσότερα άλλα φρούτα. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εντέρου και στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης».

3. «Σωτήριες» τανίνες
Ένα άλλο χαρακτηριστικό των βατόμουρων είναι ότι είναι πλούσια σε τανίνες, για τις οποίες η διατροφολόγος του νοσοκομείου Princess Grace στο Λονδίνο Σάρα Ουίλσον, ενημερώνει ότι «σε ενδεχόμενη επαφή τους με το δέρμα, σφίγγουν τους ιστούς, γεγονός που βοηθά στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων και κατά συνέπεια στη μείωση της ελαφρούς αιμορραγίας. Οι τανίνες έχουν χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή ιατρική και ως κατάπλασμα για την επούλωση πληγών».

4. Αντιοξειδωτικές ανθοκυανίνες
Μια άλλη ιδιότητα είναι ότι περιέχουν ανθοκυανίνες που αποτελούν σύμφωνα με την Άρενς, «φυτικές χρωστικές με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, όπως εικάζεται». Μερικές από τις ανθοκυανίνες αναστέλλουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, ενώ περιέχουν και φλαβονοειδή που αποδεδειγμένα δρουν αποτελεσματικά έναντι του καρκίνου του δέρματος και του πνεύμονα.

5. Προστατεύει και τα μάτια!
Επιπρόσθετα, η λουτείνη που περιέχουν προστατεύει το μάτι δημιουργώντας χρωστικές στην ωχρά κηλίδα, την ευαίσθητη περιοχή στο πίσω μέρος του αμφιβληστροειδούς χιτώνα, ενώ συμβάλλει και στην πρόληψη οφθαλμικών βλαβών που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία.

6.Μαγγάνιο για τα κόκαλα
Μία χούφτα βατόμουρα δίνει σχεδόν το μισό της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε μαγγάνιο, το οποίο, όπως λέει η Ουίλσον, «βοηθά στη δημιουργία ενός συνδετικού ιστού, ζωτικής σημασίας για την ισχυρή δομή των οστών».

7. Φυλλικό (για τα κύτταρα) οξύ
Τέλος, τα βατόμουρα περιέχουν φυλλικό οξύ, που παίζει σημαντικό ρόλο στην υγιή διαίρεση και ανάπτυξη των κυττάρων. Η πρόσληψή του συνίσταται και για τις έγκυες γυναίκες, καθώς έχει την ιδιότητα να βελτιώνει ανωμαλίες, όπως η δισχιδής ράχη.

8. Τα βατόμουρα ενισχύουν τη μνήμη

Ευεργετικά για τη μνήμη είναι τα βατόμουρα σύμφωνα με νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Cincinnati.Όπως αποδείχτηκε από την έρευνα, ένα ποτήρι χυμού βατόμουρο την ημέρα ενισχύει τη μνήμη και βοηθά στην πρόληψη του Αλτσχάιμερ. Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν την επίδραση που είχε ο χυμός βατόμουρου σε 9 ενήλικες, άνω των 70 ετών, οι οποίοι αντιμετώπιζαν προβλήματα μνήμης. Οι εθελοντές έπιναν για 12 εβδομάδες 2,5 κούπες χυμού από άγρια βατόμουρα ημερησίως. Το ίδιο διάστημα οι ερευνητές χορηγούσαν σε μια άλλη ομάδα ενηλίκων με προβλήματα μνήμης 2,5 κούπες αναψυκτικού (το οποίο δεν περιείχε βατόμουρα).
Στην αρχή και στο τέλος της έρευνας οι επιστήμονες διεξήγαγαν τεστ μνήμης και, όπως αποδείχτηκε, οι ενήλικες στους οποίους χορηγούνταν χυμός βατόμουρου είχαν βελτιώσει σημαντικά τη μνήμη τους.
Αντίθετα τα άτομα της ομάδας που για το ίδιο διάστημα έπιναν άλλο ρόφημα, δεν παρουσίασαν καμία βελτίωση.

Τα μούρα ως μέρος της καθημερινής διατροφής μπορεί ενδεχομένως να βοηθούν στη διατήρηση της μνήμης, αναφέρει νέα έρευνα. 
Η επισκόπηση δείχνει ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η κατανάλωση μούρων ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία και μπορεί ενδεχομένως να εμποδίσει την απώλεια μνήμης που συνδέεται με την ηλικία.

Ο ερευνητής Marshall Miller, από το USDA-ARS Human Nutrition Research Center on Aging, σημειώνει στο ‘Journal of Agricultural and Food Chemistry’ ότι εκτός από τις γνωστές αντιοξειδωτικές ιδιότητές τους τα μούρα στη διατροφή έχουν άμεση επίδραση στον εγκέφαλο.
Οι ερευνητές σημειώνουν ότι έρευνες σε ζώα υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση μούρων έχει ωφέλιμη επίδραση στις οδούς μεταφοράς σημάτων του εγκεφάλου που εμπλέκονται σε φλεγμονή και κυτταρικό θάνατο. Το αποτέλεσμα αυτών των βελτιώσεων στη λειτουργία του εγκεφάλου μπορεί να σταματήσει εγκεφαλικές διαταραχές λόγω ηλικίας, όπως η άνοια και το Alzjheimer.
Οι ερευνητές επισκόπησαν πρόσφατες έρευνες για την επίδραση των μούρων στην αποστολή σημάτων του εγκεφάλου ή την εσωτερική επικοινωνία και συμπεριφορά.
Η επισκόπηση δείχνει ότι έρευνες σε κύτταρα, ζώα και ανθρώπους επιβεβαιώνουν ότι τα μούρα, όπως βατόμουρα, cranberries και φράουλες ωφελούν τον εγκέφαλο που γερνά, με αρκετούς τρόπους.
Το υψηλό σε αντιοξειδωτικά περιεχόμενο των μούρων βοηθά τα κύτταρα του εγκεφάλου στην προστασία από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών.
Επίσης τα μούρα αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι νευρώνες επικοινωνούν μεταξύ τους. Οι συγκεκριμένες αλλαγές μπορούν να εμποδίσουν τη φλεγμονή που οδηγεί σε βλάβη των κυττάρων του εγκεφάλου και να βελτιώσουν επομένως τον έλεγχο της κίνησης και τη λειτουργία.
Για παράδειγμα, οι ερευνητές δηλώνουν ότι έρευνες έδειξαν ότι τα μούρα μπορούν να ενισχύσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και τον έλεγχο της κίνησης στα ζώα.
Επιπλέον, ορισμένες έρευνες σε ανθρώπους έδειξαν ότι η περίληψη των μούρων στη διατροφή μειώνει τη φλεγμονή. Τα σταφύλια και τα βατόμουρα φάνηκε επίσης να βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας με ελαφρά νοητική εξασθένηση.
Οι ερευνητές σημειώνουν ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για να καθοριστεί αν οι ωφέλιμες επιδράσεις στη λειτουργία του εγκεφάλου είναι το αποτέλεσμα ατομικών συστατικών που μοιράζονται τα μούρα ή μοναδικοί συνδυασμοί σε κάθε φρούτο αυτής της κατηγορίας.
                                                                                                                                                                                                                                                                         
    Τα  βατόμουρα  είναι ιδιαίτερα χυμώδη και εύγευστα δίνοντας  εξαιρετικά προϊόντα όπως είναι το  γλυκό  κουταλιού ,

    το Λικέρ 
                                                                                                                                                                                                  
    το Ξίδι  ,                                                                                                    το Κρασί
     Σε καλλυντικές κρέμες για τις εξαιρετικές αντηλιακές ιδιότητες που έχει  από τα κουκούτσια του και σε σαπούνια και σαμπουάν  δίνοντας φυσικό σκούρο κόκκινο χρώμα και όλα τα θρεπτικά του συστατικά χαρίζοντας υγειά στα μαλλιά μας και φυσικά πάνω από όλα υγιές Δέρμα  !
     Αυτή είναι η εποχή τους   και μας περιμένουν να τα συλλέξουμε για να φτιάξουμε τις γευστικές και αρωματικές  δημιουργίες μας !                                                                     
    Πηγές: www.tovima.gr
               ydrargyros.blogspot.gr   

    Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

    Μαρμελάδα ντομάτας

    Κειμήλιο μαρμελάδα ντομάτας // www.acozykitchen.com                                             Αυτή η μαρμελάδα ντομάτας δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερη. Μπορείτε να  κόψτε μερικές ντομάτες, και να τις ανακατέψετε με καστανή ζάχαρη και  ξίδι από κόκκινο κρασί και μια πρέζα αλάτι, αποξηραμένο θυμάρι και μπουμ! μία ώρα αργότερα ...έχετε μια υπέροχη  μαρμελάδα. Είναι απλή και ονειρική και ακριβώς αυτό που θέλω να φάω για τοστ με ένα αυγό στην κορυφή.                                                                                                             
    Κειμήλιο μαρμελάδα ντομάτας // www.acozykitchen.com                                                                                   Συστατικά
    • 3 κόκκινες ντομάτες 
    • 2 κουταλιές της σούπας καφέ ζάχαρη 
    • Πρέζα αλάτι
    • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
    • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα θυμαριού
    Οδηγίες
    1. Πλένουμε  και κόβουμε τις ντομάτες σε ψιλοκομμένα κομματάκια .  Μεταφέρουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες σε μια  κατσαρόλα, μαζί με την καστανή ζάχαρη, αλάτι και το ξύδι.Τοποθετούμε τη  κατσαρόλα ξεσκέπαστη σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα    για 30 λεπτά. Στο τελευταίο λεπτό  προσθέτουμε το αποξηραμένο θυμάρι και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε   25 έως 30 λεπτά επιπλέον η περισσότερο μέχρις ότου το μείγμα γίνει  πηχτό. 
    2. Αφήνουμε  να κρυώσει  σε θερμοκρασία δωματίου. Μεταφέρουμε  τη σάλτσα σε ένα βάζο και τη φυλάμε στο ψυγείο.Η  Μαρμελάδα ντομάτας θα είναι καλή για δύο εβδομάδες χωρίς κονσερβοποίηση.                                                                                                                                                                                                                      
      Heirloom Tomato Jam

      Ingredients
      • 3 pounds red heirloom tomatoes
      • 2 tablespoons light brown sugar
      • Pinch of salt
      • 2 tablespoons red wine vinegar
      • 1 teaspoon dried thyme leaves
      Directions
      1. Hull and cut the tomatoes into a rough dice. If you're using heirloom tomatoes, be sure to cut off any tough, brown spots that might be on their skin. Transfer the chopped tomatoes to a non-reactive medium pot, along with the brown sugar, salt and red wine vinegar. Place the uncovered pot over medium heat and bring the mixture to a simmer; cook for 30 minutes. At the 30 minute-mark add the dried thyme and mix. Cook for an additional 25 to 30 more minutes and until the mixture is thick. If you're using more or less tomatoes, the cook time will definitely vary.
      2. Allow to cool to room temperature. Transfer to a jar and store in the refrigerator. Tomato jam will be good for two weeks without canning.
                                                                             ΠΗΓΗ    
      http://acozykitchen.com

    Λιαστές ντομάτες