Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΗΣΟΥΝ !!!!!!!!!

πηγη     http://kostasedessa..

Ζεστο ροφημα για τον πονοκεφαλο

  • Τσαι για τον πονοκέφαλο                                                                                                         1] 20 γρ ξέρη μέντα η 40 γρ φρέσκια                                      2]20γρ τζιντζερ   3]10γρ μαύρη ζάχαρη 4]1,5λιτρο νερού                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
  • Παρασκευη

  • Τοποθετούμε την ζάχαρη και το τζιντζερ σε μια κατσαρόλα με νερό και το βράζουμε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά  ,ρίχνουμε μέσα και την μέντα και την αφήνουμε για 5 λεπτά Σουρώνουμε και πίνουμε όσο θέλουμε .Το τσάι αυτό μπορεί να αντικαταστήσει τον καφε ,Ακόμα βοηθάει στους πονοκέφαλους μειώνοντας την θερμότητα του κεφαλιού και δίνοντας ενέργεια στο σώμα μας                                                                Η συνταγη αυτη ειναι κινεζικο γιατροσοφι

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΙΑΜΑΤΩΝ



Διαλύτες

  1. Νερό
Κρύο νερό
Μερικά βότανα, άμα τα συστατικά τους καταστρέφονται με την θερμότητα, τα βάζουμε σε κρύο νερό.
Τα σάκχαρα, οι πρωτεΐνες και το γλίσχρασμα περνάνε πιο εύκολα σε κρύο νερό, ενώ στο ζεστό καταστρέφονται. Κάποιες ουσίες που περνάνε στο ζεστό τσάι, δεν τις θέλουμε (όχι επικίνδυνες) και καλύτερα να το καταναλώνουμε γρήγορα.
Κρύο έγχυμα: το βότανο σε κρύο νερό για 8h.
Βότανα που είναι καλύτερο να τα βάζουμε σε κρύο νερό:
χαμομήλι
κολλιτσίδα
σύμφυτο
βιβούρνο
αλθαία
τσουκνίδα
μέντα
αρκουδοστάφυλο
λάππα

Ζεστό νερό
Βολεύει άμα είναι σκληρό το φυτό (ρίζα, φλοιός, βλαστός). Πρέπει να το κόψουμε το βότανο πολύ ψιλό για να γίνει πιο εύκολα η εκχύλιση.
Όσο λιγότερα άλατα έχει το νερό, τόσο το καλύτερο.

  1. Αλκοόλ (αιθυλική αλκοόλη 95%)
Το αλκοόλ εκχυλίζει: ρητίνες, αλκαλοειδή, αιθέρια έλαια, καστορέλαιο (το μοναδικό λάδι που εκχυλίζει το αλκοόλ).
Στο αλκοόλ ΔΕΝ διαλύονται: αιθέρια έλαια, γλίσχρασμα, άμυλο, πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία, ζάχαρες.
Το αλκοόλ σκοτώνει τους μικροοργανισμούς και καταστρέφει τα ένζυμα, άρα το βάμμα δεν χαλάει όπως το τσάι. Άμα θέλουμε να συντηρήσουμε ένα τσάι, μπορούμε να προσθέσουμε 20% αλκοόλ.

  1. Μείγματα νερού με αλκοόλ (πχ τσίπουρο, βότκα)
Έχει τις ιδιότητες του νερού και τις ιδιότητες του αλκοόλ. Δεν εκχυλίζονται τα αιθέρια έλαια στα μείγματα.
Το κρασί (χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ από ότι το τσίπουρο) και το ξύδι (ακετικό οξύ), έχουν και άλλες ουσίες μέσα (θρεπτικά κ.α.) και αλλάζουν με τον καιρό. Άρα, ένα παρασκεύασμα από κρασί ή ξύδι, θα κρατήσει λιγότερο καιρό.
Αν κάνουμε βάμμα από κρασί, τότε καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε λευκό (έχει λιγότερες τανίνες). Μπορούμε στο κρασί να προσθέσουμε λίγο καθαρό αλκοόλ.




Ιάματα

  1. Έγχυμα
Χρησιμοποιούμε κρύο ή ζεστό νερό που δεν βράζει. Κατάλληλο για τα ευαίσθητα μέρη του φυτού καθώς και για τα μέρη του φυτού που έχουν αιθέρια έλαια.
Τοποθετούμε το βότανο όσο καλύτερα τριμμένο γίνεται στο νερό για 10 λεπτά.
Αναλογία
1/20 για ξερό βότανο
1/10 για φρέσκο βότανο

  1. Αφέψημα
Ίδια διαδικασία με προηγουμένως για περιπτώσεις ουσιών που δεν εκχυλίζονται εύκολα (πχ ρίζες, σκληρά φύλλα, φλοιό).
Τρίβουμε καλά το βότανο, το τοποθετούμε σε κρύο νερό για να μουλιάσει και στην συνέχεια το βράζουμε μαζί με το βότανο. Όταν βράσει, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε για 5-10 λεπτά.
Αν θέλουμε να κάνουμε “μείωση” (συμπύκνωση), το αφήνουμε για 30 λεπτά (παίρνεις άλλα πράγματα όπως ιχνοστοιχεία, το πυρίτιο από το πολυκόμπι).
Το αφέψημα ενδείκνυται για τα παρακάτω φυτά:
ιτιά (φλοιός)
τζίντζερ (ρίζα)
ελευθερόκοκκος (ρίζα)
ταραξάκο (ρίζα)
γεντιανή (ρίζα)
Ίδια αναλογία με το έγχυμα.

  1. Σιρόπι
Άμα θέλουμε να συντηρήσουμε το τσάι για περισσότερο καιρό το κάνουμε σιρόπι.
Σιρόπι = πάρα πολύ δυνατό τσάι + όση ζάχαρη χρειάζεται για να μην μπορούν να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί
  • Το τσάι το φτιάχνουμε με τουλάχιστον διπλάσια ποσότητα βοτάνου από ότι κανονικά.
  • Βάζουμε λίγο παραπάνω νερό, γιατί κάποια ποσότητα θα εξατμιστεί.
  • Όσο πιο καλά τριμμένο είναι το βότανο, τόσο καλύτερα.
  • Βάζουμε περισσότερη ζάχαρη από ότι νερό (όση μπορούμε να αντέξουμε)
  • Διατηρείται στο ψυγείο για 3 μήνες
  • Άμα βάλουμε όση ζάχαρη χρειάζεται για να μην αναπτυχθεί κανένας μικροοργανισμός (δεν αντέχεται στην γεύση)μπορεί να κρατήσει και 1 χρόνο.
  • Μπορείς να προσθέσεις και βάμμα στο σιρόπι.
Ενδεικτική δοσολογία: 1 κουταλιά/ 3-5 φορές την ημέρα

  1. Βάμμα
Το βάμμα είναι εκχύλισμα σε αλκοόλ (καθαρό ή όχι). Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αλκοόλ τουλάχιστον 45%.
  • Για φρέσκα βότανα μόνο καθαρό αλκοόλ.
  • Για ξερά βότανα αλκοόλ 45-60%, είναι εντάξει.
  • Φυτά που γίνονται βάμμα από φρέσκο βότανο (όλα γίνονται με ξερό βότανο, τα παρακάτω και με φρέσκο):
καλέντουλα
κολιτσίδα
ταραξάκο
κράταιγος
πεντάνευρο
βάλσαμο (μόνο χλωρό)
βαλεριάνα (μόνο χλωρό)
  • Η λυγαριά γίνεται μόνο με καθαρό αλκοόλ
  • Αναλογία: βάρος (gr) του βοτάνου / όγκο (ml) του διαλύτη = 1/4. Στο σπίτι δεν είναι εύκολο να πετύχεις τέτοια αναλογία, οπότε κοιτάς τουλάχιστον το αλκοόλ να καλύπτει το βότανο.
  • Τρίβουμε καλά το βότανο και το καλύπτουμε με αλκοόλ (0,5 εκ παραπάνω από το βότανο). Μετράμε αναλογίες για να ξέρουμε τι δοσολογία θα πάρουμε.
  • Κλείνουμε το βάζο πολύ καλά και ανακατεύουμε συχνά (κάθε μέρα).
  • Δεν πρέπει το βάζο να έρχεται σε άμεση επαφή με το φως.
  • Το βάμμα είναι έτοιμο σε 2 εβδομάδες (το ελάχιστο). Μπορεί να μείνει το πολύ μέχρι ένα μήνα.
  • Σουρώνουμε το βότανο και αποθηκεύουμε το βάμμα σε σκούρο μπουκαλάκι.
  • Κρατάει 3-4 χρόνια.

  1. Λάδι
Λάδι μπορούμε να κάνουμε και από χλωρό (βότανα που τα φύλλα τους δεν έχουν πολύ υγρασία, όπως λεβάντα, δενδρολίβανο, λιβάνι, θυμάρι) και ξερό βότανο. Άμα το μέρος του φυτού που χρησιμοποιούμε έχει πολύ υγρασία (πχ λουλούδια), θέλει προσοχή για να μην βρομίσει το λάδι (αναπτύσσονται μικροοργανισμοί, κυρίως το βράδυ). Αν θες να κάνεις από λουλούδια πρέπει να αλλάζεις τα λουλούδια κάθε δεύτερη ημέρα.
Στο λάδι διαλύονται οι παρακάτω ουσίες: αιθέρια έλαια, χρωστικές, φλαβανοειδή, ρητίνες.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε λάδι τρώγεται (καλής ποιότητας): ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο, σησαμέλαιο, λάδι καρύδας. Αν είναι ευαίσθητο το λάδι, δεν το βγάζουμε στον ήλιο ή το βάζουμε σε χαρτοσακούλα.
  • Άμα είναι πολύ καλό το λάδι μπορείς να το κάνεις μπεν μαρί (σύμφυτο, τίλιο)- 3h μέχρι 60-70οC το πολύ. Άμα δεν προσέξεις μπορεί να μυρίσει τηγανίλα.
  • Με χλωρό βότανο, τις 2-3 πρώτες μέρες κλείνουμε το βάζο με γάζα.
  • Η θερμοκρασία γενικά δεν πρέπει να ξεπερνά τους 40οC (εκτός από το μπεν μαρί που είναι η λιγότερο ήπια διαδικασία για να κάνεις το λάδι.
  • Δεν το αφήνουμε παραπάνω από έναν μήνα.
  • Μια τυπική αναλογία είναι 1/3. Συνήθως 1 βάζο μελιού γεμάτο με βότανο και καλυμμένο με λάδι.
  • Όταν βάζουμε το λάδι στο βότανο κοιτάμε μετά από 1h μήπως χρειάζεται να συμπληρώσουμε λάδι.
  • Το αφήνουμε 1 κύκλο του φεγγαριού (28 ημέρες). Μετά το σουρώνουμε (με βαμβάκι) γιατί χαλάει. Απομακρύνουμε την “χλαπάτσα” που πιθανώς να έχει δημιουργηθεί και το βάζουμε σε σκούρο μπουκαλάκι.
  • Διάρκεια ζωής: 1 χρόνο περίπου. Στην συνέχεια ταγγίζει (ανάλογα με το λάδι που έχουμε χρησιμοποιήσει.
  • 100ml λάδι + 1 eviol (σιγουρεύεις ότι για έναν χρόνο δεν θα ταγκίζει το λάδι).
  • Το βότανο πρέπει να είναι πολύ τριμμένο.
  • Κατά την διάρκεια παρασκευής, ανακατεύουμε το λάδι με το βότανο.

Παραδείγματα λαδιών από φρέσκο βότανο
βάλσαμο (λουλούδια- μόνο χλωρό)- αν θες να το φας, το βάζεις σε σακούλα ή το έχεις μέσα στο σπίτι, ζεστούς μήνες
βεμπράσκο (λουλούδια- μόνο χλωρό)
άρνικα
σκόρδο (2-3 ημέρες στο λάδι, κομμένες σκελίδες)
δενδρολίβανο (λίγη υγρασία)
θυμάρι (λίγη υγρασία)
όλα τα άλλα βότανα χρησιμοποιούνται ξερά
Λάδια που μπορούμε να φτιάξουμε:
  • καλέντουλα (άγρια ή καλλιεργούμενη): επουλωτικό
  • χαμομήλι: επουλωτικό, αντιφλεγμονώδες
  • τσίλι: θερμαντικό
  • σύμφυτο: για μελανιές, χτυπήματα, διαστρέμματα
  • σαμπούκος (άνθη): καλό για το δέρμα, μαλακτικό
  • ιπποκαστανιά: καλό για το κυκλοφορικό και για τις φλέβες
  • χιλιόφυλλο: για ρευματικές αρθρώσεις
  • άρνικα: για μυϊκούς πόνους και μελανιές
  • κυπαρισσόμηλο (χλωρό): θερμαντικό, καλό για την κυκλοφορία.

  1. Κηραλοιφή
Είναι λάδι πιο στέρεο (για ευκολία στην μεταφορά). Προσθέτεις στο λάδι, κερί μέλισσας. Μια καλή αναλογία είναι: λάδι/κερί μέλισσας = 1/5. Κρατάει έναν χρόνο.

  1. Κρέμα
Η κρέμα είναι κηραλοιφή με νερό (0-40% - μέχρι εκεί μπορεί το κερί να αντέξει ως γαλακτοματοποιητής). Όταν είναι και τα δύο στους 40οC τα ανακατεύεις πολύ καλά για να διαλυθεί το νερό. Το πόσο νερό θα βάλουμε εξαρτάται από τον γαλακτοματοποιητή. Ο μόνος φυσικός είναι το κερί. Η κρέμα απορροφάται καλύτερα από το δέρμα.
Κρατάει μέχρι 6 μήνες στο ψυγείο.

  1. Λοσιόν
μείγμα από βάμματα + νερό + γλυκερίνη (μέχρι 10%) = λοσιόν
Τσεκάρεις η γλυκερίνη να είναι φυσική.
ΠΗΓΗ

 






Ποιός είναι για μπάνιο?













Mία ανεπανάληπτη ηττοπάθεια


Mία ανεπανάληπτη ηττοπάθεια

Άλλη μία μέρα γενικής ανεργίας τελείωσε. Πέρασε στο παρελθόν και πλέον περιμένουμε την επόμενη.

Όλο και πληθαίνουν οι φωνές αυτών που λένε ότι πρέπει η απεργία να αποκτήσει διάρκεια και να γίνει απεργία διαρκείας. Μία απεργία διαρκείας με διαφορετική μορφή και εξεγερσιακή διάθεση θα έριχνε την ακροδεξιά κυβέρνηση της ντόπιας τρόικας μέσα σε λίγες μέρες.
Μα καλά, τότε γιατί δεν γίνεται;

Η απάντηση είναι υπερβολικά απλή, αλλά και δύσκολη. Δεν γίνεται γενική απεργία γιατί η πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας δεν θέλει να ρισκάρει τα κεκτημένα της.
Ποια είναι αυτά τα, τόσο πολύτιμα, κεκτημένα που φοβόμαστε να χάσουμε;
30% ανεργία, μισθοί 400-500-600 ευρώ (που θα πέσουν και άλλο), συντάξεις που έχουν μειωθεί γύρω στο 40% μέσα σε 3 χρόνια, Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης, Τσίπρας, Παπαρήγα και ναζισμός.

Αυτούς έχουμε και αυτούς θέλουμε να κρατήσουμε και για να μην παρεξηγηθούμε πάντα μιλάμε για την πλειοψηφία. Στην Ελλάδα υπάρχει μία τεράστια επιθυμία να αλλάξουμε τα πάντα, αλλά χωρίς να αλλάξει κανένας τον εαυτό του. Γιατί στην πραγματικότητα ελάχιστοι θέλουν να αλλάξει κάτι και αυτούς οφείλουμε να πιστέψουμε. Μέχρι αυτοί να γίνουν τόσο αποφασισμένοι που δεν θα έχουν ανάγκη καμία πλειοψηφία.

Αν ο μέσος έλληνας ήθελε να αλλάξει κάτι, τότε δεν θα ψήφιζε τα ίδια άτομα, δεν θα έβλεπε τα ίδια κανάλια, δεν θα διάβαζε τις ίδιες εφημερίδες και δεν θα έτρωγε τον ίδιο πρόλογο από ακριβοπληρωμένα φερέφωνα και αγορασμένες δημοσκοπήσεις. Με μία απεργία το μήνα, όπου ανεξάρτητα από τη μικρή ή μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, κυριαρχεί η διάθεση για αστειάκια και φλερτάκια δεν γίνεται δουλειά.

Αυτές δεν είναι απεργίες, είναι παρωδίες, όπου τα μεγάφωνα παίζουνε τα hit επαναστατικά τραγούδια, τα ίδια εδώ και 40 χρόνια, και ο λαός περιμένει να τελειώσει η πορεία για να πάει για καφέ. Καμία διάθεση για σύγκρουση, καμία αυταπάρνηση, κανένας αγώνας δίχως αύριο και μία ανεπανάληπτη ηττοπάθεια που έγινε μόνιμο φαινόμενο.

Στις, 20/2/2013 ήταν μέρα γενικής απεργίας.


  • Οι φοιτητές των ΤΕΙ ήταν, μέρες πριν, στο δρόμο, διαμαρτυρόμενοι έντονα για το "σχέδιο Αθηνά". 
  • Οι αγρότες διεκδικούν τα λεφτά τους σε πολλά μέρη της Ελλάδας και έχουν στήσει μπλόκα. 
  • Οι άνεργοι ξεπερνούν το 1/10 του πληθυσμού και αρκετοί ξέρουν ότι δεν πρόκειται ποτέ να βρουν δουλειά. 
  • Αυτοί που δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται τους τελευταίους 4 μήνες είναι εκατοντάδες χιλιάδες.


Μερικά νοσοκομεία και σχολεία θα κλείσουν για να βελτιωθούνε τα νούμερα της ελληνικής οικονομίας. Σε 1-2 χρόνια από τώρα, οι τράπεζες θα πετάξουν έξω από τα σπίτια τους αυτούς που χρωστάνε τις δόσεις του στεγαστικού δανείου. Και η απάντηση σε όλα αυτά ποια είναι; Μία "πιο ανιαρή πεθαίνεις" απεργία...

Τα τελευταία 3 χρόνια οι μόνοι που έχουν καταφέρει να αλλάξουν τα πράγματα είναι το στρατόπεδο των από πάνω. Αλλάξανε πολλά και όλα υπέρ τους. Για να κάνουμε την αυτοκριτική μας, η μόνη περίπτωση που φάνηκε μία μαζική αντίδραση από τα κάτω, πέρα από τα στενά κομματικά σύνορα, ήταν οι συγκεντρώσεις στις πλατείες το καλοκαίρι του 2011. Κάτι παρόμοιο χρειαζόμαστε και σήμερα. Κάτι καθημερινό, μακριά από κόμματα, μακριά από συνδικάτα, μακριά από ηγέτες και μακριά απο αυταπάτες.

Και για να λέμε την αλήθεια, χίλιες φορές να κατέβει κόσμος στο δρόμο, παρά να βλέπει TV στο σπίτι. Η συνταγή είναι εύκολη: Πολύς κόσμος στο δρόμο, έτοιμος για όλα και για πολλές μέρες. Αυτό θα τους ενοχλήσει και δεν το λέμε μόνο εμείς. Το λένε τα 3 χιλιάδες δακρυγόνα που πετάξανε στο Σύνταγμα μέσα σε 2 μέρες. Αυτά ξέρουν.

imf-fuck-off


Πηγή: - RAMNOUSIA

Καληνυχτα με χαμογελο




Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Τα πανηγύρια και οι επισκέπτες...!

 Χορεύοντας κάτω από τα Πλατάνια
“πως το τρίβουν το πιπέρι”, ένας χορός που ανήκει στη κατηγορία των μιμιτικών. Στην αρχή το χορεύουν ο ένας πίσω από τον άλλον, με τα χέρια, το ένα κάτω από τα σκέλια του μπροστινού και το άλλο κάτω από τα δικά του, και προχωρούν με αργούς βηματισμούς.  Μετά κυλιόνται  καταγής συμφωνα με τους στίχους του τραγουδιού και τις κινήσεις του πρωτοχορευτή, για δείξουν πως μπορούν να τρίψουν το …πιπέρι!



 Ένα με το χώμα
 Με βρήκε το ξημέρωμα

 Όνειρα γλυκά και ζαλισμένα
 Τραγοστασι ..
 Ύπνος κάτω από τον Πλάτανο ..ο καλύτερος!
Ο Ικαριωτικος χορός ο πιο όμορφος χορός της Ελλάδας!!!!! Με το που ακούστηκε η πρώτη δοξαριά του χορού μέσα σε δευτερόλεπτα γέμισε η πίστα, κι χορευτές αγκαλιασμένοι ο ένας  με τον άλλον σφιχτά στους ώμους χορεύουν τον ικαριώτικο, τον χορό με τον οποίο εκστασιάζονται ντόπιοι και «ξένοι». Καθαρά οργανικός χορός, χωρίς στίχους, με οκτώ βήματα, με το χαρακτηριστικά όμορφο πέρασμα του αριστερού ποδιού  πίσω από το δεξί και με τις πολλές παραλλαγές. Αρχικά ο χορός είναι κυκλικός, μετά γίνεται σπείρα, που κλείνει προς τα μέσα για να χωρέσουν όλοι, και σε λίγο, δημιουργείται ένα πέλαγος από χορευτές που δεν ξέρεις από που αρχίζει και που τελειώνει. Κάποια στιγμή δεν υπάρχει άνθρωπος να μην χορεύει πηγη.http://simadiatouaigaiou.wordpress.com/                                                                πηγη     !https://www.facebook.com/elena.ikaria