Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

6 φυσικές θεραπείες για τον πονόδοντο

Σκόρδο
ajo_4.jpgΤο σκόρδο είναι μία από τις αποτελεσματικές θεραπείες για την ανακούφιση από τον πόνο του πονόδοντου . Μπορείτε να αναμίξετε λίγο θαλασσινό αλάτι με λιωμένο σκόρδο και βάλτε το μείγμα στην περιοχή του πόνου . Μασώντας μια σκελίδα σκόρδο την ημέρα το πρωί θα βοηθήσει να διατηρήσετε τα δόντια  υγιή, αλλά θα πρέπει μάλλον να χρησιμοποιήσετε μετά ένα φυσικό στοματικό διάλυμα για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά.
Κρεμμύδι
cebolla_2.jpgΗ έρευνα έχει δείξει ότι τα κρεμμύδια έχουν αντιβακτηριακά συστατικά, έτσι ώστε  να είναι πολύ χρήσιμα σε οδοντικά προβλήματα. Τρώγοντας ένα κρεμμύδι κάθε μέρα, το μάσημα, προστατεύει από διάφορες οδοντιατρικές παθήσεις,  για τρία λεπτά (για να σκοτώσει τα μικρόβια στο στόμα). Αν έχετε πονόδοντο , μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μικρό κομμάτι του κρεμμυδιού στην περιοχή των δοντιών ή των ούλων. Αυτό θα μειώσει σας πόνο .
Λεμόνι
lima.jpgΤα λεμόνια είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, η οποία είναι χρήσιμη για τη διατήρηση υγιών δοντιών και οστών. Μπορεί επίσης να αποτρέψει την αποσύνθεση δοντιών και την απώλεια των δοντιών, οδοντική πλάκα, το πόνο των δοντιών και αιμορραγία των ούλων                                                                                                                                                                Γαρύφαλλο
clavos.jpg
Γαρύφαλλο έχει αντισηπτικές ιδιότητες που βοηθούν στην μείωση οδοντιατρικών λοιμώξεων Επίσης μειώνει τον πόνο του δοντιουαν εφαρμόζετε αμεσα πάνω στο δόντι που πονάει. 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Πιπέρι σε σκόνη
pimienta_0.jpgΑναμίξτε μια πρέζα πιπέρι με ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού αλάτι και θα έχετε μια σπιτική οδοντόκρεμα. Εάν την χρησιμοποιείται τακτικά μπορεί να αποτρέψει, αιμορραγία των ούλων, κακή αναπνοή και πληγή στα ούλα και τα δόντια .

:
Αλόη Βέρα, ένα φύλλο
Προετοιμασία:
  • Αφαιρέστε τα αγκάθια από την άκρη του φύλλου Αλόης.
  • Κόψτε το φύλλο κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  • Εκχυλίζουμε το ζελε που έχει στο εσωτερικό του.
Εφαρμογή:
Εφαρμοστε  στην επώδυνη περιοχή και αφήστε το να σταθεί.
Προειδοποιήσεις:Μερικοι ανθρωποι προυσιαζουν
 αλλεργικές αντιδράσεις σε αλοΐνηή κάποιο από τα συστατικά της Αλόης Βέρα , έτσι  πριν από τη χρήση εσωτερικά  θα πρέπει να επιβεβαιώσετε σε μια μικρή περιοχή του δέρματος πως δεν παρουσιαζετε  καμία παρενέργεια                                                               Βάλτε μια κρύα κομπρέσα στο εξωτερικό του μάγουλου.σας  Να είστε προσεκτικοί με την κατανάλωση τροφίμων ή ποτών ζεστό, κρύο ή γλυκό  Εάν η περιοχή είναι πολύ ευαίσθητη, αποφύγετε να τρώτε τρόφιμα με αυτά τα χαρακτηριστικά. να προσπαθήσετε να κάνετε κάποια δραστηριότητα, όπως το περπάτημα, το τρέξιμο ή ποδηλασία, όπου οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται μετά από 25 λεπτά είναι καταπραϋντικες Πηγαίνετε στο γιατρό   Θα πρέπει να πάτε στο γιατρό για να βρεθεί μια λύση .                                                               πηγη http://buenasalud.net

Φτιάχνω μαύρη μπίρα στο σπίτι

Σπιτική μαύρη μπίρα.του Δημήτρη ΜπούτουΥλικά
  • 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα καβουρντισμένης βύνης
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
  • δύο λίτρα κρύο εμφιαλωμένο νερό 
  • και ένα μπουκάλι -απαραιτήτως από μαλακό πλαστικό- χωρητικότητας δύο λίτρων που κλείνει αεροστεγώς
Προαιρετικά 
  • μέλι
  • κόλιανδρος
  • ένα λεμόνι
Για την παρασκευή της:
Αρχικά χρησιμοποιώντας ένα χωνί βάζουμε μέσα στο μπουκάλι την μαύρη ζάχαρη και τη μαγιά και το ανακινούμε καλά για να αναμιχθούν τα υλικά. Προσθέτουμε επίσης με το χωνί το εκχύλισμα της μαύρης βύνης και γεμίζουμε στη συνέχεια το μπουκάλι ως το χείλος του με το εμφιαλωμένο νερό. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την ζάχαρη με μέλι, για πιο πλούσια γεύση, ενώ το τελικό αποτέλεσμα θα ενισχύσουν αρωματικά ο κόλιανδρος και το λεμόνι. Αν επιλέξουμε να προσθέσουμε το τελευταίο, θα πρέπει να μπουν ολόκληρα κομμάτια της φλούδας του, που θα έχουν προηγουμένως πλυθεί σχολαστικά. Αφού τελειώσουμε με τα υλικά, κλείνουμε και ανακινούμε πολύ καλά.
Στη συνέχεια αφήνουμε το μπουκάλι σε ένα σκιερό μέρος και σε θερμοκρασία δωματίου για τρεις έως τέσσερις ημέρες. Μόλις διαπιστώσουμε, συνήθως την τέταρτη ημέρα, πως το σκεύος διογκώνεται, έχει φτάσει η ώρα για να μπει στο ψυγείο. Το αφήνουμε εκεί σε θερμοκρασία συντήρησης για περίπου μία ημέρα και η μπίρα μας είναι σχεδόν έτοιμη. Προσέχουμε κατά το άνοιγμα να χαλαρώσουμε σταδιακά το καπάκι του, ώστε να φύγει ο αέρας που έχει πιεστεί μέσα. 
Η χειροποίητη μπίρα μας μπορεί να συνδυαστεί έξοχα με κίτρινα, καπνιστά -κατά προτίμηση- τυριά ενώ μπορεί να αξιοποιηθεί και ως μαγειρικό υλικό σε συνταγές κρεατικών και πουλερικών.
Ταιριαστό συνοδευτικό της είναι επίσης τα στρείδια, συνήθεια που προέρχεται από τους Ιρλανδούς
ζυθοπότες.του Δημήτρη Μπούτου/http://www.bostanistas.gr/?i=bostanistas.el.authors&id=9.
ΜΙΑ ΠΙΟ ΕΎΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΉ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΠΊΡΑ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΉ                                                               
     υλικα                                                                                                                                                                                                         1]3 φλ καφέ ζάχαρη                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     2]1κουτ γλυκού ξύδιι[προαιρετικά] 3]1 πακέτο μαγιάς                                                                                             4]μπουκάλια                                                                                                                                       Βράζουμε την ζάχαρη με ένα φλ  νερό μέχρι να γίνει πηχτό σιρόπι .Προσθέτουμε 1κουταλακι του γλ ξυδ ι αν το σιρόπι μας γίνει σκληρό Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε 1 και 1/5 λίτρα νερό  Περιχύνουμε το νερό με το σιρόπι της ζάχαρης.Τα χτυπάμε μαζί να ενσωματωθούν .Ξανά βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζινας και το βράζουμε για 30 λεπτά. Ριχνουμε το μείγμα αυτό σε ένα δοχείο που έχει στεγανό καπάκι .Ρίχνουμε και την μαγιά μέσα.Κλείνουμε καλά με το καπάκι το μπουκάλι και τομεταφέρουμε σε ένα δροσερό και σκοτεινό           μέρος για 14 μέρες περίπου για να γίνει η ζύμωση .Γεμίζομαι τις γυάλινες φιάλες με την μπΙρα και τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο Αυτην ην συνταγη την βρηκα στο http://www.ehow.com/

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Μια διαφορετική ... τυρόπιτα !






                           Συστατικά: 
                      * 1 κιλό ζύμη 
                      *1 kg φέτα με καθουρα[ παραδοσιακό τυρί της Ικαρίας] η καθουρα είναι προαιρετική
                      * 2 αυγά 
                      * 1 κιλό γιαούρτι 
                      * 1 φλιτζάνι φυτικό λάδι 
                      * αλάτι λίγη                                                                                                                                                                                                    θρούμπι η ρίγανη [άμα θέλετε]


Ανακατεύουμε τα τυριά με λιγο απο το λάδι και τα μυρωδικά και τα βάζουμε μέσα στο φύλλο
                           




                 ,ανακατεύουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το λάδι, το αλάτι,και τα ρίχνουμε στο ταψί που έχουμε τα φύλλα με το τυριά από πάνω Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η πίτα


                Καλή σας όρεξη ... :))             )http://sizdebuyrun.blogspot.gr/

Μποτάκια που θα σου λύσουν τα… πόδια!