Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ριγανέλαιο ενας φυσικός καθαριστής!

Ριγανέλαιο
Η άγρια ρίγανη είναι πλούσια σε έναν μακρύ κατάλογο ανόργανων συστατικών, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, κάλιο, χαλκό, βόριο, μαγγάνιο και βιταμίνες C και Α.Μία φαινολική ένωση στο λάδι της ρίγανης, γνωστή ως καρβακρόληκαταπολεμά τα βακτήρια, όπως η Candida, σαλμονέλα, λιστέρια και σταφυλόκοκκος. 


Η ελληνική ρίγανη είναι παγκοσμίως γνωστή ώς GREEK OREGANO και φημισμένη για τις αξιοθαύμαστες ιδιότητές της ενώ φύεται ΜΌΝΟΝ στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αιθέριο έλαιο ικανό να αντιμετωπίση ένα ευρύ φάσμα από μικρόβια, μύκητες, βακτήρια και ιούς πάσης φύσεως.
Κατάλληλο για όλες τις περιπτώσεις κατά τις οποίες δημιουργούνται προβλήματα υγείας που απορρέουν από όλους τους παραπάνω μικροοργανισμούς όπως,Ακμή, δήγματα ζώων, αρθρίτιδα, άσθμα, πόδι του αθλητή, κακή αναπνοή, κατακλίσεις και έλκη, λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης, Bromidosis (αποκρουστική μυρωδιά που συνδέονται με την υπερβολική εφίδρωση),  μώλωπες, εγκαύματα, θυλακίτιδα, καντιντίαση, πληγές ελκών, Κυτταρίτιδα, επιχείλιος έρπης , κρυολόγημα / γρίπη, βήχας, Cryptosporidium, πιτυρίδα και σμηγματόρροια, Πάνες εξάνθημα, διάρροια, λοιμώξεις του αυτιού, ο ιός Έμπολα και ο δάγκειος πυρετός, έκζεμα, μύκητας νύχι, κρυοπάγημα και frostburn, Giardiasis, ασθένεια των ούλων, τροφική δηλητηρίαση, ψείρες, πονοκέφαλοι,  ηπατίτιδα, έρπης, μολυσματικό κηρίο, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, κράμπες ποδιών, Καρφί μύκητα, Παρονυχία, Πεπτικό έλκος, πνευμονία, ψωρίαση, παθήσεις του προστάτη, Κνησμός, τραυματισμό ακτινοβολίας / εγκαύματα, λειχήνες, ροδόχρους ακμή, ψώρα, έρπητας ζωστήρας, ιγμορίτιδα, πονόλαιμος, Αθλητικές κακώσεις, , πονόδοντος, φυματίωση, κιρσοί, δηλητηριώδη δαγκώματα, μυρμηγκιές και πληγές. Πολλές άλλες συνθήκες είναι επίσης θεραπεύσιμες.

Εργαστηριακές δοκιμές έχουν δείξει ότι πρόκειται για ένα φυσικό και πολύ ισχυρό αντιβιοτικό (σε πολλές περιπτώσεις καλύτερο από τα χημικά αντιβιοτικά) ενώ δεν έχει καμία από τις παρενέργειες αυτών. Εξοντώνει άμεσα τα μικρόβια χωρίς αυτά να γίνονται ανθεκτικά στην χρήση του ριγανέλαιου κάτι που συμβαίνει σχεδόν πάντα με τα χημικά αντιβιοτικά.

- Θωρακίστε τον οργανισμό σας έναντι του κρυολογήματος και της γρίπης ακόμη και του ιού Η1Ν1 πίνοντας μία σταγόνα ριγανέλαιο αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό.

- Ερευνες δείχνουν ότι έχει αποτελεσματική δράση και στην μείωση του ζακχάρου, ενώ σε άλλη πρόσφατη έρευνα του ΑΠΘ το ριγανέλαιο έδειξε πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική δράση στην οξείδωση των λιποπρωτεϊνων του ορού του αίματος.

- Αντιμετωπίστε ελαφρά εγκαύματα και ανακουφιστείτε από τον πόνο αναμιγνύοντας μία σταγόνα ριγανέλαιου σε μία κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Κατάλληλο επίσης γιά ψωρίαση μυκητίαση και δερματοπάθειες (2-3 σταγόνες σε μία κουταλιά λάδι). 

- Εάν έχετε αλλεργία σε τσιμπήματα σφήκας ή μέλισσας, κάνοντας έγκαιρη τοπική εφαρμογή με ριγανέλαιο θα έχετε άμεσα και σωστικά αποτελέσματα.

- Εισπνοές: Σε ένα μπρίκι βράστε νερό, ρίξτε μια με δύο σταγόνες ριγανέλαιο και κάντε εισπνοές για να αντιμετωπίσετε πνευμονικά και αναπνευστικά προβλήματα. Μπορείτε επίσης να βάλετε σε ένα μαντηλάκι μία σταγόνα ριγανέλαιο και να το τοποθετήσετε κάτω από το μαξιλάρι σας.

Ασφαλής χρήση 
Το ριγανέλαιο είναι πόσιμο αιθέριο έλαιο (GRAS) και η δοσολογία του είναι μία με δύο σταγόνες σε λίγο νερό, η σε ένα φλυτζάνι τσάι, χυμό, η γάλα, ή για ακόμη πιό εύκολη λήψη μια με δύο σταγόνες ριγανέλαιου σε μια κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο, 2-3 φορές την ημέρα.
Για μακροχρόνια χρήση του ελαίου συνίσταται η λήψη εναλλάξ ανά διαστήματα 15 ημερών με μία εβδομάδα παύση.
Δεν συνιστάται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ακόμα δεν συνίσταται για άτομα με έντονη έλλειψη σιδήρου. Μην κάνετε εφαρμογή ριγανέλαιου σε ανοικτές πληγές.

Το είδα: filonoi.grfilonoi.gr/http://www.livestrong.com

Μαγιονέζα για χορτοφάγους !

Συστατικά

πρώτες mayo3/4 φλιτζάνια νερό (ή λιγότερο)
1 1/2 φλιτζάνια καρύδια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
1 κουταλάκι του γλυκού  (βασιλικός, θυμάρι, ρίγανη ή  απ 'όλα - ό, τι έχετε)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι της θάλασσας
 καγιέν

Οδηγίες

1. Τοποθετήστε τα υλικά στο μπλέντερ. Ανακατέψτε. Απολαύστε την.!

 http://www.realfarmacy.com

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Δημιουργήσετε θετικότητα στη ζωή σας

Προστατευτική Αύρα!!!






ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΥΡΑ
Η Προστατευτική αύρα είναι μια μεγάλης δύναμης προστατευτική τεχνική. Αρχίστε να χρησιμοποιείτε αυτή την τεχνική και εφαρμόστε την για 7 ημέρες. Η τεχνική της προστατευτικής αύρας είναι ένα επιπλέον κλειδί που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε θετικότητα στη ζωή σας και η θετικότητα προσελκύει θετικότητα. Ότι εκπέμπεις στο Σύμπαν αυτό και λαμβάνεις. Η τεχνική αυτή μπορεί να γίνει οπουδήποτε: στο σπίτι, μέσα σε κόσμο, στο γραφείο, στο λεωφορείο, παντού. Δεν είναι απαραίτητο να κλείσετε τα μάτια για να την κάνετε, αν και κάτι τέτοιο θα βοηθούσε στην αρχή. Όταν εξασκηθείτε λίγο μπορείτε να την κάνετε αυτόματα και κατά βούληση. Η προστατευτική αύρα είναι πολύ αποτελεσματική όταν κάποιος θέλει να καυγαδίσει μαζί σας, ή με οποιοδήποτε τρόπο προσπαθεί να χαλάσει την ηρεμία σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την προστατευτική αύρα για να παραμένετε στο παρόν. Η τεχνική της προστατευτικής αύρας απαιτεί να είμαστε παρόντες στο αιώνιο τώρα, όπου υπάρχει ασφάλεια και γαλήνη. 

Ας δούμε πως γίνεται:

Φέρτε στον νου σας όλες τις αρνητικές σκέψεις, φόβους, εντάσεις, άγχη, και για λίγο απαλλαγείτε από αυτά. Μπορείτε να τα αφήσετε στην άκρη για λίγες στιγμές... Αποφασίστε να απαλλαγείτε για λίγο… Φανταστείτε πως βάλατε όλα αυτά τα βασανιστικά που κουβαλάτε μέσα σας σε ένα μπαλόνι. Αφήστε το μπαλόνι να φύγει μακριά. Οι λίγες στιγμές που θα ακολουθήσουν είναι αφιερωμένες στον εαυτό σας. Εισπνεύστε άφθονο αέρα και φωνάξτε δυνατά από μέσα σας: ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ… εννοώντας το. Μετά, πάρτε βαθιά εισπνοή, μετρήστε ως το πέντε και βγάλτε τον αέρα αργά, χαλαρώνοντας οποιοδήποτε μέρος του σώματος είναι ακόμα σφιγμένο. Με την επόμενη εισπνοή φανταστείτε πως το σώμα σας είναι καλλυμένο γύρω-γύρω με ένα όμορφο, μεταλλικό φύλλο χρυσού. Καθώς εκπνέετε αυτή τη φορά, δείτε το φύλλο χρυσού να φουσκώνει σαν μπαλόνι. Δείτε το να περιβάλλει το εξωτερικό της αύρας σας. Το χρυσό είναι το πιο προστατευτικό χρώμα στο υλικό βασίλειο. Η αντανακλαστικότητα και καθαρότητά του αποτρέπει όλα τα εξωτερικά αρνητικά στοιχεία να μπουν στην αύρα. Το μόνο μέρος τώρα απ' όπου μπορεί να μπουν αρνητικά στοιχεία είστε εσείς, που είστε μέσα στο χρυσό περίβλημα. Γεμίστε το εσωτερικό αυτού του ασφαλούς, χρυσού κουκουλιού, με το όμορφο, αναβράζον θετικό φως του ουράνιου τόξου. Εισπνεύστε την ανακουφιστική, ηρεμιστική θετικότητα και χαλαρώστε. Αυτή η χρονική στιγμή είναι δική σας. Εκεί μέσα είστε ασφαλείς τώρα και προστατευμένοι από εξωτερικά αρνητικά στοιχεία. Νιώστε την ανακούφιση. Υπάρχει κάποιος κίνδυνος ωστόσο. Μια αρνητική σκέψη από μέρους σας θα προκαλέσει συντριβή του ασφαλούς αυτού περιβλήματος και θα χρειαστεί να το ξαναφτιάξετε. Μπορείτε να το ξαναφτιάξετε εύκολα με τον τρόπο που το φτιάξατε την πρώτη φορά, προσέχοντας να το γεμίσετε με θετικότητα. Όταν πρωταρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο θα αφιερώσετε λίγη ώρα κάνοντας προστατευτικές αύρες. Διώχνετε την αρνητικότητα και καταφέρνετε σιγά-σιγά να αυξήσετε το χρόνο θετικής σκέψης για λίγο. Τότε ακριβώς θα νιώσετε πως μπορείτε να ξεπεράσετε τα προβλήματα (ό, τι προβάλλει ο νους), και να ζήσετε στο παρόν. Σκεφτείτε πως εφόσον μπορείτε να δημιουργήσετε θετικότητα για λίγες στιγμές, μπορείτε να δημιουργήσετε για 1 ώρα και πιο πολύ ακόμα. Ασκηθείτε παρατείνοντας κάθε φορά το χρόνο απαλλαγής από την αρνητικότητα. Καθώς απομακρύνεται η σκέψη από τα προβλήματα, δημιουργείται μέσα σας ελπίδα και γεννιούνται λύσεις στο μυαλό για τα προβλήματα. Είναι σαν να ξεβουλώνετε ένα βουλωμένο αγωγό και ξαφνικά το νερό που είναι μαζεμένο μέσα τρέχει ορμητικά προς τα έξω και καθαρίζετε. Σιγά-σιγά θα καταφέρνετε να έχετε θετικότητα για όσο διάστημα αποφασίζετε. Θα φοράτε την προστατευτική σας Αύρα και θα βγαίνετε έξω για βόλτα. Θα δείτε τα πάντα με καινούργια προοπτική… Θα νιώσετε ζωντανοί και σύντομα τα πράγματα θα αρχίσουν να σας έρχονται ευνοϊκά.

'Ένας από τους τομείς όπου μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς αυτή τη μέθοδο είναι ο χώρος εργασίας. Εκεί βρισκόμαστε πολλές φορές κάτω από την πίεση της δουλειάς, και έχουμε να αντιμετωπίσουμε την κακή διάθεση κάποιου συνεταίρου ή πελάτη. Σχηματίστε απλώς την προστατευτική αύρα γύρω σας. Από τη στιγμή που θα βρεθείτε σ' αυτήν την ήρεμη, θετική κατάσταση δε θα παρασυρθείτε στο παιχνίδι των άλλων. Θα αντιδράσετε μέσα από το περίβλημά σας, αλλά όλες οι αντιδράσεις σας θα είναι θετικές. Θα παραμείνετε ανέπαφοι. Ο άλλος θα ξεφουσκώσει υποχρεωτικά, μια και χρειάζονται δύο για μια φιλονικία. Θα σας δει να τον αντιμετωπίζετε μ' ένα ζεστό χαμόγελο και η οργή θα σβήσει. Σχηματίζετε την προστατευτική αύρα κι αμέσως νιώθετε γαλήνη.

Δεν εκπέμπετε πια φόβο που μπορεί να προσελκύσει κίνδυνο. Αντίθετα προχωράτε σε πλήρη αρμονία με το Σύμπαν. Η προστατευτική αύρα είναι μια μέθοδος που δημιουργεί θετική σκέψη. Η θετική σκέψη είναι το κλειδί στην ανάταση της συνείδησης και το μέσο δημιουργίας θετικότητας μέσα μας.http://theliveinlight.blogspot.gr

Οι ιδιότητες του Κρίταμου και πως να φτιάξετε αλάτι από κρίταμο

Κρίταμο!  διασκέδαση για να φάνεΈντονα αρωματικό βότανο, συμβάλει στην αντιμετώπιση των καφέ κηλίδων, προσφέρει λάμψη και βελτιώνει τον τόνο του δέρματος.
To Crithmum maritimum ή Κρίθμον το παραθαλάσσιον, είναι κοινώς γνωστό ως κρίταμο. Πρόκειται για ένα εδώδιμο άγριο φυτό που απαντάται στις χώρες της Μεσογείου και των δυτικών ακτών της Ευρώπης όπως η Ελλάδα και οι Κανάριοι Νήσοι αντίστοιχα, στις νότιες και δυτικές ακτές της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας και στη Βόρεια Αφρική και στη Μαύρη Θάλασσα. Είναι ένα πολυετές φυτό με μπλε – πράσινα κλαδιά και φύλλα και κίτρινα – πράσινα λουλούδια. Το κρίταμο κατατάσσεται στα αλόφυτα διότι ευδοκιμεί σε εδάφη με πολύ υψηλή αλατότητα. Έχει αναπτύξει συστήματα άμυνας και προσαρμογής προκειμένου να επιβιώσει στα σκληρά οικοσυστήματα όπου αναπτύσσεται.

Μυθολογία

Σύμφωνα με τη μυθολογία ο Δίας θύμωσε τόσο πολύ με τον Προμηθέα, ο οποίος είχε το θράσος να του προσφέρει ένα πιάτο γεμάτο κόκαλα με λίπος αντί για ένα καλό κομμάτι κρέας, ώστε αφαίρεσε τα προνόμια της φωτιάς από τη Γη τιμωρώντας έτσι τους ανθρώπους πολύ σκληρά. Στη συνέχεια, ο Προμηθέας με πονηριά κατόρθωσε να κλέψει τη φωτιά πίσω από τον Όλυμπο, κρύβοντάς την στο εσωτερικό μιας σχισμής ενός κρίταμου, και να τη δώσει πίσω στην ανθρωπότητα. Για τις ενέργειές του τιμωρήθηκε αυστηρά από το Δία, ο οποίος τον έδεσε σε ένα βράχο, ενώ ένας αετός έτρωγε το συκώτι του κάθε μέρα. Έκτοτε το κρίταμο συνδέεται με τον άνθρωπο και τη χρήση της φωτιάς για να επιβιώσει και να εκπολιτιστεί.

Παραδοσιακές χρήσεις

Η ιστορία του κρίταμου χρονολογείται από την αρχαιότητα. Στην αρχαία Ελλάδα διάσημοι γιατροί, όπως ο Διοσκουρίδης, ο πατέρας της φαρμακολογίας και ο περίφημος βοτανολόγος Πλίνιος αναφέρονται στο φυτό και τις πολύτιμες ιδιότητες του. Είχαν σε μεγάλη εκτίμηση το κρίταμο, που περιέχει αιθέρια έλαια, μεταλλικά άλατα, ιώδιο και βιταμίνες, συστατικά ορεκτικά, τονωτικά, ότι πρέπει για μια ωραία σαλάτα. Από την εποχή του Ιπποκράτη, το κρίταμο θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά φάρμακα και μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται για τη διουρητικές και αποτοξινωτικές τους ιδιότητες. Οι σπόροι του φυτού έχουν μεγάλη ομοιότητα με το κριθάρι, γι’ αυτό οι αρχαίοι Έλληνες το ονόμαζαν «κρίθμον».
Το φυτό αναφέρεται από τον John Gerard στο Materia Medica (1597). Ο Nicholas Culpeper περιγράφει το φυτό (1653) ως ένα ευχάριστο, ζεστό φυτό με πικάντικη γεύση και χωνευτική δράση. Το κρίταμο είναι πιθανότατα ένα από τα είδη που αναφέρονται από τον Σαίξπηρ στο Βασιλιά Ληρ. Σήμερα το κρίταμο χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική ειδικά για την νησιωτική Ελλάδα, καθώς τα φύλλα και οι βλαστοί του είναι εξαιρετική σαλάτα.

Ιδιότητες και σύγχρονες χρήσεις

kritamoΠεριέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως είναι το ιώδιο, και οι βιταμίνες E, C και Κ και τα μεταλλικά άλατα. Επίσης περιέχει υψηλής ποιότητας αντιοξειδωτικές ουσίες και λιπαρά ωμέγα- 3 και χρησιμοποιείται στην φαρμακευτική ως διουρητικό και καθαριστικό του αίματος, ενώ είναι και ευεργετικό για το συκώτι.
Το εκχύλισμα και το αιθέριο έλαιο του κρίταμου χρησιμοποιούνται στην κοσμητολογία. Το κρίταμο διαθέτει ένα εύρος ιδιοτήτων και εφαρμογών σε καλλυντικά προϊόντα. Παίζει ρόλο στη διέγερση του μηχανισμού επούλωσης του δέρματος και βοηθά στη ρύθμιση της παραγωγής κερατίνης προσφέροντας λάμψη στην επιδερμίδα και βελτιώνοντας τον τόνο. Επιπλέον, έχει επίδραση στην αποχρωμάτωση των καφέ κηλίδων του δέρματος. Πλούσιο σε αμινοξέα και φαινολικές ενώσεις, ενισχύει την αντιοξειδωτική προστασία και τονώνει αποτελεσματικά την ανανέωση του δέρματος παρέχοντας άριστα αντιγηραντικά αποτελέσματα.
Οι νεαροί βλαστοί και τα φύλλα του συλλέγονται από Απρίλιο έως Ιούνιο και διατηρούνται στην άλμη. Χρησιμοποιούνται στις σαλάτες. Επίσης βλαστοί και άνθη τηγανίζονται και γίνονται ομελέτες. Στη φαρμακευτική χρησιμοποιείται ως ορεκτικό, διουρητικό, αντιμικροβιακό, καθαριστικό του αίματος και ευεργετικό στο συκώτι. Σύμφωνα με τον Αντώνη Αλιμπέρτη στο βιβλίο του «Θεραπευτικά, αρωματικά και εδώδιμα φυτά της Κρήτης» το αιθέριο έλαιό του είναι πολύ καλό αφροδισιακό. Mε τα κρίταμα κάνει κανείς πολύ ωραίο αλάτι. Αρκεί να τα αποξηράνει και να τα τρίψει, έχουν κρατήσει την αλμύρα και γίνονται φοβερό καρύκευμα.

Αλάτι από κρίταμο

Συνταγή από www.alekati.gr
ALATI-APO-KRITAMOΥλικά: Φρέσκα κρίταμα.
Εκτέλεση: Αποξηραίνουμε τα κρίταμα στον ήλιο ώσπου να γίνουν εντελώς ξερά.
Αλέθουμε τα αποξηραμένα κρίταμα στο μπλέντερ. Τοποθετούμε την σκόνη σε βάζο. Η σκόνη είναι αλμυρή όπως και τα κρίταμα.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη σκόνη αντί για αλάτι σε σαλάτες και σε διάφορες συνταγές.



Read more: http://enallaktikidrasi.gr

Κεράσια: μη πετάξεις τίποτα!


του Φιλάρετου Ψημμένου
Cherries
Μέρος πρώτο: Πρωί - πρωί μαζεύουμε τα κερασάκια μας με το κοτσάνι τους και τα βάζουμε σε τελάρα που έχουμε στρώσει με φτέρη.
Μέρος δεύτερο: Μεταφέρουμε στο «εργαστήριο» και ξεκινάμε διαλογή. Από εδώ αυτά που είναι σκληρά για γλυκό, από εκεί τα μαλακότερα για μαρμελάδα, πιο πέρα τα κατάμαυρα πετροκέρασα, από την άλλη οι λευκόσαρκες φράουλες και αρχίζει η μάχη με τον χρόνο για την αξιοποίηση των πάντων. 
Πρώτα - πρώτα τα κοτσάνια τους. Αφαιρούνται και απλώνονται στον ίσκιο για να ξεραθούν. Με μια χούφτα ξερά κεράσια σε βραστό νερό μπορείς να φτιάξεις ένα εξαιρετικά διουρητικό ρόφημα με άρωμα κερασιού. Είναι πολύ ευεργετικό για όσους έχουν προβλήματα νεφρολιθίασης αλλά μπορεί να προστεθεί και σε όλα τα μείγματα βρασταριών, βελτιώνοντας τη γεύση τους.
Επόμενο βήμα οι μαρμελάδες. Εδώ έχουμε αναπτύξει μια τεχνική που αποφεύγει το χρονοβόρο ξεκουκούτσιασμα (που βάφει και τα χέρια). Τα κεράσια πλένονται, ζυγίζονται και μπαίνουν ολόκληρα σε κατσαρόλα με ελάχιστο νερό, για να βράσουν έως ότου μαλακώσουν εντελώς. Όταν κρυώσουν μπαίνουν σε τρυπητό και πιέζονται με ειδικό εργαλείο μέχρις ότου πάρουμε όλο τον χυμό και την ψίχα τους σε ένα μπολ. Αυτό το μείγμα γίνεται μαρμελάδα (αναλυτικά όλες οι συνταγές στο τέλος) και μπαίνει σε αποστειρωμένα βαζάκια. Τα υπολείμματα (κουκούτσια και φλούδες) μπαίνουν σε βάζο με ζάχαρη και αλκοόλ για να γίνουν ένα πολύ ωραίο λικέρ με άρωμα κεράσι και γευστικές νότες πικραμύγδαλου.
Τελευταία τα γλυκά. Γίνεται γλυκό όλη η ποσότητα από τα λευκόσαρκα κεράσια (φράουλες για τους Πηλιορείτες) και λίγα πετροκέρασα αν περισσεύουν ανάλογα με τη χρονιά. Εδώ προηγείται το αναπόφευκτο ξεκουκούτσιασμα, ένα προς ένα, με το ειδικό εργαλείο. Μετά κατσαρόλα, δέσιμο και στα βάζα. Εκτός από τα κερασάκια που τρώμε συνέχεια «ζωντανά» σε όλη αυτή τη διαδικασία (από το δέντρο έως το βάζο), κρατάμε και λίγα στο ψυγείο για τις επόμενες ημέρες!
Cherries jam
Σύνοψη: Μέσα σε τρεις ημέρες από το μάζεμα έχουμε μαρμελάδες σε βάζα (3 είδη), γλυκό σε βάζα
(2 είδη), λικέρ σε γυάλα (σε διαδικασία ωρίμανσης), κοτσάνια κερασιών (σε διαδικασία αποξήρανσης), κεράσια στο ψυγείο και... τα τελάρα μας άδεια!
Συνταγές
Ζελέ κεράσι με brandy
  • 1 κιλό από πολτό (δες διαδικασία πιο πάνω) κερασιών
  • 600 - 700 γρ. ζάχαρη (η ποσότητα της ζάχαρης εξαρτάται από το πόσο γλυκά είναι τα κεράσια)
  • 1 λεμόνι
  • 100 ml ελληνικό brandy
Βάζουμε τον πολτό και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και βράζουμε, ξαφρίζοντας κατά διαστήματα, έως ότου δέσει. Η διαδικασία του δεσίματος θέλει προσοχή, καθώς το κεράσι έχει πολλά υγρά.
Αυτό σημαίνει ότι αν θέλουμε ένα πολύ σφιχτό αποτέλεσμα, θα πρέπει να βράσουμε πολλή ώρα με συνέπεια να σκουρύνει πάρα πολύ και να αλλοιωθεί η κερασένια γεύση του. Εγώ προτιμώ ένα πιο ρευστό αποτέλεσμα, που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μαρμελάδα αλλά και σαν πηχτό σιρόπι για παγωτά ή για να συνοδεύσει ανάλατα τυριά. Προς το τέλος ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού και σε λίγο το brandy. Ανακατεύουμε καλά και όπως είναι καυτό γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα μας, τα κλείνουμε με μεταλλικό καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα έως ότου κρυώσουν. Έτσι πετυχαίνουμε την τέλεια αποστείρωση. 
Μαρμελάδα κεράσι με δυόσμο
  • 1 κιλό από πολτό (δείτε διαδικασία πιο πάνω) κερασιών
  • 600 - 700 γρ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι
  • 2 κλωνάρια δυόσμο
Υγρού του παππού - Francisco García Ramírez
Όλα ίδια με την παραπάνω μαρμελάδα. Στο τέλος βάζουμε τα 2 κλωνάρια δυόσμου, καλά πλυμένα, στο μίγμα και τα αφήνουμε 2 ως 3 λεπτά, τα αφαιρούμε και προχωρούμε στη συσκευασία.Λικερ κερασι
  • 500 γρ. κουκούτσια και υπόλοιπα επεξεργασίας κερασιών (δείτε διαδικασία πιο πάνω)
  • 200 - 300 γρ. ζάχαρη (η ποσότητα της ζάχαρης εξαρτάται από το πόσο γλυκό θέλουμε το αποτέλεσμα)
  • 200 ml οινόπνευμα 95ο
  • νερό
Βάζουμε το μείγμα μας με τη ζάχαρη σε μια γυάλα ή γυάλινο βάζο. Προσθέτουμε τα 200 ml οινόπνευμα ποτοποιίας και άλλα 200 ml νερό. Αφήνουμε σε ηλιόλουστο μέρος (όχι κατευθείαν στον μεσημεριάτικο ήλιο) ανακινώντας το μείγμα κάθε ημέρα για 30 τουλάχιστον ημέρες. Προσθέτουμε άλλα 400 ml νερό. Παίρνουμε ένα πολύ αρωματικό λικεράκι 20ο περίπου.
Γλυκό κεράσι
   Cherries                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
  • 1 κιλό λευκόσαρκα κεράσια χωρίς κουκούτσια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 λεμόνι
  • ½ κούπα νερό
Βάζουμε τα κεράσια και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα εναλλάξ σε 2 με 3 στρώματα και τα αφήνουμε ένα βράδυ. Την επόμενη προσθέτουμε λίγο νεράκι (αν χρειάζεται) και ξεκινάμε τον βρασμό. Ξαφρίζουμε και στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού. Όταν δέσει το σιρόπι σβήνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα. Ανακινούμε την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις ανά διαστήματα.
Η διαδικασία αυτή βοηθά τα κεράσια να ξαναπάρουν το αρχικό τους σχήμα «ρουφώντας» σιρόπι.
Βάζουμε στα βάζα και έτοιμο το γλυκάκι μας !http://www.bostanistas.gr

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Σπιτικό παγωτό μέλι

Θα χρειαστείτε:
2 λοβούς βανίλιας
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα 
1/2 φλιτζάνι μέλι
                                                                                                                                                            Κόψτε τους λοβούς βανίλιας και ξύστε τους σπόρους, στη συνέχεια, προσθέστε τα σε μια κατσαρόλα μαζί με την κρέμα, το γάλα και το μέλι.
Θερμαίνεται προσεκτικά ενώ ταυτόχρονα ανακατεύετε  συνεχώς. Φέρεται σε βρασμό, στη συνέχεια, καλύπτετε και το αφήνετε  να καθίσει για μια ώρα.
Όταν κρυώσει θα πρέπει να το μεταφέρετε στο ψυγείο, όπου πρέπει να μείνει μέχρι να είναι απολύτως κρύο. 

Κοσκινίσετε να αφαιρέσετε τις βανίλιες , ρίξτε το στη συνέχεια σε έναν κατασκευαστή παγωτού. Εάν δεν έχετε έναν κατασκευαστή παγωτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κατάλληλο ψυχόμενο  μπολ από κασσίτερο.  μετά από μια ώρα  ξανά κτύπημα για να του δώσει μια καλή υφή  , και πάλι μετά από περίπου 4 ώρες για την τελευταία ανάμειξη.
 Λίγο έξτρα μέλι  πάνω στο παγωτό  πριν το σερβίρετε. και καλή όρεξη!
http://thankheavens.com.au/

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Αλκοτέστ

Σταματάει ένας τροχονόμος έναν οδηγό  Ικαριωτη Έχουμε πιει του λέει?Ο οδηγός απαντάει τι σε σας θα παραγγείλουμε?