Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Λεμόνι΄+ Ελαιόλαδο

Λεμόνι Μάσκα Ελαιόλαδο                                                                                                             ελαιόλαδο λεμόνι                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            ΥΛΙΚΑ    1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο  η 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Κάντε Λεμόνι Ελαιόλαδο - wikiHow
2 -3 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού , τριμμένο
Οδηγίες:

1
Τοποθετήστε το λάδι και το ξύσμα σε ένα γυάλινο βάζο. Αφήστε το να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 2 εβδομάδες, ανακινώντας περιστασιακά.
2
Ρίχνετε το λάδι μέσα  σε ένα σουρωτήρι και απορρίψτε το ξύσμα. Μεταφορά σε ένα βάζο  για να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Απολαύστε το!
3
Απόδοση: 1 φλιτζάνι
, ιδανικό για ζυμαρικά με ♥ ψάρια
Λεμόνι Ελαιόλαδο Μάσκα  Συστατικά: 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο λίγες σταγόνες φρέσκο ​​χυμό λεμονιού 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένα δημητριακά βρώμης (κρύα) 1 ασπράδι αυγού Οδηγίες Ανακατεψετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, πλιγούρι βρώμης και το ασπράδι μέχρι  το μείγμα να γίνει λείο. Απλώστε  το στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Αφήστε το για 15 με 30 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. . Χρησιμοποιήστε την ενυδατική κρέμα προσώπου σας αμέσως μετα                               πηγή: totalbeaut ywww.food.com

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ανοιχτή επιστολή προς κάθε “αθώο” ψηφοφόρο/υποστηρικτή της ΧΑ..


Δεν ξέρω τι έκανες αυτό το βράδυ της Τρίτης και που ήσουνα.. Δεν έχει και πολύ σημασία.. 
Γιατί όπου κι αν νομίζεις ότι ήσουνα, ότι κι αν νομίζεις ότι έκανες, στην πραγματικότητα ήσουνα στο Κερατσίνι και όπλιζες το χέρι ενός δολοφόνου φασίστα-νεοναζί. 
Του έδινες στο χέρι, το κέρατο που έχωσε στην καρδιά ενός 34χρονου παιδιού. 
Και δεν του το έδωσες μόνο τώρα. 
Μοίρασες αμέτρητα τέτοια μαχαίρια, που σαν στόχο έχουν τις καρδιές αγωνιστών, την στιγμή που ψήφιζες αυτή τη συμμορία “για να μπει στη βουλή και να τους δείξει”…

Δικαιολογίες του τύπου “μα,δεν ήξερα τι είναι η χρυσή αυγή” έχουν πάψει από καιρού να είναι αποδεκτές.
Δεν είσαι άμοιρος ευθυνών… 
Το αντίθετο θα έλεγα.. 
Είσαι κι εσύ ηθικός αυτουργός αυτής της δολοφονίας, όπως και της προ ημερών επίθεσης στο Πέραμα, όπως και των πυροβολισμών στην Μανωλάδα όπως και αμέτρητων ακόμα επιθέσεων.. 
Και ήρθε η ώρα να αναλάβεις τις ευθύνες που σου αναλογούν, είτε το θες είτε όχι..
Ήρθε ο λογαριασμός, και θα την πληρώσεις κι εσύ την μερίδα που σου αναλογεί..
Η οργή απόψε, ξύπνησε. Κι έρχεται σαν χείμμαρος να σας πνίξει…
Καλό ταξίδι Παύλο… 
Αναδημοσίευση από : frikia.blogspot.gr                                                                                        
Τέρμα οι δικαιολογίες! Ψηφίζεις δολοφόνους-φασίστες, είσαι και εσύ ένας από αυτούς!

*Όταν σου λέγαμε ότι ψηφίζεις θαυμαστές των τυράννων μας(Ναζί), δεν μας άκουγες!

*Όταν σου λέγαμε ότι ψηφίζεις δεκανίκια τη Ν
Δ, κυρίως, προϊόντα του συστήματος δεν άκουγες! 

*Όταν σου λέγαμε ότι ψηφίζεις αμόρφωτους, μπράβους για να κυβερνήσουν την χώρα, πάλι δεν άκουγες;

*Όταν σου λέγαμε ότι μαχαιρώνουν μετανάστες, έκανε ότι δεν άκουγες!

*Όταν σου λέγαμε, ότι οι δήθεν αντισυστημικοί, ψηφίζουν νομοσχέδια των μνημονιακών για ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, δεν άκουγες!

*Όταν σου λέγαμε ότι υποκρίνονται του πατριώτες, τους καλούς Χριστιανούς, δεν μας άκουγες!

*Όταν σου λέγαμε ότι δεν τους ενδιαφέρει ο πόνος σου, παρά η απαλλαγή της χώρας από μετανάστες, Εβραίους και αριστερούς, δεν μας άκουγες!

*Χθες δολοφόνησαν ένα παιδί.....Και ένα πράγμα σου λέω, μόνο!

Αν συνεχίζεις να τους ψηφίζεις, αν συνεχίσεις από αύριο να τους επιλέγεις στην επόμενη δημοσκόπηση, αυτόν το φόνο, και τους επόμενους θα τους κάνετε κυριολεκτικά μαζί!

Εσύ θα είσαι ένας φασίστας, ρατσιστής, υποκριτής, δολοφόνος!


Για να εξηγούμαστε!

Eσύ που δεν μιλάς του έμπηξες το μαχαίρι.
Εσύ που σήμερα έλεγες "καλημέρα" γέλασες πάνω απο το πτώμα του.
Εσύ που κοιτάς μόνο τον εαυτούλη σου πίνεις το αίμα του.

Ο φονιάς είσαι εσυ.


http://anemosantistasis.blogspot.gr/2013/09/blog-post_19.html

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Άρωμα τρομοκρατίας = Δολοφονική συμμορία, όπλο του συστήματος ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Δολοφονία αντιφασίστα και συγκέντρωση σημερα στις 18.00.Ο φασισμός θα τσακιστεί»Οι ωρες που θα ακολουθησουν θα ειναι εξαιρετικα κρισιμες και σοβαρες.


 
 
Μετά τις χιλιάδες αυτοκτονίες των τελευταίων χρόνων, τις κρατικές δολοφονίες, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, το παρακράτος, με τη διαρκή ανοχή της αστυνομίας, μαχαιρώνει κάποιον απλά και μόνο επειδή ήταν αντιφασίστας. Σήμερα Τετάρτη, μαζί με τους απεργούς όλης της χώρας παλεύουμε για ψωμί παιδεία ελευθερία, παλεύουμε για ζωή, ενάντια σε αυτούς που μας την στερούν, λίγο λίγο ή κατευθείαν, με μία μαχαιριά.


 
Όλοι στους δρόμους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών, και ολόκληρη την μέρα, να πολιορκήσουμε τους φασίστες και την πολιτική που δολοφονεί.
 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ,
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6ΜΜ,
ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ,
ΠΑΝΑΓΗ ΤΣΑΛΔΑΡΗ 60,ΑΜΦΙΑΛΗ
---ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΑ ΜΜΕ,
ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ---

ΓΙΑΤΙ;;;


 
Ο φασισμός θα τσακιστεί».

O 34χρονος Παύλος Φύσσας, γνωστός για την αντιφασιστική του δράση, έπεσε νεκρός γύρω στις 12.10 το βράδυ στην Αμφιάλη. Σύμφωνα με  μαρτυρίες το θύμα και η παρέα του, 5 - 6 άνδρες και γυναίκες κυνηγήθηκαν από περίπου 25 άτομα με μαύρες μπλούζες, μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού.
Ο 34χρονος κτυπήθηκε με τουλάχιστον 3 μαχαιριές στο στήθος, στην οδό Τσαλδάρη και Ξάνθου στο κέντρο της Αμφιάλης, και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 
Αυτόπτης μάρτυς δήλωσε ότι το ασθενοφόρο καθυστέρησε περίπου μισή ώρα, ενώ σε ελάχιστα λεπτά, περίπου 5 με 10, μαζεύτηκαν 5 με 6 περιπολικά και 12 μηχανές. Νωρίτερα μιλώντας στον ίδιο σταθμό ο Πέτρος Κωνσταντίνου συντονιστής της κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό, δήλωσε ότι δεν υπήρξε κανένας διαπληκτισμός στην καφετέρια, απλώς υπήρχε μία παρέα με αντιφασίστες και τους περίμεναν έξω περίπου 40 άτομα της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, τόνισε ότι όταν σημειώθηκε η επίθεση, υπήρχε παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ. Υπογράμμισε ακόμα ότι δεν ήταν τυχαίο περιστατικό, αλλά επρόκειτο για οργανωμένη κινητοποίηση της Χρυσής Αυγής και των ομάδων της σε Πειραιά και Πέραμα, σημειώνοντας ότι είναι η ίδια ομάδα που επιτέθηκε προ ημερών στα μέλη του ΚΚΕ.
Η αστυνομία προσήγαγε έναν 55χρονο στην κατοχή του οποίου, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, βρέθηκε μαχαίρι. Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι έχει σχέση με την ακροδεξιά. Αργότερα ανακοινώθηκε πως είναι ο δράστης. Αναζητούνται και άλλα άτομα που έλαβαν μέρος στην επίθεση.
Στον τόπο της δολοφονίας συγκεντρώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες περίπου 200 άτομα από τον αντιφασιστικό χώρο, ενώ ήδη ανακοινώθηκε συγκέντρωση για σήμερα Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 18.00 στην Π, Τσαλδάρη 69.


ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ ΔΙΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ


Από mail που ήρθε στο blog μας (και θα ζητήσουμε συγνώμη που αργήσαμε να το δούμε λόγω της έντασης) :
Παιδιά το παλικάρι πέθανε. Είμαι από Αμφιάλη. Τον είδα νεκρό πριν φτάσει το ασθενοφόρο…. ήταν λευκός και δεν είχε σφυγμό…. Το ασθενοφόρο έκανε πάνω από μισή ώρα να ρθει… Επίσης ΔΙΑΣ ήταν σε όλο το σκηνικό μπροστά και δεν έκαναν  τίποτα να το αποτρέψουν επειδή όπως μου είπε ΕΜΕΝΑ προσωπικά ένας μπάτσος “Ήταν 20 άτομα…”
Τα σχόλια φυσικά περιττεύουν. Ξέρουμε πολύ καλά τις φιλίες που ενώνουν Διας Δελτα ΜΑΤ και χρυσαυγίτες…. Τώρα τις είδαμε και στην πράξη όταν σκότωσαν εν ψυχρώ έναν αντιφασίστα…. Να δούμε πως θα τους δικαιολογήσουν τώρα, τα αφεντικά τους….
Ή όπως λέγεται στα social media η κυβέρνηση ζορισμένη από το οικονομικό αδιέξοδο του μνημονίου, αμόλησε τα πιστά σκυλιά της – τους χρυσαυγίτες – για να αιματοκυλίσει την χώρα και να παραμείνει στην εξουσία?
http://mpalothia.com/
πηγες http://tvxs.gr/http://www.avgi.gr/

Το σάιτ του τρόμου: Ο σχεδόν άγνωστος ιστότοπος που έχει οδηγήσει ήδη εννέα άτομα στην αυτοκτονία [εικόνες]

Οι περισσότεροι ενήλικες δεν έχουν ακούσει ποτέ το σάιτ κοινωνικής δικτύωσης Ask.fm. Κι όμως πρόκειται για ένα τεράστιο σάιτ στην Ευρώπη με περίπου 65 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.
Το χαρακτηριστικό αυτού του σάιτ είναι ότι οι μισοί από αυτούς τους χρήστες είναι κάτω των 18 ετών, που σημαίνει πως η ενεργή βάση χρηστών αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από παιδιά τα οποία μάλιστα αλληλοαπειλούνται.
Μέχρι στιγμής, εννέα έφηβοι με λογαριασμό στο Ask.fm έχουν αυτοκτονήσει, μετά τη λήψη δεκάδων ανώνυμων υβριστικών μηνυμάτων.
Το Ask.fm είναι κατά βάση ένα σάιτ ερωτήσεων και απαντήσεων. Μετά την εγγραφή, το σάιτ επιτρέπει στους χρήστες του να θέτουν ερωτήσεις είτε επώνυμα είτε ανώνυμα και να απαντούν στις ερωτήσεις άλλων χρηστών. Η ιδιαιτερότητα του σάιτ είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να ξεκινούν ένα είδος ηλεκτρονικής “μάχης” ή ένα είδος καβγά και πολλές φορές μια ερώτηση συγκεντρώνει προσβολές από αγνώστους.
Δείτε ένα παράδειγμα:
Το πρόβλημα με το σαιτ είναι πως πρόκειται για ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο διαθέτει ελάχιστες ρυθμίσεις απορρήτου και δεν πραγματοποιεί ελέγχους ταυτότητας. Το Facebook αντίθετα έχει κάνει αμέτρητες προσπάθειες για να εξασφαλίσει πως το μεγαλύτερο μέρος των λογαριασμών ανήκουν σε πραγματικούς χρήστες. Επίσης μπορείς να κλειδώσεις ανά πάσα στιγμή το λογαριασμό σου στο Facebook. Κάτι που δεν ισχύει στο Ask.fm.
Το businessinsider δημοσιευει τη λίστα με τα παιδιά που έχουν αυτοκτονήσει μετά την ψηφιακή καταδίωξη στο Ask.fm. Πρόκειται για εφήβους ηλικίας 12- 17 ετών που κρεμάστηκαν η πήδηξαν από ταράτσες. ‘Όπως αναφέρει μάλιστα η ίδια πηγή κάποια από αυτά τα παιδιά συνέχισαν να δέχονται κοροιδίες στο Ask.fm και μετά το θάνατό τους.
Πολλοί μάλιστα δημοσίευσαν και μια λίστα αυτοκτονιών με τα συμπτώματα που μπορούν να οδηγήσουν μια κοπέλα σε αυτή την πράξη σε μια πράξη “ηλεκτρονικής αλληλεγγύης”.
Μετά την έντονη πίεση που δέχτηκε ο ιδρυτής της σελίδας Mark Terebin από τα μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωσε πως πρόκειται να ενταθούν οι έλεγχοι για κακόβουλη χρήση και πως πρόκειται να δημιουργηθεί ένα κουμπί αναφοράς όταν εντοπίζεται καταχρηστική συμπεριφορά.
Ο ιδρυτής της σελίδαςhttp://www.alexiptoto.com/

Απαλό ζελέ από λιναρόσπορο για τα μαλλιά.

Ιδανικό για τα μαλλιά, γυαλίζει, τονώνει και κρατάει ελαφρά τις μπούκλες των μαλλιών. Φυσικό και ακίνδυνο!!
Υλικά
  • 2 κουταλιές λιναρόσπορο
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο της επιλογής μας
Παρασκευή
  • Βράζουμε σε μεγάλο  μπρίκι το νερό με το λιναρόσπορο μέχρι να μείνει η μισή σχεδόν ποσότητα.
  • Σουρώνουμε το τζελ, σε γυάλινο μικρό βάζο, με τη βοήθεια κουταλιού, πριν κρυώσει και πήξει περισσότερο.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο.
  • Η μεγαλύτερη φασαρία είναι στο σούρωμα, καθώς το τζελ είναι πηχτό και υπάρχει μικρή δυσκολία να περάσει από το σουρωτήρι.
  • Για ενίσχυση της μυρωδιάς, προσθέτουμε αφού σουρώσουμε 1 σταγόνα βρώσιμο αιθέριο έλαιο καρύδας, ροδάκινου, βανίλιας ή πατσουλί, σανδαλόξυλου ή ότι άρωμα μας αρέσει.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία μόλις πάρει βράση..φουσκώνει!

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΟ

  Συνταγή της Anne Wigmore!!


Αναζωογονώ την εσωτερική  χλωρίδα!!!
Φτιάχνω φυσικά προβιοτικά!!!
Καταπολεμώ την candida albicans!!!
Φυτική πηγή Β12!!!
Η εσωτερική χλωρίδα που είναι καταστραμμένη χρειάζεται αντικατάσταση, που κι αυτή μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία στο σύστημα.Η λύση του γιαουρτιού δεν θα είναι αποτελεσματική, γιατί τα περισσότερα αποτελούνται από ένα μόνο στέλεχος βακτηριδίων, που ενώ είναι αρκετά χρήσιμο δεν θα κάνει τη δουλειά που χρειαζόμαστε. Ένα προβιοτικό πολλών στελεχών από βακτηρία Ατσιντοφιλους (Acidophilus) είναι καλύτερο.

Πως το φτιάχνω

Υλικά:
1 κούπα σιτάρι (εννοείτε αναποφλοίωτο, οργανικό, ακατέργαστο),
3 κούπες νερό
Διαδικασία: Το μουλιάζουμε για 48 ώρες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους ίδιους σπόρους να κάνουμε ένα δεύτερο και τρίτο μούλιασμα, χωρίς να πλένουμε τους σπόρους ενδιάμεσα. Αυτές οι ποσότητες χρειάζονται μούλιασμα μόνο 24 ώρες.
Όπως καταλαβαίνεται αυτό το αναζωογονητικό ποτό είναι φτηνό, αλλά είναι δυνατόν να σας προσφέρει όλα τα ένζυμα που χρειάζονται για να αποκαταστήσετε την εσωτερική σας χλωρίδα στο 100%… που σύμφωνα με τον Ιπποκράτη…. όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο!!!

Η Συνταγή rejuvelac της Anne Wigmore

Το Rejuvelac μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σαν μαγιά για ψωμί sourdough και τυρί από καρύδια και σπόρους.
Υλικά-Φτιάχνουν 2 λίτρα rejuvelac.
1 κούπα σπόρων σιταριού, από ένα μαγαζί υγιεινής διατροφής (εννοείται βιολογικό)
2 λίτρα φιλτραρισμένου νερού
2 λίτρων μακρύ γυάλινο βάζο με καπάκι
Μέθοδος παρασκευής
1. Ξεβγάλετε το σιτάρι σε νερό για να αφαιρέσετε τη σκόνη και ξένα σώματα.
2. Βάλτε το σιτάρι στο γυάλινο δοχείο. Γεμίστε το με φιλτραρισμένο νερό και καλύψτε το με λεπτό πανί γάζας που κρατιέται ασφαλισμένα με ένα ελαστικό λουράκι. (Είναι σημαντικό να εμποδίσετε την είσοδο των εντόμων). Μουλιάστε για 12 ώρες.
3. Αδειάστε το μουλιασμένο νερό και ξαναγεμίστε. Τοποθετήστε το δοχείο στο πάγκο της κουζίνας μακριά από το ηλιακό φως. Δώστε στο δοχείο ένα απαλό στριφογύρισμα, αλλά όχι ανακάτωμα, κάθε 12 ώρες.
Μόλις ένας ελαφρύς αφρός σχηματιστεί το Rejuvelac θα είναι έτοιμο για χρήση.
Μπορεί να πάρει, από 2-5 ημέρες για να ζυμωθεί το Rejuvelac, εξαρτάται από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Σε ζεστό καιρό μπορεί να ζυμωθεί πολύ γρήγορα (γύρω στις 24 ώρες) και είναι δυνατό το Rejuvelac να βρωμίσει. Το Rejuvelac πρέπει να έχει μία ευχάριστη οσμή μαγιάς με γεύση σαν λεμόνι.
4. Όταν το Rejuvelac είναι έτοιμο, μεταγγίστε προσεκτικά το υγρό σε ένα καθαρό δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο. Το ίζημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δεύτερη καλλιέργεια.
Ξαναγεμίστε το δοχείο με φιλτραρισμένο νερό και αφήστε το να ζυμωθεί για 24-36 ώρες (αναλόγως τη θερμοκρασία περιβάλλοντος). Μεταγγίστε το Rejuvelac σε ένα καθαρό δοχείο και φυλάξτε το στο ψυγείο. Πετάξτε τους σπόρους σιταριού και το ίζημα.

Σημείωση:
1. Είναι δυνατό το Rejuvelac να χαλάσει (όπως συμβαίνει με προβλαστημένους σπόρους και σε κάθε καλλιέργεια ζύμωσης). Γενικώς μπορείς να πεις ότι το Rejuvelac είναι εντάξει από την μυρωδιά και τη γεύση. Πρέπει να είναι όξινο και με ph λιγότερο από 3,9. Είναι καλή να εξάσκηση να παρατηρείς, να μυρίζεις και να γεύεσαι τη καλλιέργεια Rejuvelac ανά διαστήματα για να μάθεις και να συνηθίσεις τις αλλαγές που συμβαίνουν.
Το Rejuvelac μπορεί να κρατηθεί στο ψυγείο για μία εβδομάδα ή και περισσότερο και βαθμιαία θα γλυκάνει με το χρόνο.
2. Όλα τα βακτηρίδια και οι ζυμομύκητες έχουν βέλτιστη θερμοκρασία επώασης την θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Η ψύξη αναστέλλει την ανάπτυξη ορισμένων οργανισμών, αλλά μπορεί να δώσει μια ευκαιρία σε άλλους να αναπτυχθούν. Ο ζεστός καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί να ενθαρρύνουν την ταχεία ανάπτυξη των παθογόνων οργανισμών, πριν οι ωφέλιμοι οργανισμοί ξεκινήσουν, οπότε η καλλιέργεια θα μυρίζει άσχημα.
Εάν η καλλιέργεια σας Rejuvelac χαλάσει, τότε πετάξτε τη, αποστειρώνεται το βάζο και περιμένετε για πιο δροσερές καιρικές συνθήκες. Σε ζεστό καιρό, είναι εφικτή η μικρή οξύνιση του νερού με λίγο χυμό λεμονιού κατά την έναρξη της ζύμωσης και έτσι αυτό παρέχει ένα περιβάλλον λιγότερο κατάλληλο σε παθογόνους οργανισμούς
πηγη..ftiaxno.gr
σημείωση ανώνυμου
Μετά από μια μικρή περίοδο πειραματισμού με το rejuvelac θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου. Χρησιμοποιώντας την απλή μέθοδο (χωρίς φύτρα) παρατήρησα κατ αρχήν ότι τώρα το καλοκαίρι η ζύμωση γίνεται στο μισό περίπου χρόνο (ή λίγο παραπάνω) από ότι λέει η συνταγή. Παρατήρησα ότι σε περίπου 24 ώρες (μετά το αρχικό 12ώρο μούλιασμα) το rejuvelac είναι έτοιμο. Η πιο καλή ένδειξη είναι όπως έγραψε και ο Θεόδωρος η λεπτή οσμή ζύμωσης. Επίσης πολύ σημαντική ένδειξη είναι η δημιουργία αφρού στην επιφάνεια. Αν αφήσουμε την ζύμωση για περισσότερη ώρα θα δημιουργηθεί περισσότερος αφρός και θα μυρίσει άσχημα. Το δεύτερο και τρίτο μούλιασμα (ή δόση) θέλουν σίγουρα λιγότερο από 24 ώρες τώρα το καλοκαίρι για να γίνουν (ιδίως το τρίτο). Από την εμπειρία που έχω πάντως με το κεφίρ και πιστεύω το ίδιο ισχύει με όλες τις φυσικές ζυμώσεις είναι ότι και να ζυμωθεί λίγο παραπάνω δεν υπάρχει πρόβλημα. Δοκιμάζοντας τώρα το rejuvelac θα ήθελα να πω ότι πρέπει όντως να είναι γεμάτο με ένζυμα. Το λέω αυτό γιατί βοηθάει πολύ στην χώνεψη αν το πίνουμε μαζί με το γεύμα (πίνω ένα ποτήρι κατά την διάρκεια ενός κύριου γεύματος). Το στομάχι είναι πιο ελαφρύ μετά το γεύμα. Ακόμη και η πιο βαριές στην μυρωδιά δόσεις που δοκίμασα δεν μου δημιούργησαν κάποιο πρόβλημα, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που το συνιστώ σε άλλους. Σίγουρα δεν είμαι ειδικός για να μιλήσω με αριθμούς, στατιστικά ή άλλα στοιχεία, αλλά με βάση την εμπειρία μου που έχω τα τελευταία χρόνια με το κεφίρ και αυτό που διαπίστωσα δοκιμάζοντας τις τελευταίες εβδομάδες το rejuvelac είναι ότι θα συνεχίσω να το παρασκευάζω, να το απολαμβάνω και να το συνιστώΠΗΓΗ

Φτιάχνουμε μπαχαρικά από ψωμί και...

Ας ξεκινήσουμε με τα ψίχουλα ψωμιού και αφήστε τη φαντασία σας να πάει από εκεί.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς και τοποθετήστε ένα ράφι στο κέντρο. Τοποθετήστε το ψωμί  ή τις φέτες σας σε ένα ταψί και ψήστε το για 20 - 25 λεπτά. Θα πρέπει να είναι ξηρό και σκληρό, αλλά όχι  φρυγανισμένο.Μεταφέρετε  το σε μια σχάρα μέχρι να έρθει  σε θερμοκρασία δωματίου.
Σπάσετε τα αποξηραμένα ψωμί σε κομμάτια και ανακατέψτε το σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να  φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλετε
Τώρα το μέρος της διασκέδασης! Ανακατέψτε
Ιταλικό μείγμα
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό 
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου 
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό 
1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη 
1 κουταλάκι του γλυκού παρμεζάνα
Ευχαριστίας μείγμα
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι 
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο φασκόμηλο

Βότανα de Provence
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα αλμυρά 
14 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη μαντζουράνα 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο 
1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα άνθη λεβάντας 
1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένους σπόρους μάραθου
Indian Curry
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
1/2 κουταλάκι του γλυκού άσπρο πιπέρι 
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο τζίντζερ 
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη 
1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο κύμινο 
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν 
 Μια πρέζα γαρύφαλλα
Απλά ανακατέψτε τα μπαχαρικά και τα ψίχουλα ψωμιού από μία συνταγή και  τα αποθηκεύετε σε ένα αεροστεγές δοχείο. Το ιταλικό μείγμα θα πρέπει να αποθηκευτεί στο ψυγείο για έως και δύο μήνες, λόγω του τυριού παρμεζάνας. Οποιοδήποτε από τα άλλα μείγματα μπορούν να αποθηκεύουν σε θερμοκρασία δωματίου επί 'αόριστον.                                                                                          Πηγη