Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Όμορφα διακοσμημένα αυγά με φυσικά χρώματα

Μερικά από τα τρόφιμα που χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν μερικά από τα αγαπημένα μας χρώματα ....

Κόκκινο λάχανο, βραστό νερό,  και ξίδι ~  Μπλε
Βατόμουρα και νερό ~ μπλε-γκρι 
Tumeric,  βραστό νερό και ξίδι ~ Μουστάρδα κίτρινα 
Ψημενο καφέ ~ Καφέ Χρυσό 
Παντζάρια , βραστό νερό, & Ξύδι ~ απαλό ροζ 
Κρεμμυδοφυλλα  όπως παρακάτω .....
πασχαλινά αυγά
http://www.duitang.com/people/mblog/13204274/detail//
δροσερό-αυγά-κρεμμύδι-κοχύλια-λουλούδια
http://themetapicture.com/beautifully-decorated-eggs/                                                                                                                    Τι θα χρειαστείτε:
1 ζευγάρι κάλτσες νάιλον ή φύλλα 
Λίγα κλαδάκια φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό, κόλιαντρο, κλπ) 
12 άσπρα αυγά 
περίπου 1/2 από μια πλαστική σακούλα κίτρινα κρεμμύδια τις φλούδες 
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι Πώς να : Γεμίστε μια μέτρια κατσαρόλα με 2/3 από τις φλούδες κρεμμυδιού και προσθέστε νερό μέχρι να είναι περίπου το ένα τρίτο .Βράζετε για 10 λεπτά ώστε το κρεμμύδι να απελευθερώσει το χρώμα του, στη συνέχεια, προσθέστε 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι. ........ και αυτό είναι το μαγείρεμα, για  τα αυγά σας.               Ρίξτε   λίγο λάδι πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τρίψτε τα αυγά με αυτό.

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΒΟΜΒΑ; ΠΡΟΣΟΧΗ με τα αυγά!

Όταν σπάτε ένα αυγό για να το ρίξετε στο τηγάνι, πιθανώς να δείτε τον κρόκο να έχει ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι οι κρόκοι των αυγών υποτίθεται ότι δεν πρέπει να είναι κίτρινοι.
Το χρώμα του κρόκου ενός αυγού, λέει πολλά για την υγεία του κοτόπουλου που το γέννησε, αλλά και για το φαγητό που τελικά θα καταλήξει στο στομάχι μας.
Όταν σκεφτόμαστε τα κοτόπουλα ωοτοκίας, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την εικόνα μιας κότας που βολτάρει ελεύθερη σε κάποιο περιφραγμένο οικόπεδο. Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική.
Τα περισσότερα από τα αυγά που αγοράζουμε στο εμπόριο προέρχονται από κότες που περνούν 24 ώρες την ημέρα κλεισμένες μέσα σε ένα κλουβί. Σπάνια βλέπουν τον ήλιο, και σχεδόν ποτέ δεν περιφέρονται ελεύθερες.
12
Θέλετε να μάθετε αν το κοτόπουλο που γέννησε το αυγό που ετοιμάζεστε να απολαύσετε, ήταν φυλακισμένο ή ελεύθερο; Απλά ρίξτε μια ματιά στον κρόκο του αυγού.
Ποιος από αυτούς τις κρόκους μοιάζει πιο φυσιολογικός;
Εάν αγοράζετε τα αυγά σας από κάποιο παντοπωλείο, ο ελαφρύ-κίτρινος κρόκος στη μέση της φωτογραφίας ίσως σας φανεί ο πιο φυσιολογικός. Άραγε οι κότες αυτές να έτρωγαν οργανικά και χορτοφαγικά ή να τρέφονταν με φτηνές ζωοτροφές;
Τα περισσότερα εμπορικά διαθέσιμα αυγά που κυκλοφορούν στο εμπόριο έχουν ένα λεπτό, κίτρινο κρόκο. Και αυτό σημαίνει ότι το κοτόπουλο πιθανώς δεν ακολουθούσε υγιεινή διατροφή.
Αν και μπορεί να σας φανεί ασυνήθιστο, ένας παχύς κρόκος με σκούρο πορτοκαλί χρωματισμό είναι στην πραγματικότητα ο πιο επιθυμητός.
13«Οι πλουσιότερου χρώματος κρόκοι αυγών είναι πιο πιθανό να προέρχονται από κότες ελευθέρας βοσκής» λέει ο Δρ Hilary Shallo Thesmar, διευθυντής των προγραμμάτων ασφάλειας τροφίμων των ΗΠΑ.
«Οι κότες ελευθέρας βοσκής έχουν την ευκαιρία να τρώνε περισσότερο χρωματισμένα τρόφιμα και η χρωστική των τροφών που καταναλώνουν μεταφέρεται στη συνέχεια στον κρόκο» επισημαίνει.
Ίσως κάποιος να αναρωτιέται για ποιο λόγο θα έπρεπε να νοιαζόμαστε για το τι τρώνε οι κότες. Είναι πολύ απλό. Επειδή οτιδήποτε τρώνε οι κότες, καταλήγει πολύ απλά στο στομάχι μας.
Ενώ τα μακροθρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες και λίπος) παραμένουν τα ίδια, ανεξάρτητα από το χρώμα του κρόκου, οι πιο σκουρόχρωμοι κρόκοι μαρτυρούν την παρουσία ξανθοφύλλων και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στη διατροφή της κότας. Οι ξανθοφύλλες συναντώνται στα σκούρα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, το λάχανο και τις λαχανίδες, καθώς και στα κολοκυθάκια, το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών. Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα υπάρχουν συγκεντρωμένα σε μεγάλες ποσότητες στους σπόρους λιναριού και τα φύκια της θάλασσας.
Όταν αυτά τα υγιεινά θρεπτικά συστατικά αποτελούν μέρος της διατροφής της κότας, τα θρεπτικά συστατικά περνάνε στα αυγά τους και συγκεντρώνονται στους κρόκους τους. Και μαντέψτε ποιος θα τα φάει αυτά!
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mother Earth News, η οποία διεξήγαγε τη δική της ανάλυση αυγών και σύμφωνα με μια πιο πρόσφατη μελέτη του πανεπιστήμιου της Pennsylvania, τα αυγά που προέρχονταν από κότες ελευθέρας βοσκής περιείχαν υψηλότερα επίπεδα των βιταμινών Α, D και Ε, περισσότερη βήτα-καροτίνη και περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι μια κότα ελευθέρας βοσκής δεν είναι απλά μια πιο ευχαριστημένη κότα, αλλά και ότι τα αυγά της είναι πολύ πιο ωφέλιμα για τη διατροφή μας                           πηγη
Καλημέρα με Αγναντέματα ΙΙ ...και στο βάθος Τουρκία

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΑΝΘΟΝΕΡΑ Τα «νερά» της Ομορφιάς και της Ευεξίας

Ίσως σας ακουστεί υπερβολικό, διαπιστώνω όμως πολύ συχνά, ότι είναι απίστευτα πολλές οι κοπέλες που δεν δίνουν την απαιτούμενη βαρύτητα στον σωστό καθαρισμό του δέρματος τους, σε αντίθεση με αυτήν που δίνουν στις κρέμες. Μόνο η κρέμα όμως, δεν αρκεί! Για μια σωστή περιποίηση χρειάζεται πρώτα σωστός καθαρισμός και τα αγνά σαπούνια ελαιολάδου είναι το πρώτο βήμα 
 
Το δεύτερο απαραίτητο βήμα όμως, είναι η τονωτική λοσιόν και φαίνεται, ότι οι περισσότερες, λόγω έλλειψης χρόνου ή άγνοιας το προσπερνούν. Δεν θα αναφερθώ στις κλασσικές χημικές τονωτικές λοσιόν, αλλά στις απόλυτα φυσικές, βιολογικές και λαχταριστά βιταμινούχες κι ευεργετικές για το δέρμα μας, τα ανεκτίμητα ανθόνερα που τονώνουν κι ενυδατώνουν το δέρμα.

Αφ΄ ενός του προσφέρουν την πρώτη δόση θρεπτικών συστατικών και βιταμινών μιας ολοκληρωμένης περιποίησης, αφ΄ετέρου δροσίζουν, τονώνουν, ενυδατώνουν και διατηρούν νωπή την επιδερμίδα με τέτοιο τρόπο, που βοηθάει την κρέμα να απλωθεί και να εισχωρήσει καλύτερα, αλλά και να «κλειδώσει» την υγρασία της. Προσφέρουν ευεξία, τόνωση, ενυδάτωση αλλά και ανακούφιση από πολλές ενοχλήσεις που εμφανίζονται στο σώμα, στα μαλλιά ή στο δέρμα και δρουν καταλυτικά ακόμα και στην ψυχική μας διάθεση. Σε πολλές δε περιπτώσεις, τα ανθόνερα θεραπεύουν δερματικά προβλήματα όπως ακμή ή πανάδες (λεβάντα, τειόδεντρο, αμαμελίδα) ακόμα και του τριχωτού της κεφαλής (δενδρολίβανο) ή του σώματος (μέντα για την κακοσμία και τα βακτήρια).




Τα ανθόνερα, δεν είναι απλά ευωδιαστά νεράκια που φέρουν το άρωμα των βοτάνων ή των φυτών. Τα σωστά, ποιοτικά κι ευεργετικά ανθόνερα είναι υδροδιαλύματα ή υδρολύματα, δηλαδή προϊόντα απόσταξης βοτάνων και διαθέτουν μερικά από τα πιο πολύτιμα συστατικά της φύσης, ένα σκαλί πιο κάτω στις ιδιότητες, από αυτές των αιθέριων ελαίων. Χρησιμοποιούνται ευρέως στην αρωματοθεραπεία, είτε μόνα τους είτε ως βασικό συστατικό των φυσικών καλλυντικών. Παράγονται κατά την διαδικασία παραγωγής του αιθέριου ελαίου, όπου μαζί με αυτό εξάγεται και το νερό του φυτού. Κατά την απόσταξη του φυτού, τα πτητικά αρωματικά έλαια γίνονται αιθέρια έλαια, ενώ το υδαρές αρωματικό απόσταγμα που απομένει, μας δίνει το ανθόνερο. Το ανθόνερο κρατάει ένα σημαντικό μέρος από τα αιθέρια έλαια του φυτού από το οποίο προέρχεται, καθιστώντας το ιδιαιτέρως ευεργετικό για το δέρμα, παρότι είναι λιγότερο συμπυκνωμένα από τα αιθέρια. Ωστόσο, είναι είκοσι με τριάντα φορές πιο συμπυκνωμένα σε δράση και ιδιότητες από το απλό βότανο


Πως παράγονται τα ανθόνερα:

Η παραγωγή των ανθόνερων (υδροδιαλυμάτων) γίνεται με την μέθοδο απόσταξης με ατμό και μόνο με την χρήση του αποστακτήρα ή άμβυκα (άλλες οικιακοί μέθοδοι για την παραγωγή ανθόνερων π.χ ροδοπέταλα μέσα σε οινόπνευμα, δεν δίνουν πραγματικό ανθόνερο).Αρχικά στον λέβητα μπαίνει το νερό προκειμένου να παραχθούν οι ατμοί, οι οποίοι θα πάνε στο δοχείο με το βότανο κι έτσι με την εξάτμιση θα παρασύρουν τα συστατικά του φυτού, όπως τα αιθέρια έλαια. Στην τελική φάση το μίγμα ατμών νερού και αιθέριων ελαίων ψύχεται και υγροποιείται, με αποτέλεσμα να παραχθεί το ανθόνερο (υδροδιάλυμα), αλλά και το αιθέριο έλαιο του φυτού. Από χημικής σύστασης, τα ανθόνερα (υδροδιαλύματα) αποτελούνται κυρίως από υδρόφιλα οργανικά οξέα. Είναι ιδιαίτερα αντισηπτικά, στυπτικά, με όξινο PH 3 έως 4, το οποίο κάνει καλό στο δέρμα και το βοηθάει να αντιμετωπίσει πολλά δερματικά προβλήματα. Τα ανθόνερα (υδροδιαλύματα) έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, γιατί τα βακτήρια και τα μικρόβια είναι πολύ δύσκολο να ζήσουν στο όξινο περιβάλλον τους. Αν συντηρηθούν σωστά και σε σκοτεινό, δροσερό μέρος μακριά από ατμοσφαιρικό αέρα, μπορούν να διατηρηθούν και περισσότερο από δυο χρόνια.

Τι να προσέξετε αγοράζοντας ανθόνερα:

Κατ’ αρχήν ξεχάστε τα χημικά νεράκια που βρίσκουμε στα σουπερ μάρκετ, όπως το ροδόνερο και το ανθόνερο που βάζουν οι μαμάδες στους κουραμπιέδες…. Το ανθόνερο για να είναι γνήσιο πρέπει να είναι 100% καθαρό, βιολογικό,  ψυχρής έκθλιψης προϊόν απόσταξης. Στα περισσότερα ανθόνερα που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο, αφαιρείται το αιθέριο έλαιο τους που είναι και, ότι έχει αξία επί της ουσίας κι, ότι μένει βαπτίζεται «ανθόνερο», ενώ στην προκειμένη πρόκειται για ένα υποπροϊόν της απόσταξης, ένα υπόλειμμα που κανονικά θα έπρεπε να αποκαλείται απόνερο.  Κάποιες άλλες φορές κυκλοφορούν στην αγορά, συνήθως «χύμα» αλλά και συσκευασμένα «ανθόνερα», που μπορεί να γίνουν κι επικίνδυνα, αφού αναμειγνύεται το νερό της βρύσης με αιθέρια έλαια. Στην χειρότερη δε περίπτωση, αντί για φυσικά αιθέρια έλαια αναμειγνύονται αρωματικές χημικές ουσίες, ακόμα και οινόπνευμα, που μυρίζουν μεν πολύ ευχάριστα στον αδαή καταναλωτή, αλλά δεν έχουν καμία θεραπευτική ιδιότητα. Αντίθετα τα σκευάσματα αυτά, σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να γίνουν κι επικίνδυνα με την πρόκληση δερματικών ερεθισμών, αλλεργιών, πονοκεφάλων κλπ. Επιμείνετε λοιπόν σε ανθόνερο , καθαρό, βιολογικό  κι ας είναι πιο ακριβό, γιατί σε αυτή την περίπτωση, η τιμή εξασφαλίζει ποιότητα! 



Που και πως χρησιμοποιούνται τα Ανθόνερα


Ολοκληρώνουν τον καθαρισμό της επιδερμίδας.

Αντικαθιστούν την συμβατική τονωτική λοσιόν σας, με ένα υψηλής ποιότητας αγνό φυσικό καλλυντικό προϊόν, σημαντικής αντιρυτιδικής και συσφικτικής δράσης.

Είναι δραστικά προϊόντα για την περιποίηση προσώπου και δέρματος, τις αφυδατωμένες επιδερμίδες, ακόμα και τους ερεθισμούς των μωρών. Δραστικά ως αντισηπτικά σε μυκητιάσεις, στην ακμή, αλλά και σε δερματικούς ερεθισμούς, καθώς και σε καψίματα π.χ λεβάντα.

Ψεκάζοντας το σώμα και το πρόσωπο σας κατά την ηλιοθεραπεία, επιτυγχάνοντας παράλληλα καλλυντική και συσφικτική δράση. Γιατί να δίνετε τα χρήματα σας στους Ελβετούς άλλωστε, όταν η Κοζάνη βγάζει το απόλυτο καλλυντικό, το ροδόνερο Βοίου? Και μην μου τραγουδήσετε κατά το «αρχαίον» άσμα ….. «τι… Λωζάννη, τι ….Κοζάνη….». Εδώ υπάρχει ειδοποιός διαφορά.

Αντί για leave-in conditioner μαλλιών, σε απλές περιπτώσεις που τα θέλουμεευκολοχτένιστα και απαλά, έως και θεραπευτικές περιπτώσεις τριχόπτωσης και ενδυνάμωσης.

Στο νερό του μπάνιου, μετατρέποντας το αμέσως σε ένα home spa, ανάλογα με τις ιδιότητες του κάθε ανθόνερου για τόνωση, χαλάρωση, ευεξία κ.λ.π

Στα πόδια μας για περιπτώσεις κακοσμίας ή μυκητιάσεων, αλλά και για ξεκούραση ή μετά το πεντικιούρ.


Κατάλληλα για εσωτερική χρήση μέσω της μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, σε ροφήματα κλπ, όπως φασκόμηλου για την φαρυγγίτιδα, ρίγανης για βρογχικά, τίλιου και μελισσόχορτου για την αϋπνία, μαντζουράνας για στομάχι κλπ. αλλά πάντα με συνταγή ειδικού και σε ελάχιστη ποσότητα.

Ψεκάζοντας την ατμόσφαιρα, αλλά κι εμάς τους ίδιους, έχουμε ένα φυσικό κι ευεργετικό αρωματικό χώρου, ιδανικό για πνευματική εργασία (δοκιμάστε το σε δωμάτια μαθητών – φοιτητών για συγκέντρωση π.χ εσπεριδοειδή, βασιλικός, δενδρολίβανο, χαμομήλι, αλλά και υπνοδωμάτια μωρών και παιδιών για χαλάρωση στον ύπνο τους π.χ χαμομήλι). Ιδανικό επίσης για γιόγκα, διαλογισμό, ρέικι και άλλες εναλλακτικές θεραπείες ή πρακτικές. Φέρνουν ισορροπία, ηρεμία και γαλήνη, καθαρίζουν κι εξαγνίζουν την αύρα.

Στο σίδερο αντί για αποσταγμένο νερό ή ψεκάζοντας τα ρούχα κατά το σιδέρωμα, αντί για τα γνωστά σπρέι.

Φύσα ρούφα τραβα ‘τονε (Βίντεο)



Παρακολουθήσαμε ένα ενδιαφέρον τηλεοπτικό ρεπορτάζ που έκανε ο Τ. Δούσης στο Άμστερνταμ. Ο δημοσιογράφος επισκέφτηκε μαγαζιά της πρωτεύουσας της Ολλανδίας, τα περίφημα  coffe shops, στα οποία πωλείτε νόμιμα επεξεργασμένη ινδική κάνναβη.
Πάει δηλαδή, σ’ αυτά ο πελάτης, στρίβει το τρίφυλλο του με «δαγκωμένη τζιβάνα», την «ακούει», χτυπάει για καπάκι μπακλαβά «για να πάνε τα ζαφείρια κάτω», «ακουμπάει την δούλεψη τους» και «την πουλεύει για φρέσκα».  (λακιρντί της πιάτσα που θα έγραφε και ο Τσιφόρος).

Πέρα απ’ την πλάκα τώρα. Το εντυπωσιακό σ’ αυτό το ρεπορτάζ είναι τα στοιχεία που μας δίνει ο δημοσιογράφος και κάνουν σκόνη το ευρέως διαδεδομένο παραμύθι ότι τα «μαλακά» ναρκωτικά –αν μπορεί κανείς να ονομάσει το χασίς ναρκωτικό- οδηγούν στα «σκληρά».

Τα επίσημα λοιπόν στοιχεία –του ευρωπαϊκού παρατηρητηρίου για τα ναρκωτικά- λένε ότι στην Ολλανδία που επιτρέπετε νόμιμα η χρήση χασίς  υπάρχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη χρήσης σκληρών ναρκωτικών,
Μόλις 2,6 άτομα στους 1000 κατοίκους κάνουνε χρήση κοκαϊνης ή ηρωίνης στην Ολλανδία. Τα αντίστοιχα ποσοστά τώρα σε χώρες όπου είναι απαγορευμένη η χρήση χασίς. Στην Γερμανία είναι 3,2 άτομα, στα 1000, στην Γαλλία 4,3, στη Σουηδία 4,7 και στην Βρετανία 6,7. (Κρίμα που δεν έχει ποσοστά και για την Ελλάδα).   
Του Γ. Γ.

Κι ένα σχετικό χρονογράφημα
                                                      ΠΗΓΗ   ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Μια πλαστική ουσία που τρώμε κάθε μέρα χωρίς να το γνωρίζουμε…

    Αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης.
Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση.
Το προϊόν ήταν η… μαργαρίνη !μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδος φαγώσιμου. Πρόσθεσαν… χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά.
Γνωρίζετε τι διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνης;
1) Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες.
2) Το βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος 8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμάρια της μαργαρίνης.
3) Μια πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD έδειξε ότι τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες) κατά 53%
τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία.
4) Τρώγοντας βούτυρο αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα αλλά φαγητά.
5) Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα στοιχεία που του βάζουν.
6) Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει την γεύση των άλλων φαγητών, δηλαδή τα κάνει ποιο νόστιμα.
7) Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες, η μαργαρίνη είναι μόνο εκατόν χρονών.
8) Η μαργαρίνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέa (trans fatty acids).
9) Παρέχει τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφaνιαiaς νόσου.
10) Αυξάνει την συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη), μειώνει την HDL
(καλή χοληστερίνη).
11) Αυξάνει των κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές.
12) Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος.
13) Μειώνει την αντίδραση των αντί-σωμάτων.
14) Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης.
Το πολύ ενδιαφέρον μέροςΗ μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, αν είχε ένα μόριο επί πλέον θα ήταν πλαστικό.
Μόνο αυτή η ιδιότητα, αρκεί ώστε να αποφεύγουμε την χρήση της. Όλα τα φαγώσιμα προϊόντα που έχουν υποστεί υδρογόνωσης (προσθέτουμε υδρογόνο για να αλλάξουμε την μοριακή τους σύνθεση) πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα.
Κάνετε ένα πείραμα μόνοι σας.Αγοράστε ένα κυπελλάκι μαργαρίνη και βάλτε το σε μια γωνία με σκιά, ή στο γκαράζ. Σε μερικές ημέρες θα παρατηρήσετε τα εξής: καμία μύγα, ούτε αυτά τα μικρά μυγάκια δεν πλησιάζουν.
Δεν σαπίζει, ούτε μυρίζει διότι δεν έχει θρεπτική ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή, έστω και μικροοργανισμοί.
Γιατί; Διότι είναι σχεδόν μια πλαστική ουσία. Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά για όλα τα είδη μαργαρινών που κυκλοφορούν στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά και φυσικά και για τα προϊόντα που διαφημίζονται και χρησιμοποιούνται για τη μάχη εναντίον της χοληστερίνης...                                     ΠΗΓΗ
                        

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Έυδηλος......Ο 'ολοφάνερος',

Στο βόρειο τμήμα του νησιού βρίσκεται το δεύτερο λιμάνι του, ο Εύδηλος. Είναι αμφιθεατρικά κτισμένος κι απέχει 40 χιλιόμετρα από τον Άγιο Κήρυκο. Υπήρξε πρωτεύουσα του νησιού για μικρό χρονικό διάστημα, κατά τη Δεύτερη Τουρκική Κατοχή, μεταξύ 1834 και 1912. Αποτελεί μια όμορφη πόλη, με ένα γραφικό λιμάνι, παλιά αρχοντικά και στενά λιθόστρωτα σοκάκια. Ο Εύδηλος είναι ιστορικός οικισμός που υπάρχει πριν το 1923 (Φ.Ε.Κ. 204/21 Σεπτεμβρίου 1918) και το λιμάνι του είναι μνημείο ναυτικής παράδοσης. 

Ο Εύδηλος είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό, επίνειο της βόρειας Ικαριάς, ... 

σηµαντικό µνηµείο τής ναυτικής παράδοσης της Ικαρίας