Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

"Το Δέντρο της Ζωής."

αυτό-απλό-φύλλο-αποτρέπει-εγκεφαλικό-υπέρταση-διαβήτη-Αλτσχάιμερ-και-περισσότερο
Τα Φύλλα ελιάς προέρχονται από το δέντρο της ελιάς (Olea europaea), το οποίο είναι ενδημικό στη Μεσόγειο. Οι ελιές και τα φύλλα της ελιάς είναι τα πρώτα βότανα που αναφέρονται  στην Αγία Γραφή,  (Ιεζεκιήλ 47:12,) «Ο καρπός του είναι για το κρέας και το φύλλο τους για την ιατρική» - έτσι πηρε το παρατσούκλι του, "Δέντρο της Ζωής." Στην Αρχαία Αίγυπτο το φύλλο ελιάς ήταν ένα σύμβολο της ουράνιας εξουσίας. Οι Αιγύπτιοι το λάδι από τις ελιές  το χρησιμοποίησαν για να ταριχεύουν τους Φαραώ. Στην αρχαία ελληνική μυθολογία η ελιά ήταν ένα δώρο από την θεά Αθηνά. Η ελιά είναι απίστευτα ανθεκτικη , ανθεκτικη στις ασθένειες πολλά ελαιόδεντρα έχουν ζήσει για δύο ή τρεις χιλιάδες χρόνια!Τα Φύλλα  ελιάς αναφέρθηκε για πρώτη φορά επίσημα στην Ευρώπη ως φάρμακο περίπου 150 χρόνια πριν. Το 1854, η Pharmaceutical Journal  τεκμηριώσει την ικανότητα της ελιάς φύλλα δημιουργώντας ένα βάμμα για να θεραπεύσει προχωρημένες περιπτώσεις όπως ο πυρετός και η ελονοσία, όπως τεκμηριώνεται από τον Daniel Hanbury ο οποίος είχε την καλοσύνη να αναφέρει την ακριβή συνταγή που χρησιμοποιείται: «Βράστε μία χούφτα φύλλα σε ένα λίτρο νερό ,όταν το  τσάι φτάσει κάτω απο το ήμισυ του αρχικού όγκου του είναι έτοιμο προς την κατανάλωση του   Η χορήγηση του υγρού απο ένα κρασοπότηρο γίνετε κάθε 3 ή 4 ώρες μέχρι ο πυρετός να έχει θεραπευτεί. "Διαισθητικά, ο Hanbury αποφάνθηκε ότι ήταν μάλλον μια πικρή ουσία που υπάρχει στα φύλλα ελιάς που ήταν υπεύθυνη για την αποτελεσματικότητά της κατά πυρετούς και της ελονοσίας. Είχε δίκιο! 
Η πικρή ουσία είναι ένα μόριο ελαιοευρωπεΐνη (προφέρεται O-lee-u-ro-peen). Απομονώθηκε για πρώτη φορά από φύλλα ελιάς στις αρχές της δεκαετίας του 1900. Η Ελαιοευρωπαΐνη είναι ένα πικρό γλυκοσίδιο και ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό πολυφαινόλη που θεωρείται ότι είναι η δύναμη πίσω από άφθονη θεραπευτική ανδρεία των φύλλων ελιάς. Αρχικά, θεωρήθηκε ότι η χρησιμότητά της ολεουροπεΐνης ήταν απλά για την προστασία της ελιάς από την ασθένεια.Ελαιοευρωπαΐνη
Η Ελαιοευρωπαΐνη βρισκετε επίσης στο ελαιόλαδο. Στην πραγματικότητα, τη συνανταμε σε  ολόκληρη την ελιά και είναι, η πικρή ουσία  τ ης . Είναι αυτη που δίνει  την υψηλή ποιότητα στο έξτρα παρθένο, ελαιόλαδο  τη μοναδικη γεύση του απο ένα μπουκέτο γεύσεων  που αποτελείται από: μια στυπτικη, πικάντικη, που εξισορροπείται από μια ελαφρώς πικρή επίγευση. Είναι αυτό που δίνει στο ελαιόλαδο τις   αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, και τις δυνατότητες πάλης μιας ασθένειας .

Olive Leaf είναι ένα ευρέως φάσματος Θεραπευτής

Πίσω στο 1962, ένας Ιταλός ερευνητής ανακάλυψε ότι η ολεουροπεΐνη είχε την ικανότητα να μειώνει την πίεση του αίματος στα ζώα.
Καθώς οι ευρωπαίοι ερευνητές συνέχισαν να ελέγχουν την ελαουροπεϊνη, ειχαν  μάλλον εκπλαγεί από το γεγονός ότι είχε πολλά οφέλη για την υγεία, όπως επιπλέον: την αύξηση της ροής του αίματος στις στεφανιαίες αρτηρίες, την ικανότητα να κατευνάσει αρρυθμία και να καταστείλει τους εντερικους μυϊκούς σπασμούς.
 Ενας Ολλανδός ερευνητής διαπίστωσε ότι η ολεουροπεΐνη περιείχε ένα κύριο συστατικό που ονομάζεται ελενολικό οξύ, το οποίο είναι αντι-ιικό, αντιμυκητιασικά και αντι-παρασιτικο.
Η Θεραπευτική Δύναμη του Olive Leaf
Σύμφωνα με τον Δρ Hoffman, τους επαγγελματίες υγείας άρχισαν συνταγογράφηση εκχύλισμα φύλλων ελιάς (OLE) το 1995. Ο Δρ Ronald Hoffman, MD είναι ένας επαγγελματίας της ολιστικής ιατρικής  για 30 χρόνια και είναι ο Ιατρικός Διευθυντής του Χόφμαν Center της Νέας York. Έχει επίσης φιλοξενεί το Intelligent Ιατρική, σειρά Podcast, είναι ο συγγραφέας πολλών βιβλίων και συχνά δίνει διαλέξεις που σχετίζονται με την υγεία προσανατολισμένη στους συναδέλφους του και το ευρύ κοινό.
Ο Δρ Hoffman έχει βρει, με βάση την έρευνα και κλινικά δεδομένα, ότι το εκχύλισμα φύλλων ελιάς είναι πολύ ωφέλιμο για τη θεραπεία μιας ευρείας ποικιλίας των συνθηκών υγείας, συμπεριλαμβανομένων: συνθήκες που σχετίζονται με έναν ιό, ρετροϊό, βακτήριο ή πρωτόζωο. Για παράδειγμα:γρίπη, το κοινό κρυολόγημα, λοιμώξεις από Candida, μηνιγγίτιδα, ιό Epstein-Barr (EBV), εγκεφαλίτιδα, έρπη Ι και II, τον ανθρώπινο ιό του έρπητα 6 και 7, έρπητα ζωστήρα (έρπης ζωστήρ), HIV / ARC / AIDS, χρόνια κόπωση ,  ηπατίτιδα Β,  πνευμονία, φυματίωση, γονόρροια,  ελονοσία, ο δάγκειος πυρετός, σοβαρή διάρροια,  οδοντιατρική, αυτί,  ουροποιητικο συστήμα και χειρουργικες μολύνσεις.
Επιπλέον, τα φύλλα της ελιάς μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθουν μακροπρόθεσμα ως προληπτικό μέσο ή καθημερινό τονωτικό, ειδικά για εκείνους με αγχωτική ζωή ή που μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε κρυολογήματα ή άλλους ιούς. Στην πραγματικότητα, τα φύλλα της ελιάς μπορεί να είναι ένα από τα πολλά βότανα που                  μπορούν επάξια να αντικαταστησουν  τα αντιβιοτικά 

Ένας παράγοντας που καθιστά τα φύλλα ελιάς ένα ανώτερο αντιβιοτικό, σε σύγκριση με συνθετικά αντιβιοτικά είναι η ικανότητά του να μπορεί επιλεκτικά  να μπλοκάρει ένα ολόκληρο σύστημα ιού-ειδικου στον μολυσμένο ξενιστή. και την ικανότητα να διεισδύει  άμεσα σε μολυσμένα κύτταρα και να σταματάει  την αντιγραφή του ιού. »

Θεραπεύει 

ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ

1. Αρτηριακή Πίεση

Η ολεουροπεΐνη  είναι κυρίως υπεύθυνη για την ρυθμιστική δράση της για την υψηλή αρτηριακή πίεση. 

2. Αρτηριακή Υγείας

Η αρτηριακή υγεία αποτελεί σημαντικό δείκτη της συνολικής καρδιαγγειακής υγείας. Τα Ενδοθηλιακά κύτταρα τα οποία επενδύουν τα τοιχώματα των αρτηριών είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνα για την  επαρκή καιν ασφαλή   ροή του αίματος  μέσω των αρτηριών, καθώς και τη ρύθμιση της πίεσης του αίματος. ΗΣκλήρυνση των αρτηριών (αρτηριοσκλήρυνση) σχετίζεται άμεσα με την ενδοθηλιακή δυσλειτουργία, η οποία οδηγεί στη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες. Μακροπρόθεσμα, αυτές οι πλάκες μπορεί να προκαλέσουν  απόφραξη της ροής του αίματος προκαλώντας έτσι καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.Το Εκχύλισμα φύλλων ελιάς καταπολεμά την ενδοθηλιακή δυσλειτουργία .

ΔΙΑΒΗΤΗΣ

Τύπος 2 διαβήτης βρίσκετε  σε επίπεδα επιδημίας. Χρόνια, αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα οδηγεί σε συστηματικο οξειδωτικό στρες, το  οποίο οδηγεί σε χρόνια φλεγμονή που προκαλεί βλάβη ιστού και άλλων σωματικών δυσλειτουργίων και επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης. Σε ζώα και σε εργαστηριακές μελέτες,το  εκχύλισμα φύλλων ελιάς έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το σάκχαρο του αίματος μέσω διαφόρων οδών, ,επιβραδύνοντας την πέψη των αμύλων και των απλών σακχάρων στο έντερο και την αύξηση της ικανότητας των κυττάρων να κανουν πρόσληψη της γλυκόζης από το αίμα. Το Εκχύλισμα φύλλων ελιάς  προστατεύει τους  υγιείς ιστούς από οξειδωτικές βλάβες και αυξάνει το συνολικό επίπεδο της αντιοξειδωτικής δράση σε όλο το σώμα.
Σε μια  μελέτη head-to-head, διαβητικοί αρουραίοι έλαβαν θεραπεία είτε με εκχύλισμα φύλλων ελιάς ή γλυβουρίδη (Diabeta®), ένα κοινό φάρμακο μείωσης της γλυκόζης. Μέχρι το τέλος της μελέτης, οι αντιδιαβητική δράση του εκχυλίσματος αποδείχθηκε ανώτερες από εκείνες του φαρμάκου. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Όπως αναφέρθηκε, γιατί η ολεουροπεΐνη ενισχύει την αντιοξειδωτική δράση σε όλο το σώμα είναι ένα ισχυρό προληπτικό μεσο κατα του καρκίνου.Το  Εκχύλισμα φύλλων ελιάς προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες στο DNA λόγω οξειδωτικού στρες, το οποίο είναι το κύριο αίτιο για το  πολλαπλασιασμο των κακοήθη κυττάρων .βοηθάει στην αναστολή παραγόντων που συντελούν σε  ανάπτυξη όγκων . Είναι ενδιαφέρον ότι, σε μία πρόσφατη μελέτη, σε  ζώα με όγκους δόθηκαν  η ολεουροπεΐνη και εντός 9 έως 12 ημέρες είχαν φύγει οι όγκοι! [4]
Η  Ελαιοευρωπαΐνη και τα εκχυλίσματα φύλλων ελιάς έχουν πολλους  άλλους μηχανισμούς δράσης κατά του καρκίνου:  βοηθανε στην πρόληψη της φλεγμονής, ένας άλλος σημαντικός υποστηρικτής του καρκινικού όγκου  Στον καρκίνο του μαστού τα κύτταρα συγκεκριμένα, η ολεουροπεΐνη μειώνει την ικανότητα από τα κακοήθη κύτταρα να ανταποκρίνονται στα οιστρογόνα, 
Η Ελαιοευρωπαΐνη αναστέλλει την παραγωγή της "πρωτεΐνη τήξης" ένα ένζυμα που  τα καρκινικά κύτταρα χρειάζονται για να εισβάλουν σε υγιείς ιστούς και να δημιουργησουν νέα μετάσταση σε απομακρυσμένα μέρη στο σώμα 
Η Ελαιοευρωπαΐνη καταστέλλει επίσης ένα ένζυμο που τα κύτταρα του καρκίνου  στηρίζονται  για να αντλούν και να αποθηκεύουν ενέργεια από τους διαιτητικούς υδατανθράκες. 

Νευροπροστασία

Εκχύλισμα φύλλων ελιάς είναι ένα ισχυρό αντι-φλεγμονώδη, το οποίο προστατεύει τον εγκέφαλο και το κεντρικό νευρικό σύστημα από εγκεφαλικά επεισόδια και άλλες εκφυλιστικές ασθένειες όπως Πάρκινσον και  Αλτσχάιμερ.

ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

 Λαϊκές θεραπείες της Μεσογείου  περιέχουν πολλές αναφορές στα φύλλα της ελιάς και τα εκχυλίσματα τους, ως μια αποτελεσματική προληπτική και θεραπευτική αγωγή για την οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα και απλη  αρθρίτιδα. 
Πρόσφατη έρευνα επικύρωσε  τώρα αυτο που οι βοτανολόγοι εφαρμοζουν εδώ και αιώνες: το εκχύλισμα φύλλων ελιάς αναστέλλει την έναρξη αρκετών τύπων αρθρίτιδας. Για παράδειγμα,η  ουρική αρθρίτιδα εμφανίζεται όταν υπάρχει μια προσαύξηση των κρυστάλλων ουρικού οξέος στις αρθρώσεις, ειδικά η άρθρωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Η συσσώρευση κρυστάλλων υποδεικνύει ότι υπάρχει πρόβλημα με τα κύτταρα και την ικανότητά τους να ανακυκλώνουν σωστά DNA και RNA. Η Ελαιοευρωπαΐνη σταματά τη συσσώρευση του ουρικού οξέος αναστέλλοντας το ένζυμο (οξειδάση ξανθίνης), το οποίο είναι το ένζυμο που είναι υπεύθυνο για τη μετατροπή του DNA και RNA σε ουρικό οξύ.


  • Η Ελαιοευρωπαΐνη μπορεί επίσης επιτυχώς ΝΑ ΒΟΗΘΉΣΕΙ στην πρόληψη και στη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Ζωικά πρότυπα αποδεικνύουν ότι όταν η ολεουροπεΐνη εφαρμόζεται κατά την έναρξη των συμπτωμάτων αρθρίτιδας  τα εξουδετερώνει αποτελεσματικά. Τα οφέλη ήταν παρόμοια για την οστεοαρθρίτιδα.

Συμπέρασμα

Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μεσογειακή διατροφή λειτουργεί ως προληπτικό για καθε σχεδόν κάθε  νόσημα που σχετίζετε με τη γήρανση. Το ελαιόλαδο περιέχει ολεουροπεΐνη και παίζει σημαντικό ρόλο στη μεσογειακή διατροφή. Ωστόσο, φύλλα ελιάς είναι μια ακόμη πιο πλούσια πηγή ελαουροπεϊνης από το ελαιόλαδο. Ιστορικά, στην πραγματικότητα, για αιώνες διάφορα εκχυλίσματα φύλλων ελιάς έχουν χρησιμοποιηθεί από τους βοτανολόγους και τους παραδοσιακούς επαγγελματίες ιατρικής για την αντιμετώπιση με επιτυχία ένα ευρύ φάσμα  συνθηκών υγείας, συμπεριλαμβανομένων των χρόνιων ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία.
Μια πληθώρα επιστημονικών ερευνών δείχνει ότι ένας βασικός λόγος για τα αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία της Μεσογειακής Διατροφής είναι η  αφθονία των αντιοξειδωτικών ενώσεων.
"Αυτές οι ενώσεις είναι γνωστές ως φαινόλες και πολυφαινόλες που υπάρχουν σε ένα εύρος σε  μεσογειακα τρόφιμα, όπως τα σταφύλια, ελιές, μούρα και φυσικά, το κόκκινο κρασί και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Πιστεύεται ότι αυτές οι ενώσεις είναι ένας βασικός παράγοντας που συμβάλλει στα χαμηλά περιστατικά της περιοχής της Μεσογείου, της στεφανιαίας νόσου, της παχυσαρκία, υπέρταση, φλεγμονώδεις παθήσεις και ορισμένες μορφές καρκίνου.  επίσης συνδέονται άμεσα με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής. »
Η Ελαιοευρωπαΐνη πλούσια σε εκχυλίσματα φύλλων ελιάς βοηθα στην  ασφάλεια και την πρόληψη ή την αντιμετώπιση πολλών από τα πιο κοινες απειλες για τη ζωή, που σχετίζονται με ασθένειες της εποχής μας.
Ο Paul Fassa είναι ένας  συγγραφέας που αγωνίζεται κατά της  Ιατρικής μαφίας και της διαφθοράς κρατικών ρυθμιστικών οργανισμών ». Οι Γενναίες οι εισφορές του Παύλου στο κίνημα για την υγεία και την παγκόσμια αλλαγή   είναι παγκοσμίως γνωστές. Επισκεφτείτε το blog του από ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο και να τον ακολουθήσουν στο Twitter εδώ.
Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο RealFarmacy.com αναδημοσιεύονται με την άδεια http://www.healthy-holistic-living.com/

Η Ίριδα του ουράνιου τόξου-Ίρις η γερμανική-Iris germanica


Το φυτό πήρε το όνομά της από την θεά του ουράνιου τόξου, «Ίρις», από την ομορφιά και την ποικιλία των χρωμάτων στα λουλούδια του γένους.
Από τους αρχαίους χρόνους η αρχοντική Ίρις θεωρείτο ως σύμβολο της δύναμης και του μεγαλείου -  οι Αιγύπτιοι τοποθετώντας την στο φρύδι της Σφίγγας και στο σκήπτρο των βασιλιάδων τους, τα τρία φύλλα από τα  άνθη    τ ης  συμβόλιζαν την πίστη, τη σοφία και την ανδρεία. Στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη, η ρίζα της Ίρις  χρησιμοποιόταν  ευρέως στην αρωματοποιία ,και η Μακεδονία, η Ηλεία και η Κόρινθος ήταν διάσημες για τις αλοιφές της Ίριδας.  -Οι Φρέσκες ρίζες έχουν μια χωματένια μυρωδιά, η χαρακτηριστική οσμή βιολετί αναπτύσσεται σταδιακά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ξήρανσης και δεν επιτυγχάνει τον μέγιστο της για τουλάχιστον δύο χρόνια, και ακόμη και μετά την ημερομηνία αυτή. Το Λάδι ίρις, που λαμβάνεται με απόσταξη απο  σκόνη  της ρίζα με ατμό, έχει μια έντονη και εξαιρετικά λεπτή μυρωδιά της φρέσκιας Violet . Χρησιμοποιείται εμπορικώς για την παρασκευή  των καλύτερων αρωμάτων και επίσης αν αναμιχθεί με τεχνητά αρώματα Violet, καθιστά  την οσμή τους  πιο λεπτή. πηγη
Το ρίζωμα της ίριδας είναι αρωματικό, διορθωτικό της γεύσης και βλεννώδες. Όταν είναι φρέσκο έχει εμετικές και καθαρτικές ιδιότητες. Σε ξερή κατάσταση δρα ως διουρητικό, ανθελμινθικό, εφιδρωτικό, χολαγωγό, αντιϊσταμινικό, αντιφλεγμονώδες, τονωτικό και αποχρεμπτικό. Η ίριδα περιλαμβάνεται στη σύνθεση πολλών γαληνικών σκευασμάτων καθώς και σε συνταγές μαλακτικών για το στήθος. Είναι ωφέλιμο ως αποχρεμπτικό και ως εκ τούτου χρήσιμο για τον βήχα. Χρησιμοποιείται ακόμη για το συνάχι, τη διάρροια και ως διουρητικό για τις διαταραχές της χοληδόχου κύστης και της σπλήνας.

   Εσωτερικά χρησιμοποιείται ακόμη για ψωρίαση, ακμή, έρπη και ημικρανία  οφειλόμενες σε δυσλειτουργία του συκωτιού. Ενάντια στην αρθρίτιδα και τους πρησμένους αδένες, σηπτικές καταστάσεις και κολπικές φλεγμονές. Δρα ως σπασμολυτικό για τους πόνους στην καρδιά, το στομάχι, τα έντερα, τις αρθρώσεις και τους πονόδοντους.

   Το εκχύλισμα από τη ρίζα και ριζώματα διεγείρει τα ενεργά στρώματα του δέρματος και φέρνει την υγρασία και την ισορροπία προς τα εξωτερικά επιδερμικά στρώματα. Βοηθά το δέρμα να φαίνεται και να αισθάνεται υγιές, απαλό και εύπλαστο.

   Το αφέψημα της ρίζας λαμβάνεται ως αντίδοτο για δηλητηριάσεις από μανιτάρια.

   Η φρέσκια ρίζα προκαλεί εμετούς και διάρροια. Να χρησιμοποιούμε το βότανο μόνο αποξηραμένο. Δεν το χρησιμοποιούμε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.
πηγη

Έλαιο Αγριοτριανταφυλιάς- Rosehip oil


Είναι ένα σούπερ αντιγηραντικό έλαιο. Βοηθάει στην επούλωση των ουλών και στην αντιμετώπιση των ραβδώσεων κατά την εγκυμοσύνη. Ανακουφίζει από τα συμπτώματα της ψωρίασης, της νευροδερματίτιδας, του ηλιακού εγκαύματος, μειώνει τις ευρυαγγείες, τους κιρσούς και τις ραγάδες. Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι αυξάνει τα επίπεδα κολαγόνου και ελαστίνης, είναι κατά των ελευθέρων ριζών και καταπολεμάει την πρόωρη γήρανση. Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α, λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε. Ιδανικό για χρηση σε ντεκολτέ, λαιμό και στήθος.

   Είναι ένα από τα πιο πολύπλοκα έλαια, καθώς περιέχει περίπου 500 ενεργά συστατικά! Θεωρείται από τα καλύτερα υλικά για την αναδόμηση της επιδερμίδας. Βοηθά σημαντικά το γηρασμένο δέρμα, το δέρμα με ρυτίδες, κοκκινίλες ή ακόμη και έκζεμα καθώς,  είναι πλούσιο σε λινολεϊκό και λινολενικό οξύ, κάτι που του προσδίδει σημαντικές αναπλαστικές, ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα σχηματίζει μια προστατευτική μεμβράνη πάνω στην επιδερμίδα, συντελεί στην αναδόμηση των κυττάρων, βελτιώνοντας την υφή της επιδερμίδας.

    O καρπός της αγριοτριανταφυλλιάς είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές βιταμίνης C, εμφανίζοντας έτσι σημαντική επανορθωτική δράση σε λεπτές γραμμές και χρωματικές αλλοιώσεις της επιδερμίδας. Συγχρόνως βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή της μελανίνης και προσδίδει λάμψη και φωτεινότητα στην επιδερμίδα.

   

   

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Φυσική καλλιέργεια η μέθοδο που "δεν κάνεις τίποτα"

                                                                                             Η φυσική καλλιέργεια είναι μια μέθοδος καλλιέργειας που δεν χρησιμοποιεί λιπάσματα και φυτοφάρμακα. Το έδαφος δεν έχει οργωθεί και δεν έχει υποστεί καμιά κατεργασία.


Ο ιδρυτής της φυσικής καλλιέργειας, αγρότης, φιλόσοφος και πρώην φυτοπαθολόγος, Masanobu Fukuoka, την έχει αποκαλέσει ως μέθοδο που "δεν κάνεις τίποτα".Κανόνες φυσικης καλλιεργειας:
1) Οχι όργωμα,φρεζάρισμα, ή οποιαδήποτε κατεργασία της γης.
2) Οχι βοτάνισμα
3) Οχι λιπάσματα, φυτοφαρμακα, ή οργανικα σκευάσματα
4) Οχι κλάδεμα
5) Οχι κοπριά ή κόμποστ.
Αφήνουμε δηλαδή την φύση να λειτουργήσει, χωρίς να επεμβαίνουμε.
 «Η φύση είναι τέλεια, η ανθρώπινη γνώση ατελής, οπότε ας αφήσουμε τη φύση να αποφασίσει..

  Σήμερα η φυσική καλλιέργεια (natural farming)  έχει φτάσει στη μέγιστη απλότητα. Μπορούμε να δημιουργήσουμε αγροκτήματα, να αναβλαστήσουμε άγονους λόφους και βουνά, να μετατρέψουμε τη γη σε παράδεισο, τυλίγοντας σπόρους μέσα σε σβώλους από αργιλόχωμα («βόμβες») και σπέρνοντας μια μεγάλη ποικιλία από 100 και πλέον είδη οπωροφόρων και δασικών δένδρων, λαχανικών, σιτηρών, και φυτών χλωρής λίπανσης, πριν αρχίσει η περίοδος των βροχών (Άνοιξη – Φθινόπωρο).

  Για να προστατευθούν οι σπόροι από τα πουλιά και τα τρωκτικά τοποθετούνται σε σβώλους από άργιλο (seed balls) και στη συνέχεια αφήνονται στο προς καλλιέργεια /αναδάσωση έδαφος. Ένα χρόνο μετά τη σπορά, από τα φυτά που θα βγουν θα επιβιώσουν μόνα εκείνα που ταιριάζουν στο δεδομένο έδαφος και κλίμα.

Σπέρνοντας μια μεγάλη ποικιλία φυτών μπορούμε να εξασφαλίσουμε το ότι κάποια θα βλαστήσουν, όσο κακές και να είναι οι συνθήκες. Η γη εξάλλου φροντίζει για τις ισορροπίες.

Στόχος του καλλιεργητή είναι να εξυπηρετήσει τη φύση , να δημιουργήσει γόνιμο έδαφος , να ευνοήσει την γέννηση υγιών φυτών.........

H μέθοδος Fukuoka στην Ελλάδα

H μέθοδος Fukuoka εφαρμόζεται στην Ελλάδα από τον κ.Παναγιώτη Μανίκη, αγρότη-γεωπόνο, στο Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας στην Έδεσσα.Κάθε δυο χρόνια και από 21 – 31 Αυγούστου στο χώρο του Κέντρου Φυσικής Καλλιέργειας, στο Κλησοχώρι της Έδεσσας άνθρωποι από κάθε γωνιά της Γης μαζεύονται για να κάνουν σβώλους.
Στους φιλοξενούμενους δίνεται η ευκαιρία να επισκεφθούν τις φυσικές ομορφιές του νομού, γίνονται εκδηλώσεις, διοργανώνονται μουσικές και χορευτικές βραδιές, παιχνίδι, τραγούδι, χορός, σβώλοι σε ένα όμορφο πάντρεμα.
Οι σβώλοι που παρασκευάζονται, αρκετοί τόνοι, χρησιμοποιούνται για την υλοποίηση σπορών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με στόχο το πρασίνισμα των γυμνών και άγονων βουνών της χώρας. Η εργασία γίνεται σε καθαρά εθελοντική βάση και η συμμετοχή είναι ελεύθερη γι αυτούς που θέλουν να προσφέρουν σπόρους στη Μάνα Φύση.

Η γη χρειάζεται τη βοήθεια μας και εμείς έχουμε ανάγκη τη γη, τη φύση.

         ΠΗΓΗ  Xaris Fysiki Kalliergia   http://www.trip-travel.gr/

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Κύβος νοστιμιάς με φυσικά υλικά

                                                                                  Απλές , χρήσιμες ιδέες !!!
Κύβος νοστιμιάς με φυσικά υλικά (μυρωδικά)...
Ελαιόλαδο,ρίγανη,δεντρολίβανο,βασιλικός,σκόρδο,άνιθος,αλάτι,πιπέρι. Ένα multi και μια κατάψυξη. 
Μπορούμε να βάλουμε ότι μυρωδικό ή μπαχαρικό θέλουμε όπως και ζωμό από κάποιο κρέας που έχουμε μαγειρέψει και έχουμε φυλάξει. 
Καλή σας επιτυχία.

 Oneirospito

Η απομυθοποίηση των superfoods: Τα προβλήματα υγείας που προκαλούν έξι υπερτροφές

Τα superfoods από το ακάι μπέρι έως το γκότζι μπέρι και άλλα πολλά κατακλύζουν τις αγορές παγκοσμίως, υποσχόμενα ευεξία, καλή υγεία, μακροζωία και αν όχι απώλεια, τουλάχιστον διατήρηση του σωματικού βάρους.

Ωστόσο, οι διατροφολόγοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτές τις σούπερ τροφές αμφισβητώντας τις «μαγικές» τους ιδιότητες. Ο διατροφολόγος Ιαν Μάμπερ μιλώντας στη Daily Mail εξηγεί τι υποστηρίζεται ότι προσφέρουν, τι πραγματικά κάνουν, αλλά και τι προβλήματα δημιουργούν. 


Kέιλ
Τα σκούρα πράσινα φύλλα του είναι γεμάτα βιταμίνες, ασβέστιο, σίδηρο και άλλα θρεπτικά συστατικά. 

Η τελευταία μόδα που θέλει το κάλε να μπαίνει σε κάθε είδους σαλάτα ή χυμό συνεπάγεται και την αυξημένη κατανάλωση ενώσεων που ονομάζονται glucosinolates. Οι ενώσεις αυτές σε ορισμένες περιπτώσεις επηρεάζουν τη λειτουργία του θυροειδούς και σε πολύ μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και βρογχοκήλη. Οι ορμόνες που επηρεάζονται από το θυρεοειδή ελέγχουν τα πάντα, από την κούραση και το άγχος μέχρι το σωματικό βάρος. 

Καλό είναι να αποφεύγεται η υπερκατανάλωση του κάλε και να προτιμάται μαγειρεμένο. 


Γκότζι Μπέρι


Τα Γκότζι Μπέρι χρησιμοποιούνται για τις ιατρικές τους ιδιότητες από τους Κινέζους εδώ και αιώνες, καθώς φαίνεται ότι ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο, ενώ λέγεται ότι αυξάνουν και το προσδόκιμο ζωής. 

Ολα αυτά, όμως, όπως φαίνεται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφού σύμφωνα με τους διατροφολόγους μόνο αν φάει κανείς 13 μερίδες γκότζι μπέρι θα έχει καταφέρει να λάβει τόσα αντιοξειδωτικά όσα θα του έδινε ένα απλό κόκκινο μήλο. 

Μάλιστα, τα γκότζι μπέρι, όχι μόνο το καλό που κάνουν είναι αμελητέο μπροστά σε άλλα φρούτα και λαχανικά, αλλά από την άλλη πλευρά έχουν μια χημική ένωση που ονομάζεται σαπωνίνες και η οποία αυξάνει τον κίνδυνο πεπτικού συνδρόμου. Επίσης, τα γκότζι μπέρι καλό είναι να μην λαμβάνονται παράλληλα με λήψη φαρμάκων για το διαβήτη και την αρτηριακή πίεση καθώς έχει παρατηρηθεί ότι προκαλούν εξανθήματα. 

Τέλος, τα γκότζι μπέρι μπορούν να επιδεινώσουν την οποιασδήποτε μορφής φλεγμονή. 

Οι διατροφολόγοι συστήνουν να καταναλώνονται καλύτερα φρέσκα γκότζι μπέρι.
Σπόροι κία

Οι σπόροι του φυτού που φυτρώνει κυρίως στη Λατινική Αμερική έχουν οκτώ φορές περισσότερα Ω3 από το σολομό και είναι γεμάτοι πρωτεΐνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Επίσης, συστήνεται να το καταναλώνουν σε όσους κάνουν δίαιτα καθώς δημιουργεί μια αίσθηση πληρότητας στο στομάχι.

Οι σπόροι Κία στο στομάχι φουσκώνουν και γίνονται σαν μια μάζα ζελέ που προκαλεί πόνους και φούσκωμα. Επίσης, λόγω του ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά άλατα, ενδέχεται να μπλοκάρουν την απορρόφηση ορισμένων άλλων ουσιών από τον οργανισμό.
Kινόα
Το Κινόα περιέχει έως και 18% περισσότερη πρωτεΐνη από οποιοδήποτε άλλο σιτηρό, ενώ είναι πλούσιο σε αμινοξέα που βοηθούν στο χτίσιμο των μυών του σώματος. Δεν έχει γλουτένη και έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. 

Ωστόσο, το Κινόα είναι γεμάτο με σαπωνίνες και λεκτίνες που μπορούν να ερεθίσουν το στομάχι, να προκαλέσουν φούσκωμα, ενώ ερευνάται το αν είναι εντελώς απαλλαγμένο από γλουτένη.
Νερό καρύδας

Το νερό καρύδας προέρχεται από το εσωτερικό άγουρων καρύδων και είναι πλούσιο σε κάλιο και μαγνήσιο. Βέβαια, από τη στιγμή που θα βγει από την καρύδα μέχρι να φθάσει στον καταναλωτή όλο το κάλιο και όλο το μαγνήσιο έχουν χαθεί. Επιπλέον, έχει φυσικά σάκχαρα αλλά πολλά. Τόσο όση η μισή συνιστώμενη ημερήσια δόση.


Ακάι Μπέρι

Το Ακάι Μπέρι λέγεται ότι περιέχει διπλάσια αντιοξειδωτικά από ότι τα βατόμουρα, καθώς και ότι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες,καλά λιπαρά, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά. Επίσης, υποστηρίζεται ότι βοηθά στην απώλεια βάρους, κάτι το οποίο βέβαια δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ποτέ.

Πηγή: iefimerida.gr   
http: //www.awakengr.com/