Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Σπιτικό φαγητό για όλους με 2,70 ευρώ από 14 Δήμους!

Φρεσκομαγειρεμένο, σπιτικό φαγητό καθημερινά, με 2,70€; Γίνεται, σε 14 διευθύνσεις αθηναϊκών δήμων που προσφέρουν τη δυνατότητα σε όλους να χορτάσουν οικονομικά.

Παρακάτω, θα βρείτε όλες τις διευθύνσεις και τα σημεία διανομής του φρεσκομαγειρεμένου φαγητού, μαζί με τις ώρες λειτουργίας, για να βρείτε την πιο κοντινή στο σπίτι ή την εργασία σας και να απολαύσετε κι εσείς σπιτικό φαγητό.                                                                                                                                                          Τα Σημεία Διανομής


(Τις γεύσεις της Σπιτικής Κουζίνας τις απολαμβάνετε, προσωρινά, μόνο με παραλαβή από το κατάστημα)

Δήμος Αμαρουσίου
Εγκαίνια Δευτέρα 19/10/2015, ώρα 17:30 μμ

sampleΜεσογείων 82, Μαρούσι, 15125
Τηλ: 210 9517 740 - 6971 985489
Ώρες: 12:00 - 16:00

Δήμος Ίλιου

sampleΔημαρχείο Ιλίου - Χώρος στάθμευσης (οδός Χρυσηίδος), 131 22
Τηλ: 213 2030016 - 213 2030017 - 6971734318
Ώρες: 12:00 - 16:00

Δήμος Αμαρουσίου

sampleΠλατεία Εργατικών Κατοικιών 1 (Πλησίον ΚΕΠ), 151 24
Τηλ: 210 9517740 - 6973242391
Ώρες: 12:00 - 16:00

Δήμος Αλίμου

sampleΛεωφόρος Ιωνίας 96, 174 55
Τηλ: 213 2008044 - 6951830607
Ώρες: 11:30 - 15:30

Δήμος Ηλιούπολης

sampleΜνησικλέους και Ύδρας, 163 45
Τηλ: 210 9970009 - 6987282281
Ώρες: 11:30 - 15:30

Δήμος Νέας Σμύρνης

sampleΑρτάκης 34 & Εθνικής Στέγης, 171 24
Τηλ: 210 9517740 - 6983761005
Ώρες: 12:00 - 16:00

Δήμος Δάφνης Υμηττού (Υμηττός)

sampleΠαπαστράτου 14, Υμηττός, 172 37
Τηλ: 213 2037853 - 210 9700300 - 210 9517740
Ώρες: 12:00 - 16:00

Δήμος Δάφνης Υμηττού (Δάφνη)

sampleΒύρωνος 65 & Αλεξάνδρας, Δάφνη,
Τηλ: 213 2037853 - 210 9700300 - 6939257750
Ώρες: 12:00 - 16:00

Δήμος Ηρακλείου

sampleΥπόγεια Διάβαση Σταθμού ΗΣΑΠ Ηρακλείου,
Τηλ: 210 9517740 - 213 2000141
Ώρες: 12:00 - 17:00

Δήμος Κηφισιάς (Κηφισιά)

sampleΠλατεία Πλατάνου, Οδός Αδριανού (Έμπροσθέν Άλσους Κηφισιάς),
Τηλ: 213 2007100 - 6946582087
Ώρες: 12:00 - 16:00

Δήμος Κηφισιάς (Ερυθραία)

sampleΚώστα Βάρναλη 58 ,
Τηλ: 213 2007600 - 210 9517740
Ώρες: 12:00 - 16:00

Δήμος Νίκαιας

sampleΒρυούλων και Π. Τσαλδάρη,
Τηλ: 210 9517740 - 6947640242
Ώρες: 12:00 - 16:00

Δήμος Παπάγου - Χολαργού

sampleΠερικλέους 55 (πίσω απο το Δημαρχείο Παπάγου Χολαργού),
Τηλ: 210 9517740 - 213 2002894
Ώρες: 12:00 - 16:00

Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου (Ταύρος)

sampleΠλατείας Ατταλείας Κτίριο Κ7,
Τηλ: 210 9483734 - 210 4834614 - 6945714359
Ώρες: 12:00 - 16:00

Δήμος Χαϊδαρίου

sampleΠροσωρινά εκτός λειτουργίας,
Τηλ:
Ώρες: 12:00 - 16:00

Δήμος Χαλανδρίου

sampleΑγίας Παρασκευής 86, Κτήμα Μαμόπουλου,
Τηλ: 210 9517740 - 6909074867
Ώρες: 12:00 - 16:00
maxresdefault
http://www.spitikikouzina.gr/index.php
Περισσότερα

«Είναι η Ευρώπη, ανόητε».

του Γιάννη Λαζάρου 
Το ότι απευθύνθηκε στον Τσίπρα η παραφρασμένη ρήση «είναι η εφαρμογή, ανόητε» το ένιωσε και το τελευταίο μπρόκολο στην υφήλιο. Το έδειχνε η χαιρεκακία στο στυγνό πρόσωπο του φασίστα Σόιμπλε αλλά και η γλώσσα του σώματος του κατά τα άλλα αξιοπρεπούς πρωθυπουργεύοντος διορισμένου υπαλλήλου του ιδίου φασίστα στην αποκαλούμενη ακόμη Ελλάδα. 
Κάτι έπρεπε να απαντήσει και το κουρδιστό λούτρινο της αριστεράς, έτσι αφού αερολόγησε μέσα στον εξευτελισμό του ζήτησε περισσότερη Ευρώπη. Θα μπορούσε βέβαια στα πλαίσια της διπλωματίας να απαντήσει ως ελεύθερος άνθρωπος πολύ απλά παραφράζοντας κι αυτός την παράφραση του ναζιστή: «Είναι η Ευρώπη, ανόητε».
Ως ελεύθερος και σκεπτόμενος θα μπορούσε να του θυμίσει την ανοιχτή πληγή του πλανήτη που ονομάζεται Ευρώπη. Μια πληγή που αιώνες τώρα δεν αφήνει σε ησυχία τον οποιονδήποτε λαό από την Ασία μέχρι την Αφρική και την Νότια Αμερική μόνο και μόνο για το κέρδος. Από όπου και να την πιάσεις την «πολιτισμένη» Ευρώπη βρωμάει σαπίλα και αίμα. Πουλώντας «πολιτισμό» και Θεό, σκότωσε λεηλάτησε διέλυσε και σκλάβωσε λαούς και ηπείρους. 
Αν ήθελε και για να μην μπλέξει με την αιματοβαμμένη ιστορία της Ευρώπης θα μπορούσε να προσθέσει στην παράφραση το «Είναι η Ευρώπη και ειδικά η Γερμανία, ηλίθιε». Να του κάνει μια ανασκόπηση με λίγα λόγια για την πορεία και τα θέλω αυτής της χώρας από τον Α' παγκόσμιο πόλεμο μέχρι σήμερα. Να του θυμίσει πόσο αίμα και πόνος στον βωμό της κυριαρχίας ενός λαού που κάθε λίγο και λιγάκι σκοτώνει, σφάζει, λεηλατεί. διότι θέλει τον πλούτο για πάρτη του. Όλον τον πλούτο, όλων των λαών. Αυτή ήταν είναι και θα είναι η πολιτική της Γερμανίας έστω κι αν σήμερα ο ναζίστας Σόιμπλε αντί για την σβάστικα φοράει γραβάτα. 
Αντ' αυτού ζήτησε περισσότερη Ευρώπη. Δεν χόρτασαν θάνατο οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα, δεν χόρτασαν δυστυχία, θέλουν κι άλλα συνεπικουρούμενοι από στρατιές Ευρωπαϊστών ελληνόφωνων ανδρείκελων. Αν ήταν θέμα πολιτικής ή ιδεολογίας θα μπορούσες να τους αντιπαλέψεις. Όμως δεν είναι τίποτε από αυτά. είναι απλά θέμα δουλοπρέπειας και ραγιαδισμού. Είναι θέμα κουκουλοφορίας. Τόσο απλά όπως έδιναν τους αγωνιστές την περίοδο της Ναζιστικής κατοχής, έτσι σήμερα συντάσσονται με τα Ευρωπαϊκά κόμματα (ναι, υπάρχουν) στην Ελλάδα και προσκυνάνε τους πάντες για το τομάρι τους. 
Η Ελλάδα δεν μπορεί να καυχηθεί πως τα τελευταία διακόσια χρόνια υπήρξε ανεξάρτητο κράτος, όμως όλα αυτά τα χρόνια υπήρχαν και τα προσχήματα που κρατούσαν τόσον οι εξουσιαστές όσο και οι εντόπιοι εντολοδόχοι. Οι λόγοι ήταν πολλοί, από την χρησιμοποίηση του στρατού της (λέγε με ΑΝΤΑΝΤ) μέχρι και την εκμετάλλευση της γεωστρατηγικής θέσης. Από την στιγμή που εξέλειπαν οι λόγοι αυτοί τα προσχήματα δεν έχουν θέση στο αλισβερίσι κατακτητών και υπόδουλων. 
Είναι ο έβδομος χρόνος που ο κάθε «πολιτισμένος» Ευρωπαίος βγαίνει και λοιδορεί ένα λαό που μπορεί να ζήσει και να μεγαλουργήσει όπως κάθε λαός άλλωστε, αν δεν έχει στο κεφάλι του κεχαγιά ή θεσμούς όπως τους αποκαλεί ο Τσίπρας. 
Ποια Ευρώπη, ρε Τσίπρα; Αυτή που σου δίνει δώρο ένα Μικελάντζελο και σφάζει ανελέητα έναν λαό; Αυτή που θέλει να έχει ρυθμό η δυστυχία που σπέρνει και ξεχνιέται με ένα Βιενέζικο βάλς; Αυτή που μπορεί να πουλήσει και δέκα εκατομμύρια δολάρια  την δυστυχία της Γκέρνικα αποτυπωμένη σε ένα καμβά; 
Ποια Ευρώπη ρε Τσίπρα; Αυτή που μεγαλούργησε στην Αλγερία; Αυτή που ταύτισε την ομορφιά ενός Εντελβάις με το αίμα αδικοχαμένων; Αυτή που έσφαξε τους Σέρβους συνεπικουρούμενη από την πέραν του Ατλαντικού κορασίδα της;  
Ποια Ευρώπη ρε Τσίπρα; Αυτή που με βασιλείες ή αυτοκρατορίες από Ναπολέοντες μέχρι Χιτλεράδες δεν αφήνει ανάσα ποτέ για κανέναν λαό; 
Αυτά φυσικά δεν μπορεί να τα σκεφτεί ένα δουλικό. Γι αυτό και μέσα στον συρφετό της πανευρωπαϊκής δουλικότητας υπήρξε και ένας Ντα Βίντσι και οι όμοιοί του, ένας Θερβάντες και οι όμοιοί του και πάει λέγοντας. Στο τέλος η πλειοψηφία των άχρηστων αιμοδιψών  αυτούς πουλάει χωρίς να καταλαβαίνει ποτέ την αξία τους. Όπως ακριβώς πουλάς εσύ και οι όμοιοί σου αυτό που δεν θα καταλάβετε ποτέ. Την Πατρίδα   .http://www.stontoixo.com/

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Σπιτικό Οικολογικό Απορρυπαντικό από Κισσό !

Σε αυτό το post θα ήθελα να σας δείξω πώς να κάνετε μια οικολογική μπουγάδα με συστατικά από τον κήπο σας. Μου αρέσει αυτό το σαπούνι επειδή είναι όλα τα συστατικά του φυσικά,  και δεν  κοστίζει σχεδόν τίποτα 
Χρησιμοποιώντας δηλητηριώδης κισσός ως απορρυπαντικά

Οικολογικό Σαπούνι Κισσού Συστατικά:

  • περίπου 60 γραμμάρια φυλλα απο  κισσό
  •  3 φλιτζάνια νερό
  • μισή κουταλιά σόδα πλυσίματος
  • ένα δοχείο, για παράδειγμα ένα βάζο 

Οδηγίες:

Κόψετε τα φύλλα και  βάλετε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με  τη σόδα και το νερό. Φέρετε το μειγμα σε βρασμό και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 5 λεπτά, ανακατεύετε συχνά.
Αποσύρετε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Αφήνετε το μείγμα να καθίσει μέχρι να αρχίσει να αφρίζει καθως το ανακατεύετε  ζωηρά. Στραγγίζετε το μείγμα μέσα από ένα κόσκινο ή τουλπάνι και το ρίχνετε σε ένα δοχείο.
Αυτό είναι, έχετε κάνει σπιτικό Οικολογικό Απορρυπαντικό από Κισσό ! Οι διαλυμένες σαπωνίνες μέσα στον αφρό του  κισσού  διαθέτουν μια σταθερή δράση καθαρισμού για την καθημερινή σας λάντζα πιάτων και ρούχων .
Η σόδα πλυσίματος βελτιώνει τη δράση καθαρισμού  σκοτώνοντας τυχόν μικρόβια και κανει το απορρυπαντικό κισσός να διαρκεί περισσότερο. Αυτό το μείγμα λειτουργεί καλύτερα όταν χρησιμοποιούνται φρέσκα τα φύλλα   (μέσα σε λίγες ημέρες).Αποθήκευση στο ψυγείο ή σε δροσερό σκοτεινό ντουλάπι για να   αυξήσει τη διάρκεια ζωής του.
Εάν το μείγμα είναι πολύ νερουλό για τα γούστα σας, μπορείτε να το πυκνώσετε για παράδειγμα, με κόμμι γκουάρ ή απλά άμυλο. Αυτό του εξασφαλίζει  πυκνότητα  και το βελτιώνει σαν απορρυπαντικό. 
Το απορρυπαντικό Κισσού  μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για το πλύσιμο των ρούχων. Με απλά λόγια περίπου 200 ml / ένα φλιτζάνι του διαλύματος  στην θήκη του απορρυπαντικού του πλυντηρίου σας.ειναι αρκετό 
Ακόμη πιο εύκολα, είναι δυνατόν να πλύνετε αμέσως με φρέσκα φύλλα κισσού. Βάλτε μια χούφτα  απο τα τεμαχισμένα φύλλα σε ένα σάκο πλυσίματος ή σε μια κάλτσα και δέστε το τέλος και  το ρίχνετε στο πλυντήριο.

Αλλά δεν είναι δηλητηριώδη ο κισσός;

Ακριβώς όπως και τα περισσότερα φυτά, ο κισσός είναι δηλητηριώδης. Μεγάλα φυτά με σκούρα μούρα είναι ιδιαίτερα τοξικά. Θα πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων των φύλλων, ιδιαίτερα τα μεγαλύτερα και πιο σκούρα φύλλα.Ωστόσο, αυτό το σαπούνι προορίζεται για τοπική χρήση και δεν θα πρέπει ποτέ να καταναλωθεί.. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μια αλλεργική αντίδραση στο κισσό, έτσι όταν αρχίσετε να το  χρησιμοποιείτε κάντε ένα μικρό ποσό και να παρακολουθήσετε για τυχόν αντιδράσεις                        πηγη    .http://www.smarticular.net/en/                                                                                                                                                                                                 Καλή επιτυχία  στις πράσινες μπουγάδες  σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δωρεάν φαγητό, από τη φύση! Για τις πολύ δύσκολες μέρες που έρχονται.

Στα δύσκολα χρόνια που ζούμε και στα δυσκολότερα που έρχονται καλό είναι να θυμηθούμε μερικές πρακτικές που ακολουθούσαν με σοφία οι γιαγιάδες μας τα χρόνια που τα λεφτά ήταν λιγοστά και οι καθημερινές ανέσεις, σχεδόν ανύπαρκτες.



Στην εποχή που αναφερόμαστε, είναι σίγουρο ότι δεν θα βρούμε σούπερ μάρκετ σε κάθε γειτονιά της Αθήνας, ούτε ταχυφαγεία με κάθε είδος junk food που υπόσχονται φθηνό φαγητό αμφιβόλου ποιότητας. Οι άνθρωποι ήταν ακόμα κοντά στη φύση και γνώριζαν τα μυστικά που θα τους έδιναν την ευκαιρία να βρίσκουν ένα πιάτο φαγητό, ακόμα κι αν δεν υπήρχαν λεφτά!

Ας δούμε λοιπόν μερικά προϊόντα που η φύση τα δίνει τσάμπα!

Άγρια χόρτα: Αυτά τα άγρια χόρτα που θεωρούνται εκλεκτά στον πάγκο του σύγχρονου μανάβη, κάποτε ήταν το πιο φθηνό φαγητό του τραπεζιού. Αρκεί να ήξερες να τα ξεχωρίζεις και να έβγαινες μια βόλτα με το μαχαιράκι σου στην εξοχή. Για ακούστε μερικά: ραδίκια, ζωχοί, άγρια μάραθα, ρόκες, γλιστρίδες, τσουκνίδες, αγριόπρασα, αγριοσέλινο, βολβοί, βλίτα, βρούβες, κάπαρη, μυρώνια, καυκαλήθρες, αλλά και πιο gourmet όπως άγρια σπαράγγια και αγκινάρες. Σας ανοίξαμε την όρεξη;


Άγρια μανιτάρια: Αυτό κι αν είναι εκλεκτό έδεσμα! Οι φθινοπωρινές και οι ανοιξιάτικες βροχές γεμίζουν τα βουνά με μανιτάρια και οι φανατικοί του είδους περιμένουν με το καλαθάκι στο χέρι να συλλέξουν τον πολύτιμο αυτό μεζέ. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί διότι πολλά είδη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για κατανάλωση. Ακολουθήστε έναν έμπειρο μανιταροσυλλέκτη και έχετε πάντα μαζί σας έναν φωτογραφικό οδηγό για να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ενημερώνεστε με ακρίβεια. Η σύνεση του συλλέκτη είναι η εγκύηση της ασφάλειας.


Φρούτα του δάσους: Πιθανώς να μην ξέρετε ότι τα βατόμουρα, τα σμέουρα, τα μύρτιλα και όλα αυτά τα μικροσκοπικά φρουτάκια που πωλούνται στα μικροσκοπικά κεσεδάκι σαν κόσμημα, υπάρχουν σε άγρια κατάσταση στο δάσος. Αν ανεβείτε σε ορεινές περιοχές, οι παραδοσιακές νοικοκυρές θα σας δείξουν όλα αυτά τα πολύτιμα καλούδια του δάσους που μετατρέπονται σε πρώτης τάξεως γλυκίσματα για όλο το χρόνο!


Ξηροί καρποί: Τα δασικά δέντρα που πολλές φορές χρησιμοποιούνται στις πόλεις και σαν καλλωπιστικά παράγουν καρπούς που είναι θρεπτικότατοι! Καρύδια, αμύγδαλα, κάστανα & φουντούκια δεν φυτρώνουν μέσα σε πλαστικά δοχεία, αλλά κρέμονται από τα δέντρα στην κατάλληλη εποχή. Σπεύσατε!


Ελιές: Δεν υπάρχει γειτονιά σε μεγάλη πόλη της Ελλάδας που να μην έχει δεντροστοιχίες με ελαιόδεντρα. Τα δέντρα αυτά παράγουν τον πλούσιο καρπό τους, αλλά δεν ενδιαφέρεται κανείς να τον συλλέξει. Γιατί να μην μαζεύουμε τον καρπό από τα ελαιόδεντρα των πεζοδρομίων;

Φρούτα: Σε πολλές περιπτώσεις τα καρποφόρα δέντρα χρησιμοποιούνται σαν καλλωπιστικά. Η αλλαγή στη χρήση τους δεν σημαίνει ότι τα δέντρα αυτά σταματούν να παράγουν καρπό. Μην αφήνετε, λοιπόν, τα νεράτζια να σκάνε στο πεζοδρόμιο και να αναθεματίζετε για τη βρωμιά που δημιουργείται. Φτιάξτε τα γλυκό! Είναι τσάμπα!

Σαλιγκάρια: Ο παππούς μου, παλιά, μάζευε σαλιγκάρια, τα καθάριζε αφήνοντάς τα στο αλεύρι ή σε μακαρόνια για μερικές μέρες και μετά μάς τα μαγείρευε με κρεμμυδάκια και ντομάτα. Αν είστε από τους fan του εδέσματος, θα ξέρετε ότι ο μεζές αυτός είναι εκπληκτικός!  


 Ψάρια   Ο πλούτος και η ποικιλία των ελληνικών θαλασσών, τα ατελείωτα χιλιόμετρα των ελληνικών ακτών  και τα χιλιάδες ελληνικά νησιά,το ήπιο κλίμα, τα υψηλά ποσοστά ηλιοφάνειας καθιστούν την Ελλάδα έναν ιδανικό  ψαρότοπο !!Το μόνο που χρειάζεται  ειναι να μάθετε να ψαρεύετε  !!!!!!!!                                                                                                            pellanews   http://www.toftiaxa.gr/

Μεγάλη μπίζνα το προσφυγικό

Αφού δημιούργησαν στρατιές προσφύγων για να αρπάξουν τον εθνικό πλούτο των χωρών τους, αφού ληστεύουν και τα τελευταία υπάρχοντά τους κατά την είσοδό τους στον "πολιτισμένο" κόσμο, έρχονται και επίσημα να αρμέξουν ότι κυκλοφορεί από χρήμα γιατί "ενδιαφέρονται" τώρα για το πρόβλημα. 
Με κάθε επισημότητα ο ΟΗΕ ζητά παγκόσμιο φόρο για να βοηθήσει τους πρόσφυγες. Οι προκλήσεις της νέας «εποχής των μεγάλων κρίσεων», όπως χαρακτηρίζει την τρέχουσα περίοδο ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, φέρνουν μαζί τους υπερκόστη (υπέρογκα αλλά και υπερεθνικά) τα οποία πρέπει κάπως να καλυφθούν, αλλά πώς; 
Να πως. Ο "ανθρωπιστής" Σόιμπλε μπήκε πρώτος στον χορό. Ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, βγήκε και πρότεινε έναν ευρωπαϊκό φόρο στα καύσιμα ως μέσο συγκέντρωσης χρημάτων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. «Εάν οι εθνικοί προϋπολογισμοί ή ο κοινοτικός προϋπολογισμός δεν επαρκούν, τότε ας συμφωνήσουμε παραδείγματος χάρη ότι για κάθε λίτρο βενζίνης θα επιβάλουμε φόρο σε ένα ορισμένο ύψος. 
Η επίλυση της προσφυγικής κρίσης δεν πρέπει να αποτύχει λόγω περιορισμένων πόρων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός στη «Sueddeutsche Zeitung» του Σαββάτου... προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στην πατρίδα του. Κι όλα αυτά σε μια χώρα όπως η Γερμανία που, εάν θέλει, φυσικά έχει λεφτά, καθώς αποχαιρέτησε το 2015... με πλεόνασμα 12,1 δισ. ευρώ. 
Η πρόταση Σόιμπλε μπορεί βέβαια να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως, υπό το πρίσμα των «ευρωπαϊκών συμφραζομένων» («τις συνέπειες δεν θα τις υποστεί μόνο η Γερμανία») αλλά ακόμη και με εσωκομματικούς όρους (ως έμμεση μαχαιριά στην πολιτική κληρονομιά της Μέρκελ), πράγμα που ενδεχομένως σε έναν βαθμό να την αποδυναμώνει. 
Ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για την αναλόγου περιεχομένου πρόταση που παρουσίασε επισήμως ο ΟΗΕ μόλις την περασμένη Κυριακή. Στο πλαίσιο έκθεσης για την «ανθρωπιστική βοήθεια-χρηματοδότηση» που δόθηκε προχθές στη δημοσιότητα, ο ΟΗΕ εμφανίζεται να προτείνει, μεταξύ πολλών άλλων, και έναν παγκόσμιο «ανθρωπιστικό φόρο» ή μάλλον μια σειρά από παγκόσμιους «ανθρωπιστικούς φόρους», ως μέσο για την κάλυψη των ολοένα μεγαλύτερων χρηματοδοτικών κενών που παρατηρούνται στο μέτωπο της αντιμετώπισης των κατ' αντιστοιχία ολοένα μεγαλύτερων ανθρωπιστικών αναγκών. 
Ξεκινώντας από τα κενά που πρέπει να καλυφθούν, η υφήλιος χρειάζεται σύμφωνα με τον ΟΗΕ περίπου 40 δισ. δολ. κάθε χρόνο για να καλύπτει τις ανάγκες των περίπου 125 εκατ. συνανθρώπων μας που υποφέρουν (από πολέμους, φυσικές καταστροφές κ.ά.). Αλλά αντί για τα 40 δισ. που απαιτούνται, πλέον συγκεντρώνονται (από δωρεές) γύρω στα 25 δισ., όπερ σημαίνει πως είμαστε 15 δισ. δολ. μείον. 
Τα εν λόγω χρήματα θα μπορούσαν κανονικά να συγκεντρωθούν μέσω δωρεών (των πλουσιοτέρων ανεπτυγμένων κρατών). Από τη στιγμή ωστόσο που «το πνεύμα γενναιοδωρίας είναι σήμερα πιο ανεπαρκές από κάθε άλλη φορά στα χρονικά», όπως σημειώνεται στην επίμαχη έκθεση, οι απαιτούμενοι οικονομικοί πόροι θα πρέπει να αναζητηθούν μέσω άλλων οδών. 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΗΕ
Ο Μπαν Κι Μουν σε ρόλο βλαχοδήμαρχου 
Θυμίζει ελληνική επαρχία όπου οι μελέτες δίνουν και παίρνουν σπαταλώντας εκατομμύρια αλλά τα έργα μένουν στα χαρτιά.
Η ανεξάρτητη εννεαμελής επιτροπή των ειδικών-εμπειρογνωμόνων στην οποία ανέθεσε ο Μπαν Κι Μουν να καταθέσει προτάσεις για την κάλυψη των χρηματοδοτικών κενών εν όψει της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Διάσκεψης Κορυφής (WHS) που πραγματοποιείται στην Κων/πολη τον ερχόμενο Μάιο, προτείνει «καινοτόμες πηγές χρηματοδότησης» όπως είναι η επιβολή φόρων ύψους για παράδειγμα 5% ή 10% σε μεταφορές (Uber), ηλεκτρονικές υπηρεσίες, καθώς και σε κάθε είδους «διασκεδάσεις» (αγώνες, συναυλίες, σινεμά κ.ά.). Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συζητιέται κάτι τέτοιο. Ο διεθνής οργανισμός UNITAID προωθεί ήδη από το 2006 την επιβολή ανάλογων «ανθρωπιστικών φόρων» στα αεροπορικά εισιτήρια μέσω προγραμμάτων στα οποία έχουν πάρει μέρος δεκάδες χώρες, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν συνολικά πάνω από 2 δισ. δολ. για τη χρηματοδότηση φαρμάκων και προγραμμάτων υγείας. Πίσω στο παρόν ωστόσο, το θέμα επανέρχεται υπό το φως νέων, ακόμη μεγαλύτερων προκλήσεων (Προσφυγικό). Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι στην κεφαλή της επιτροπής του ΟΗΕ που προτείνει την επιβολή της ανθρωπιστικής φορολογίας βρίσκεται μια Ευρωπαία, η αντιπρόεδρος της Κομισιόν (και πιθανή διάδοχος του Μπαν Κι Μουν στον ΟΗΕ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα                  .http://www.stontoixo.com/

Καλλιέργεια μανιταριών: Παστεριώνοντας το Ογκώδες Υπόστρωμα για πολλές σακούλες με μανιτάρια



Πώς να μετατρέψουμε μια σακούλα με μυκήλιο μανιταριών σε   πολλές σακούλες (ή κουβάδες) με μανιτάρια.

Αρχικά, παίρνουμε την σακούλα ή το βαζάκι με το μυκήλιο που είτε καλλιεργήσαμε μόνοι μας, είτε αγοράσαμε  από κάποιο παραγωγό μανιταριών. Πριν ανοίξουμε την σακούλα σπάμε το μυκήλιο σε κομμάτια (έτσι ώστε δεν θα το ακουμπήσουμε με τα χέρια μας).
Το ογκώδες υπόστρωμα θα είναι το υλικό που το μυκήλιο θα φάει και θα αποικήσει. Διαφορετικά είδη μυκηλίου έχουν προτίμηση σε διαφορετικά είδη υποστρωμάτων. Θα χρησιμοποιήσουμε πλευρώτους, το οποίο αρέσκεται να τρώει άχυρο όπως και άλλα υψηλά σε άνθρακα υλικά. Εδώ θα χρησιμοποιήσουμε βιολογικά ζαχαροκάλαμα, επειδή είναι απόβλητα.

Παστεριώνοντας το υπόστρωμα

Το πρώτο βήμα είναι να παστεριώσουμε το υπόστρωμα, έτσι ώστε να δώσουμε στο μυκήλιο προβάδισμα απέναντι στους άλλους μικροοργανισμούς. Σε αυτή την περίπτωση θα προτιμήσουμε παστερίωση αντί την αποστείρωσης όπου σκοτώνει όλους τους οργανισμούς. Η παστερίωση σκοτώνει μερικούς αλλά όχι όλους, αλλά είναι ευκολότερη διαδικασία από την αποστείρωση.
Γιατί παστεριώνουμε?
  • Η παστερίωση γίνεται στα τελικά  υποστρώματα που θα παράγουν φρούτα (μανιτάρια) επειδή το μυκήλιο ήδη μεγαλώνει δυναμικά και μπορεί να ανταγωνιστεί τους περισσότερους οργανισμούς.
  • Η παστερίωση είναι ευκολότερη από την αποστείρωση. Χρειάζεται λιγότερο εξοπλισμό και λιγότερη ενέργεια.
Θα χρειαστούμε:
  • Σχεδόν 3 λίτρα μυκήλιο
  • 30 λίτρα υποστρώματος  – οτιδήποτε υψηλό σε κυτταρίνη και χαμηλό σε υδατάνθρακες και άζωτο
  • 250 μλ (1/2 κούπα ) ασβέστη
  • Προστασία για τα χέρια μας και το πρόσωπο
  • Ένα δοχείο ή λεκάνη για να ανακατέψουμε και να μουλιάσουμε το υπόστρωμα
  • Ένα καθαρό τούβλο (ή κάτι βαρύ και αδρανές)
  • Ένα βαρέλι 50λίτρων με καπάκι
  • 3 μαξιλαροθήκες
  • Σκοινί
  • 40 λίτρα νερού 80+ºC
  • Ένα καθαρό τραπέζι
  • Σακούλες μανιταριών ή κουβάδες για να βάλουμε το εμβολιασμένο υπόστρωμα μέσα
Πρώτα από όλα βάζουμε τα γάντια και την μάσκα. Ο ασβέστης είναι καυστικός και μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα.
Ξεκινάμε. Βάζουμε το υπόστρωμα στην λεκάνη και προσθέτουμε τον ασβέστη. Ο ασβέστης αλλάζει την οξύτητα απότομα (το οποίο σκοτώνει αρκετούς οργανισμούς)
Προσθέτουμε ζεστό νερό και σιγουρεύουμε ότι όλο το μείγμα είναι υγρό και ανακατεύουμε.
Σιγουρευόμαστε ότι όλο το μείγμα είναι υγρό έτσι ώστε η θερμότητα στο επόμενο βήμα θα μπορέσει να φθάσει στο κέντρο στις σακούλες. Το στεγνό υπόστρωμα δρα σαν μόνωση. Γεμίζουμε τις μαξιλαροθήκες με το βρεγμένο υπόστρωμα και δένουμε με το σκοινί– αφήνουμε αρκετό σκοινί καθώς θα κρεμάσουμε αργότερα τις μαξιλαροθήκες να στραγγίξουν
Βάζουμε τις μαξιλαροθήκες στο 50λιτρο βαρέλι και προσεκτικά ρίχνουμε το καυτό νερό (80+ºc) μέχρι να γεμίσει. Βάζουμε το τούβλο από πάνω ώστε να μείνουν βυθισμένες και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Περιμένουμε 2 ώρες. Για να παστεριοποιηθεί πρέπει να παραμείνει πάνω 60ºc για 2 ώρες
Σε θερμό κλίμα αυτή η μέθοδος δουλεύει πολύ καλά, αλλά αν είμασταν κάπου πιο κρύα, θα καλύπταμε κάπως το βαρέλι για να το μονώσουμε (ίσως μι κουβέρτα)ή θα χρησιμοποιούσαμε μεταλλικό βαρέλι πάνω σε μερικά τούβλα και θα ανάβαμε μα μικρή φωτιά από κάτω έτσι ώστε να διατηρηθεί η θερμοκρασία
Μετά από 2 ώρες τσεκάρουμε την θερμοκρασία.
Πριν προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα πρέπει να γίνουμε πιο σχολαστικοί με την καθαριότητα μας λίγο. Δεν θα θέλαμε να μολύνουμε το υπόστρωμά μας με μικρόβια.
Καθαρίζουμε με οινόπνευμα τα χέρια μας όπως και κάθε επιφάνεια που θα έρθει σε επαφή με το υπόστρωμα.
Βγάζουμε τις μαξιλαροθήκες με το μουλιασμένο υπόστρωμα και τις κρεμάμε να στραγγίξουν για 15 λεπτά. Μπορούμε να τις στίψουμε ώστε να βγει το περίσσιο νερό.Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα!

Εμβολιάζοντας το υπόστρωμα


Μόλις το παστεριωμένο υπόοστρωμα σταματήσει να στάζει και δεν μπορούμε να στραγγίξουμε άλλο νερό, το αδειάζουμε σε μια καθαρή επιφάνεια και περιμένουμε να κρυώσει.
Μόλις φθάσει κάτω από 35ºC θα βάλουμε το μυκήλιο.
Παίρνουμε την σακούλα με το σπασμένο μυκήλιο και το αδειάζουμε κατά μήκος στο υπόστρωμα.
Έπειτα, με καθαρά χέρια ανακατεύουμε Θέλουμε το μυκήλιο να ανακατευτεί με το υπόστρωμα όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται.
Μόλις ανακατευτεί πρέπει να το βάλουμε στις σακούλες. Παίρνουμε χούφτες από το υπόστρωμα και το συμπιέζουμε στις σακούλες.Σφραγίζουμε τις σακούλες ώστε να μπορεί να μπει τίποτα άλλο μέσα και τις τοποθετούμε σε σκοτεινό μέρος ζεστό μέρος με σταθερή θερμοκρασία 24ºC περίπου (για τα περισσότερα είδη).
Μερικές εβδομάδες μετά (ή και μήνες ανάλογα με το είδος του μανιταριού και με τον λόγο μυκηλίου προς υπόστρωμα) οι σακούλες θα είναι έτοιμες για να βγάλουν μανιτάρια. Όταν η σακούλες είναι άσπρες και αποικημένες πλήρως με το άσπρο μυκήλιο είναι έτοιμες.
Άνοίγουμε τις σακούλες σε ένα μέρος με ροή αέρα, δροσερό και με υψηλή υγρασία. Συνήθως μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το μυκήλιο να βγάλει μανιτάρια βουτώντας το σε κρύο νερό για 12  ώρες
Mushroom Cultivation- Preparing Bulk Substrate with Pasteurisation 349

Πηγές:

Ικαριώτικη χορτόπιτα. Μιά συνταγή της Ικαρίας για πεντανόστιμη πίτα!

(Τη συνταγή για την Ικαριώτικη χορτόπιτα πήραμε από την «Πατριδογευσία» εκδόσεως της πρώην εφημερίδας «Χαραυγή»)
Στην Ικαρία το γλέντι φουντώνει στα καλά καθούμενα σε ένα σπίτι. Ενίοτε τη σκυτάλη της συνέχειας του γλεντιού μπορεί να πάρει κάποιος άλλος καλεσμένος και πάει λέγοντας…
Τυχαία βρεθήκαμε μια κρύα νύχτα (0 βαθμούς C) στο χωριό με την πιο χαμηλή θερμόκρασία, τις Οξέ, στο φιλόξενο και ζεστό σπίτι της Ιωάννας Πασβάνη.
Οι μεζέδες, το ντόπιο κρασί, τα αστεία και τα τραγούδια έδιναν και έπαιρναν. Ανάμεσα στα 4-5 τραπέζια στη σειρά φορτωμένα με λιχουδιές, επιλέξαμε να παρουσιάσουμε τη χορταρόπιτα. Η Δέσποινα Μελιγκάρη, φίλη συνδαιτυμόνας στο γλέντι, μας είπε τη συνταγή. Προϋπόθεση για τη χορτόπιτα είναι να κατέχεις τη γνώση των ικαριώτικων αγριόχορτων. Ευκαιρία για μια εκδρομή στα βουνά της Ικαρίας μια χειμωνιάτικη μέρα, με το μαχαιράκι, αλλά και με κάποιον που γνωρίζει από χόρτα, εννοείται!

Σέσκουλα, καυκαλήθρες, μάραθο, καθώς επίσης πράσο και 2 κιλά ταμπουρά (γλυκό κολοκύθι).
Πλένουμε καλά τα χόρτα, ψιλοκόβουμε τον ταμπουρά. Σε μια τσανάκα, προσθέτουμε τα χόρτα, το κολοκύθι, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές της σούπας ρύζι, για να ρουφήξει τα υγρά και τα ανακατεύουμε.
Για να φτιάξουμε τη ζύμη για ένα ταψί φούρνου, απαιτείται 1 κιλό αλεύρι, 1 ποτήρι νερό, 3 κουταλιές της σούπας λάδι, αλάτι.
Ανοίγουμε το φύλλο, λαδώνουμε το ταψί, βάζουμε τη γέμιση κι έπειτα το άλλο φύλλο και ψήνουμε στους 180° C για 1 ώρα.
Το μυστικό της νοστιμιάς της πίτας είναι στη γέμιση να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερα αγριόχορτα.
Μια άλλη παραλλαγή είναι τα πιταράκια δίχως ρύζι με τα ίδια χόρτα και τη ζύμη, αλλά τηγανητά                                                                                                                  http://www.isamos.gr/