Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ

Κεραλοιφη Καλεντουλας


Είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για κομπρέσες σε πληγές, μώλωπες, μελανιές, στραμπουλήγματα, ακόμα και για φλεγμονές ή καρκινοειδείς φλεγμονές, εξελκώσεις εξαιτίας μακρόχρονης κατάκλισης, έλκη και πρηξίματα.

Μαρτυρίες γιατρών  που έχουν ασχοληθεί με την καλεντουλα πιστεύουν  ότι η καλέντουλα είναι ένα φυσικό φάρμακο για τους κακοήθεις όγκους δρ Μπον αναφέρει την καλέντουλα ως το πλέον σημαντικό φάρμακο σε περιπτώσεις μη εγχειρήσιμου καρκίνου και συστήνει την καθημερινή πόση του τσαγιού καλέντουλας για μακρύ χρονικό διάστημά. Ο φρεσκοστυμμένος χυμός καλέντουλας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε περιπτώσεις καρκίνου του δέρματος. Οι ροδόχροες σπίλοι μπορούν να εξαφανιστούν, αν επικαλύπτονται με φρέσκο χυμό αρκετές φορές την ήμερα για μακρύ χρονικό διάστημα. Το ίδιο ισχύει και για τα μελανώματα και τις πανάδες των ηλικιωμένων, καθώς και για τα τραχιά καρκινοειδή εξανθήματα.

    Πρόσφατα, ο Αμερικανός γιατρός και επιστήμονας δρ Ντρούι απέδειξε τη μοναδική θεραπευτική δύναμη της καλέντουλας κατά του καρκίνου. Με τη χρήση της καλέντουλας μπόρεσε να θεραπεύσει επιτυχώς πολλούς ασθενείς του.

Αγρια Καλεντουλα
    Η πόση τσαγιού καλέντουλας ενδείκνυται για γαστρεντερικές διαταραχές, σπασμούς στομάχου, έλκος στομάχου, καθώς και για φλεγμονές του παχέος εντέρου, την υδρωπικία και την αιματουρία. Είναι εξαιρετικό κατά των ιώσεων και ουρολοιμώξεων.

   Τα θαυμαστά αποτελέσματα του τσαγιού από φρέσκια καλέντουλα φαίνονται στο γράμμα που μου έστειλε ένας γιατρός:  ( Ένα κορίτσι δυόμισι χρονών αρρώστησε σοβαρά, έπειτα από αλλεπάλληλα εμβόλια πολιομυελίτιδας. Παρουσίαζε χρόνια διάρροια, απώλεια βάρους, αδυναμία όρασης και δυσκολίες στο φαγητό.

Στην ιατρική εξέταση διαγνώστηκε παράτυφος κι έτσι το παιδί τέθηκε υπό ιατρική παρακολούθηση. Μια εβδομάδα μετά την πόση τσαγιού από φρέσκα άνθη  καλέντουλας και τη λήψη κάποιων ομοιοπαθητικών φαρμάκων, το παιδί παρουσίασε σημαντική βελτίωση. Η εξέταση για το βάκιλο του τυφοειδούς, που επαναλήφθηκε τρεις φορές αμέσως μετά, ήταν για πρώτη φορά αρνητική».

Αφού η καλέντουλα είναι ωφέλιμη για τη λοιμώδη ηπατίτιδα, είναι εξαίρετο φάρμακο και για τις ηπατικές διαταραχές. Μουλιάζουμε σε βραστό νερό άνθη, μίσχους και φύλλα. Δεν πρέπει να γλυκαίνουμε το τσάι. Για τις προαναφερθείσες ενοχλήσεις πίνετε 3 με 4 φλιτζάνια την ημέρα, δηλαδή περίπου μια κουταλιά της σούπας κάθε τέταρτο της ώρας. Το τσάι που φτιάχνουμε με μια κουταλιά της σούπας ανθών σε 1/4 του λίτρο υ νερό, αποβάλλει τις έλμινθες (σκουλήκια). Ο χυμός των φρέσκων μίσχων απαλλάσσει από τις κρεατοελιές και την ψώρα, το βρασμένο έγχυμα θεραπεύει τον έρπη και τα αδενικά οιδήματα, αν κάνουμε με αυτό πλύσεις  στα προσβεβλημένα μέρη. Το τσάι, όταν το πίνουμε τακτικά, καθαρίζει το αίμα. Τα μάτια δυναμώνουν αν κάνουμε πλύσεις με χλιαρό τσάι.

Τα καρκινοειδή ελκώματα και όγκοι, οι σκασμένες πατούσες, τα έλκη στα πόδια και στους γοφούς, καθώς και οι ανοιχτές, πυώδεις πληγές που δεν επουλώνονται, βελτιώνονται όταν κάνουμε πλύσεις με έγχυμα από ίσα μέρη καλέντουλας και πολυκομπίου. Χρησιμοποιήστε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από αυτό το μείγμα για 1/2 λίτρο νερό.  Προσοχή στους σπόρους που υπάρχουν στην αγορά γιατι προέρχονται από υβρίδια φυτά  πηγη             http://users.sch.gr/fantakis/igia.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου