Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Στο ψυγείο μας!

  Αν έχουμε πολλά αυγά και δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε πχ το Πάσχα βάφουμε τόσα πολλά αυγά και μετά τα περισσότερα τα πετάμε υπάρχει αυτή η συνταγή !                                                                                                                                                                                                                                           Τουρσί αυγά [Πολύ καλός μεζές για το ούζο και το τσίπουρο μας]
2 δεκάδες βρασμένα, καθαρισμένα αυγά

4 φλιτζάνια λευκό ξίδι 
2 κουταλιές σούπας. αλάτι 
2 φλιτζάνια νερό 
1 κουτ. μαύρο πιπέρι 
3 κουτ. ξηρό μουστάρδα 
1 κουταλιά της σούπας. θρυμματισμένα κόκκινο πιπέρι 
2 κουτ. καγιέν 
2 μικρά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες λεπτές 


Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κρεμμύδια και τα βάζουμε μέσα  σε βάζα.Βράζουμε τα υπόλοιπα  συστατικά , και στη συνέχεια, περιχύνουμε τα αυγά στα βάζα ... Τα αφήνουμε να καθίσουν στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 ημέρες πριν από το φαγητό.
Διατηρούνται στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου