Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Εξολοθρευτές Εντόμων απο τη φυση!


Από τη φύση!
                                                                                                                * ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ
Ο Βασιλικός έχει έντονη τη μυρωδιά του και ακόμη και αν μαραθεί η ξεραθεί την έχει. Χρησιμοποιείται στην μαγειρική, φαρμακευτική, αρωματοποιία και αλλού. Οι νοικοκυρές βάζουν γλάστρες στα παράθυρα και τα έντομα δεν μπαίνουν μέσα από τα ανοικτά παράθυρα  Βάζουν οι κηπουροί βασιλικό στις μελιτζάνες και στα κηπευτικά τους ,χωρίς πολλές φορές να ξέρουν το γιατί.. Λένε ότι τα βάζουν για τη γονιμοποίηση και άλλα. Δεν αποκλείονται τα άλλα, αλλά ο κύριος στόχος είναι να φεύγουν οι σκνίπες από τα φυτά που κοντά τους είναι ο βασιλικός.

                                                                   * ΡΙΓΑΝΗ
 Η Ρίγανη έχει έντονη μα ευχάριστη μυρωδιά. Εκτός από το ριγανόλαδο και τη χρήση της στις σαλάτες, που εκτός των άλλων περιορίζουν και τα αέρια του πεπτικού συστήματος, χρησιμοποιείται και στα αλλαντικά. Η έντονη μυρωδιά διώχνει τα μικρόβια και έτσι τα αλλαντικά   διατηρούνται  πιο  πολύ.
Υπάρχει και ένα άλλο τέτοιο αρωματικό που μου διαφεύγει το όνομά του και δίνει τη χαρακτηριστική μυρωδιά στον παστουρμά. Έχει κίτρινα μικροσκοπικά λουλουδάκια που και αποξηραμένα διατηρούν το βαρύ χαρακτηριστικό τους άρωμά.

                                                                                                                                                                       * ΛΕΒΑΝΤΑ Η λεβάντα μπαίνει στα ρούχα για απομάκρυνση του σκόρου και του σαρακιού. Τώρα φυσικά υπάρχουν συνθετικά αρώματα που αντικαθιστούν τα φυσικά στο μεγαλύτερό τους μέρος. Βλέπε Ναφθαλίνη και Βαπόνα και πολλά άλλα.
Την ίδια δουλειά και χρησιμότητα μπορούν να έχουν και τα φυτά ΑΠΗΓΑΝΟΣ και ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ. Γνωρίζουμε όλοι ότι στα νεκροταφεία φυτεύουν κυπαρίσσια γιατί εξουδετερώνουν την πτωμαϊνη και όλες τις έντονες μυρωδιές. Αν βάλουμε στο σπίτι ένα κλαδί κυπαρισσιού απομακρύνονται τα έντομα από την έντονη μυρωδιά του.

                                                              * ΑΛΑΤΙ
Το αλάτι είναι και αυτό αντισηπτικό γιατί με την δύναμη της αλμύρας δεν πλησιάζει έντομο στο αλατισμένο κρέας, μπακαλιάρο,  αποξηραμένο χταπόδι , τσίρους και άλλα ψαρικά.

                                                                                                            * ΛΑΔΙ
 Το λάδι πνίγει τα έντομα που θέλουν να το φάνε και έτσι ότι βάλουμε σε λάδι διατηρείται για πολύ καιρό. Είναι αντισκωρικό και έτσι δεν καταστρέφει και το δοχείο που το βάζουμε όπως συνήθως λέγεται για «το κακό ξύδι που χαλάει το αγγείο του», γιατί σκουριάζει τα σιδερένια δοχεία που το βάζουν.

                                                                                                               * ΜΕΛΙ
Το μέλι σαν συντηρητικό χρησιμοποιείται στην παστελοποιία γιατί τα έντομα που θα έτρωγαν το μέλι ή το σησάμι πνίγονται ή κολλάνε και έτσι τα προϊόντα διατηρούνται και σ'; αυτό. Κάνει καλό στις πληγές και στα στομάχια και σε πολλά άλλα πράγματα.

* ΦΩΤΙΑ
 Η φωτιά μας προστατεύει από τα έντομα γιατί καίγονται τα φτερά τους, τυφλώνονται, ζεσταίνονται και δεν πλησιάζουν τον άνθρωπο που την χρησιμοποιεί Όλα τα φαγητά που βράζουμε, ψήνουμε, ζεσταίνουμε με τη φωτιά σκοτώνονται τα μικρόβια και τα φαγητά είναι για μας υγιεινά.

                                                                                                                              * Ο ΠΑΓΟΣ
 Όλα τα πλάσματα του θεού έχουν κάποιες συνθήκες που μπορούν να ζήσουν. Η ανατροπή των συνθηκών, αυτόματα φέρνει και το θάνατο.  Όταν βάζουμε κάποιο κρέας ή φαγητό στην κατάψυξη, σκοτώνουμε τους μικροοργανισμούς που δεν μπορούν να ζήσουν σε μηδενικές θερμοκρασίες.

                                                                                                                * Ο ΚΑΠΝΟΣ
Ο καπνός πνίγει τα μικρόβια και δεν ζούν στα καπνισμένα μέρη. Βλέπε καπνιστό κρέας, λουκάνικα και άλλα .Έτσι τα τρόφιμα τα καπνιστά είναι υγιεινά και διατηρούνται πολύ καιρό.

                                                                                     * Ο ΑΕΡΑΣ
Ο αέρας μας δίνει ζωή σε κανονικές συνθήκες. Όταν κάποιο προϊόν διατηρηθεί σε κενό αέρος δεν επηρεάζεται από τα έντομα Μα και ο άνθρωπος σε έλλειψη αέρος ή οξυγόνου πεθαίνει και μάλιστα πολύ σύντομα.

                                                                          * ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΕΣΑ .
Στα μηχανικά μέσα, όπως είναι η μυγοσκοτώστρα, οι εντομοπαγίδες, οι κολλητικές ταινίες και τα αποθητικά φιδάκια και άλλα που αντικατέστησαν τις καιόμενες κοπριές των ζώων, μπορούμε να βάλουμε και τα εντομοκτόνα.Πολλά από αυτά έχουν δυσάρεστη οσμή και άλλα ίσως και πιό ύπουλα ευχάριστη για μάς.Αλλα έχουν μηχανικό και χημικό συνδυασμό και άλλα καυστικό όπως τα φωτιστικά που με το ρεύμα δημιουργούν κεραυνούς που σκοτώνουν τα μικρόβια.
Για τα κουνούπια που κάθε καλοκαίρι μας κάνουν αφόρητη τη ζωή έχουμε, τις Κρατικές επεμβάσεις στα έλη και λιμνάζοντα νερά.Υπάρχουν επίσης και τα συνεργεία απολύμανσης των Δημόσιων χώρων.
Η δοκιμή για κουνούπια σε ελώδη μέρη γίνεται με πειραματόζωο τον ίδιο τον άνθρωπο. Μπαίνει κάποιος σε εστία κουνουπιών με μαγιό πρίν και μετά τη χρήση των εντομοκτόνων. Έτσι γίνεται η καταμέτρηση. Η ανοσία ορισμένων ατόμων είναι χαρακτηριστική όπως και η υπερευαισθησία κάποιων άλλων που δεν ανέχονται και το παραμικρό άγγιγμα.

Για τους κοριούς υπάρχει η απλή σκέψη ότι δεν μπαίνουν στο νερό. Εάν τα πόδια του κρεβατιού ακουμπούν σε νερό οι κοριοί δεν ανεβαίνουν.Οι κοριοί όμως κατεβαίνουν και από το ταβάνι.Τότε λοιπόν τί γίνεται.
Στα ψαράδικα γεμίζουν διάφανες σακούλες  με νερό και οι μύγες δεν πλησιάζουν τα ψάρια γιατί φοβούνται το νερό που αντανακλά τοφως του ήλιου και τους φαίνεται για μεγάλο μάτι. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στα παράθυρά σας και να μείνετε ήσυχοι ότι δεν θα σας ενοχλήσει ούτε μία μύγα.

                                                                            * ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ. Τα κρεμμύδια έχουν διουρητικές ιδιότητες και απωθούν και αυτά, τα διάφορα έντομα. Το κακό με αυτά είναι ότι με το σπίρτο που διαθέτουν κλαίμε όταν τα καθαρίζουμε. Για να μη δακρύζουν λοιπόν τα μάτια μας λένε μερικοί ότι πρέπει να τα βρέχουμε, άλλοι λένε ότι πρέπει να καρφώνουμε στη μύτη του μαχαιριού ένα κρυμμύδι, όση ώρα καθαρίζουμε τα άλλα και τότε δεν θα κλαίμε πολύ. Το πιο αστείο και πιο αποτελεσματικό είναι να βάλουμε μια φλούδα κρεμμυδιού στο κεφάλι μας. Τότε όσο αστείο και να μας φαίνεται και ένα σακκί κρεμμύδια να καθαρίσουμε δεν θα δακρύσουν τα μάτια μας και ούτε θα τρέχει η μύτη μας.πηγηhttp://votana-therapy.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου