Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Τέξας: Εκατοντάδες τραυματίες και φόβοι για νεκρούς απο έκρηξη σε εργοστάσιο λιπασμάτων



Η έκρηξη συνέβη λίγο μετά τις 8 το βράδυ (τοπική ώρα)της Τετάρτης, στο εργοστάσιο της εταιρείας West Fertilizer, κοντά στην πόλη Γουέστ του κεντρικού Τέξας, με αποτέλεσμα εκατοντάδες τραυματισμούς και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, άγνωστο αριθμό νεκρών. Απο την έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες πυρκαγιές σε γύρω κτίρια και απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα μεγάλες ποσότητες τοξικών αερίων.




“Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό τραυματιών, πιθανότατα πάνω απο 100...» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας, Ντ. Γουϊλσον. «Έχουμε και επιβεβαίωση για νεκρούς» πρόσθεσε αλλά αρνήθηκε να δώσει ακριβή αριθμό, καθώς οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται.Τουλάχιστον 75 σπίτια και κτίρια έχουν καταστραφεί στην πόλη των 3.000 κατοίκων. Ένα γηροκομείο με 133 ενοίκους ήταν ανάμεσα σε αυτά που άρπαξαν φωτιά και χρειάστηκε να εκκενωθεί.
Η κατάσταση παραμένει ασαφής, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φωτιές και προσπαθούν να καταγράψουν τον ακριβή αριθμό των θυμάτων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλα άρχισαν απο μία μικρή φωτιά στο εργοστάσιο, η οποία εξαπλώθηκε στα χημικά που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία των λιπασμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου