Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ξεκινά η εφαρμογή σε ανθρώπους πειραματικής θεραπείας για τον καρκίνο


Ένα βήμα πιο κοντά στην ανακάλυψη μιας θεραπείας για τον καρκίνο, ικανή να εφαρμοστεί σε όλες τις μορφές καρκινικών όγκων, ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται επιστήμονες του Stanford. Προκειμένου να προωθήσουν την έρευνά τους χρηματοδοτήθηκαν με 20 εκατ.δολάρια για τα επόμενα τέσσερα χρόνια από αμερικανικό ίδρυμα.

Μετά από επιτυχή δοκιμή στα ποντίκια, το φάρμακο έδειξε ότι μειώνει ή θεραπεύει όλες τις μορφές όγκων στις οποίες δοκιμάστηκε και τώρα πρέπει να ξεκινήσει η πειραματική εφαρμογή του στους ανθρώπους. Όπως έδειξε μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο, το φάρμακο σταματά την πρωτεϊνη CD47 από το να εμποδίζει το ανοσοποιητικό σύστημα να καταστρέφει τα κύτταρα που νοσούν.
Το φάρμακο δοκιμάστηκε σε επτά τύπους καρκίνου και εμπόδισε τα καρκινικά κύτταρα να αναπτυχθούν σε άλλα σημεία του σώματος και οι επιστήμονες θεωρούν ότι η χρήση της CD47 μπορεί να είναι η απάντηση για τη θεραπεία της νόσου.
Το ίδρυμα για την Αναγεννητική Ιατρική της Καλιφόρνια προσέφερε 20 εκατ.δολάρια στην ιατρική ομάδα του Στάνφορντ, που δημοσίευσε την έρευνα, προκειμένουν να προετοιμάσει την πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών του φαρμάκου σε ανθρώπους./ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου